Ölürse yüreğime dert olurmuş.....o benim annem değil ki

• Konu Sahibi Konu Sahibi REYYAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dediklerinizin bi kısmı doğru olsa daa
bir anne bir babaanne büyük gibi davranmalı diye düşünüorum
hayatı zehir etmek için değil,tecrübeleriyle kolaylaştırmak için anneler lmaz:

Kaynana cok suclu bunu göz ardi ediyor degilim ancak yinede o benim annem degil diye düsünürsek yasanacak problemler kacinilmaz böyle düsünmemeli.

Ayy pardon kanser olan anne değil.. Kaynın..
ben kayınvalide kanser sanmıştım
Ooooo ölümse kıstas,hepimiz öleceğiz birgün..
ölmeyecek olan biri mi var,kayınvaliden ölecek,belki de sen ondan önce ölürsün..? (gecinden versin Allah)
Ölecek diye affetme,affetmek istediğin için affet..
cahil kafası çalışmıyor ne konuştuğunu bilmiyor diye affet,yoksa ölüm sırayla değil..

Canim sen elinden geldigini yapdikdan sonra günah senden gitmis. Görüsmek istemeyenin pasa gönlü bilir. Sen üzerine düsenin cok daha fazlasini yapmissin

Kaynana cok suclu bunu göz ardi ediyor degilim ancak yinede o benim annem degil diye düsünürsek yasanacak problemler kacinilmaz böyle düsünmemeli.

evet annesi değil bu çok doğru bence..
insanın bitane annsi olur bitanede babası..
saten kayınvalide onun annesi gibi hissetmemişki kendisini
o anne değil kayınvalide olarak görmüşse kendini o da annesi gibi görmemkte sonuna kadar haklı diye düşünüorum

asıl ölürse onun içine dert olur derdim ben lsam. benimle barışmadan gözü açık gider diye mi korkuyorsun derdim.

çok kızardım şahsen bana ters yapacak birde özür diliycem. ölünce dert olacakmış pehhh...

suçlu olan suçunu itiraf edip özür dilesin sorun yok deseydiniz keşke.

öbür dünyada hesap tek taraflı sorulmuyo ? eşin saçmalamış ! kayınvaliden düşünsün elbet ondanda sorulacak yaptıkları ölünce.........ne içime dert olacakmış herkes hakettiğini yaşar yaptığının karşılığını alır........bıraksınlar duygu sömürüsünü ağzını tutsaymış .......hiç takma

kesinliklee katılıyorum hiç birimiz ölümsüz değiliz kii
kimin ne zaman gidiceğide belli değil
bir gün ölücek korkusuyla affetme sakın
ozaman oda şöyle düşünseydi o lafları saymadan
belki benden önce ölücekler kalp kırmaya ne gerek var deseydi
hemde o büyük yaşanmışlıkları tecrübeleri daha fazlaa...
kendin istediğin için affet arkadaşım elşin için onun için değil
kendin istediğin için yüreğin istediği için

Kırılmışsınız, ama ben hep ilahi adalete güvenirim. Bakın kayınbiraderiniz sonunda size muhtaç olmuş, Allah razı olsun ki sizde evinizi açmış ve tedavisini yaptırmışsınız. Bence eşinizi kırmayın. Belki içiniz tam olarak rahat etmez ama ben olsam en azından konuşurum. Yani illaki affedip hiç bir şey yokmuş gibi davranamasanız da, bir selamı sabahı esirgemeyin. Bazı dil yaraları kolay geçmez bilirim.
Ben en azından eşinizin hatırına bunu yapmanız gerektiğine inanıyorum.
Bakın benim rahmetli dayım mahallenin ortasında bana yapmadığını bırakmadı. Bütün mahalle bizi seyretti, ben karşımdaki dayım olduğu için sesimi çıkartamadım ve tüm mahalleye rezil oldum. O günden sonra hiç konuşmadım. Aynı mahallede olmamıza rağmen konuşmadım, bayramlaşmaya bile gitmedim. Eşim dayımın bana yaptıklarına karşı "o seninle dayının sorunu" diyerek hiç karışmadı ve kendisi görüşmeye devam etti. Yıllar sonra ben hamileyken dayım beyin kanaması geçirdi, doktorlar çok az ömrü kaldığını söylediler ve makinanın fişini çektiler. Annem ağlayarak "en azından gel bir gör" dedi. Dayanamadım gittim. Rahmetli dayım makinanın fişi çekildiği halde ölmedi ve felçli bir halde 2 yıl daha yaşadı. Bu süre içinde çocuğum doğduktan sonra annemin ısrarıyla bir kez daha gittim. Beni görünce ağlamaya başladı. O an çok kötü oldum. Sonra bu küslüğüm devam etti. O nu en son ölüm döşeğinde gördüm, bilinci yerinde değildi. Keşke diyorum, yaşasaydı da ben böyle kin tutmasaydım. Gidip yanaklarından ellerinden öpseydim. Köpekler gibi pişmanım. Devamlı rüyalarımda görüyorum. Onun için bence sonradan pişmanlık yaşamamak için en azından küslüğü bitirin.

