Ölürse yüreğime dert olurmuş.....o benim annem değil ki

• Konu Sahibi Konu Sahibi REYYAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sevdiğim adamın annesi olduğu için hakaretlerine rağmen gidip barışacak değilim..
Neden yapayım bunu ki?
Daha da ağır sözlerle kalbimi incitsin diye mi?bilmiyorumkismile
Ayrıca ben melek değilim,düşmanım ya da yedi kat yabancım olan biri ölünce de üzülmem ben!
He düğün,bayram yapmam dedim ya bana ne,umursamam...
Affedecek olan Yaradandır,ben değilim...guclubacismile

laale' ye katılmamak mümkün değil. benimde eşimin ailesi bana ve aileme çok çirkin haraketler küfürler ettiler benim en büyük hayalimi babamın evinden telli duvaklı çıkma hayalimi elimden aldılar. 7 aydır ne eşim ne ben görüşmüyoruz eşime de söylüyorum ve herkese de ölecek olsalar birine bi bardak su vermem diye. affetmek zorunda kesinlikle değilim. yaptıklarını unutup yüzlerine gülemem ki karşımdaki insanlar afdan anlıcak türde değiller bugün affetsem yarın afedersiniz başıma çıkarlar. affetmek allaha mahsus kin de vicdanda insana özgü bi duygu.

değil kayınvaliden kim olursa olsun hasta olunca vefat edince üzülüyrsün. ama neden içine dert olsunki. sonuçta hatalı değilsin karşındaki sana hakaret etmiş seni çok krımış birisi. valla güzelim benim eşimde aynı şeyelri söyleye söyleye kaç defa barıştık hemde hiç kaynanam özür dilemedi hatta kendisini haklı gözterdi. birde arkamdan yüzsüz şey gelip birde evimde oturuyor diyormuş. haftada bir ekre gideriz ondada 2 saat otururduk. en son kavgayı eşimle yaptı o gnden beridir gitmiyoruz yine kendi geldi ama yine kavga etti gitti.
bu tür insanlar değişmiyor sen ne kadar iyi davransanda o bir süre sonra yine aynı davranışlara başlayacak bu kezde sen dayanamayacaksın daha fazla üzecekelr seni. ben olsam kaynımıda eve sokmazdım. yuvanın huzurunu bozacaklar boşver. eğer barışmayı çok istiyorlarsa kocaman dillerini yutacaklar ve yaptıkalrından dolayı pişman olup senden özür dileyecekler bu kadar basit.

Affetme diye bişey olamaz bence affedince yaşanan yapılan unutuluyomu...hayır...sadece affetmiş oluyosun okadar,değişen ne hiçbişey.yaşanan yaşanıyo bi kere.

onlar dünden hazır ama ben mesafeli duruyorum kanser olan kaynım geliyor aylık kontrolleri var inanırmısınız hiç birşey olmamışcasına pişkin bende ağırlayıp izzetleyip gönderiyorum eşim elime sağlık demiyor sanki ben mecburmuşum gibi yani bu bile beni incitiyor dostlarım

kızlar olayları anlatırken bile öyle kin ve nefret dolusunuzkiiiiii
inanamıyorum
biri kanser hastası kaynına yaptığı hizmeti kendine çok görüyor kızıyor çok birşey yapmış gibi
başkası efendim koca dilini tutacak falan diye hitab ediyor kayınvalideye
ya sizler bu yaşınızda bir okka diliniz varken onlara o dili çok mu görüyorsunuz
büyüttüğü kocayı koynunuza alırken hiç çok görmüyorsunuz ama
olur
kocayı aldınız iş bitti
kaya kovuğundan mı çıktı o adam yahu
hele bir saygınızı verin onun ailesine sevginizi verin hizmeti hörmeti bir onlara cçok görmeyin
gerisi gelir diyorum ondan sonrası nankörlükseeeeeee
bak o zaman haklısınız derim bende şayet öyle olanınız varsa o zamanda sessizce mesafe koyun biraz
başlamayın sizde onun gibi verip veriştirmeye yoksa ne farkınız kaldı ki kayınvalideden

kardel lütfen yazılanları yeniden oku canım ben elimden geleni esirgemiyorum sonuçta ALLAH rızası olmasa asla yüzlerine bakmam yaşadıklarımı bir ben değil benim tüm yakınlarım biliyor nankörlük diyorsunya ha bunların yaptıklarını anlatmaya nankörlük yetmez başka türlü ifade etmek lazım kadir kıymet bilmezler başına gelen beni anlar

