Ölürse yüreğime dert olurmuş.....o benim annem değil ki

• Konu Sahibi Konu Sahibi REYYAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
R

REYYAN

Ziyaretçi
BUNDAN birkaç sene önce bir bayram günü ziyaretine gittiğimiz kayın validem eltim ve kaynımın doldurmasıyla bana vede eşime ağza alınmayacak hakaretler etti
mafoldumben bunları asla hak etmemiştik neye uğradığımızı şaşırdık ev çok kalabalıktı ben bunun üzerine bir daha tövbe edip kaynım ve kayın validemle görüşmüyorum
kaydirigubbakcemile eşim gider ama ben gitmiyorum benide zorlamaz bir kaç sene sonra kaynımın kanser olduğunu öğrendik çağırdık dayanamadık tabii utanmadan geldi ve tedavisini burada yaptırıyoruz şu an iyi
yerimseniben bu kezde eşim başladı annemle barış yarın ölür içine dert olur demeye
:gitme: ben çok hassas bir yapıya sahibim merhametli olduğumu biliyor bende aslında üzülüyorum nede olsa eşimin annesi ama sözlerini hatırlayınca kan beynime çıkıyor hep o bayram gününü ve beni ne çok üzdüğünü hatırlıyorum
CADIARZU.çaresizim ne yapmalıyım kararsızım ikilemdeyim.yardımlarınızı bekliyorum ....

Sizi üzen,hakaretler eden biri ölünce içinizde neden dert olsun ki?
Komik bence...
Umrumda bile olmazdı benim..:dilcikar:

Muhtemelen haklısın..
Ama affet,kendin için affet onun için değil..
Yağlı-ballı olma ama affet bence,sen kazanırsın..
Eğer o haset kötü çirkinse zaten ALLAH biliyor..

arkadaşlar benim mizacımda insanları kırmak üzmek asla yok ama böyle bir hakareti görünce şok oldum benki yoruldukları yer han yapan bir kişiydim bu nedenle aklıma geldikçe o günü yaşıyorum daha çok nefret ediyorum bırakın affetmeyi.

özür dilerse affedin. ama dilerse.

kalbim cok kırıldıysa affetmezdim herhalde onun hatasını anlayıp sizinle konusması lazım o zaman affederdiniz

çok fazla samimi olmadan barışırdım diye düşünüyorum
eşimin hatırı için yani
yoksa içime dert olacağından felan değil
Allah gecinden versin ama ilerde ölüm durumda eşimin başıma kakmasından çekinirdim

yaptıklarını cahilliğine verip bir şans daha verirdim...

Sizi üzen,hakaretler eden biri ölünce içinizde neden dert olsun ki?
Komik bence...
Umrumda bile olmazdı benim..:dilcikar:

Bu yazdiginiza suanda sok olmus durumdayim! Bahsettiginiz kisi sevdigi adami doguran büyüten bu günlere getiren kadin ve burada konu olan ölüm ve siz hakaretler eden biri ölünce neden icime dert olsun diyorsunuz!

Birakin kayinvalideyi yedi yabanci dahi olsa hatta düsman bile olsa bir insan üzülür umrumda bile olmazdi ne demek?

ben afeetmezdim
hem seni üzen biri için neden yüreğine dert olacakki
ayrıca sizi taktir ediyorum
kaynınızı affetmekle kalmayıp evinde tedavi gördürüyorsunuz
a.s.

evet insan üzülür tanımadığı biri ölse bile üzülür
ama neden dert olsunki içine
tanımadığım biri ölür üzülürüm ama dertte etmem içime

biri bana dargın gitse bende çok üzülürüm. hele bu eşimin annesi olursa..
bu konuda chocolete a katılıyorum.

Reyyancim sen gercektende cok haklisin bastan sona haklisin ama allah affedeni kin tutmayani sever. Kaynananin söylediklerini hatirladikce beynine kan sicradigini anliyorum hangimizde öyle olmuyor ki. Ancak aklina getirmemeye calis bence affet canim. bazi arkadaslar özür dilerse affet demis ama ben hicbir kaynananin nekadar pismanda olsun gelininden özür dileyecegini sanmiyorum.

Sende kendi gözünle gördün allah hicbirseyi kimsenin yanina koymuyor kaynin allahindan bulmus sonucta yine büyüklük yapmis affetmissin. bence affetmen gereken kaynin degil kaynanandi. hernekadar kaynanan kalbini kirmissa bunlara sebeb olan insan kayninmis.

