Kuranı kerim ölüye değil diriye inmiştir;
Ne doğan çocuğa, ne ölüye, nede askere gidene kuran okunur.
Kuranı bir kere okusanız nedemek istediğimi anlarsınız .
hürafe olan herşeye inanan bir millet olduğumuz için ayet varken şöylede hadis var diyerek ayete tepki gösterebiliyoruz malesef .
Çarşaf giyerek cennete gireceğini sanan insanlarımız var ha tabi açık kadınlarında cehenneme
Çok tepkiliyim kuran okumayanlara ve okumadıkları halde ondan bundan duyduklarıyla laf cambazı yapanlara.
Lütfen arkadaşlar beyninizi sıfırlayalım ve öyle kuran okuyalım anladığımız dilde türkçe meal olarak okuyalım.
Ve çok şükredenlerden olalım tevekkül tefekkürün ne olduklarını bilelim ve uygulayalım inşaAllah.
Şöyle düşünelim ; Yoldan geçerken tanımadığımız biri size 10 milyar para verdi al istediğin gibi harca,
biz ne kadar mutlu oluruz ne kadar minnet duyarız dimi herkese anlatırız
peki ya bize herşeyi veren Allah'a ne kadar şükrediyoruz ?!
ne kadar Elhamdülillah diyebiliyoruz
Şuan etrafına bir bak nelerin var ,herşeyi bırak nefes alıp verebiliyorsun hiç için yanmadan
Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun, klavyeye parmaklarımı iliştiren Allah'ım Elhamdülillah.
OKunur cnm hatta defnedilene kadar basinda en az bir kisi kalir ruhunun rahat etmesi icin
Okunur cnm ...bazı ayetlerde ve hadislerlede sabittir ...ölen insanın arkasından hayır duada bulunabilirsin
bencede okunur bizde okutmustuk hatta peki neden okuma dediklerini sormadınmı ki ??
''Kuran-ı Kerim bir zikir, fikir, dua ve davet kitabıdır.''
Kur'an SADECE Allah'ın varlığını ve O'na ibadet etmemiz gerektiğini belirten bir uyarıcı kelam değildir. Şifa için, isteğimizi dile getirirken, bu dünya ve ahiret için hayırlısını isterken, af dilerken de ayetlerine, surelerine başvurduğumuz değerli bir kelamdır.. Allah'ın bize bağışladığı en büyük nimettir..
İçinde dua olan ayetleri okumakta ne gibi bir mahsur olsun.. En azından her mezara gittiğimizde yada yakınlarından geçtiğimizde ölülere selam verip 3 ihlas, 1 fatiha okumuyor muyuz? Bu dua sureleri de Kur'anı Kerim'de yer almıyor mu?
Bence hem vefat eden kişiye hem de diğer vefat etmiş tüm kardeşlerimize hayırlı bir şekilde dua edip, Rabb'imin kelamına başvurup O'nun öğrettiği şekilde dua etmekte hiçbir sakınca yoktur..
Zezeg arkadaşım birincisi üslubumuza dikkat edicez ..söyle ...sen şöyle dedin vs ...olmaz ...
Asıl konuya gelince ; Kur'an ölülere inmemiştir demek ne kadar eksikse , Kur'an sadece yaşayanlar içindir demekte okadar eksiktir ...
Hz Allah Kuran'ı Kerim'de Allahım beni anne babamı ve inananları hesap gününde sen ateşten koru İbrahim 14/41diye dua etmemizi bizzat kendisi istemiştir ..
Yapılan dua fayda etmeyecek olsa dü etmenimde bir anlamı olmazdı değilmi??
Onlardan sonra gelenler şöyle derler ;ey Rabb'imiz bizi ve bizden önce imanla geçmiş olan kardeşlerimizi bağışla,kalplerimizde iman
Edenlere karşı bir kin bırakma ayetide delildir ...
Eyer yapılan dua Allah'a ulaşmasa idi peygamberimiz umut şehitlerine Bedir şehitlerine dua edermiydi o halde ??namaz kılarken salı barik dualarını hep okuyoruz
Cenaze namazını düşünelim ,Allah için namaza meyyit için duaya demiyormuyuz?
