• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oluru var mı ?

Ben erkek tarafından biliyorum. Kendisi askeri personel doğuda çalışıyor, sık sık tayin alıyor görevlere gidiyor(artık o dönemleri bitti), eşi ise bulunduğu şehirden ailesinin yanından ayrılmak istemiyor veya tam ayrılıp geliyor adama görev çıkıyor. Erkeğin ailesinin maddi yükünü omuzlaması hoşuna gitmiyor zamanla ufak sorunlar büyüyor falan. Tabiki iki tarafında kendince haklı olduğu taraflar var. Zaten banada asla eski eşi hakkında kötü bir yorumda bulunmadı.
Anlattığınız şey çok önemli bir problem, üstelik şimdi hem cocugunun hem kök ailesinin bakimini üstlenecek. Bence çok sakincali bir durum ve siz tozpembe goruyorsunuz.

Birde şunu anlayamadım aslında sizin sorunuzun cevabı net . Siz benim için maddi gelir önemli bir kriter diyorsunuz bu adamın maaşınin iki tane büyük gider kalemi var . Kök ailesi ve oğlu. Size de işte anca kalanlarla . O yüzden cevap belli kriterlerinize uymuyor . Ayrıca öfke kontrol sorunu da var lojmana polis gelecek kadar ne bagirtisi bu ?

Asker adam, kavgada kapılara kadar gelen polis, hem eski eşe nafaka hem anne babasına maddi yardım.. Bunlar basli başına ayrılık sebebi benim için. İnsan demez mi yahu asker adamin kapısına polis gönderecek kadar bu konu komşu ne yaşamış diye? Hele cocuk konusunu bu kadar kolay görmenize inanamadım. Adamın bir tane oğlu var, belli ki vari yoğu onun olacak. Ozellerde okumak ister, ergenliği sorunu bitmez, sen yıllarını elalemin çocuğuna vereceksin yine adın üvey anne olacak. Ortak bir birikim bile olmayacak çünkü her şeyi oğluna yapacak adam. Başka çocuğu olmayacak çünkü. Sizin mirasiniz bile belli koşullarda ona geçebilir. Yazın adam isteyken, siz de izinli oldugunuz için yemeğinden çamaşırına size kalacak. Bir of bile diyemeyeceksiniz. İnsan kendi çocuğuna yapar el çocuğuna yapamaz, yaptırmazlar. Gittiğiniz tatil bile laf olacak, bak oğlumun rızkını yiyor diyecekler arkandan. Mutlu olsanız belki eski es rahat vermeyecek. Hep ben mi cekecem al biraz da sen bak diyecek kadın belki? Yani bu yasa gelip de hiç hayatta bir şey görmemiş toz pembe genç kız gibi nasil da hafife almışsınız adamin kusurlarını. İnanılmaz.

Daha gençsin yani eyvah tren kaçtı moduna girmene gerek yok. Hiç evlenmemiş memur bir erkek karşına neden çıkmasın… bana mantıklı gelmedi. Hani sen kadınların evliliği çoktaaannn tecrübe ettiği yaşlarda olsan neyse ama önünde yıllar var.

hepinize cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim. Toplu cevap vermek istedim çok özel hayatı anlatmak istemedim burada şiddetli geçimsizlikleri olduğu için tek celsede boşanmışlar. Şiddetli geçimsizlik derken sürekli ses yükseltmeli kavga gürültü her gün kapıya polis gelen bir evlilik daha evlenmeden önce bile 2 kez nişan atmışlar. Yani öyle araları iyiymiş ayrılmışlar durumu yok erkek arkadaşımın anlattığı kadarıyla karşı taraf suçlu ama kadın tarafından dinleyince de eminim ki erkek tarafı da suçludur herkes kendi gözünden anlatıyor. Çocuğun laf taşıması olayına gelince burada beni rahatsız edecek ne var anlamadım. Çocuk bu her şeyi der iyi ya da kötü. Burada çiftlerin tutumu önemli. Babası ya da annesi karşı taraf hakkında çocuğa kötü konuşmuyor herkes kendi yoluna bakıyor. Kendisi ekstra olarak ticaretle de uğraştığı için gelir durumu iyi gözüküyor. Ama benim sizlerden asıl yardım istediğim bu durumları süreç içerisinde nasıl anlayabilirim ? Yani hem maddi durumunun nasıl olduğunu hemde çocuğuyla ilişkisinin bizim ilişkimizi ne boyutta etkileyeceği
kimse benim ayranım ekşi demez ama hep kadını suçlamış adam kimbilir o ne yaptı?