Tabi kaynanani affetmen onunla yagli bagli olacagin anlamina gelmez. bayramlarda anneler gününde özel günlerde gitsen bile yeter esinin gönlü olmus olur.

off nedir bu bayramlarda bu erkek tarafından çektiğimiz 2.5 yıllık evliyim 1.5 yıldır eşimin ailesiyle görüşmüyorum ayrıca eşimde görüşmüyor onu ben engellemiyorum ama eşim her defasında seni kabul etmek zorundalardı sadece benim hatrım için bile seninle iyi geçinmek zorundalardı sevmeyebilirler ama iyi gibi görünüp 1 2 saat katlanmak zorundalardı diyor gerçi bende suratsız patavatsız değilimki onlar gibi kim kime katlancak anlamadım.her bayram yada herhangi bir zamanda gittiğimde hiç konuşmuyorlar anlıyorumda içeriye eşimle biz bi giriyoruz hemen susuyorlar surat yapıyorlar kayınpederim el bile öptürmüyor neymiş başım açıkmış bu derece cahiller işte daha birçok şey var ama sayfalar yetmez yaptıklarına şimdide eşimi sildiklerini söylüyorlarmış benden boşanırsa affederlermiş hayır diyorumda ben ne suç işledim diye çünkü hiçbir şey karşılıksız olmaz ama inanın ne hata yaptığımı bulamıyorum ayrıca eşimin ailesi beni 18 yıldır tanıyor ellerinde büyüdüm gibi birşey komşu kızıyken iyidim ellerini öpebiliyordum muhabbet edebiliyordum ama bi evlendim kıyamet koptu.
neyse ben asla barışmayacağım isterlerse ölüm döşeğine düşsünler hiç işim olmaz yüreğimde sızlamaz belki bana şuanda kızacaksınız ama aileme bile hakaret eden insanlar için kılım bile kıbırdamaz sadece ölüm döşeğine düştüklerinde hakkım haram olsun demeye gitcem.

evet insan üzülür tanımadığı biri ölse bile üzülür
ama neden dert olsunki içine
tanımadığım biri ölür üzülürüm ama dertte etmem içime

bilmiyorum ben icime dert ederdim, üc günlük dünyada küs durmaya degdi mi öbür dünyada allah bunun hesabini bana soracak diye düsünürüm.

Elbette Reyyan arkadasim görüsmemekte hakli ama kaynana deyip gecmemeli. Zaman oluyor öz annelerimiz bile üzüyor kiriyor bizi. Kaynanada olsa oda bir anne nekadar suclu da olsa. Biz kücüklere fazla kin tutmamak gerekiyor. En azindan allah rizasi icin.

Affetmek büyüklüktür sizde büyüklüğünüzü gösterin..
arkadaşlarında dediği gibi yağlı ballı olmayın tabiki
yarın öbür gün bişey olduunda siz vicdan yaparsınız
sadece kendiniz için bu affetmek ne onun nede eşiniz için
sadece sizin için

Bu arada konunun basligina gelince reyyancim, o senin annen olmayabilir ama esinin annesi. Ayni hayati paylastigin adami dogurup büyüten ona emek veren insan. O cocuklarinin babaannesi. O benim annem degil diye düsünmen yanlis.

Bu arada konunun basligina gelince reyyancim, o senin annen olmayabilir ama esinin annesi. Ayni hayati paylastigin adami dogurup büyüten ona emek veren insan. O cocuklarinin babaannesi. O benim annem degil diye düsünmen yanlis.

dediklerinizin bi kısmı doğru olsa daa
bir anne bir babaanne büyük gibi davranmalı diye düşünüorum
hayatı zehir etmek için değil,tecrübeleriyle kolaylaştırmak için anneler lmaz:

arkadaşlar affetmek barışmak için kaç kere el uzattım ama karşı taraf yanaşmayınca hiçbirşey yapamazsınız hee konuyu açan arkadaş el uzatsa belki barışırlar bilemeyeceğim ama ben kaç kere görümcemi kayınvalidemi aradım böyle olmuyor birbirimize gidip gelelim diye her defasında ya siz bizim düşmanımızsınız sizden tiksiniyoruz laflarını duydum yada telefonu suratıma yedim yüzsüzlük yaptık eşimle beraber babasının evine gittik kapıdan kovulduk daha nereye barışcam asla işim olmaz ölseler umrumda olmaz çok kırıldım ve haketmedik bunlarıda yani anlayacağınız hadi git barış denilincede barışılmıyor karşı tarafında anlayışlı olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…