Ölümünü izledim ..

Şuan gözlerimden yaşlar süzülüyor konuyu keşke okumasaydım. Bende gecen yıl babamı kanserden kaybettim ve son günlerinde son nefesini verirkende yanındaydım. Ailecek son gunleri son zamanları olduğunu biliyorduk ve babam cok büyük acılar çekiyordu artık daha fazla acı çekmesin diye dua etmeye başlamıştık birdaha görüşmeyeceğimizi kokusunu hissedemeyecegimizi bildiğimiz halde.. Yaşamayan gerçekten anlayamaz Allah size ve ailenize sabır versin. Babama da babanıza da Allah rahmet eylesin inşallah cennette buluşursunuz.
Amin ,teşekkür ederim.

Öleceğini kabul edip dua bile etmişsiniz ..Allah bolca sabir versin .mekanı cennet olsun insallah ..
ben bunu yapamadım ..her an iyi olması için yalvardım ..kabul edemedim ..ölümü benim için büyük şok oldu ..birlikte yapacağımız pek çok şey vardı ..

Seni cok iyi anliyorum. Aksamdan konustugum babamin sabaha olum haberini aldim 3 ay olacak nerdeyse. Ustelik hic hastada degildi. Tek nefeste can verdi babam.Hic ummadigimiz bir anda. Hayatimizin sokunu yasadik.Hala alisamadik zaten.Inanmiyoruz. Kapidan giricek diye gozum hep kapida.Ayni hisleri yasadim kimseyle gorusmedim herkese kizdim kustum bagirdim. Nasil gecicek nasil alisiriz bilmiyorum ama hep dua yollarim ruhuna onu unutmadigimi hissettirmek icin.Bazen gelir ruyama yeter artik uzulme der.Bazende sessizce gozlerime bakar.Ruyada gormek iyi geliyor.Ondan haber aliyorum sanki. Sende ondan duani eksik etme. Mekani cennet olsun. Kalanlara sabir ve uzun omur versin.
Amin ,inşallah ,teşekkür ederim.

Ne kadar acı ! Allah sabır versin ,mekanı cennet olsun ..

Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun..

Keşke okumasaydım dedim çünkü en korktuğun şey. Babamın hastalığını da gördüm her gece ağladığım.. Şimdi günlerce aklımdan çıkmayacak bu konu.. :KK43:
Amin ,teşekkür ederim.

Zihninizi bulandirmayin, iyi şeyler düşünün ..

Ayni seyleri yasamisiz neredeyse. Ben birkac yil once yasamisim sadece...

İnancli bir insansaniz obur tarafi dusunup teselli bulabilirsiniz, ben degilim. O yuzden benim hasretim daha yogun sanirim, tesellim de yok.

Basiniz sagolsun
Amin ,teşekkür ederim.

Umarım acınız hafifler ,yüreğiniz ferahlar ..

Evet inanıyorum ,insallah cennette buluşuruz ..

Ah be canım Allah ölümü dağa taşa vermiş onlar kaldıramamış ama insanoğlu kaldırmış derler.

Acın çok taze. Bir ömür kor gibi yanar içinde ama hayatına devam edersin.

Ne mutlu sana babacığınla anılar biriktirmişsin.

Allah rahmet eylesin, sizlere de sabır versin.
Amin ,çok teşekkür ederim.

Ben biraz fazla hassas ve bağlıyDım. Sanırım bu özlemimi arttırıyor ..eski halime dönmeme imkan yok ,sadece Allah ömür verdikçe nefes almaya devam edeceğim ..

Amin ,teşekkür ederim.

Umarım acınız hafifler ,yüreğiniz ferahlar ..

