Olumlu olup anı yaşayabilmek

Kotu seyler illaki oluyor. Ve bu kotu seyleri engelleyemiyorum.bu durunda yapabilecegim tek sey o kotu seylerden en az zararla cikmanin yolunu bulmak oluyor. Nasil yapiyorum bilmiyorum. Aliskanlik sanirim. Rutinlerim var mesela. Cok kotu birsey olduysa altindan kalkamiyorsam. Gelirim evime kapatirim isiklari bir mum yakarim. 1 sise sarap acarim. Biraz peynir.sonra imogen heaptan hallelujah acarim. Surekli basa sarar sarki. Bazen aglarim. Genelde aglamam. Sonra yazarim.bazen sayfalarca yazarim bazen bir cumle. Ama illaki yazarim. Sonra o yazdiklarimi lavaboya atar yakarim.hepsi kul olana kadar yanar. Suyu acarim kuller su ile gider. Sonra gider yatarim. Kalktigimda resetlenmis olurum...

Diyorum ya kotu seyler surekli oluyor. Bazen bir yakinin uzulmus oluyor uzuntusune ortak oluyorsun. Bazen gazEtede okudugun bir haber uzuyor seni. Bazen yolda yordugun bir seye canin sikiliyor. Kotu olan seyler heryerde. Zaten hersey guzel olsaydi yaşadığımız seyin adi masal olurdu hayat degil...
Evet,kötü şeyler her yerde... Hayat diyor sanki, ; uy bana takma kafana,yoksa yok olursun bu egonun agırlıklı oldugu dünyada...;

Her insanın kendine göre sıkıntıları dertleri vardır geçmişte kalan veya o an yaşadığınız , sizden kötü durumda olan insanları düşünün halinize şükredin , mesela bugün minicik kızı olan bi annenin kanseri 3. Kez yendiğini okudum, hayatımız onun kadar zor dertlerimiz korkularımız o annenin evladına ait korkularından daha fazla değildir dimi, ama Allah büyük ya feraha çıkmış iyileşmiş atlatmış. ne biliyim dünyada dertli hasta düşkün o kadar çok insan var ki her anımızda şükretmemiz gerekiyor , en basitinden Nefes aldığımız , şu hayatta olduğumuz için.. bi dizi repliği vardı nefes alıyorsak hala umut vardır diye gerçekten doğru . Her zorluğun ardında bi kolaylık vardır bence bu çerçeveden bakmalısınız hayata.
Aynen.........beterin beteri var..........ama işte,,,,,

Back
X