Eski eş ile ilgili iletişimde olmasknda sorun yok. dediğiniz gibi beni çocuk düşündürüyor sadece. Ama hayatıma giren istisnasız bütün erkekler çocuk hayali kuruyor. Ben sürekli olarak bir çocuğun bakımını üstlenmek istemiyorum. Sosyal faaliyetlerimden vs. Kısmak bebek bakımıyla uğraşmak fiziğimin bozulmasını istemiyorum. Zaten bunu konuştuğumuzda bu dengeyi ayarlayabileceğini söyledi. Mesela 20 gün izni varsa 10u çocuğuyla 10u benimle gibi. Bu benim için yeterli şimdilik. Ama tabi asıl bunu yaşayan kadınlardan öğrenmek lazım
Çocuk işi hesaplanabilir bir durum değil öncelikle bunu anlayın derim. Hastalığı olur, okulu olur, annesinin herhangi bir problemi olur ve hesaplamadığınız bir şekilde daha fazla görüşme durumları her zaman var. Çocuk önceliklidir insan hayatında, çocuklu biriyle evlilik fedakarlık ister. Bugün çocuk istemiyorsunuz yarın isteyebilirsiniz yaşınız çok genç o zaman tüm dengeler değişir. Adam ailesine de bakıyormuş, üç haneye destek olacak ki bu zamanla sorunlar çıkarır. Maddi konuları önemsediğiniz aşikar bu adamın sürekli hesapta olmayan harcamaları olur çünkü çocuk sadece nafaka ile bakılmıyor, ben iki çocuklu olanıyla evlendim, ilgiyi de sevgiyi de parayı da bölüşeceksiniz hangisi yetmezse siz fedakarlık etmek zorundasınız çünkü karşınızdaki çocuk size biraz sert gelebilir ama bu gerçekleri kabullenip öyle karar vermelisiniz