Son düzenleme:
Hayatta hiçbirşey için kimseyi kırmaya değmez keşke dememek için büyüklük gösterin derim....

katılıyorum. çok haklısın.

Evet canim benim söylemek istedigimde bu. Görüsmemekte hakli degilmiydin? Tabii ki hakliydin ama yinede insanin vicdani sizliyor yeri gelince. Reyyan da anlattigi konuda hakli olmasina hakli ama su üc günlük dünyada küs durmaya degmiyor iste. Bence arkadaslar empati kurmadan yorum yapiyor.

Elbette kimin önce ölecegi belli olmaz, elbette ki hesap tek tarafli sorulmayacak. Ancak ben kendi hesabima bakarim öbür dünyada ondanda hesap sormuslar bana ne bana bir yarari mi olacak. Benim vicdanim rahat olsun büyüklük bende kalsin yeter.

Evet büyüktür ama o da büyüklüğünü bilip haksız yere hakaret etmeyecek.
Şimdi haklı iken yanına gidip ne denebilir? Ben geldim seni affetmeye olur mu?akannehir
Onun arayıp özür dilemesi gerekir. Ondan sonra affederdim
Ama karşılıklı atıştıysak bende de hata varsa giderdim barışırdım.

arkadaşlar beni kırma sebebini yazmak istemiyorum çok özel vede benim yüreğimin yarasına neşter vurdu onlar için öyle bir dua ettimki RABBıM BENıM kalbimi bu mübarek bayram günü kırdılar sana havale ediyorum kendi dertlerine düşsünler dedim iki yakaları bir araya gelmiyor aman sensin diyorlar ben görmek istemiyorum ama mecbur kalınca dayanamıyorum eşime asla mani olmuyorum her zaman gidip görüşüyor ben hiç düşünmüyorum arkama bile bakmak istemiyorum hüzün veriyor bana

cnm eğer seni gerçekten aşırı rencide edecek birşey yaptıysa barışma
ama benim genel görüşüm barışıp fazla samimi olmamaktan yana
tabi sakın sen gidip barışalım falan deme
sen özür diler gibi olma
sadece birşey olmamış gibi onlara gidin veya size gelsinler
araya da fazla samimiyet girmesin

vicdanının sesini dinle canım.eminim o sana doğru yolu gösterecektir.

vicdanım arkana bile bakma diyor ama eşim eminim barışalım alıp baş köşeye oturtacak fırsat bekliyor buda bana işkence gibi

Affetmek iyilerin intikamdir....

Affet güzelim, hicbirsey kaybetmezsin!

Herkez yaptigi ile kalir

eşiniz sizden birşey rica etmiş...her ne kadar hatalar yapsa da onun annesi..
siz eşiniz için adım atın, affedin, karşılık verirlerse ne ala vermezlerse de Allaha havale edin...
Malum asıl affedici O'dur..Siz affetseniz de yapılan kötülüğün hesabını Rabbim soracaktır....

Hayat küs kalmak için çok kısa bir zaman. Büyüklük sizde kalsın bence affedin eşinizin annesi nihayetinde =)

bence 1 kerelik affetmekle hiçbişey kaybetmezsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…