Ölüyorum kederden.

Yazdıklarınızı telefonuna kaydedecegim ve emin olun sürekli okuyacagim.
O kadar haklisiniz ki .
Çok tesekkur ederim, güzel yorumunuz güzel uslubunuz icin.
Allah razı olsun
Bir söz vardır, bir yerimiz ağrıdığı zaman söylenir: Neren ağrıyorsa canın oradadır diye. :) Başın ağrırken başında, dişin ağrırken dişinde. Burada sana tavsiye veren kadınların çoğu, ben de dahil emin ol hepimiz aşk acısı çektik. Herkes
kendi çapında aşk acısının zirve noktasını tatmıştır emin olabilirsin. İnsan hayatında yaşadığı en büyük sorun neyse o an dünyanın en büyük sorunu kendi sorunuymuş gibi gelir. Özellikle aşk işin içine girince, bundan daha kötü ne olabilir ki diye düşünebiliyoruz zaten depresif ruh hali tuzu biberi. Ben senin ne yaşadığını burada paylaştığın kadarıyla bilebilirim, eski konularından yola çıkarak tahminde bulunabilirim, bu kızın başına şu gelmiş bu gelmiş falan diye. Evet, belli ki saplantılı, psikolojik olarak normal olmayan bir şeye yakalanmışsın, sana göre "keder" bu. Kederinden ölmek bu. Ama sorun ne kadar büyük olursa olsun kendimizi toplumdan, başka insanlardan, başka insanların dertlerinden, onların yaşadığı hayatlardan, tecrübelerden soyutlamak kendimize yapacağımız en kötü şeylerden biri. Benim anladığım kadarıyla sen hayatında bundan daha büyük bir acı yaşamamışsın (Varsa ve bize söylemediysen ona birşey diyemiyorum) Halbuki yaşamaya gerek yoktur böyle şeyleri, ne olduğunu anlamak için etrafımıza bakmak yeterli.

Yazımın devamı bazı arkadaşlarımız için rahatsız edici olabilir, öncelikle onlardan özür diliyorum ve kaldıramayacak olanlarımızın okumamasını tavsiye ediyorum. Ceylinimdeceylinim Ceylinimdeceylinim sen mutlaka oku ama, senin için yazdım.

Ülkede olup bitenleri düşün mesela, büyütüp besleyip, ne umutlarla askere yolladığın evladın teröristle çatışıp şehit olup geliyor. Eve ölüsü geliyor yani. Evet şehit oldu, evet çok şerefli bir ölüm ama bir yanda yıllardır bitmeyen bir durum var, senin oğlun aslında bir hiç uğruna öldü. O şehit anasına git sor öyle söyler çünkü ateş düştüğü yeri yakar.

Sen ya da senin çok sevdiğin yakının/yakınların durakta otobüs bekliyor ya da hava alanında uçağını... Ya da bir kalabalığın içinde yürüyorsun, normal birşey bu. Caddede yürüyorsun. Bom! Manyağın biri canlı bomba olmuş, kendini patlatmış, ya da koca tırla kalabalığa dalıp önüne geleni ezmiş, senin sevdiklerin de buna kurban gitmiş. Hiç uğruna. Yok pahasına. Ne kolu kalmış ne kafası... Cenazesine son bir bakış bile atamıyorsun, bakılacak durumda değil. Belki de 2 saat önce güle oynaya konuştuğun insan bu, nasıl hayat doluydu değil mi? 15 gün sonra gideceği tatil için otel araştırıyordu ya da 2 ay sonra düğünü vardı. Hepsi bir saniye içinde paramparça oldu, hem soyut hem de somut anlamda.

Deprem... Biz bu travmayı da çok iyi biliriz ülke olarak maalesef. Bi gece yatıyorsun uyumaya, hiçbir şey yok. Hadi kafanı meşgul eden şey aşk acısı olsun, uyumaya çalışıyorsun. Uyursam unuturum belki diyorsun... Sonra birden bire garip bir gürültü duyuyorsun, daha ne olduğunu anlamadan yer yerinden oynuyor, yok öyle bir sarsıntı. 60 saniye bile değil. Belki de binbir zorlukla aldığın evin saniyeler içinde kağıt gibi başına yıkılıyor. Koca kolon senin ayağına düşüyor, ayak iptal. Kurtulsan bile ayakların olmayacak. Ya da burnun bile kanamadan kurtuldun ama sevdiklerin, ailen... Enkaz altında kaldı, kaçamadı, son nefesini bile alamadı belki. Anında ölmese bile kurtarma ekiplerinin müdahalesi gelene kadar onlar can çekişe çekişe, son direnişleriyle öldüler. Üzerine düşen betonu bir kaldırıyorlar ki insan diye birşey kalmamış, kağıt gibi olmuş. Bakılacak durumda değil. Onu öyle görürsen ölene kadar aklından gitmez o görüntü, gitmez gözünün önünden. Yatmadan önce karpuz yemiştiniz belki o insanlarla. Hava çok sıcak, hiç esmiyor dedi sana birkaç saat önce. O depremde bir Akut görevlisi anlatmıştı, enkazdan bir kadın çıkarmışlar ezilmiş halde ama kadında bi gariplik varmış, sanki 3 bacağı var gibiymiş. Sonra bi anlamışlar ki kadın kucağında çocuğuyla birlikte ezilmiş meğer kaçayım derken.
45 saniyede 50 binden fazla insan böyle yok oldu bundan 17 yıl önce. Bir sahil beldesi olduğu gibi denize gömüldü.

