"ölüm saati değişmez" ?

inşallah cnm inşallahhhhh

bazen diyorum ki, yaşasaydı, hiç görmeseydim. ama bilseydim yaşadığını..

zaman kavramı yok derken? öldüklerini bilmiyorlar mı, ya da neler yaşadıklarını.. ya da geride bıraktıklarının neler yaşadıklarını..

Hepsini biliyorlar.. Ne yaşadıklarını, nerede olduklarını hepsini.Fakat özlem yok.. Sadece kendileri ve hesapları oluyor bulundukları zaman diliminde.

Zaman kavramı derken, bizim saniyemiz onların salisesinin salisesi belkide.Bunun açıklaması yok varsada bu konuda ehil değilim malesef.

canım Allah rahmet eylesin, sorunun cevabını bilmiyorum, ama bu konu üzerinde fazla yoğunlaşmamanı ve annene bol bol dua etmeni tavsiye ederim.
kimle yaşıyorsun? umarım kalabalık bir ailesinizdir, acılar paylaşıldıkça azalır, ilk günlerdeki kor hiçbir zaman aynı kalmayacaktır

Bulundugumuz dünyada zaman kavramini olusturan seyler, günes, ay, dünya gibi seylerdir.
O alemle bulundugumuz alemin zaman olusumu farklidir.
Yani burada 1 gün dedigimiz sey dünyanin günes etrafinda ki bir turudurya mesela bizde bir gün bizim dünya günü ile bir günken, venüste 118 dünya günü 1 gün oluyor.
Yani bizimle zaman kavrami farkli annenizin bulundugu yerin.

Son düzenleme:
Yazılıyor, çiziliyor, biliniyor ve ben yaşıyorum...
Peki ya özgür irade? Sınav? Zaman problemi?
Neyse ya derin konular bunlar, benim bakış açım da genelin bakış açısına biraz ters. Bu tip konulara izin verilmeme sebebi de bu zaten.
Farklı bakış açıları ve kutsal bir arada olduğu zaman problem çıkıyor...

insan ölünce ümidini kesiyor demi. offf yapma böylee.

ya birzamanlar ne o kadar canımı sıkan kpss umrumda, ne yemek yemek, ne giyinmek.. inan hiçbişi yapasım gelmiyo içimden.. yanlış anlamayın ama banyo yapmak bile o kadar anlamsız geliyor bazen.. kıyafet değişmek.. vs.. yani günlük faaliyetleri bile yapmak istemiyorum..

o venüsteki 118 günle dünyadaki 1 günün insan için anlamı aynı mıdır peki?

suan bunları söylemen çok normal acın taze((( herkes bu evreden geçiyo nekadar inançlıda olursan ol ' neden ' diyebiliyosun. zman herşeyin ilacı iyi olcaksın merak etme. sana şimdi bu dünya çok boş geliyo. madem ölüyoz sevdiklerimiz , madem ölüyoruz ne anlamı var bunları yapmamızın diyosun ama onlar öldü biz yaşıyoruz yapmak zorundayız yaşamak zorundayız. yalan dünya derler yaa hiç inanmam İNSANLAR YALAN oluyo bence ...

Son düzenleme:
o venüsteki 118 günle dünyadaki 1 günün insan için anlamı aynı mıdır peki?
Hayir ayni degildir.
Ama annenizin icinde bulundugu duruma göre gecirdigi zaman onun icin uzar yada kisalir.
Söyle ki
Dünyada cok kötü seyler yasadigimiz gün gecmez ama cok güzel eglenceli bir gün gecirmissek hemen aksam oluverir.
Annenizin gecirdigi zamanda bu baglamda degisir.Orada ki herkes ayni zamani yasar ama kimi icin cok cabuk gecer zaman kimi icin cok uzundur gecmek bilmez.

Daha fazla birsey yazamayacagim, biliyorsunuz forum kurallari geregi. Ama baska sorunuz varsa özelden yazabilirsiniz bilgim oldugu kadar cevaplamaya calisirim

inan şu konuyu açarken küçücük bir tartışma çıkmasın diye öyle çok istedim ki içimden. çünkü farklı düşünceleri öğrenmek istiyorum. sadece öğrenmek..

