Başlık ilginç gelebilir anlatmaya çalışacağım,bulunduğum sitedeki insanların ilişkisi fazlaca vıcık vıcık,sabahtan akşama kadar sitenin içinde beraber oturan kadınlar gece de birbirlerine giderler ama mütemadiyen dedikodu yaparlar (ikizlerimi parka götürüyorum istemsiz duyuyorum bazen) ben çalışan bir insanım merhabalaşmak dışında kimseye gitmem gelmem,bu yüzden de arkamdan soğuk,burnu havada gibi lafların döndüğünü duydum bu çok da dert değil,dert ettiğim şu,herkesle canımlı cicimli olmadığımız için ne olursa bir durum olduğunda,karşı taraf tutulur,misal balkonuma çekirdek kabukları geldi,birkaç defadan sonra kapıya gittim uyarmak için açan olmadı..Yan komşusuyla iyiydi arası,ona söyledim görünce uyarır mısın adıma diye “o asla öyle biri değildir yapmaz katiyen” gibi keskin laflar kullandı,ben o an pişman oldum söylediğime,acaba mı dedim,ama emindim de..Ya da daha önce gece 3-4 lere kadar uyutmayan komşuma not bıraktım(Kadın gece yarısı video izlerdi kedi köpeklerin komik videolarını ya da tiktok zırvalığını ses olduğu gibi bendeydi,hem de yatak odasında,6da uyanmak zorunda olan biriyim) diye bana “zaten kadın tek kocası da evde yok geceleri,kadın ne gürültüsü yapabilir ki inanmam” diyen başka komşu..kendi kulağımdan gözlerimden şüphe ettirecek cinsten savunmalar...Veya arkadaşlar arasında biri için birşeyler anlatılır diğeri yerine yeminler edebilir görmediği halde duymadığı halde...Bu olayları anlamıyorum ben,başkasının adına nasıl bu kadar emin olabiliyor insanlar? Ben mi tuhafım,görmedim bilmiyorum olabilir mümkün keşke yapmasaymış gibi laflar daha yapıcı ara bulucu değil mi ??
En son geçen yıl,ikiz bebeklerimden biri çok ağlardı,yan komşum rahatsız olmuş ağlamalarından (alerjik reaksiyonlu kızım) ve birkaç yerde söylenmiş rahatsız oluyorum diye,ben de çocuk bu ne yapabilirim dedim,onun yancısı gerekirse odadan hatta evden çıkaracaksın bebeği demişti...Yani birilerini savunacağım derken cidden saçmalamıyor mu bu insanlar bana mı anormal geliyor anlayamadım