Ölümünü izledim ..

Babanla tekrar kavuşup en güzel ayçiçeği bahçelerinde koşmaniz çokta uzak değil..Bu dünya ebedi değil.Bu dünya bizim sevgilerimizin sigdirabilecegi uzun upuzun bı yer değil..babanizi sizden önce tanıyan ve onu yoktan var eden Allahtir.babaniz onun herşeyden önce onun kuludur.O babanizi yanına aldı en emniyetli yerde.ve Allah'a sabır ve sukurle karşılık verirseniz en güzel şekilde babanizla kavuşursunuz insallah.merak etmeyiniz..Üzülmeyiniz..Ümitsizliğe kapilmayiniz.kavusacagiz hepimiz sevdiklerimize

Allah rahmet eylesin babacığına. Ne güzel anılar biriktirmişsiniz baba kız. Zaman alışmayı öğretecek sana. Özleme çare yok. Keşke bende babamla güzel şeyler yaşayabilseydim. O hayatta. Ama bize yabancı. 20 sene önce Arkasına bile bakmadan gitmeyi tercih etti. Çocuklarımın anne senin baban nerede? Öldü mü? Neden gelmiyor? Kime benziyor? Soruları ile başbaşa bıraktı beni, bizi. Keşke böyle olmasaydı. Keşke babam hayatım boyunca boğazımda ki bi yumruk olarak kalmasaydı. Keşke yaşadığım kötü anılarım da ki başrol o olmasaydı. Keşke, saçlarımda ellerinin dolaştığını bi kez hissedebilseydim. Ya da dolu dolu kızım dediğini duysaydım. Kızlar en çok babalarına aşık olurmuş ya hani, keşke beni kendinden mahrum etmeseydi. Gelin olduğumda, yanımda ki boşluğun sebebi olmasaydı, küçük erkek kardeşimin bize karşı baba rolu üstlenmek zorunda hissetmesinin ağırlığını yüklemeseydi ona. Öyle zor ki hayatta olduğunu bilip de, yoksa görsen tanımayacak kadar yabancılaşmış olmak.. Ölüm hepimiz için. Zor elbet.çok zor geride kalmak. . Ama Baba denilince aklınıza gelecek, yüreğinize dokunacak şeylerin hep iç ferahlatıcı olması inanın çok büyük şans.

Şuan okurken gozyaslarimi tutamadim 4 ay oldu babam gideli ben gittiğimde morkta mosmor olmuş buz gibiydi kokladim babam kokmuodu öptüm sanki taşı öpmüş gibiydim çok zor 4 aydır alisamadim içimde bı yangın hiç gecmio gecmicekte sana süslü kelimeler edemicem hayata adepte olamayacaksin hep bı boşluk olacak içinde hiç dolmayacak o boşluk yemek yiyemiorum demissinya evet eskisi gibi yiyemeyeceksin bogazinda bı yumru olucak 4 ayda 10 kilo verdim bende babasına aşık olanlardandim yani demem oki hicbisi eskisi gibi olmayacak ama herşey insanlar için derler ya ömrümuz boyunca o yangınla yasicaz o ateş hiç sonmeyecek
Benimle aynı acıyı yasayan ne kadar cok insan varmış kk da..halbuki yaşarken bunları görmüyor insan ..

Çok zor gerçekten ..ben kimseyle konuşamadığım için buraya yazdım .içimi dökeyim de taşmayayim diye .. insanlar bana zombi gibi geliyor ..iletişim kurmaktan kaçınıyorum. .yemek göresim yok ..hep babamın severek yediği şeyler geliyo önüme ..hiçbirini istemiyorum ..sevmediklerini de ..

Allah sabırlar versin ..cennette bulusursunuz insallah ..

Allahım açını hafiflersin,sabrını versin inşallah.babanizada gani gani rahmet diliyorum tek yaratıcıdan.her canlı bir gün ölümü tadacaktır,ayetini tekrarla ve Allah a şükret canim.Allaha sıralı ölüm için şükret.ya baban senin cansız bedenini görseydi.. ..bunlari düşün ve güçlü olmaya calis

Herkesin bir yükselme hikayesi vardır ya,benim canım babamınki de kamyonculuk. .iş adamı (mesleğini söyleyemiyorum) olmadan önce birçok işi oldu ..en çok kamyonculuk yaptı ..beş altı yaşlarındayken ,alır beni ,koltuğun arka kısmındaki özenle hazırlanmış yatağa yatırırdı .birlikte uzun yola çıkardık .." şimdi uyu ki ,sabah uyanık olup sarı çiçekleri gorebilesin " derdi ..Çok severdim sarı çiçekleri (ayçiçeği) .. bir uyanırdım ,uçsuz bucaksız sarı çiçek tarlaları. .birlikte aralarında gezerdik ..dünyanın en şanslı çocuğu gibi hissederdim kendimi ..