Üniversitedeyken bir gün kader konusu açılmıştı. Hocamızdan biri Allah doğarken öleceğin anı ve evleneceğin kişiyi alnına yazmıştır demişti. Bir arkadaş peki biri hırsızlık yaptı madem Allah kaderini önceden belirliyor o zaman o adam hırsızlıktan neden günaha giriyor demişti. Hocada, Allah o kişinin önüne bir takım seçenekler yollar koyuyor para için hırsızlık yapıyor mesela ama ona birkaç seçenek sunmuştur. O seçenekler içinde hırsızlığı seçmiştir vicdanıyla Allah'da onun seçenekler arasında seçtiğiyle kaderine yol vermiştir. Yani daha açık anlatmak gerekirse kaderimiz yazılıdır ama insan kendi kaderini kendi çiziyor. Mesela bir olay var. Bu olayda a,b ve c seçenekleri var. Biz a seçeneğini seçtik. Daha önce o a seçeneğinde ne yazıyorsa onu yaşayacağız. Yada b yi seçseydik b yi yaşayacaktık. Ama her seçeneğin sonunda bizim yaşayacaklarımız yine bellidir. Yani kaderimiz belli ama kaderimize biz yön veriyoruz.

Ölüm olayında da her insanın alacağı nefes sayılıdır. O nefes tükenince ne yapsakta zamanımız geldiyse ölürürüz. Sebebi ise bahanesi olur. Araba çarpsada, camdan düşsekte bunlar bahaneleri oluyor. Allah en güzel ölümleri nasip etsin.

Hatta bunla ilgili birşey okumuştum. Bir kadının oğlu iş amacıyla ertesi gün uçakla iş seyahatine gidecekmiş. Annesi gece rüyasında uçağın düştüğünü ve oğlunun öldüğünü görmüş. Kadında sabah oğlunu uçağa binmesin diye kaldırmamış. Tv yi açınca haberlerde oğlunun bineceği uçağın düştüğünü ve kimsenin kurtulamadığını görmüş. Bir sevinçle oğluna haberi vermek için uyandırmaya gitmiş. Ama ne görsün oğlu yatağında ölü yatıyormuş. Yani ölümle olacağın önüne kimse geçemez.

inan şu konuyu açarken küçücük bir tartışma çıkmasın diye öyle çok istedim ki içimden. çünkü farklı düşünceleri öğrenmek istiyorum. sadece öğrenmek..

konu kapatılırsa eger . kafana takılan yada sadece sohbet etmek istegin zman özelden msj at bana dinlemek isterim seni.

sağol kardeşim. amin. ilgin için tekrar teşekkürler..

Ben de ölüm anının kesin ve değişmez olduğuna inanıyorum. İntihar olayında ise intihar eden kişinin o gün gene öleceğine inanıyorum kendi intihar etmese bile ama o kişinin kendi iradesiyle o gün bunu seçtiğini düşünüyorum. Sanki o gün için çeşitli senaryolar yazılmış gibi ki bunlardan birini seçeceğiz mutlaka ama o günün sonunda ölüm varsa onun tarihi saati, hatta saniyesi salisesi değişmez. Sonuçta durup duruken de olmuyor bu olay bir vesilesi bir sebebi mutlaka olacaktır ama sonuçta mutlaka olacaktır yani vesilesi her ne olursa olsun onu işte biz insanlar engelleyemeyiz.

Öncelikle başınız sağolsun... Sizi sizin kadar anlamasam da acınızı tahmin edebiliyorum.. Konuya pat diye daldığım için kusuruma bakmayın.

Malesef burası yeri değil, o yüzden en iyisi fazla konuşmamak. zaten bu konunun da içeriği sebebiyle fazla ömrü olmadığını düşünüyorum, zira sitede ne olursa olsun dini içerik yasak. Tartışma çıkmaması için en iyisi 'farklı düşüncelerimi' hiç ortaya atmamak.

anlatmak istedigimde tam buu işte. o olayı bende duymuştum çok etkilemişti beni. nekadar ve neyden korursan koru nefesin bitmişse ölüm saati gelmişse ölürsün.

cok derin bir konu...ille de yazarim dayanamam simdi...

kader ikiye ayrilie kaza i muallak ve kaza i mutlak diye

kazanin belanin def olmasini isteyip dua edip bunlari engellemeye calismak ile gerceklesen bir durum vardir ki o da kazai muallaktir yani ettigimiz bir dua belkide yasayacagimiz korkunc bir olayin onune set olur

kazai mutlak ise ne olur ise olsun sonucun degismemesidir..velhasil Rabbim onceden bizim tercih edecegimiz yollari bildigi icin levhi mavhuz da dogum olum tercihler yazilidir bu kazai mutlaktir ve degismez

sahih muslim buhari de gecen hadislerde dua ve sadakanin ani ve kotu ölümden insani korudugu yazar ..tirmizi de bu konuda zekat bahsinde sadaka nin belayi def ettigini belirtmistir...hadid suresi 22 de yeryuzunde vuku bulan ve basimiza gelen bir musibet yoktur ki biz onu yaratmadan once levhi mahfuz da yazilmis olmasin elbette bu Allah a kolaydir buyurmustur Yaradan

yani tevekkul edip umidi yitirmeden dua etmek, sadaka vermek gerekir..anne babaya yapilan iyilikte sadaka mahiyetindedir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…