Ölüyorum..

Okadar caresizim ve okadar umutsuzumki..
Cok düsündüm bu konuyu acip acmamakla, hala dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama birilerine anlatmaliyim..
Sevdigimle uzun süredir aramiz bozuk,
cok seviyoruz, gercekten cok ama imkansizliklarda cok..
Nerden baslasam nasil anlatsam bilmiyorum
Ask var sevgi var ama yetmiyor,
ben evlenmek istiyorum, söz olsun istiyorum
onun ise korkulari var, ve hakli da
ailelerimiz cok farkli, onun annesi acik, ben kapaliyim
ailesi icki felanda icer, normal görüyorlar ama bizde öyle degil, benim babam haci ve biz kapaliyiz.
Dügün olsa diyor nasil olcak, bizimkiler zil zurna olmak isticekler, seninkiler böyle seyi kabul etmiyecek diyor,

hersey okadar karisikki
ne vazgecebiliyoruz birbirimizden
nede devamini getirebiliyoruz
derdimi pek anlatamadim sanirim ama okadar yorgunumki ne diyecegimi bile bilmiyorum artik..

Başlığa takıldım ben, ne demek ölüyorum. Emin ol bundan 1 yıl sonra boşuna üzülmüşüm diyeceksin. 2-3 yıl sonrada gülerek anlatırsın.

Son düzenleme:
Evet ben normal karsilamiyorum
mesela birkeresinde icki icmisti
2 senelik iliskimizde sadece 1 kere oldu bu
ama ben dünyayi basina yiktim
cumalara da gitmiyor bayagdir
calisiyorum isyerinde oluyorum diyor
ama ben böyle görmedigim icin bana normal gelmiyor
oructa tutmuyor calisiyorum diyor
ama ben böyle seyler görmedim, okula gitsekte tuttuk
calissakta tuttuk yani
haklisin bu konularda hic ayni degiliz,
iste bu beni cok düsündürüyor
dedigim gibi ilerde mutsuz olmak istemiyorum
ama malesef cok cok asigim :(

Niye onu kendi kalıbına sokmaya çalışıyorsun ki ? Seven insan herşeye rağmen sever.

Aşıksın kabul ama sevsen bu kadar sorgulamazdın. Olduğu gibi kabul etme yoluna giderdin.

Yorumların hepsini okuyamadım. Ama kendi fikrimi yazmak istedim.

Aileler bir evlilikte çok önemli. Evlenmek istediğin kişi, emin ol ailesinden çok farklı bir yaklaşım sergilemiyordur. Çünkü yıllarca o ortamda büyümüş, o kültürü almış. Mesela kendisi içmez ama içilmesine alışıktır. Ama sen içilmesine alışık değilsin. Bu tür ufak gibi görünen görüş ayrılıklarınız çok olacak bu bir.

İkincisi aileler biraraya geldiğinde tedirgin olacaksınız. Çocuklarınız olduğunda bir karmaşa olacak.

Felaket tellalı gibi oldum sanırım ama sadece bir takım gerçekleri belirtmek istedim.

Bunun yanında en önemli şey senin ve sevdiğinin tavrı, ahlakı, duruşu. Siz ortak bir frekans yakalayıp, ailelere karşı ortak bir tavır sergilerseniz, ailelerin biraradayken huzursuz olmalarına meydan vermezseniz mutlu bir evliliğiniz olabilir.

Yalnız görüştüğün kişi neden şimdiden düğün nasıl olacak, biz çok farklıyız modunda anlamış değilim. İkiniz biraraya gelir kimseyi kırmadan orta yolu bularak herşeyi halledebilirsiniz. Kokteyl nikah olur mesela. Ne dini içerikli olur ne de alkollü. Her iki taraf da razı olur buna.

Sen bence kendini ve sevdiceğini tart. İyice düşün. Aklın ve kalbin evet diyorsa devam et. Yoksa bitir bir an önce.

