- 25 Mayıs 2018
- 748
- 366
- 33
- Konu Sahibi mellifluous
-
Benimde oyle ama benimki zamanla oldu hep olumsuzlar ola ola su an azicik umitte etsem sonra kendimi yiyorum
Pesimistsin, olabilir. Bende oleyim
Bu kadar takma:) insanin kendini korumasi bu kalkani gibi dusun:) tamam belki optimistlere gore omrumuz daha kisadir.. ama bizde boleyizÇok kötü ama bu durum ya, stres yapıyorum bir de fena halde kesin o kötü şey olacak diye kalbim güm güm atıyor bildiğin, iç sıkıntısından ölünseydi şimdiye gitmiştim yani
Merhaba ablalarım ben bir konuda yardımınızı almak istiyorum. Benim neredeyse her olayda olumsuz sonucun olma ihtimaline odaklanma gibi bir sorunum var huyum kurusun. Nefret ediyorum bu durumdan.
Öyle küçük olaylar değil de sonuçlandığında hayatıma etki edecek olaylardan bahsediyorum. 2 şekilde olabilir mesela ama ben düşük ihtimal bile olsa kötü olan sonucun olma ihtimalinden fena halde endişe duyuyorum. Ya öyle olursa ya şöyle olursa o zaman ne yaparım diye diye kendimi yiyorum. Daha hiçbir şey belli değilken olumsuz olacağına kendimi hazırlıyorum ki sonra yere çakılmayım. Ama sonucu beklerken de kendi kendimi yiyorum yani
Bir ara kendimi kanser olduğuma neredeyse tamamen inandırmıştım. Artık sonraki süreci falan düşünüyordum, sonra doktor kontrolüne gittim bir sorun yokmuş neredeyse bir ay depresyona girmiştim oysa. Neden bu şekilde davranıyorum cidden bilmiyorum. İçimde bir ağırlık oluyor kötü olan şey neyse içimden gitmiyor. Böyle yaparak kötü olan şeyi kendime çekiyor muyum bilemiyorum. Tek bildiğim bekleme süresinde hayatı kendimi zindan ettiğim.ne olucaksa olsun diyemiyorum,iyi ihtimali olur belki diyemiyorum o kötü ihtimale kendimi alıştırıyorum kafamda defalarca yaşıyorum. Basit olaylar değil dediğim gibi, ama hani iyi olma kötü olma ihtimali de var, bekleyip göreyim kafasında hiçbir zaman olamıyorum bunun bir çözümü var mıdır, murphy kanunlarından mı etkilendim acaba bu kadar bilemiyorum
bir ay depresyona girmissin ya sonucu ogrenene kadar, ben sonucu ogrenecegim gunu bile unuturum, üstünde cok dusunmem yani, bazen cok düşünüyorum ama sonu yok ki
ha cok dedigim de en fazla bi gun düşünürüm
yaradilis galiba ama baska ugraslar bulabilirsin ya da en guzeli totem yap olumsuzu dusunmezsem/o konuyu dusunmezsem olumlu olcak diye
mesela misafir gelecekse hepsini gelecegi gun yaparim. temizlik, yemek falan, yetiscek mi olcak mi rezil olur muyum diye azcik panik yapsam daha iyi olurdu bence
Yaa ne kadar güzelgülümsettiniz beni haklısınız iki durumun da artısı eksisi var ama rahat olmak çok daha iyi bence..kafamı dağıtmaya çalışıyorum da kafamdan silemiyorum hiç, aniden düşününce moralim bozuluyor.
ilk okul bire basladim, ogretmen dedi ki annem ya da baban gelsin cagir, evdekilere soyledim annem gitmis
ogretmen: ben hayatimda böyle cocuk görmedim dunya yikilmis altinda kalmis, hic bisey umrunda degil, naparsam yapiyim cani isterse dinliyo istemezse dinlemiyo arkadaslariyla konusuyo demiseski sabikalilardanim ben, hepte oyleydim ama dinlemesem de sorulara cevap verirdim ve dogru oldugu icin ogretmenler sok olurdu
öyle bi cesit sıkıntılı bi tipim
hayat kısa kuşlar uçuyo, valla değmez kalbini yorduguna, ille kötü seyler gelecek basimiza ama iyi seyler de gelecek, herseye hazir ol ama kendini kotusune ya da iyisine sartlama ne gerek var buna
Bazı insanlar da pesimistdir o kadar basit ya da realist, ben kendimde bu tabiri daha doğru buluyorum, optimist olacağım diye de sürekli kendimi kandıramamki, yok olumlamalar zırt vırt, zaten kandıramıyorum da.. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?