Benim bir akrabam 20 gün arayla önce 4 aylık bebeğini, sonra da eşini kaybetti. Bebeği hastalıktan öldü, eşi de çalıştığı fabrikada çıkan yangında yanarak öldü... Adamı sarılıp öperek işine uğurladı, 5 saat sonra o dev gibi adamdan geriye market poşetine sığacak kadar olan, sadece bu kadar olan kemikleri kaldı. Bunları yaşadığından beri o deliliğe vurdu mesela, hiçbir şeyi ciddiye almaz, hiçbir şeye üzülmez oldu.

Şimdi senden bütün kalbini ve kafanı vererek düşünmeni istiyorum, acı nedir? Keder nedir? Ölüm nedir?
Kederinden ölmek nedir? Lütfen bu yazdıklarımı düşün, kendine gel ve silkelen, ardından şükret. Biz hayatımızı, kısacık ömrümüzü neler için heba ediyoruz, kafamızı nelerle doldurup yaşamı kendimize zindan ediyoruz. Bu yazdıklarımla kıyaslamanı rica ediyorum senden. Sahip olduğumuz en güzel şey ömrümüz ve bu ömür kıymetini bilince daha da güzelleşiyor. Önce kendimiz kıymetini bilmeliyiz ki başkaları da bilsin.

Toparlan, bir uzmanla görüş iyi gelecektir. Anlat içindeki her şeyi ona. Sonra yeni bir hayat inşa et kendine, yeni bir iş ya da okul... Hobi edinmeye bak, spor yap, yaşadığın yer denize yakınsa sahilde gün batımını izlerken bi çay iç... Polisiye roman oku, çok güzel kafa dağıtır. Hayatın ne kadar pamuk ipliğine bağlı bir emanet olduğunu düşün ve hiç kimse için onu boşa harcama.

Yazdıklarınızı telefonuna kaydedecegim ve emin olun sürekli okuyacagim.
O kadar haklisiniz ki .
Çok tesekkur ederim, güzel yorumunuz güzel uslubunuz icin.
Allah razı olsun
Allah senden de razı olsun, ne zaman konuşmak istersen özelden mesaj atabilirsin. Ben teşekkür ederim.

Unutmak istemiyorsunuz gibi geldi bana. Öncelikle kafanızda bitirmeniz gerekiyor. Unutmaktan korkuyor olabilirsiniz,başkasını sevmekten korkuyor olabilirsiniz. Ama kafanızda bitirdiğiniz an her şey bitecek emin olun. Ayrıca gidenin ardından daha iyisi geliyor emin olun :) eski sevgilinizle hayatınıza girecek yeni kişiyi kıyaslamayın yeter. Hakkınızda hayırlısı olsun

Hayır. İstesem su an gelir, yarın nikah kiyariz . Bir yanim deli gibi istiyor diğer yanim hazmedemiyor olanları. Onlarca kızı bana yatiyorum dedikten sonra o kızlarla olmalarını bana cenazedeyim deyip o kızda kalmalarını. Çocuk aldirmalarini o fotoğraflarını hazmedemiyor

ufff canım yaa ama bunlar çok sert, neden unutamadın bu kadar zamandır ki, hayır kafayı kes kafadan aşağı herkeste aynı, yüzü çok güzel olabilir ama bu kadar olaydan sonra bu kadar saplantıya brad pitt olsa değmez, karakter veya beyin desen anlattıklarına bakınca sıfırın altında -1500 o_O nesi yüzünden bu kadar bağlısın, neden vazgeçemiyorsun, nesi seni hala ona bağlıyor bir anlatırmısın, elimi kolumu yüzümü gözümü nesiii????

