"ölüm saati değişmez" ?

weiss bacim biz ille bu konularda karsi karsiya geliriz... zamanin uzamasi ve kisalmasi amel bakimindandir ömür ne uzar ne kisalir sadece yaptigin ameller ile 3 senede yapacagin ibadeti hayri sadakayi zikri 1 senede yaparsin

yani maalesef takdir i ilahi degismez levhi mahfuz bellidir degistirilemez dua, sadaka, kazayi önler

çok teşekkürler canım.

"ne uzar ne kisalir sadece yaptigin ameller ile 3 senede yapacagin ibadeti hayri sadakayi zikri 1 senede yaparsin." kısmını biraz açabilir misiniz rica etsem?

yani yollar farklı olsa da hep aynı sonuca mı çıkacağız? o zaman böle düşünmek insanları çaresizliğe tembelliğe boşluğa itmez mi?

Okudugunuzu yanlis anlamissiniz earyr.
Cünkü ben o zaman uzamasi kisalmasini bu dünya icin yazmadim.
Diger aleme göc eden insanlarin, orada kaldiklari süre, kisilerin ibadetine göre gecirdiklerini düsündükleri zaman uzun yada kisa gelir onlara dedim.
:) Neyse dini konulara istirak etmek istemiyorum forumda
iyi paylasimlar.

Son düzenleme:

sağol canım cevabın için..

estağfurullah cnm. amacım dini tartışma değildir, tekrar belirtmek isterim. ama düşüncelerimi sorularımı din den bağımsız bir şekilde düşünemiyoruz tabi ki.. düşüncelerini özelden almak isterim..

Son düzenleme:

iştirakın için teşekkürler..

Rabbim diyelim ki onumuze 2 senelik ömür vermis bu ömrü hayr ile degerlendirip degerlendirmemek bizim elimizde

sadece islamiyet icin yazmiyayim butun dinler icin gecerli

sonuc belli kimsenin degistiremeyecegi ecel... ama kalan zamanimizda 2 sene demistik o 2 seneyi bereketlendirmektir... kimi insan sevdikleri ile cok zaman gecirir 3 sene icinde yasayamayacagi seyleri yasar ömrünü bereketlendirir , kimisi hem sevdikleri ile cok zaman gecirip bol bol zikr eder, kaza namazi kilar ,sadaka verir ahiretini bereketlendirir

anneniz vefat etmis sanirim bu aksam ki yasin i me oda ortak insaAllah Rabbim merhameti ile muamele etsin.. ölüm bir son degil mutlaka kavusacagiz birbirimize ..

cok kisa bir kissa anlatmak isterim dini konular yasak biliyorum ama ayrinti vermeden olsun..bir gayrimuslimi sahabelerimiz zuhuratta cennette gormusler ve nasil olur biz cenneti hak etmek icin ugrasiyoruz bu arkadas cennet ile mukafatlandirilmis diye peygamberimiz sav gidip danismislar o mubarekte onun bir evladi var idi besmeleyi ogrendi Rabbim o evladin hurmetine cennet ile mukafatlandirdi buyurmus

sen anneni dualarindann eksik etme.. annene ulasacagindan emin ol..eskiden mektup yazarlarmis gurbettekine..senin de haberlesmen oyle olsun okudugun dualarin mektubun iletisim kaynagin olsun..

ani ve kötü ölüm kazaı muallak mıdır ki dua ve sadakayla önlenebilsin? yani tam anlayamadım

işte benim dediğim de bu sadaka ve duadır ki, ömrü uzatır diyebiliriz. o zaman ölüm zamanı kesin değil midir?

canım çok üzgünüm başınız sağolsun mekanı cennet olsun anneciğinin Rabbim bol bol sabır versin inşallah

kafanı kurcalaman normal tatlım adeta boşlukta gibisindir sen ALLAH ım dayanma gücü versin çok zor bende 8 yıl önce genç yaşta ablacığımı kaybettim halaaa içim çok yanıyor

ama gerçek şu ki ölüm saati değişmez , nasıl ki ; bizler Rabbimizin emrettiği vakitte doğduk ve yaşıyoruz aynı şekilde yine Rabbimizin emrettiği vakitte öleceğiz

Son düzenleme:

sağol canım cevabın için..

cok ayrintili bir konu özelden mesaj atayim en iyisi..

ama ömür ne uzalir ne de kisalir..levhi mahfuz da yazili olan Rabbim in ezelde bizim icin uygun gordukleridir..bu da dogum, hastalik, ölüm gibi temel unsurlardir bu kazai mutlaktir degismesine imkaan yoktur

amin canım sağol.
babam kardeşim ve ben. paylaşmaya çalışıyorum. dün gece tv izliyorduk babamla. uyumaya gittim annemin yatağına. sonra yatamadım geri geldim salona. ağlayarak. babam noldu dedi. biliyordu nolduğunu da sordu gene de işte.. sonra bikaç dakika sonra babam balkona gitti. sessizce ağlayışları.. burun çekişleri.. her saniyemiz böyle.. kimle paylaşayım canım. ailemle bu konuyu konuşurken çoğu kes birbirimizi suçlamakan öteye gidemedik. akraba diye bi kültürümüz yok zaten. yıllar önce yok olmuştu. tek tük var ama, insan da kendini anlayabileceği bi insan yoksa karşısında sadece susar ve alışmış numarası yapar..

tam da o anlattığın durumdayım işte ((

Ölüm acisi hic birseye benzemez..
Yillar gecse bile o yaran kanar durur..
Yüce rabbim size bol bol sabir versin, anneciginizin mekani cennet olsun..

öncelikle Allah razı olsun, Allah kabul etsin inşallah dualarınızı.
duadan başka elimden gelen birşey yok zaten şuan.. buruk dualarımdan başka..

Katılıyorum size. Benim tanıdığım bı kadın var ve kanser hastasiydi ama oldu. Ve ölüm sebebi kanser degil trafik kazasiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…