Evet inanıyorum ,insallah cennette buluşuruz ..
4 sene oldu neredeyse, hala eksikligini cekiyorum. Onunla gecirmedigim her saniye icin kendime kiziyorum. Daha erken cocuk yapmadigim icin, torun sevdirmedigim icin... doguma girerken bile onu aradi gozlerim :(

Umarim siz cok daha erken alisabilir, kabullenebilirsiniz. Mekani cennet olsun, ikinizin de. Orda kavusursunuz umarim

Gece gece aglattin yalniz, cok ozledim cok

Allah sabir versin. Ne mutlu sahane bir babaniz varmis ki özlüyorsunuz.Mekani cennet olsun. Ölümün de hayirlisini nasip etsin Allah. Son nefesinde bas ucundaydiniz. Yüzü de huzurmuymus. Sizden de eminim razidir. Onun adina yapilan iyilikler o sevap islemis gibidir. Bitaz toparlayip babaniz adina cocuk sevindirin ,fakir sevindirin
Amin ,teşekkür ederim.

Çocukları sevindirmeyi severim ,fakirleri de ihmal etmem ..yalnız biraz sekteye uğrayacak ..Şuan evden dışarı çıkacak durumum yok .eşim cenaze gibi bir hastaneye taşıyor bir eve ..

4 sene oldu neredeyse, hala eksikligini cekiyorum. Onunla gecirmedigim her saniye icin kendime kiziyorum. Daha erken cocuk yapmadigim icin, torun sevdirmedigim icin... doguma girerken bile onu aradi gozlerim :KK43:

Umarim siz cok daha erken alisabilir, kabullenebilirsiniz. Mekani cennet olsun, ikinizin de. Orda kavusursunuz umarim

Gece gece aglattin yalniz, cok ozledim cok
Herşey kısmet ! Benim de bir doğumumda babam yoktu ,hasta olduğu için gelemedi ..acılarımı bıraktım ,ameliyattan çıkar cikmaz babaaaamm diye ağladım ..çocuğumu bile sormadım .ilk babamı sordum ..Çok iyi anlıyorum seni ..

Amin ,insallah ,çok teşekkür ederim.

Üzgünüm :/

Amin ,teşekkür ederim.

Öleceğini kabul edip dua bile etmişsiniz ..Allah bolca sabir versin .mekanı cennet olsun insallah ..
ben bunu yapamadım ..her an iyi olması için yalvardım ..kabul edemedim ..ölümü benim için büyük şok oldu ..birlikte yapacağımız pek çok şey vardı ..
Amin Allah razı olsun.
Babamın kanser olduğunu öğrendiğim gün telefonda konuşurken ağlamıştı. Babamın oyle ağladığına hiç şahit olmamıştım ama yine de bana belli etmemeye çalışıyordu. 4. Evre pankreas kanseri hepimiz biliyorduk durumun ne olduğunu kendisi de biliyordu ama hiç karşılıklı dillendirmedik. Doktorlar en fazla 6 ay yaşar dedi babam 1 sene 3 ay dayandı savaş verdi sonra vefat etti. Son 1 aya kadar umudumuz vardı hatta durumu iyiye gidiyordu sonra birden felç geçirdi ondan sonra toparlanamadı.
Son 1 haftasını daha az acı cekmesi icin palyatif bakımda geçirdik. Babam yüksek doz morfin almasına ragmen ağrıları geçmiyordu. Organları iflas etmişti ve ağzından kan gelmeye başlamıştı. Dağ gibi arkamızda duran babamin o halini görmek acı çektiğini ve bunun duzelmeyeceğini bilmek anlatılabilecek bişey değil. Orda resmen daha az acı çekerek vefat etmesini bekledik. Hergün 1 yada 2 vefat olurdu serviste babam sesleri duymasın diye tvnin sesini açardık çok yıpratıcı bi süreçti. Kötü zamanları beynimden silmeye güzel günlerimizi hatırlamaya çalışıyorum o zaman daha kolay oluyor hayata devam etmek. Ama yine de bazen patlak veriyor o zamanlarda da simdi oldugu gibi saatlerce ağlıyorum. Bol bol dua ediyorum.
Siz de dua edin babanizin suan en cok buna ihtiyaci var. Tek başınıza kalmamaya çalışın insan tek kalinca daha cok düşüncelere dalıyor.

