Anladim, ablanin genel karakteri bu yani. Simdi ben de bir ablayim, ama ablani anlayabilmem mumkun degil. Ama kendimi senin yerine koydugumda cok yorucu oldugunu anlayabiliyorum. Evde surekli bir savas var, insanin zihni cok yoruluyor ve senin ozel bir durumun var. Bu sinavda istedigin puani alabilmen icin hem cok calismalisin hem de manevi destege ihtiyacin var. Bu yuzden ablanin seni kiskanip kiskanmadigini sordum, yani sinavin ozellikle kotu gecsin diye boyle davraniyor da olabilir. Anlattiklarina bakinca sorunlu bir tip gibi geldi cunku bana. Bir de mesleginden oturu kiskanabilir diye dusundum, ablan ne is yapiyor, ne mezunu bilmiyorum ama. Cunku toplumumuzda niyeyse iyi universite, fakulte, bolum mezunlari ve okuyanlarina karsi bir asagilik kompleksi var. Hayat okulu meselesi. Sen tip fakultesi mezunusun, yani hangi universite bilmiyorum ama, dusuk puanli bir tanesine gitmis olsan bile ortalama ustu bir ogrencilik hayati gecirdigin acik. Ablan bu durumundan dolayi sana karsi bir yenilgi hissediyor olabilir, bundan dolayi kafasinda seni asagi cekmek istiyor gibime gelmisti. Ona karsi yapacagin bir sey yok, ya onu hayatindan olabildigince sileceksin ya da iyi anlasmaya calisacaksin. Babanla aran nasil?