En yakın arkadaşınızı sizi aldatan bu insan için kıskançlıkla suclamistiniz hatırlıyorum sizi.. Görünen o ki arkadaşınız haklı çıkmış. Keşke en yakinlarimizi kardeşim dediğimiz insanları Dostlukları ciğeri 5 para etmez insanlar için harcamasak kolayca

Arkadaşım aşık çıktı bu adama.
Haklı değil.
En yakın arkadaşınızı sizi aldatan bu insan için kıskançlıkla suclamistiniz hatırlıyorum sizi.. Görünen o ki arkadaşınız haklı çıkmış. Keşke en yakinlarimizi kardeşim dediğimiz insanları Dostlukları ciğeri 5 para etmez insanlar için harcamasak kolayca

Acının bu kadar uzun sürmesi sana bir uyarı bence. Kendini gözden geçirmelisin. Sen değerli misin? Neden yaratıldın? Senin için hayatın anlamı ne? Hedeflerin neler? Bu sorulara yanıt verdikten sonra tekrar düşün bu zat senin hayatına ne katar, ne götürür? Evli olsanız 10 yıl sonra olmak istediğin Ceylin olabilir misin?

Eğer acının üstüne çıkmak istersen yapman gereken buna karar vermek ve o an inan parmak şıklatma süresinde değişim başlar. An ve an her saniye değişirsin. İstediğine uygun bir hayat için mücadele ettiğin sürecede iyileşme devam eder ve sonra bugünleri anımsadığında gülümsersin.

İlk yapman gerekense sabahları erken kalkmak. Kahvaltı yapmak. Sonrası sana kalmış. Onu unutmanın yolu aklına geldiğinde kötü anıları düşünmek canım. Atlatacaksın merak etme.

Ceylinimdeceylinim Ceylinimdeceylinim ceylin yetrr artik sacmaliyosun. Ask degil bu takinti seninkisi. Bu nedir ya. Hani dogruya dogru bende 1 bcuk seneye anca unutabildim. Ama yavas yavas bazi seyler gitti benden unutmaya basladim bi zman sonra. Sen diyosun nisan 2015. Su an 1 sene 3 ay gecmis. Su an biseyler bitmis olmasi lazimdi azar azar. Bi dur dusn nedir bu halin kzum ya?
Misal ben seninle ayni evredeyken " aslinda iyikide ayrilmisim, degmezin tekiymis' diyebiliyordum. Sana bakiyorumda goren 2 gunlik ayrilik sanar. Topla kendini ama yaa.

Allah ferahlik versin canim

Ama kim olsa senin gibi yapar . Ben olsam ben de affetmem ama ustunu cizerim .

Evlensen ne olacak ki kimin yaninda diye dusunmekten deli olacaksin.

Sakin ol. Inan ki unutursun . sevmissin.yani oyle kolay degil.bi çırpıda unutmak . ama dogru olan bu adami hayatindan icinden cikarmak.

ben bu aksam ruyamda esimi baska kadinlarla gordum o kadar kötüydü ki aglaya aglaya kahroldum. uyandim ama hala icim açıyordu. gercegini dusunemiyorum. oyle koca mi olur? seveni olur ? daha sevdigi icin. sevidiginin uzulmemesi icin kendini kontrol edemeyen adamdan hic bir sey olmaz.

canım lütfen psikolojik destek al, terapilere filan katıl.
bu kadar kendini yıpratmaya inan ki değmez!
beterin beteri vardır, bu sözü unutma,
ben de hayatımda bir takım olumsuzluklar yaşadım!
hatta dedim ki bundan daha acı ne olabilir ki!
senenin başında oğlumu kaybettim...
minicikti...
yüreğim dayanmadı..
hala çok zor zamanlar geçiriyorum,
can acısı kadar can yakan bir şey yok inan ki!
Rabbim sağlık versin!
Diğer herşey yoluna girer zamanla...

Sizin benim gibi etten kemikten birine nasıl böyle taparcasına bağlanabiliyorsunuz anlamıyorum. İnsanoğlu yeri geliyor annesinin ölümüne bile alışıyor bi zaman sonra.
Bu ne arabesk bi ruh hali.
Bu ne kendini kaybetmişlik.
Allah hiç bi kadını bi erkek için doktor doktor gezecek hale düşürmesin. Çok utanç verici.
Biraz irade, biraz gurur, biraz onur lütfen !!!