Aşk acısından ölünmüyor. Tecrübeyle sabit :ssz::ssz:

Ayrildik
bitti..
o kararini veremedi
benimle mi devam etcekti, bensizmi
kararini ver dedim ama veremedi
ne benimle olmak istedi nede beni birakmak istedi
ama ben artik bu celiskide yasayamam, yeter
1 hafta zaman istedi, vermedim
yeter bukadar fedakarlik yaptigim
ve bukadar sabrettigim

Allahim nolur bana yardim et dayanayim...

Hakkında hayırlısı olsun. Ben şu ekrandan yazdıklarından yola çıkarak bir süre sonra barışacağınızı bariz görebiliyorum. :34:

Ama arkadaşım yorumları okuduktan sonra gördüm ki, sen bu aileye ve o yaşantıya çok uzaksın, yabancısıyorsun, kınıyorsun içinden. Bu yaklaşımla mutlu olmazsın ki. Ufacık şeyler bile sorun olur. Ben birbirinizin aile yaşantnızı sindirdiniz sanıyordum. Ne yazık ki ne sen ne de karşındaki özümsediğiniz aile kültüründen kopmak, orta yolu bulmak niyetinde değil. İleride o kadar sorun olur ki bu bir bilsen. :50:

Evlilikte sırf aşkla, duygularla hareket etmemek lazım. Çünkü o dediğimiz şey puf diye uçup gidiyor bir süre sonra. Mantıkla, duygu desteği ile hareket etmek lazım. Aslında ailelerle tanışsanız aklınızdaki şeyler daha da netleşir.

Şu an çok canın yanıyor. Bir süre daha yanacak. O yanma yavaş yavaş azalacak. Bu süre ne kadar olur bilemem. Ama bir gün onun yüzünü bile hatırlayamayacaksın. Hakkında hayırlısı olsun.

erkek arkadasin icki iciyor mu mesela? sunuda unutmamak lazim tabii..sadece sevdiginle degil ailesiylede evleniyorsun derler ya cok dogru bir soz...hele hele yakin ve ayni sehirde yasayacaksaniz..yarin misafirlik olmayacak mi aranizda? yemege cagirmayacakmisin bu insanlari? evlerine gitmeyecek misin? goreceksin milletin ictigini ya da evine geldiklerinde belki 2 kadeh atmak isteyecekler...kendini bilen bir insan saygi duyar senin evine geldiginde, ama insanlari bilemezsin. Ayrica sunuda belirteyimki senin bu sekilde olman onlarin ailesi ve sulalesi icinde yadirganabilir, sana bagnaz gozuyle bakabilirler, laf sokabilirler…kaldiki senin bunlari dusunmene gerek yok saniyorum, cunku ortada evlilik teklifi diye birsey yok. Erkek arkadasin ne yardan geciyor ne serden… erkek arkadasinin bahanesi bana kalirsa bu durum... :34:

simdi okudum diger yazdiklarini...icki iciyor, oruc tutmuyor, cumalara dahi gitmiyor...anladigim kadariyla senin gordugunden ve alisik oldugundan ve istediginden cok baska...sen baskiyla birseyleri yaptiramazsin. Yaptirsanda inan kalici olmaz. bana kalirsa bitirmek en dogrusu, cunku bu adami bu yastan sonra degistiremezsin. Kaldiki bu adamin degismek gibi ya da senin icin degismek gibi bir cabasi yok. Yipranirsin, evlilik sadece ask demek degil….tabiiki farkliliklar olacak, ayni evde yetisen kardeslerin bile huyu suyu ayni olmuyor. Ama bu sekilde esler arasinda ucurumlar olmamali…Ilerde gelip burda kocandan yakindigin icin konu acmak istemiyorsan yol yakinken don derim sana. Belkide kismetinde oyle biri vardirki, seni senden iyi anlayan..Rabbim hakkinda hayirlisini versin.

Son düzenleme:
Sorun düğünün salon ya da cami de olmaması ise nikah yaparsınız..

Ama sorun sadece bu değil anladığım kadarı ile..

Bahsederken bile ' onlar içkili onlara normal geliyor böyle şeyler' derken.. Siz de yargılıyorsunuz onları..

Bende içki içmem hatta sigara bile içmem ama içenlerin hepsine ' kötü insanlar ' olarak değerlendirmem..