Iyi bir insan olmayı denemek
bu dünya için öbür dünya için
mevlana yunus emre falan filan niye uğraşmışlar neler demişler
bizler
iyiliği başarmak çok zor
herkez haklı okuduklarımıza bakıyorum bende haklıyım
ama derdim dünya kadar
olmuyor iyiliğimin karşılığını niye alamıyorum diye üzülüyorum
çevrem bana yanlış yaptın gelini evlat bilmicektin o gelindi dediler çünkü onu çok sevdim kızım gibi kızım yok netice ne olduuuuuuuu
annem annem diye annesine yanın bir kız o ama beni bir gram sevmedi
her hareketinde sözünde bunu yaşıyorum
hakaret edince o bana nebiliyim surat falan oğlana kızar bana eder
hemen bir hediye altın kolye bilmem kıyafet bir şey alır onu pişpişlerim
yok ya ne yapsam annesi değilde azıcık annesi gibi olamadım
üzülüp duruyorum kahroluyorum sakın iyileri de kötü insanlar gibi görmeyin olurmu ön yargılı oluyor nesil benim gibiler yetişiyor topluma arkadaşlar

O zaman ÜzÜlme derım gerekenı yapmıŞsın canım
allah bılsın
gÜnahı onlara

Kendi adıma konuşayım..
Hiç kimse durup dururken nefret etmez!
Elbet vardır bildiği..
Bundan sonraki hayatım boyunca önyargılı olma sebebim de ne yazık ki annemin kayınvalidesi ve benim kayınvalidemdir..
Koynuma aldığım koca dengeyi sağlayamadıysa o da annesi ile başbaşa hayat sürmeye mahkumdur,ben eksik kalayım onların yanında..:lepi:

Reyyan
ben hep Çevremde Öyle kayınvalıdelerı gÖrÜnce ben asla Öyle olmucam dedım ona kendımı sevdırecem dıye kendıme sÖz verdım Çook Özverılı oldum ama allah baŞa vermesın huysuz gelınde olsa kayınvalıde de olsa Çok zor
ama bıraz daha soĞukkanlı ol eŞınle sakın mutluluĞunuza yansıtma oda etkılenır
dıkkatlı ol Önemlı olan yuvanız napcan

Affetmek unutmak degildir elbet, bazi yaralar vardirki kapanmiyor, affetsende o yaranin izleri gitmiyor malesef....

Lakin söz konusu 40 yillik bir yabanci degil, bir sekilde her zaman hayatinda olacak bir insan, her aksam ayni yataga girdigin, ayni sofrayi paylastigin adamin annesi.....
Ne zamana kadar görüsmeyeceksin? Ne zamana kadar bu küslük sürecekki?
Eninde sonunda birgün barismicakmisin? En gec bebegin oldugu vakit bir araya gelmicekmisin?
Bu küslügü sürdürmenin bir anlami yok bana göre....cünkü er yada gec barisacaksiniz!boshayallersmile

Birde benim anlamadigim birsey daha var:

Nasil oluyorda insanlar 1-2 sene icinde böyle kopma noktalarina geliyor?
Gercekten anlamiyorum.benneyaptımki

Hadi 5-10 yillik gelini olursun, bir sekilde bikmis usanmis olursun, yap yap nereye kadar dersin, bundan sonra bitti der ve tavrini koyarsin, fakat 1-2 sene icinde neden böyle uc noktalara geliniyor?
Arada ne gecmis ne olmuski tamamen bitirme karari aliyorsunuz?:sm_confused:

Reyyancim cidden samimi soruyorum cünkü düsünüyorum düsünüyorum kendimden yola cikarak bir anlam veremiyorum ben buna.