Elinde gelinliğinle öyle terkedilmenin acısını umarım yaşamazsın yaşayamadığın içinde anlamazsın insanlara bu yaftaları yapıştırmadan önce sende biraz insanlık ve empati öğren kimseyede taptığımız yok ayrıca öyle bilgisayar başından atıp tutmak ne kadar kolay bu arada kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş insan sen bizim adımıza utanmayı bırak insan olmaya çalış

Bu arada doktor doktor gezilme konusunda bana laf sokuldu konu sahibi rahat ol takılma bunlara burdan aldığım desteklerinde hakkını ödeyemem şuan ki ruh halini bizim gibi aynı acıyı yaşayanlar anlar en çok ama gerçekten geçiyor bana inan gerçi şimdi ne desem sana iyi gelmez o kadar iyi biliyorum ki ben belki kendi kendime de atlatabilirdim ama süreci uzatmak istemedim hemen unutayım hayatıma devam edeyim istedim şuan boşuna çekmişim o acıyı değmezmiş diyebiliyorum lütfen en kısa zamanda bir uzmandan yardım al en fazla bir ay sonra kendini çok iyi hissedeceksin sana garanti verebilirim yeterki unutmaya istekli ol o insandan sana hayır gelmez artık olmayınca olmuyor ve iyi ki olmuyor şimdi hayatımda biri var ve iyi ki terketmiş beni diyorum mutluyum sen de mutlu ol inşallah

Evet zor ağır yıpratıcı ama bir insanın kendini bu derece parçalamasına değer mi ?
Adam çoktan gitmiş elalemle geziyor seni unutmuş. Sende dönsün diye bekliyorsun, nefes alamıyorsun falan filan.
Empati yapıyorum hergün bile isteye o duyguyla yaşamak bence hastalık göstergesi.
Kendine saygısı olan kabul etmez.
Böyle adamlar dönse ne olacak. Evlense ne olacak?
Yeterki gece benim yatağımda uyusun dışarıda ne yaptığı önemli değil mi yani ?
Gitmiş adamın bıraktığı acı duygusuna bağlanma bana çok hastalıklı geliyor.

Elinde gelinliğinle öyle terkedilmenin acısını umarım yaşamazsın yaşayamadığın içinde anlamazsın insanlara bu yaftaları yapıştırmadan önce sende biraz insanlık ve empati öğren kimseyede taptığımız yok ayrıca öyle bilgisayar başından atıp tutmak ne kadar kolay bu arada kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş insan sen bizim adımıza utanmayı bırak insan olmaya çalış
'Hobaa linç var, ben de hemen bi atarlı yorum yapıp hakkıma düşen beğeniyi alayım' diye geldiniz ama üzgünüm aradiginiz ekşını yaşatamayacağım. Zira hemen gaza gelip yorumumu kopyalamadan önce 3, 5 yorum aşağı okusaydiniz, hatami kabul edip özür diledigimi de görürdünüz. Tüh linc yokmuş meğerse !

Not: Kimseyle burada tartışmaya girip konuyu sabote etmeyecegim. İlgili kişiden özrümü diledim. Benim için konu kapanmıştr.

Son düzenleme:
'Hobaa linç var, ben de hemen bi atarlı yorum yapıp hakkıma düşen beğeniyi alayım' diye geldiniz ama üzgünüm aradiginiz ekşını yaşatamayacağım. Zira hemen gaza gelip yorumumu kopyalamadan önce 3, 5 yorum aşağı okusaydiniz, hatami kabul edip özür diledigimi de görürdünüz. Tüh linc yokmuş meğerse !

Not: Kimseyle burada tartışmaya girip konuyu sabote etmeyecegim. İlgili kişiden özrümü diledim. Benim için konu kapanmıştr.

Çok güzel ortalık karıştırıyorsun aklın sıra laf sokuyorsun linç girişimini sen başlattın durup dururken sana yazmadık ayrıca ben sen değilim kendin beğeni için o kadar kastın ama sonunda özür diledin :) ne güzel demek ki yanlış yaptığını biliyorsun o olmayan özgüvenini burdan yükseltmek isteyen çok kadın var sen sadece onlardan birisin benim için

herkesin acısı kendine büyüktür canım.Bazı kişiler kıyaslama yapmışlar kendi acılarıyla hastalıklarıyla vs. fakat herkesşn acısı kendine büyük dediğim gibi.Kimi amansız bir hastalığa kapılır mücadele eder atlatır kimi basit bir aşk acısıyla yanar kavrulur hayatına son bile verir.Sana gelince canım 9 yılını vermişsin cok sevmişsin aldatılmışsın dayak bile yemişssin sevdiğin 5kuruş değmezmiş ama beyne hüküm veremiyorsun ki.sevme diyemiyorsun ki sana yaşamdan zevk almaya bak dolu yaşa demiyecegim belli ki yapamıyorsun diyecegim tek şey pskolojik tedavi al bu senromu daha kolay atlatırsın allah yardımcin olsun.

Back
X