Ölümün soğuk yüzü :'(

Rabbım inşallah rahmetiyle nasiplendirir.
32 yaşındayım 17 yıllık dostum var, mesafelerden dolayı yüz yüze sık sık görüşemesek bile sürekli telefonlaşırız.
Her bir şeyimizi biliriz, içime dert olanları bilir bir birimizin halinden anlarız.
Bazen sadece dinlemek yeter dertleşmek için, susup bakışmak yeter.
Demek ki o frekansı yakalayamamışsınız, yada onun için dert olanlar sizin için halledilebilir şeylerdi ki fark etmemişsiniz.
Ama her ne olursa olsun bu sizin suçunuz değil, Allah affetsin, geride kalanlara sabır versin.

Rabbım inşallah rahmetiyle nasiplendirir.
32 yaşındayım 17 yıllık dostum var, mesafelerden dolayı yüz yüze sık sık görüşemesek bile sürekli telefonlaşırız.
Her bir şeyimizi biliriz, içime dert olanları bilir bir birimizin halinden anlarız.
Bazen sadece dinlemek yeter dertleşmek için, susup bakışmak yeter.
Demek ki o frekansı yakalayamamışsınız, yada onun için dert olanlar sizin için halledilebilir şeylerdi ki fark etmemişsiniz.
Ama her ne olursa olsun bu sizin suçunuz değil, Allah affetsin, geride kalanlara sabır versin.
o frekean fazlasıyla vardı inanın.Fakat insan ölüme giderken,depresyona girerken başkalarına danışamıyor ki.zaten depresyon hastalarının bi çogu intihara meyilli oluyor acısından.

o frekean fazlasıyla vardı inanın.Fakat insan ölüme giderken,depresyona girerken başkalarına danışamıyor ki.zaten depresyon hastalarının bi çogu intihara meyilli oluyor acısından.
Tabii ki danışmıyor ama intihar edecek kadar ciddi problemleri varsa çok yakınları mutlaka bunu sezinler.
İntihardan bahsetmiyorum, ağır sorunlardan.
Misal veriyorum, bundan 4 yıl önce kayınpederim kötü bir durum yaşadı ve bu durum neticesinde ciddi bir meblağ borca girdi. Bu onun için halledilebilir bir durum.
Ancak aynı durumu babam yaşasaydı bu durum onu ciddi intihara sürüklerdi.
Yani demem o ki yakınımızda ki kişilerin olaylar karşısında ki tepkilerini az çok biliriz.
Çözüm müdür? Asla. Zayıflıktır, bencilliktir.
Ardında bıraktıklarını düşünmeden böyle bir karar alan kişi ancak kendisini düşünüyordur.
Yine söylüyorum asla bundan kimse sorumlu tutulamaz, suçlu değil.
Çözümü olmayan sorun yoktur.

Son düzenleme:
Ne kdr insafsiz olabilir bazilari anlamiyorum.
An la mi yo rum.
" pekte dost degilmissin sende ama.. neyse' ne demektir ya?
Allahtan korkun.
Su konu sahibi burda acilar icindeyken bari boyle kirici konusmaya megilliyseniz okuyun ve cikin konudan yorum yapmadan." Zorla anlattirdim" deseydi " ay ozelede saygisi yok, neden zorladin" derdiniz.

Konu sahibi sabirlar diliyorum sana.
Arkadasin demekki cok zor gunler gecirdi. Allahim affetsin cennetine alsin. Sende direncli ol, dua et onun icin. Yapilicak en guzel sey bu.

sana ufak gelen bana ağır gelebiliyor allah kimseyi ağır yükle sınamasın.
ben size laf etmedim zaten başınız sağolsun çok üzücü bi durum bi bayan arkadaş size demiş nasıl derdini bilmezsin falan diye ben o arkadaşa ithafen yazdım yanlış anladınız.

teşekkür ederim ama inan ki bugün ne yaptığımı zaten bilmiyorum.asıl cenaze evinde ne yapıcam ben.nasıl gidicem.Onu nasıl gömücem :KK42:
Allah ailesine, geride kalanlara sabırlar versin.
Daha 18 yaşındaydık arkadaşımı kaza sonucu toprağa verdiğimizde ama inanın Rabbım gücünü veriyor.