Eyler bu namazda edilen duaların sevabı ulaşmıyorsa peygamber efendimiz neden kıldırdı ohalde
Ayrıca neden sadece ayet istediniz bizim dinimiz peygamber efendimizden ve hadislerden köpük değildir ...madem hadis değilde ayet istiyor ve sünnetleri önemsemiyorsunuz ,nasıl namaz kılıyorsunuz ???çunku biz namazı peygamberimizden öğreniyoruz ...Kuran'da namaz kılın diyor nasıl kılınacağını ise peygamberimiz öğretiyor bize ... Allah'a emanet olun ...cevap istediğiniz için yazdım ...normalde bu konuların tartışılmasına karşıyım ...
Burda tartışmaya girmek istemediğim için cevap yazmayacağım inşaAllah herkes doğruyu bulur.
Bir misal verirmisin hangi ayette ölünün arkasından kuran okuyun diye bir ayet var ,sadece ayet söyle. Çünkü sen ayet var dedin .
Verdiğin hadistir , ben ölünün arkasından dua edilmez demedim ki, yanlızca kuran okunmaz dedim.
Ölünün arkasından ne okunur yasin süresi vs, yasin süresinin mealini bir bakalım;
Rahman ve rahim Allah'ın adıyla
Yasin süresi
69. Biz ona şiir öğretmedik, zaten bu ona yakışmaz da!
O, ancak bir öğüttür ve apaçık bir Kur'an dır.
70. Diri olan kimseleri uyarsın ve küfre sapanlara da hakedeceklerini söylesin.
Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak. uygun başlığın burası olacağını düşündüm...
Amacım olayı dini tartışma haline getirmek değil. Sadece merak ediyorum.
Ölünün ardından kuran okunmaz mı?
Sorma sebebim de şu..
Bugün bir arkadaşımın annesi vefat etti.
Çok severdim. Çok tatlı bir teyzeydi. Allah rahmet eylesin..
(cenaze henüz defnedilmedi. yarın defnedilecek.) Yani evde..
Cenaze evine giderken yanıma Kuran'ımı aldım..
Bizde ölünün yattığı odada sürekli kuran okunur. Okuyabilen geçer sessizce okur.
Benim okumama müsaade etmediler. Rahmetli teyze inançlı bir teyzeydi.
İnançsız olsa anlayacağım herkese saygım var tabii ki. Ama çok tuhafıma gitti..
Elbette evime geldim yine okudum da..
Durumu kavrayamadım. :44:
Bu zamana kadar bir çok cenaze evinde bulundum.
Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.
Cenazede Kur'an-ı Kerim okuması güzeldir. Sadece cenazede değil her yerde okunmalıdır.Fakat bir ayette der ki; ''Kur'an-ı Kerim'i iyi anlaşılsın diye indirdim'' Ve başka bir ayete de der ki ''Apaçık ayetlerimizden anlamazmısınız?'' Bunu ölüler anlayamaz; diriler anlayacak. Kuran-ı Kerim okunmasındaki amaç alaşılması ve hayata uygulanmasıdır. Cenaze evindeki diriler bu okunan ayetlerden ibret alacaklar.
Teyzeme Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim.
Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak. uygun başlığın burası olacağını düşündüm...
Amacım olayı dini tartışma haline getirmek değil. Sadece merak ediyorum.
Ölünün ardından kuran okunmaz mı?
Sorma sebebim de şu..
Bugün bir arkadaşımın annesi vefat etti.
Çok severdim. Çok tatlı bir teyzeydi. Allah rahmet eylesin..
(cenaze henüz defnedilmedi. yarın defnedilecek.) Yani evde..
Cenaze evine giderken yanıma Kuran'ımı aldım..
Bizde ölünün yattığı odada sürekli kuran okunur. Okuyabilen geçer sessizce okur.
Benim okumama müsaade etmediler. Rahmetli teyze inançlı bir teyzeydi.
İnançsız olsa anlayacağım herkese saygım var tabii ki. Ama çok tuhafıma gitti..
Elbette evime geldim yine okudum da..
Durumu kavrayamadım. :44:
Bu zamana kadar bir çok cenaze evinde bulundum.
Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.
Cenazede Kur'an-ı Kerim okuması güzeldir. Sadece cenazede değil her yerde okunmalıdır.Fakat bir ayette der ki; ''Kur'an-ı Kerim'i iyi anlaşılsın diye indirdim'' Ve başka bir ayete de der ki ''Apaçık ayetlerimizden anlamazmısınız?'' Bunu ölüler anlayamaz; diriler anlayacak. Kuran-ı Kerim okunmasındaki amaç alaşılması ve hayata uygulanmasıdır. Cenaze evindeki diriler bu okunan ayetlerden ibret alacaklar.
Teyzeme Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?