Sonra bir de kahve maceramız var ..alırdı beni kahveye giderdik ..ben gazoz içerdim o , kahve ..Çok keyifli vakit geçirirdim o kahvehanede .. dönüş vakti gelirdi ,el ele tutuşup ,atlaya zıplaya eve giderdik. .daha doğrusu gidemezdik :) dedem yolun başında bekliyor olurdu .babam her zamanki gibi dedeme haber vermeyi unutmuş olurdu ..canım dedem elinde taşla bizi kovalar , beni alır ,babam da kaçardı.gece dedem uyuyunca eve gelirdi .

O kadar çok anımız var ki ,şuan şokta olduğum için aklıma getiremiyorum .gözümün önünde hep o son sahne ..Babam son nefesini veriyor ama ben iyileşiyor sanıyorum ..cünKü artık hiriltili nefes almıyor , nefesi sakin, yüzünde bir huzur ..bir baktım gözlerini bastırıyorlar, biri de kafasını sabit tutmaya çalışıyor ..hafif ses verdi ..sonrası sessizlik ..bir el yüzüne üzerinde bulunan çarşafı çekti ..sok oldum ..yapıştım çarşafa ,bağırdım napiyosunuz babama diye ..baktım herkes de ağlıyor ..bir tek salak ben miydim ? Babam ölmüş müydü gerçekten ? Baba ! Dedim ,baba,baba,baba,babaaaaaaa,ba-b. ........

Neden ? Neden o ?

Sabaha kadar elini tuttum ,yüzünü okşadım, elimi hala sıcak olan omzunda ve kolunda gezdirdim ..sıkı sıkı tuttum almasınlar diye ..vakit geldi ..zorla aldılar onu benden ..bağırdım ,bırakma beni baba,gitme baba,sensiz yaşayamam baba ................ sessizlik ...Çok canımı yakıyor bu sessizlik ..bir veda da tabutu başında gerçekleştirdik ..bu en zoruydu. .çünkü evde yatağında yatıyordu ..orda kara tabutta ...hiç yakışmadı hiç ,kalk ordan sen x sin sana yakışmaz dedim ama beni duymadı ..o kadar sarıldım ,öptüm ama o bana karşılık vermedi ...

Yanıyorum ,bir haftadır açım,açlık hissetmiyorum ..

Nasıl geçecek ? Nasıl hayata tutunacagim tekrar yada peşinden mi gideceğim ? Sığamıyorum bu dünyaya ..kimseyi görmek istemiyorum ,kimseyle konuşmak istemiyorum ..kendimi eve kapattım .bugün eşimi de evden kovdum .gitmedi ,birşey aldırma bahanesiyle gönderip ,kapıyı da kilitledim ...

Ah babam ,bir kere daha göreyim nolur ....ateşler içinde yanıyorum ,ruhum paramparça ..düşünemiyorum ,konuşamıyorum ,algilayamiyorum ...belki görürsem yangınım biraz hafifler ..nefes alamıyorum ..

Babaniz sizi böyle görse ne hissederdi? Siz x in kizisiniz. Siz dogunca, büyüdügünüzü görmek istedi , evlendiginizi, sizin kendinize yetebildiginizi. Size harika bir cocukluk verdi. Sizi hep güclü ve mutlu görmek istedi. Sizi görüyor bence ya da görmüs kadar hisleriizi biliyor bence. Cok sükür ki harika bir babaniz var. Evet var. Nerde olursa olsun ona yüksek sesle seslenmeseniz de dualariniz da ic sesinizde ona baba diyorsunuz. Onu kaybetmediniz. O bu dünyadan göctü ama hala sizin babaniz. Onun sizi güclü görmek istedigi gibi sabirli olun. Allah babaniza gani gani rahmet eylesin. Sabrinizi arttirsin insallah.

