Olumlu olup anı yaşayabilmek

Mükemmel olmak zorunda değilsiniz,sevdiklerimiz bizi her halimizle severler
Bence bu endişeyi kimin için taşıyorsanız o kişiyi dışarıya gezmeye çaya kahveye davet edip bol bol muhabbet edin ortak ilgi alanları bulmaya beraber keyifli vakit geçirmeye çalışın.
Böylece bu konudaki endişeleriniz son bulsun bir nevi içiniz rahatlasın
Endişelerinizin üzerine gittiğiniz zaman gerçek rahatlamayı yaşarsınız
Canım ya,inan ki zor,özgüvenim zayıf biliyorum.....dokunsan şuan hıçkırıklara bogulurum

Makesef çok gelecekte yaşıyorum ve karşımdakinin hareketinden ziyade ya beni sevmezse yeterince diyorum ya yetemezsem

Herkesi memnun etmek mümkün değil böyle herşeyi kontrolümuz altında tutabilirim sanıyoruz ama aslında kendimizi değersiz hissetmemizin bir yansıması yalnızca. İnan seni cook iyi anlayabiliyorum ve dediğim gibi aratıplan köşe yazılarını okumanı tavsiye ederim benim en bunalımlı dönemlerimde can simidi olmustu

Canım ya,inan ki zor,özgüvenim zayıf biliyorum.....dokunsan şuan hıçkırıklara bogulurum
Peki biraz yapmaktan hoşlandığın şeylerden bahseder misin doktor tribi belki ama önemli bir şey, çünkü hayatta yapmaktan keyif aldığımız bir şeyler olduğu zaman bunu herkesle paylaşmak isteriz böylece de sosyalleşiriz kaygılarımız biraz olsun azalır

Müzik....oda olmasa
Şarkı söylüyorsanız üye olup karşılıklı kareoke yapılan bir uygulama var adını unuttum onu indirip eğlenebilirsiniz
Müzikle alakalı artık şarkı mı söylüyorsunuz enstruman mı çalıyorsunuz ona göre etkinliklere katılabilirsiniz
Durumunuz müsaitse şan eğitimi alabilirsiniz. Böylece başarırsınız ve endişeleriniz azalır

Şarkı söylüyorsanız üye olup karşılıklı kareoke yapılan bir uygulama var adını unuttum onu indirip eğlenebilirsiniz
Müzikle alakalı artık şarkı mı söylüyorsunuz enstruman mı çalıyorsunuz ona göre etkinliklere katılabilirsiniz
Durumunuz müsaitse şan eğitimi alabilirsiniz. Böylece başarırsınız ve endişeleriniz azalır
❤️ Evet çok seviyorum şarkı söylemeyide,ve sesim çok begenilir,şuan şan egitimi zor...

❤️ Evet çok seviyorum şarkı söylemeyide,ve sesim çok begenilir,şuan şan egitimi zor...
Hayat şartlarınızı bilemiyorum bu sebepten diyebileceğim tek şey önce kendinizi düşünün size iyi gelecek şeylere odaklanın
Siz iyi olduğunuz zaman çevrenizdeki hemen hemen herkes iyi olacaktır

Merhaba,

Benim derdim takıntı problemi ve bu yüzden anı yaşayamamak...

Uzman vs bir yere kadar bence,zamanında tedavi gördüm az faydası oldu.

Sizler neler yapıyorsunuz kendinizle barışık olup kabullenebilmek için problemleri...

Problem dediysem her türlü takıntı/dert olabilir.

Çok genelledim galiba ama daha positiv olabilmek adına neler yapabilirim?
önce kendini sev. kendin ile barışık ol. sonrası kendiliğinden gelir.
neye karşı takıntın var ? bu da önemli... bir kç örnek lütfen

Merhaba,

Sizler neler yapıyorsunuz kendinizle barışık olup kabullenebilmek için problemleri...

canım öncelikle hayat bu insan bazen üzülupr her daimde olumlu olamıyorsun.
ama söyle bir felsefem var yapmaya calıstıgım gecmiş gecti gitti yasadıgın acılara bak gectiler. gelecek henüz gelmedi ve de ben elimden geleni yaparım olan olur hayat simdiden ibarettir . suan yasıyoruz.