Size de tavsiyem.. Başkalarının tercihlerine saygı duymayı öğrenmeden ' yüzük takmayın '..

Evet ben normal karsilamiyorum
mesela birkeresinde icki icmisti
2 senelik iliskimizde sadece 1 kere oldu bu
ama ben dünyayi basina yiktimcumalara da gitmiyor bayagdir
calisiyorum isyerinde oluyorum diyor
ama ben böyle görmedigim icin bana normal gelmiyor
oructa tutmuyor calisiyorum diyor
ama ben böyle seyler görmedim, okula gitsekte tuttuk
calissakta tuttuk yani
haklisin bu konularda hic ayni degiliz,
iste bu beni cok düsündürüyor
dedigim gibi ilerde mutsuz olmak istemiyorum
ama malesef cok cok asigim :(

ayrıldığınız iyi olmuş bence bu şekilde düşünüyorsanız mutlu olamazdınız

herkesin düşüncesi tutumu farklıdır

o size açılacaksın ailem bu şekilde seni istemez diyor mu demiyor

eğer ki tutumunuz farklı olsaydı olurdu diyecektim ama sonra ki yorumlarınızı yaptığınızda olamayacağını anladım

sonuçta sizinde sevgiliniz oldu

sizden daha dindar olan birisine ters gelebilir değil mi

o yüzden kendi yapınızda birisini bulmanız daha mantıklı

Canim ben senden daha karisik durumdayim.. Ben universite mezunu olacagim o lise mezunu..aileler arasinda maddi olarak fark var..irk farki var..vs vs..
Ama sevince bunlarin hicbirinin onemi kalmiyor.. Benim annemde karsi bize ama biz direniyoruz askimiz icin mucadele ediyoruz ve inaniyorum ki bizde birgun kavusacagz..
Eger sende gercekten seviyorsan onun sevgisinede inaniyorsan sonuna kadar askin icin mucadele et..zorluklara ragmen askindan vazgecme..

Fakat ailene ters dusen seyleri varsa kotu aliskanliklari gibi.. iyi dusunup karar vermen lazim sonradan pisman olacagin bir karar verme.. yani diyecegim cok onemli bir karar cok dusun cok..

Son düzenleme:
Belki aileler bir araya gelince böyle bir sorun olmaz,anlaşırlar.Sizin kararlarınıza saygılı olurlardı.Düğünü içkisiz çalgısız yapmayı düşünürlerdi mesela.Peki sevgiliniz ailesine anlatmış mı sizi?

aile uyumu çok önemli arkadaşım, şimdi evlenmenize müsadece ederler iyi hoş ama, ilerde bu farklılığın sorun yaratacagını düşünüyorum. hep derler ya ''aman canım ailesiyle mi evleniyoruz?'' ama bu mantıga tümüyle karşıyım.. bence ailenin uygun gördüğü ve ailelerin de uydugu bir eş adayına hayatında yer versen bu senin mutluluğun olur. ayrıca arkadaşların dediği gibi aşk acısından kimse ölmez. takma bunları kafana, geleceğini düşün kimse vazgeçilmez değildir, aileden başkası yalan! :)

Okadar caresizim ve okadar umutsuzumki..
Cok düsündüm bu konuyu acip acmamakla, hala dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama birilerine anlatmaliyim..
Sevdigimle uzun süredir aramiz bozuk,
cok seviyoruz, gercekten cok ama imkansizliklarda cok..
Nerden baslasam nasil anlatsam bilmiyorum
Ask var sevgi var ama yetmiyor,
ben evlenmek istiyorum, söz olsun istiyorum
onun ise korkulari var, ve hakli da
ailelerimiz cok farkli, onun annesi acik, ben kapaliyim
ailesi icki felanda icer, normal görüyorlar ama bizde öyle degil, benim babam haci ve biz kapaliyiz.
Dügün olsa diyor nasil olcak, bizimkiler zil zurna olmak isticekler, seninkiler böyle seyi kabul etmiyecek diyor,

hersey okadar karisikki
ne vazgecebiliyoruz birbirimizden
nede devamini getirebiliyoruz
derdimi pek anlatamadim sanirim ama okadar yorgunumki ne diyecegimi bile bilmiyorum artik..