Herkesin bir yükselme hikayesi vardır ya,benim canım babamınki de kamyonculuk. .iş adamı (mesleğini söyleyemiyorum) olmadan önce birçok işi oldu ..en çok kamyonculuk yaptı ..beş altı yaşlarındayken ,alır beni ,koltuğun arka kısmındaki özenle hazırlanmış yatağa yatırırdı .birlikte uzun yola çıkardık .." şimdi uyu ki ,sabah uyanık olup sarı çiçekleri gorebilesin " derdi ..Çok severdim sarı çiçekleri (ayçiçeği) .. bir uyanırdım ,uçsuz bucaksız sarı çiçek tarlaları. .birlikte aralarında gezerdik ..dünyanın en şanslı çocuğu gibi hissederdim kendimi ..

Sonra bir de kahve maceramız var ..alırdı beni kahveye giderdik ..ben gazoz içerdim o , kahve ..Çok keyifli vakit geçirirdim o kahvehanede .. dönüş vakti gelirdi ,el ele tutuşup ,atlaya zıplaya eve giderdik. .daha doğrusu gidemezdik :) dedem yolun başında bekliyor olurdu .babam her zamanki gibi dedeme haber vermeyi unutmuş olurdu ..canım dedem elinde taşla bizi kovalar , beni alır ,babam da kaçardı.gece dedem uyuyunca eve gelirdi .

O kadar çok anımız var ki ,şuan şokta olduğum için aklıma getiremiyorum .gözümün önünde hep o son sahne ..Babam son nefesini veriyor ama ben iyileşiyor sanıyorum ..cünKü artık hiriltili nefes almıyor , nefesi sakin, yüzünde bir huzur ..bir baktım gözlerini bastırıyorlar, biri de kafasını sabit tutmaya çalışıyor ..hafif ses verdi ..sonrası sessizlik ..bir el yüzüne üzerinde bulunan çarşafı çekti ..sok oldum ..yapıştım çarşafa ,bağırdım napiyosunuz babama diye ..baktım herkes de ağlıyor ..bir tek salak ben miydim ? Babam ölmüş müydü gerçekten ? Baba ! Dedim ,baba,baba,baba,babaaaaaaa,ba-b. ........

Neden ? Neden o ?

Sabaha kadar elini tuttum ,yüzünü okşadım, elimi hala sıcak olan omzunda ve kolunda gezdirdim ..sıkı sıkı tuttum almasınlar diye ..vakit geldi ..zorla aldılar onu benden ..bağırdım ,bırakma beni baba,gitme baba,sensiz yaşayamam baba ................ sessizlik ...Çok canımı yakıyor bu sessizlik ..bir veda da tabutu başında gerçekleştirdik ..bu en zoruydu. .çünkü evde yatağında yatıyordu ..orda kara tabutta ...hiç yakışmadı hiç ,kalk ordan sen x sin sana yakışmaz dedim ama beni duymadı ..o kadar sarıldım ,öptüm ama o bana karşılık vermedi ...

Yanıyorum ,bir haftadır açım,açlık hissetmiyorum ..

Nasıl geçecek ? Nasıl hayata tutunacagim tekrar yada peşinden mi gideceğim ? Sığamıyorum bu dünyaya ..kimseyi görmek istemiyorum ,kimseyle konuşmak istemiyorum ..kendimi eve kapattım .bugün eşimi de evden kovdum .gitmedi ,birşey aldırma bahanesiyle gönderip ,kapıyı da kilitledim ...

Ah babam ,bir kere daha göreyim nolur ....ateşler içinde yanıyorum ,ruhum paramparça ..düşünemiyorum ,konuşamıyorum ,algilayamiyorum ...belki görürsem yangınım biraz hafifler ..nefes alamıyorum ..
Canimmm ben Sibel basın sağolsun çok uzuldummmmm kuzummm ne haldesin çok iyi anlıyorum seni bir ayda iki sefer çok ağır oldu canım biliyorum çok üzüldüm inancı dicek bişey bulamıyorum

Ah ayni benim gibi yanmissin baban icin.
Ayni duygulari ben de hissettim ben de yasadim..

O da hiriltili soluyordu yogun bakima alundiginda.Icim gitmisti omuzlarini kaldirarak soluyordu..Daha once de yogunbakimda kalmisti ama bu baskaydi biliyordum...
ilk iki gun hastanede kaldim.Simdi aklima getirmek bile canimi yakti..Ne zordu beklemek .Onun aci cektigini bilmek...Sonra ben evdeydim ablam ordaydi.Tel acti olum haberini verdi.Nasil canim acimisti.Canimdan can cekmislerdi..
Morga almaya gittik kamyonetle.Ben arkada onla geldim.Sarildim yol boyu.Evde yatagina yatirdilar once .Sonra kokar dediler betona yatirdilar ne cok kizmistim dinlemediler ki beni;(.Halbuki yatak yarasi vardi cok derin..O gece evinde kaldi.Gece boyu ara ara gidip sarildim..Acimi cok paylasamadim cunku biliyorumki babami en cok ben sevdim

Sonra topraga verilirken bizi almadilar tabi o da cok zoruma gitti.Sonra bir yigin topraginin onundeydim.Cok zordu.En son ben kaldim yaninda bir sure..