Önce kendimden bahsedeyim 29 yaşında bekar öğretmenim güzel bir kadınım ,sporuma,bakımıma, sosyal faaliyetlere,kişisel gelişimime,statüme normal insanlardan daha fazla önem veririm insan ilişkilerim de iyidir genellikle tanıyanlar beni sever kadın/erkek. Bu sebepten dolayı etrafımda hiç erkek problemi yaşamadım. Her zaman benimle ilgilenen insanlar tanışmak isteyen birileri olur. Sevgililerim görüştüklerim oldu.1.5 yıllık sonunda beni kıran bir ilişkim de oldu. Ama sonu hep hüsran özellikle bazı insanlarla bir defa görüşünce bu adamdan hiçbir halt olmaz dediğim çok oluyor bunları kimseyi bulamadığımı düşünmeyin diye anlattım. Bir arkadaşım vardı 2.5 yıldır tanışıyoruz. Bir anda kendimi bu kişiyle ilişkide buldum 1 hafta önce. Deprem bölgesinde çalışırken tanıştık, iyi de arkadaştık. O sıralar evliydi ne benden ne ondan yana aramızda o tarz bir şey olmadı, benimde erkek arkadaşım vardı zaten ama sağolsun her telefonumu açardı yardımcı olurdu çok fazla yardımı iyiliği oldu bana. Hatta eşi de benimle arkadaşlığını bilirdi. Eşiyle birtakım problemleri vardı en sonunda ayrıldılar 1 yıl önce. Şimdi bu kişinin olumlu yanları şu (doğal ortamında gözlemlediğim için söylüyorum)
Bir kere kesinlikle iş bitirici yani ahmet gelirken ekmek alır mısın de gerekirse 3 market gezer o ekmeği almadan gelmez. Benim bir şey dememe gerek kalmadan hatta farkında bile olmadan kendisi görür, halleder.
Fiziksel olarak hoş biri özbakımı,bakımı, sporu vs…
Çok delikanlı yani her konuda desteğini hissedersiniz ben birtakım sıkıntılar yaşamıştım sadece arkadaş olmamıza yeni tanışıyor olmamıza samimiyetimiz olmamasına rağmen arkamda durmuştu.
Çok dürüst bu güne kadar a dediği b çıkmadı. Şeffaf her sorduğuma kıvırmadan cevap verir.
Ne evlilik döneminde ne bekarlık döneminde kız düşkünü bir adam olmadı. Ben kendim birkaç defa şahit oldum evliyken kızlar gelip tanışmak isterdi direk terslerdi eşine hiç yansıtmazdı zaten normali bu ona bir şey demiyorum ama birinin sadakatini gözlemlemek başka. Bekarken de hiç öyle günümü gün edeyim kızlarla gezip tozayım her çiçekten bal alayım adamı olmadı. Ya düzgün bir ilişki yaşar ya da hiç yaşamaz.
İnsanlara karşı kibar, anlayışlı,yardımsever. Herkes sever.
Duygularını saklamaz gizlemez söyler. Bana da asla karışmaz , birinin hayatına karışmak kısıtlamak yerine eşlik eder takdir eder.
Geliri de benim yaklaşık 2 katım.
Ama olumsuz yönlerine gelirsek:
Anne babasının bütün maddi yükü onda.
Eski eşine 20bin nafaka veriyor.
Çocuğu var. Eski eşinde kalıyor. Çocuğu tatlı, canayakın, uslu, söz dinleyen bir çocuk. Ben hiçbir zaman çocuk istemedim. Bu aslında bir yandan benim için avantaj çünkü hayatıma giren erkekler hep çocuk sahibi olmak istemememi sorun ediyordu. Çocuk uslu o açıdan sorun yok. Kendisi de çocuğuyla gayet ilgili bir baba yani çocuğun yükü bende olmayacak. Çocuğunu kendi iş yerine falan götürür. Henüz bizi tanıştırmadı ama mesleğimden dolayı çocuklarla aram iyidir.
Bu gelir durumu beni düşündürüyor gider kalemlerini çıkartınca hemen hemen benimle aynı gelire sahip oluyor veya bi tık daha düşük bu yıl ailesine olan desteği azalacak gerçi. Bende memur olduğumdan çift maaş oluruz maddiyatın beni çok zorlayacağını sanmıyorum. Ama genede bu maddi konulardaki yönünü nasıl öğrenebilirim ?Ailem acaba kabul eder mi beni en çok endişelendiren durum bu. Çünkü ben hiç evlenmedim. Benimkiler de kendim gibi bekar birini bulmamı ister.
Bu kadar anlattığınız iyi özelliklerde biri ise kadın neden boşanmış? Hele de ortada çocuk var iken?
Hem geliri iyi, hem anlayışlı, sadık, işinde gücünde, ahlaklı böyle biri eşim olacak çocuğum olacak neden ayrılalım ki? Ben ayrilmazdim.

Mesela dava dilekçesini, karar dilekçesini, davayı gördünüz mü? Özellikle eski eşinin dava dilekçelerini okudunuz mu? Okumadan okey demeyin.

Ben çekişmeli boşanma aşamasındayım. İleride biri karşıma gelirse tüm davamı herşeyi göstereceğim. Hatta eski eşimin dilekçelerini de okuturum iftiralarını gösteririm. Ama boşanmış biri karşıma gelirse ondan da bana tüm davasını, tüm dilekçelerini, hepsini göstermesini isterim. Göstermiyorsa olmaz. Mutlaka sakladığı bir şey vardır.

Ben hiç evlenmemiş biri olsam, çocuklu biriyle evlenmek istemem. Boşanmış vs olabilir ama çocuk büyük faktör olurdu..ama içinize sindi ise dilekcelerin hepsini vs görüp adamdan emin olup olabilir. Ama bence yine de çocuksuz birini bulmaya çalışın. Denginiz çocuksuz biri..

Back
X