Allah yardımcın olsun
insan şu aşk denen beladan kurtulamıyor kolay kolay
ya da kurtulmak istemiyor
mum ışığından etkilenen pervanenin kendini mumun içine atması gibi

erkek arkadaşının aile yapısı böyleyse o da ailesinin aynısıdır
şimdi öyle görünmese de sonra öyle olduğunu göreceksin
eğer ailesine değil de senin ailene benzeyen bir hayatı savunuyorsa devam edebilirsin hayırlısı olsun diye dua ederek
ama senin ailen gibi hayat görüşü yoksa uzaklaşmalısın, çünkü şimdi anlaşıyor olmanız bir şeyi değiştirmez
dini değerlerinin zayıflamasını istemiyorsan bunu yapmalısın
çünkü ileride çocuğunuz olsa farklı bir görüşle yetişse senin vicdanın sızlar
"belki hayır bildikleriniz şer, şer bildikleriniz hayırdır. Allah bilir siz bilemezsiniz" Bakara suresi 216

canm bu sıkıntılara kızlar giriyor genelde yada ben öyle biliyorum
sevgilin herşeyden önce ben kızla evleneceğim seviyorum diyebiliyor mu? diyebiliyorsa ne ala
ailesi asla olmaz mı demişde çocuk böyle tavırlara girmiş
sen sevgilinden emin olmaya bak

isabetli bir karar olmuş canım
şimdi üzüleceksin ama devam edersen ömür boyu üzüleceksin
aynı filmi ikinci kez izliyor gibiyim.
çok yakın bir arkadaşımın kızında aynı şeyi yaşadık. aşkından ölüyordu. ailesini bile gözü görmedi sevgilisiyle haberleşip evden kaçtı. çocuk kendini evliliğe hazır hissetmediğinden son anda cesareti kırılmış kızın abisini arayıp, kızınız falan yerde gidin alın deyip buluşma yerini söylemiş. kızı alıp eve getirdiler. bir yüzük takalım beklesinler dediler.kızın anne babası verebilecekleri kadar taviz verdiler, aileye uyumlu olmaya çalıştılar, aralarında (dini) (resmi olmayan )nikah yaptılar birlikte gezip tozmalarına izin verdiler ama olmadııı:19: olamadıı:19: daha nişanlılık döneminde yıpranabilecekleri kadar yıprandılar. çocuğun ailesi kızı kabullenemedi :19: kızın kılık kıyafeti bile onlara göre değişmeye başladı, başörtüsü bile kayınvaldenin izin verdiği şekle döndü, ama yinede yetmedi başını açmasını istediler, olmadı saçını yaptırmak istediler, kız kadınlar arasında yapalım kınayı açayım dedi kayınvaldeyi ikna edemediler, benim akrabalarım girecek dedi. tek sorun bu değildi, aradaki farklılıklar aşkı öldürmeye başlayınca kız anne babasına bile sormadan yüzüğü ellerine verip geldi. ama evli gibi gezip tozduğundan, denize bile birlikte gittiklerinden çevresinde dul gözüyle bakıldı, ve sonrasındada istediği gibi bir evlilik yapamadı. beğendiğiyle evlenmek yerine onu beğenip, kabul eden birini seçmek zorunda kaldı. şimdi iki çocuğu var, mutlumu ? bilmiyorum :44: anne babasının desteğiyle yürütüyor evliliğini.

daficim dün gece ayrildik,
ama o bunu kabullenmedi, 1 hafta kafamizi dinleyelim dedi ama hergün bana iyiyim diye mesaj at dedi,
bende sana atcam dedi,
bende bunu kabul etmedim ve bana ulasabilecegi bütün yollari kapattim,
faceyi dondurdum, ve telefonumu kapattim
demin facemi actim baktim, oda dondurmus..
ben artik hayatima bakmayi düsünüyorum,
rabbimden herzaman hayirlisini diledim, hepte öyle dilicem

Ikinizde cok takintilisiniz gercekten.
Ortada buyuk sorunlar goremedim.
Birbirinize zaman taniyin. Bu ne acele yahu?

