Oluruna nasıl bırakılıyor?

Evet canım iyiyim hiç takma kafana en doğru kararı vermişsin doğru insan çıkana kadar evlenme zaten sen nasılsın terapilere devam ediyor musun?

İyiyim canım teşekkür ederim terapilere devam ediyorum, çok iyi gidiyor baya yol katettik fakat daha gidecek yol var son deneyimlerimden onu anladım :)

Terapiler artık gerçek amacından saptı, bırakın yeni mezunları daha lisans öğrencileri bile bu işlere girdi. Siz kendinizi terapi edebilirsiniz bence. Hem kendinizin de suçlu olduğu yönler olduğunu belirtmişsiniz ki bu size sizi yine en iyi kendinizin tanıdığını gösterir. Her şey gönlünüzce olsun.

Haklısınız bende bu terapi ile ilgili bir durum yaşadım danıştığım kişiler oldu bazıları yalnızlığın kendimiz için güzel olduğunu söyledi biri birine şans ver falan dedi bende arada kaldım kendime yabancı doktorların bilimsel psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarını aldım yeni başlayacağım okumaya

Bütün konuyu atlayıp sadece sorunuza yanıt vermek istiyorum konu sahibi.

Erkek arkadaşımla tanıştığımda (bir stajda tanışmıştık) biz normal konuşuyorduk. Açıkcası, kendisini ilk gördüğümde etkilendiğimi söyleyemem; lakin beraber belirli yazıları yazmamız ve bir bülten oluşturmamız gerekiyordu. Gel zaman git zaman kendisini çok beğenmeye başlamıştım, o da beni beğenmeye başlamıştı. Sevgili olduk.

Oluruna bırakmayı, ben o zamanlar şöyle anlamıştım. Aktif olarak birini aramıyordum ve birilerine şans vermeyi pek düşünmeyerek sadece okulumu okuyordum. Erkek arkadaşım da illa birini bulayım, şuna yazayım buna yazayım kişilerinden bir insan değil. Birkaç çok yakın olduğum erkek ve kız arkadaşlarım var ve kendilerinde şunu görüyorum: bir şeyi kaçırmışlar hissiyle sürekli birileriyle tanışmaya ve ilişki kurmaya çalışıyorlar. Ben hiç öyle bir insan olmadım. Erkek arkadaşım karşıma çıkabilirdi veya çıkmayabilirdi, her iki olasılık da olabilir şeklindeydi.

bence terapiler işe yaramış çünküü iyiyle kötüyü ayırıyorsun hemen ordan uzaklaşıyorsun kötü olabılecek seylerı dıkkatlıce ınceleyıp karar verıyorsun bence bu çok iyi

Çok sağolun. Aslında ben de bırakabilmiş değildim birisi olsun diye çok istedim hatta çok kısa sürelerde 6 kişi ile görüşmüştüm o süreçte. Tabi mesajlaşmaydı daha çok yüzyüze de birkaçı ile görüştük ama olumsuzdu hep. Eşimle de mesajla başladık işte sonrası geldi. Aslında o kadar canım sıkılıyordu ki o zamanlar terör vardı parlayacak gibiydim ben de o ilçede. ilk mesaji atan kişi ben oldum hatta ilişkimizde.
Yani denemeden kim doğru bulamayız. Her konuştuğum kişiden de az çok nasıl biri seçmeliyim kafamda bir şeyler oluşmuştu. Umutsuzluğa kapılmayın. İnşallah doğru insan ile mutlu olmak nasip olur size.

Evet sorunun temeli burda, kendi üzerimde kurduğum baskılar yüzünden anı kaçırıyorum, yaptıklarımdan keyif almamaya başlıyorum, terapi sayesinde bazı şeyleri hayatımda uygulamaya başladım fakat sanırım bu ara üzerine yoğunlaşmam gereken konu: anı yaşayıp herşeyi oluruna bırakmak.

Kişisel gelişim ve psikoloji alanında çok kitap aldım ve okudum fakat doğrusunu söylemek gerekirse terapi kadar işe yaramadı. Tabiki bu kişisinin istemesine, çabasına da bağlı. Ben terapilere başlarken çok büyük hevesle, ne denilirse yapıp sürekli çıkarımlarda bulunup, sonraki seansta sorularımı sordum, bazı konularda gerçekten büyük bir yol katettm. Doğru terapisti bulunca, karşılıklı Emek ile bir çok sorunun hallolacağına inanıyorum fakat bu Bi süreç hala gidilecek çok yolum var.

Bence toplumdaki erkeklerin çoğu berbat. Yani az buçuk geçer akçe bile değil berbatttttttt
İyiler azınlıkta, bu yüzden istatistiksel olarak yeni tanışılan erkeğin berbat olma olasılığı iyi olma olasılığından çok daha fazla.

Canını sıkma, çürük elmalardan kaç eminim doğru olanı bulacaksın.

Sıkıntı yok herkesin başına gelen şeyler bunlar psikoloğuna kaygıyla alakalı sorunun olup olmadığını sorabilirsin tavsiyem budur

Bende bu durumdan korkuyorum hayatıma birini alıp evlenirsem kötü çıkarsa diye, bir yandan yalnız kalmak istemiyorum bir yandan kötü çıkarsa diye korkuyorum evli olup mutsuz olan da çok var, evli olup mutlu olanlarda insanlarda vardır tabi ama iyi insanların çok az olduğunu düşünüyorum bende

Umarım dilediğiniz gibi olur hayatınız, ben kitap okumaya yeni başladım ama korona azalırsa belki benim için daha uygun biriyle de konuşabilirim terapi olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…