• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümden Baska....

ben inanıyorum canım
allah yeter ki sağlık sıhhat versin gersi kolay
her derdin her sıkıntının çaresi vardır
birgün mutlaka karanlıktan aydınlığa çıkarsın belki kolay olur belki zor ama mutlaka olur
sen yeter ki kendine güven umudunu yitirme:31:

can tatlıdır arkadaşım,kim korkmaz ki ölümden?

Herkes korkar..
Ama benim ki biraz farklı yolda yürüyemez oldum..
Haberleri bile izleyemiyorum ölüm haberleri beni mahfediyo.
Sonra anneme, babama, kardeslerime, sevdigim insan birsey olucak diye korkuyorum..
İnsan bu düsünceyle, bu korkuyla yasadıgından da birsey anlamıyor ki.

Hem ölmekten,hem yaşlanmaktan..Yaşlanmak,ölümden daha acımasız geliyor bana..
Bebek gibi insan yüzleri,sekseninde ne hale geliyor..
Doğa hiç mi acımaz insana Yarab..:

Korku nedenlerimiz hemen hemen aynı..
Yaslanmaktan bende korkuyorum, üzülüyorum keske bir caresi olsa!
Bakıyorum 40 yasını gecmis insanlara diyorum ki, onlar da garipsiyor mu acaba?
Gerci illa ki vardır garipseyen insanlar bunalıma girenler vs.vs
Doganın kanunu biz istemesek te olucak:59:

bence her yaşın ayrı bi güzelliği var ....

50 yaşında olup kalp güzellikleri yüzüne yansımış öyle güzel insanlarımız varki... ben biliyorum...

hem şu yönden bakın birde çocuğunuz büyümüş olucak onların evliliğine tanıklık edicez kısmetse torunlarımız olacak ne güzel bi mutluluk allah herkese nasip etsin korkmayın bance ölümden

ÖLÜM bi bitiş değil sadece başlangıç ne güzel yarada kavuşmak kötülüklerin olmadığı tertemiz insanların gireceği cenneti nasip etsin allah tüm kullarına...

Konu içeriği nedeniyle "İlişkiler,duygular ve hayatın içinden"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

insanların başına gelecek en kötü olay evlat acısı gibi gelir bana ama çevrenize bakın Allah onun bile sabrını veriyor . başıma kötü bişey geldiğinde aklıma hemen bu gelir insanlar evlatlarını kaybediyorlar ama bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar o yüzden başıma gelen herneyse küçümsemeye başlarım derdimi, utanırım bunu problem ediyorum diye daha pozitif ve güçlü hissederim kendimi

Son düzenleme:

Valla ben bu yaşta böyleysem,kırkıma vardığımda hiç düşünemiyorum kendimi..:27:

ben herşeyin çaresi yada çözümü olduğunu düşünmüyorum.
Mesela giden sağlığın yerini bulamıyorsun.

Bir çok şey çözümlü yada çözümsüz olabilir. Sorun dert olay yaşam hayat olarak ele almaktansa
bütün hayatı tümüyle görmek önemlidir. Elbetteki başımıza olaylar gelecek acı ve tatlı
bunu kabullenebilmek önemli.

Hepsi hepsi hayat işte... Bu kadar...
Borçlarımı bebek yapmaya engel olarak görüyorum. Bunun sonucu benim bakış açımda gizli.
Ben "ya yapamayız olmaz bakamayız dediğim zaman çözümsüz görüyorum. ama başka arkadaş saçmalama para gelir gider herşey olacağına varır dediğinde çözümü çok basitleşebiliyor.

Bu sadece benim hayatımdaki bir sorunun örneği idi.
Herşey senin bakış açına ve hayatı doğru yorumlamana göre değişir.

insana Allaha siginmak zor anlarinda bile kolaylik veriyor.
bu hayati bize veren o...
ama bu hepte bir savas,insanin kendisiyle,yanin zorluklar karsisinda yaradana bagli kalmak.

ben önceden hep karamsar düşnürdüm. ne bilim işte ben bunu yapamam bu iş asla olmaz hayallerim gerçekleşmez falan diye. nerdeyse her konuya olumsuz bakıyordum. hayal etttiğim veya istediğim birşey olmazsa ççok ama çok üzülürdüm. abartmıyorum deli gibi canımı sıkardım habire yerdim yerdim.

sonra birgün çok yakın bir akrabamız ööldü. :(

adamın tabutunu görünce kendi kendime dedim ki neden kendimi bu kadar çok üzüyorum. sonuçta dünyaya bir kere geliyorum. iyi de Allah tarafından kötü de ( dahah doğrusu bizim kötü olarak algıladığımız) Allah tarfından.

her şerde bir hayır vardır. benim canımı sıkacak bi durum olduğunda. hep derim ki bunda da vardır bir hayır...

ve asla canımı hiçbirşeye sıkmıyorum. çünkü ölüm var ölüm. en çaresiz insan bile olsam bir kurtuluşum var:34:

Son düzenleme:
Bazen de çaresinin olmaması daha güzel aslında. Mesela şu yaşımda saçımda rahat 15 tane beyaz sayabiliyorum. Keşke boya olmasaydı. Tamamen beyaz olduğunda saçım hem ilginç olacaktı hem yadırganmayacaktım (:

Back
X