Kaynanam bana neden hakaret etsin? Arada ne gecmis olabilirki bu noktaya gelelim?

sevgili kardel anlayışına tşkler keşke herkes sizin gibi olsa benim annemde geliniyle oturuyor 15 senedir anne kız onlar gibi olamaz kızım diye gözünü gözler asla birbirlerini üzdüklerini görmedim benimki çok farklı bunların yaptıkları bir değil ailem beni çoktannn alırdı ama ben hep eşimi tercih ettim artık 30 sene oldu bu saatten sonra insan birşeylerde bekliyor evet o ağaç kovuğundan çıkmadı ama yerini bilmeyen insanlarmış wesselam eşim çok farklıdır oaileyle alakası olmayan bir kişiliğe sahip ne yaparsın ALLAH RIZASI ıÇıN HıÇ ŞıKAYET ETMıYORUM belki yanlış ifade ediyorum anlatamıyorum

yaşananlar önemlidir
bence
evliliklerine zarar verecek kadar bir uyuşmazlık varsa aileyle gelin arasında özveriyi aile göstermeli ve yuvaları sağolsun demeli mecbur değilya anlaşmaya diye düşünüp ben geri çekildim mesela çünkü görüşünce muhakkak bakıyorum beni kırıyor öyle yaptım yuvaları sağolsun ama
hani bu tarz konuşmalar ben öle değilimya kayınvalideye verip veriştirirken acık kanıma dokunuyor da ondan yazdım ki
ne olursa olsun onun annesi deyin boşverin hakaret sözlerine üzülüyorum o kadar
ama hakettiyse napıyım bende ben kendimden sorumluyum değilmi

Ahh be Gülsümcüm..
Herkesi kendimiz gibi sanıyoruz di mi?
Bir anda o günlere gittim... Neden bana hakaret etsin,beddua etsin ki?
Suçum neydi,ailemin suçu neydi?
Yazdım,yazdım sildim ya..:sinifsinif:
Ben hatırlamak istemiyorum artık..
Reyyan'ın vardır kendine göre anlatacağı...:teselli:

eşin öyle biriyse ne kadar güzel boşverrrrrrrrr
allah mutluluğunuzu daim etsin
bazen armut dibine düşmüyor böyle işte senin eşinde öle olmuş
sabır sonu selamettir

Ne bileyim Laalisim, mantikli düsündügüm vakit bir insan neden kendi kendine hakaret etsin diyorum!!!
Gerci hakaret etmek tabikde hic hos degil lakin sebebsizde degildir diye düsünüyorum.benneyaptımki

Daha dogrusu merak ettigim sey neden bu kadar cabuk yipraniyor aile iliskileri?

Insanlar cokmu tahamülsüz oldu acaba?bilmiyorumkismile

Sizi üzen,hakaretler eden biri ölünce içinizde neden dert olsun ki?
Komik bence...
Umrumda bile olmazdı benim..:dilcikar:

inanamıyorum laale herşey bu kadar basit mi sence
umrumda bile değil ölsün kılım kıpırdamaz hani bunu başkası söylese cvp dahi vermem de
arkadaşım bi kere ben sana affet ya da al öp bağrına bas demiyorum ama eğer ki eşinle aranızda bi sorun yoksa ki olduğuna inanmıyorum
annesine uzun bi süre gitmemişsiniz bişey dememiş ne eşler var sürükleyerek götürüyor
eşinizin hatrına affedebilirsiniz sonuçta eşinizin annesi
bak tekrarlıyorum al bağrına bas demiyorum sadece ortadan küslüğü kaldırın
hoş bişey değil onun yaptığı hoş mu elbette ki değil ama aynı şeyi yaparsan senin ondan ne farkın olacak

Bende olay tam tersi
beni gelinim üzüyor sürekli ve şimdi affetmemi bekliyor
telefonlar falan ben ne yapmalıyım affediyorum barışıyorum tekrar yapıyor aynını
sizce ne yapmalıyım

Hakaret kısımlarını es geçip aile ilişkilerinin yıpramasına değineyim..
Neden bu kadar çok yıpranıyor?
İnsanlar birbirinin hayatına müdahale ettiği sürece,yıpranır bence..
Herkes yerinde sağ olsa,oğlumun evi diye yediğimize,içtiğimize,gezdiğimize hatta gelinin ailesine bile karıştıkları zaman ne yapalım sence?
Kaç kere sabır gösterip susabiliriz?
Ben çok sustum çooook! Noldu? Ne geçti elime sence?
Önceleri evine gittiğimizde işittiğim lafları,sonra kendi evime baskınla gelip pazar günlerimizi zehir etti..
Gülsümcüm her zaman derim ben; bir insan yerini ve haddini bilecek!
Kız annesi de olsa erkek annesi de olsa büyüklüğünü bilecek o kadar!
Komplekslerinden ve hazımsızlığından kurtulamazsa değil benle feriştahı gelse onunla da anlaşamaz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…