Sıradan bir gündü senden bi haber hergün ki gibi işime gelmiştim ablanın iş yerinde çalışan memur arkadaşı gördüm “Başın sağolsun heceleri” dökülüyordu ağzından.”Ne,kim…..kim öldü……” Arkadaşın x var ya intihar etmiş. .” Elim ayağım titriyor….Nabzım git gide düşüyor……..Arkamdaki demirlere yaslansam da demirler bedenimi tutmuyor.Ne olur yardım et !!!!bu hayat sensiz olmuyorrrrrrrrr. Neden yaptın ne derdin vardı benle paylaşamadığın.?beni soru işaretlerine boğduğun? Hani ben senin en yakın dostundum… Hayatın da çıkartamayacağın tek kişiydim… Şimdi öğle araları ben kime giderim…Kime arkadaşım yoldaşım derim….Kim her Akşam yanıma gelir de sigaramı paylaşır dolabımı acar kıyafetlerimi giyer…Kiminle çarşıya gider…aynı kıyafetleri ikiz gibi alır giyerim….Can dostumm….yoldaşım…..arkadaşım….Kim di? seni canından vazgeçiren ben onun kanını emerim….….derdin mi vardı, içinde volkanlar gibi patlayan ben vardımm…..koşulsuz menfaatsiz bir dostluktu benimkisi.

Evet ölümün yüzü de adı da soğuk. Ölüm hayattayken ne kendimize ne etrafımızdakilere yakıştıramadığımız bir elbise.

Ölüm soğuk….Ölüm sessiz….Ölüm habersiz…. Bir kere girdin mi kara toprağa ;Geridebıraktıgın herşey artık önemsiz….
Çok üzüldüm gözlerim doldu gerçekten çok zor bir durum olmalı . Bir de intihar olması hem bir şok etkisi hem arkadaşını kaybetmenin acısı. Allah sabır versin güçlü olun lütfen güçlü durmaya çalışın dua edin.

Ne kdr insafsiz olabilir bazilari anlamiyorum.
An la mi yo rum.
" pekte dost degilmissin sende ama.. neyse' ne demektir ya?
Allahtan korkun.
Su konu sahibi burda acilar icindeyken bari boyle kirici konusmaya megilliyseniz okuyun ve cikin konudan yorum yapmadan." Zorla anlattirdim" deseydi " ay ozelede saygisi yok, neden zorladin" derdiniz.

Konu sahibi sabirlar diliyorum sana.
Arkadasin demekki cok zor gunler gecirdi. Allahim affetsin cennetine alsin. Sende direncli ol, dua et onun icin. Yapilicak en guzel sey bu.
sağol tatlım cok sağol destegşn için.

Çok üzüldüm gözlerim doldu gerçekten çok zor bir durum olmalı . Bir de intihar olması hem bir şok etkisi hem arkadaşını kaybetmenin acısı. Allah sabır versin güçlü olun lütfen güçlü durmaya çalışın dua edin.
hem de nasıl her yerde o var sanki.

ben size laf etmedim zaten başınız sağolsun çok üzücü bi durum bi bayan arkadaş size demiş nasıl derdini bilmezsin falan diye ben o arkadaşa ithafen yazdım yanlış anladınız.
teşekkürler tatlım size lafım yok.:KK68:

Üzüldüm ben de. Özellikle arkadaşını çok sevmek ama içindeki gizli derdini bilememek çok acı.
Bana da bi korku geldi

Polisle gorusun Telefon kayıtları arastırılsın.. Sebep olan herneyse mutlaka öğrenmeye çalışın. Aile/iş/okul çevresini gözlemleyin.. Annesiyle dialog halinde olun.Mutlaka biyerden işaret bulunur.Sizinle görüşmelerini bir kez daha gözden geçirin söylemiş olduğu herhangi bi laf veyahut işaret herşeyi gözden geçirin..

Başınız sağolsun..Çok üzüldüm.

Polisle gorusun Telefon kayıtları arastırılsın.. Sebep olan herneyse mutlaka öğrenmeye çalışın. Aile/iş/okul çevresini gözlemleyin.. Annesiyle dialog halinde olun.Mutlaka biyerden işaret bulunur.Sizinle görüşmelerini bir kez daha gözden geçirin söylemiş olduğu herhangi bi laf veyahut işaret herşeyi gözden geçirin..

Başınız sağolsun..Çok üzüldüm.
herşeyi düşünüyorum....ortaya çıkacak nasılsa teşekkür ederim.

:KK43: Allah sabırlar versin...
Şüpheli gitmek çok üzücü... siz ailesi ve sevenleri herkes de soru işareti kalması çok kötü

Başınız sağolsun çok üzüldüm.

Dostsunuz, çok yakınsız diye her şeyi size anlatacak diye bir şey yok.
Çok çok sevdiğim dostlarımdan sakladığım bir derdim var.
Duysalar inanamazlar çok da kızarlar.
Normalde her şeyi paylaşan biriyim aslında.
Ama bunu söyleyemedim..

Olur öyle yani.
Allah kimseyi canından geçecek kadar çaresiz bırakmasın.. Amin..

Back
X