İçinde koca bir boşluk.... Dünyanın anlamsızlığı... ve dersin bir acı var... Malesef bir yanın hep eksik olacak... Ama sadece zaman bu hisleri hafifletecek ve de onunla birgün buluşacak olduğunu bilmen sana iyi gelecek... Allah sizi cennetinde kavuştursun inslh

Amin Allah razı olsun.
Babamın kanser olduğunu öğrendiğim gün telefonda konuşurken ağlamıştı. Babamın oyle ağladığına hiç şahit olmamıştım ama yine de bana belli etmemeye çalışıyordu. 4. Evre pankreas kanseri hepimiz biliyorduk durumun ne olduğunu kendisi de biliyordu ama hiç karşılıklı dillendirmedik. Doktorlar en fazla 6 ay yaşar dedi babam 1 sene 3 ay dayandı savaş verdi sonra vefat etti. Son 1 aya kadar umudumuz vardı hatta durumu iyiye gidiyordu sonra birden felç geçirdi ondan sonra toparlanamadı.
Son 1 haftasını daha az acı cekmesi icin palyatif bakımda geçirdik. Babam yüksek doz morfin almasına ragmen ağrıları geçmiyordu. Organları iflas etmişti ve ağzından kan gelmeye başlamıştı. Dağ gibi arkamızda duran babamin o halini görmek acı çektiğini ve bunun duzelmeyeceğini bilmek anlatılabilecek bişey değil. Orda resmen daha az acı çekerek vefat etmesini bekledik. Hergün 1 yada 2 vefat olurdu serviste babam sesleri duymasın diye tvnin sesini açardık çok yıpratıcı bi süreçti. Kötü zamanları beynimden silmeye güzel günlerimizi hatırlamaya çalışıyorum o zaman daha kolay oluyor hayata devam etmek. Ama yine de bazen patlak veriyor o zamanlarda da simdi oldugu gibi saatlerce ağlıyorum. Bol bol dua ediyorum.
Siz de dua edin babanizin suan en cok buna ihtiyaci var. Tek başınıza kalmamaya çalışın insan tek kalinca daha cok düşüncelere dalıyor.
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. .Allah sabırlar versin ..umarım bu kadar acının karşılığı cennetine vesile olmuştur. Cennetle müjdelenen insanlar sevdiklerini görürmüş ..kanser hastalari da şehit sayiliyormus. .tek tesellim bu ..yine de yüreğim ferahlamiyor,üstünde tonlarca yük varmış gibi bir ağırlık hissediyorum .aynı acıları yaşamış biri olarak sizin de böyle hissettiğinizi sanıyorum ..Allah yuregimize ferahlık ,babalarimiza da rahmet etsin inşallah ..

İçinde koca bir boşluk.... Dünyanın anlamsızlığı... ve dersin bir acı var... Malesef bir yanın hep eksik olacak... Ama sadece zaman bu hisleri hafifletecek ve de onunla birgün buluşacak olduğunu bilmen sana iyi gelecek... Allah sizi cennetinde kavuştursun inslh
Amin ,inşallah, çok teşekkür ederim.

Herkesin bir yükselme hikayesi vardır ya,benim canım babamınki de kamyonculuk. .iş adamı (mesleğini söyleyemiyorum) olmadan önce birçok işi oldu ..en çok kamyonculuk yaptı ..beş altı yaşlarındayken ,alır beni ,koltuğun arka kısmındaki özenle hazırlanmış yatağa yatırırdı .birlikte uzun yola çıkardık .." şimdi uyu ki ,sabah uyanık olup sarı çiçekleri gorebilesin " derdi ..Çok severdim sarı çiçekleri (ayçiçeği) .. bir uyanırdım ,uçsuz bucaksız sarı çiçek tarlaları. .birlikte aralarında gezerdik ..dünyanın en şanslı çocuğu gibi hissederdim kendimi ..

Sonra bir de kahve maceramız var ..alırdı beni kahveye giderdik ..ben gazoz içerdim o , kahve ..Çok keyifli vakit geçirirdim o kahvehanede .. dönüş vakti gelirdi ,el ele tutuşup ,atlaya zıplaya eve giderdik. .daha doğrusu gidemezdik :) dedem yolun başında bekliyor olurdu .babam her zamanki gibi dedeme haber vermeyi unutmuş olurdu ..canım dedem elinde taşla bizi kovalar , beni alır ,babam da kaçardı.gece dedem uyuyunca eve gelirdi .