Merhaba,

Ben de aynı durumdayım çok zor bir süreçten geçiyorum bence Türkiye'de hayat şartlarından dolayı bu şekilde takıntılı, endişeli, kaygılı çok insan var. Rabbim hepimize yardım etsin. Ben de bugün psikoloğa gittim ilk seans olduğu için pek bir gelişme olmadı ama gitmeden önce de biliyordum ki her şey bizim elimizde aslında. Bilinçaltımıza hükmetmeyi başarabilsek keşke. Ruhumuzun derinliklerinde doğru olan şeyi bildiğimiz halde bilinçaltımız pes et pes et diye zorluyor. Sürekli küçük şeyleri bile taktığımız için. Allah yardımcımız olsun gerçekten çok zor bir durum yaşadığım için anlayabiliyorum. Ben de kimseye hayır diyemiyorum. Her şeyi takıyorum sonunda bir bakmışım kendim parça parçayım :(

Unutkanlik iyidir . Annem en sevdigim özelligin bu diyor . Bana yapılanı hemen unuturum hakkaten unuturum yani .

Olumsuz bir sey yasadiydam onu da. Çocukluğum böyle gecti . Annem , babam şöyleydi .Nişanım , düğünüm, doğumlarım .
Bilmiyorum belki de cok anlam yüklemiyorum .

Her konuda haklı çıkmak zorunda değilim .
Baktım O konu uzadı tartismaya gidiyor . Tamam der susarim ve o konuyu da unuturum .

Ciddi hic aklima gelmiyor.

O kar yanlızım ki,ölmek istiyorum şuan,bu dünya ve insanlar,ayrımcılık katliamlar
Aşkın ezilmesi hiçler ugruna yok edilmesi,yalan dünya,şuan hıçkırıklarla boguşuyorum ve ölüm öyle sıcak ki bana

Kotu seyler illaki oluyor. Ve bu kotu seyleri engelleyemiyorum.bu durunda yapabilecegim tek sey o kotu seylerden en az zararla cikmanin yolunu bulmak oluyor. Nasil yapiyorum bilmiyorum. Aliskanlik sanirim. Rutinlerim var mesela. Cok kotu birsey olduysa altindan kalkamiyorsam. Gelirim evime kapatirim isiklari bir mum yakarim. 1 sise sarap acarim. Biraz peynir.sonra imogen heaptan hallelujah acarim. Surekli basa sarar sarki. Bazen aglarim. Genelde aglamam. Sonra yazarim.bazen sayfalarca yazarim bazen bir cumle. Ama illaki yazarim. Sonra o yazdiklarimi lavaboya atar yakarim.hepsi kul olana kadar yanar. Suyu acarim kuller su ile gider. Sonra gider yatarim. Kalktigimda resetlenmis olurum...

Diyorum ya kotu seyler surekli oluyor. Bazen bir yakinin uzulmus oluyor uzuntusune ortak oluyorsun. Bazen gazEtede okudugun bir haber uzuyor seni. Bazen yolda yordugun bir seye canin sikiliyor. Kotu olan seyler heryerde. Zaten hersey guzel olsaydi yaşadığımız seyin adi masal olurdu hayat degil...

Her insanın kendine göre sıkıntıları dertleri vardır geçmişte kalan veya o an yaşadığınız , sizden kötü durumda olan insanları düşünün halinize şükredin , mesela bugün minicik kızı olan bi annenin kanseri 3. Kez yendiğini okudum, hayatımız onun kadar zor dertlerimiz korkularımız o annenin evladına ait korkularından daha fazla değildir dimi, ama Allah büyük ya feraha çıkmış iyileşmiş atlatmış. ne biliyim dünyada dertli hasta düşkün o kadar çok insan var ki her anımızda şükretmemiz gerekiyor , en basitinden Nefes aldığımız , şu hayatta olduğumuz için.. bi dizi repliği vardı nefes alıyorsak hala umut vardır diye gerçekten doğru . Her zorluğun ardında bi kolaylık vardır bence bu çerçeveden bakmalısınız hayata.

Bu tarz sorunlar maalesef hemen çözülmüyor. Terapiler, bol pratik, bol alıştırma ve çokça sabır gerektiriyor. Takıntı konusu gerçekten yorucu ve insanlar bir yerden sonra yılgınlığa kapılıp hiçbir şeyin faydalı olmadığını/olmayacağını düşünüyorlar. Bu tarz sorunların insanı ele geçirebilme gücü de burdan gelir aslında. Vazgeçmeyin yeniden yeniden deneyin.

Back
X