Ilk ay cok zordu..ikinci ucuncu...Uzun zaman hastane hatiralari canlandi zihnimde ...Zaman herseyin acisini aliyor.Hala o aciyla yasayamazdim ki....Birini cok sevmek boyleydi iste..

O tam bir erkekti günümüz erkeklerine gr benzemezdi..
Çok zor , allah yardımcın olsun,cennette buluşun insallah ..

Kadınları neden almiyorlarmis ?! Ben babamın her anında yanındaydım ..yolumu kesenin kafasını kıracak durumdaydim, kimse önümde duramazdı. .

Babalar kimseye benzemez ! Günümüz erkekleri halt yesin ..

Cok üzüldüm başınız sağolsun. Ne mutlu size ki anılarla dolu bi babanız var. Benim gibi olsaydınız böyle bi durumda hissizleşebilirdiniz. Hayat devam edecek biraz duygu eksikliği yaşıyacaksınız ama mecbur.
Amin ,teşekkür ederim.

Bugün hissizleştim. .ağlıyorum ama yattığım yerde ..bağırıp çağırmıyorum ..doktorum yurt dışında ..dönmesini bekliyoruz, eşim çok korkuyor halimden ..

Allah rahmet eylesin sana da sabir versin
İnancini guclu tut ki acin daha kolay hafiflesin
Yanginin dinmez biliyrm yani oyle olacagini hayal ediyrm
Ancak baban icin bol dua edebilirsin
Dualarinla yaninda ol, senin icinde rahatlar, babanda huzurla yatar
Anne baba evlat acisi en buyuk dert olsa gerek
Amin ,teşekkür ederim.

Evlat acısı yaşadım ,baba acısı yaşadım ,sıradakini merak ediyorum :/

Allah sabir versin cok etkilendim benim babam da kamyon soforu.
Nerde gorsem butun kamyonculara dua ederim Allahim yardim et diye.
Hasta miydi neden vefat etti,yaranizi desmek istemem ama :KK43:
Mekani cennet olsun insallah..
Amin, teşekkür ederim ..

Gençlikte uzun yol şoförüydü. .kanser hastasiydi. .

çok şanslısınız.
çok güzel bir çocukluk yasamissinizdir eminim.yetiskin olunca bile koruyup kollayan bir babaniz olmuş.
sevgisi kadar acisıda büyük tabiki.
hiç geçmeyecek hiç unutmayacaksiniz
ama hafifleyecek.
keşke yaşanmasaydı dediğiniz güzel anilariniz en büyük teselliniz olacak.
sabırlar diliyorum size ve tüm sevdiklerine.
umarım en kisa sürede aciniz bir nebze hafifler.
Cookk teşekkür ederim.

Acım hafifleyecek mi :/ şuan hayal gibi geliyor ..bu acı beni öldürür, düşüncesindeyim. .anılar çok zorluyor ..baktığım her yerde onu görüyorum .kokusunu duyuyorum ..

Basın sağolsun canım Allah sabır versin bende babamı çok küçük yaşta kaybettim çok fazla anımız yok diyebilirim ama çok özlüyorum ateş düştüğü yeri yakiyo bu günler gececek elbet sabret hayat herşeye rağmen devam ediyor
Amin ,teşekkür ederim. .

Bu dünyada yaşayamadığın ,hayalini kurduğun her ne varsa cennette yaşarsın inşallah. .orda babalarimiz bizi bırakmayacak ..

Ne kadar sansli bir insansinizki babaniz ile ilgili ne gzuel anilariniz var.. herkes sizin kadar sansli olamiyor maalesef..hepimiz eninde sonunda p son nefesi tadacagiz ve topragin altina girecegiz..cok fazla uzmeyin kendinizi olum Allahin emri..Basiniz sagolsun
Amin ,teşekkür ederim.

Zor olan o son nefese kadar geçen acılı vakit zaten ..

Back
X