O kadar çok anımız var ki ,şuan şokta olduğum için aklıma getiremiyorum .gözümün önünde hep o son sahne ..Babam son nefesini veriyor ama ben iyileşiyor sanıyorum ..cünKü artık hiriltili nefes almıyor , nefesi sakin, yüzünde bir huzur ..bir baktım gözlerini bastırıyorlar, biri de kafasını sabit tutmaya çalışıyor ..hafif ses verdi ..sonrası sessizlik ..bir el yüzüne üzerinde bulunan çarşafı çekti ..sok oldum ..yapıştım çarşafa ,bağırdım napiyosunuz babama diye ..baktım herkes de ağlıyor ..bir tek salak ben miydim ? Babam ölmüş müydü gerçekten ? Baba ! Dedim ,baba,baba,baba,babaaaaaaa,ba-b. ........

Neden ? Neden o ?

Sabaha kadar elini tuttum ,yüzünü okşadım, elimi hala sıcak olan omzunda ve kolunda gezdirdim ..sıkı sıkı tuttum almasınlar diye ..vakit geldi ..zorla aldılar onu benden ..bağırdım ,bırakma beni baba,gitme baba,sensiz yaşayamam baba ................ sessizlik ...Çok canımı yakıyor bu sessizlik ..bir veda da tabutu başında gerçekleştirdik ..bu en zoruydu. .çünkü evde yatağında yatıyordu ..orda kara tabutta ...hiç yakışmadı hiç ,kalk ordan sen x sin sana yakışmaz dedim ama beni duymadı ..o kadar sarıldım ,öptüm ama o bana karşılık vermedi ...

Yanıyorum ,bir haftadır açım,açlık hissetmiyorum ..

Nasıl geçecek ? Nasıl hayata tutunacagim tekrar yada peşinden mi gideceğim ? Sığamıyorum bu dünyaya ..kimseyi görmek istemiyorum ,kimseyle konuşmak istemiyorum ..kendimi eve kapattım .bugün eşimi de evden kovdum .gitmedi ,birşey aldırma bahanesiyle gönderip ,kapıyı da kilitledim ...

Ah babam ,bir kere daha göreyim nolur ....ateşler içinde yanıyorum ,ruhum paramparça ..düşünemiyorum ,konuşamıyorum ,algilayamiyorum ...belki görürsem yangınım biraz hafifler ..nefes alamıyorum ..
:KK42:

Baban seni böyle görmek istemezdi bence.. sen onun kızısın.
Sadece biraz zaman
a benim canımm :KK200:

Ne mutlu sana ki anılarınız var, bugün babam ölse arkasından anlatacağım hiçbir hikayem yok.
Evet ,hiç kıyamazdı bana ..koluna masaj yapardım ,"bırak ,yoruldun artık ,dinlen " derdi ..yanına masaj için yaklaşacak olsam "kolum agiriyor ,şimdi yapma "derdi ..halbuki kolunun ağrısı masajla hafifliyordu. Sırf ben yorulmayayim diye yalan söylerdi ..

"Tokani çıkar da biraz saçlarına bakayım " derdi ..derdi de derdi ..neler neler ..tuttum mutfak makasiyla kestim uzun saçlarımı ..Babam göremeyecekse ne önemi vardı ..o kadar içim yanıyor ki ..keşke her an yanında olsaydım diyorum .keşke bu kadar erken evlenmeseydim diyorum ..

Vakit varken kalk sarıl babana ..sonra toprağına sarılırsın, zoruna gider ..ben tabutuna bile sarıldım ,öptüm çünkü içinde babam vardı ..seninki daha hayatta ..ebedi aleme göç etmeden sar sarmala ..emin ol bir daha bırakamazsın. .baba kokusu bir başka ..ben şimdi hergün oturduğu koltuğuna yan oturuyorum (kucağına oturmuş gibi) kollarımı açıp sarılıyorum boş koltuğa ..Babamın kokusunu duymaya çalışıyorum ..

Back
X