Bu sorunlari yaratan, ve bukadar takintili olan ben degilim,
aslinda o..
Bana ailelerimiz farkli bahanesini öne sürdü
Bi arkadas demis ya
ne yardan geciyor ne serden diye
aynen o sekil
ne beni birakmak istiyor, nede evlilige adim atmak istemiyor,
bana deseki simdi adim atmak istemiyorum ama su su tarihte gelcem yüzük takcaz evlencez, demiyorki
gelecegimiz varmi diyorum ?
Bilmiyorum suan bisey söyliyemiyorum diyor
yani ben daha napsaydim??

Sorun düğünün salon ya da cami de olmaması ise nikah yaparsınız..

Ama sorun sadece bu değil anladığım kadarı ile..

Bahsederken bile ' onlar içkili onlara normal geliyor böyle şeyler' derken.. Siz de yargılıyorsunuz onları..

Bende içki içmem hatta sigara bile içmem ama içenlerin hepsine ' kötü insanlar ' olarak değerlendirmem..

Size de tavsiyem.. Başkalarının tercihlerine saygı duymayı öğrenmeden ' yüzük takmayın '..

Ben onlara saygi duyuyorum, kinamiyorum yanlis anlasilmak istemem,
ama ben öyle seylere aliskin olmadigim icin alisamiyorum anlatabildimmi
Ickidende cok igrendigim icin, özellikle o konuda hassasim..

Canim ben senden daha karisik durumdayim.. Ben universite mezunu olacagim o lise mezunu..aileler arasinda maddi olarak fark var..irk farki var..vs vs..
Ama sevince bunlarin hicbirinin onemi kalmiyor.. Benim annemde karsi bize ama biz direniyoruz askimiz icin mucadele ediyoruz ve inaniyorum ki bizde birgun kavusacagz..
Eger sende gercekten seviyorsan onun sevgisinede inaniyorsan sonuna kadar askin icin mucadele et..zorluklara ragmen askindan vazgecme..

Fakat ailene ters dusen seyleri varsa kotu aliskanliklari gibi.. iyi dusunup karar vermen lazim sonradan pisman olacagin bir karar verme.. yani diyecegim cok onemli bir karar cok dusun cok..

Eger bu askta biraz fedakarlik yapsaydi, biraz bana adimlar atsaydi inanki ben daha cok savasirdim onun icin ve askimiz icin,
ama savasan taraf malesef sadece bendim, cok yoruldum,
bu askin yükünü tek basima omuzlarimda tasimaktan cok yoruldum
kac defa söyledim ona bunu, biliyorum böyle oldugunu diyor, kiymetinide biliyorum diyor,
bundan sonra sana cektirmicem mutlu etcem diyor, yine ayni yine aynii... hicbisey yaptigi yok
kilini kipirdatmiyor derler ya aynen o sekil,
Aramiz uzak, aylardir görüsemiyoruz,
cok yiprandik, uzakliktan dolayida sogukluk girdi araya,
o yüzden bana karsi biraz degisti
Eski büyük aski yoktu bana karsi, bunu dedigimde hayir seviyorum diyordu hep,
biliyorum sevdigini ama, insan fedakarlik yapmadan nasil sever ??
Herkes siz barisirsiniz diyor,
ben cok seviyorum, cok.. ama barismak istemiyorum sanirim artik
Aramizdaki sorunlar büyüdükce büyüyor artik gözümde..

Belki aileler bir araya gelince böyle bir sorun olmaz,anlaşırlar.Sizin kararlarınıza saygılı olurlardı.Düğünü içkisiz çalgısız yapmayı düşünürlerdi mesela.Peki sevgiliniz ailesine anlatmış mı sizi?

evet ailesi beni biliyordu, yüzyüze tanisma firsatimiz olmadi ama resmimi felan görmüsler
Annesi kapali oldugumu falanda biliyor yani

Ben artik hicbiseyden emin degilim
Seviyorum seviyorum diyor
ama hicbirsey yapmiyor
Gelecegimiz varmi diyorum bilmiyorum diyor
Beni bekle demeye hakkim yok diyor

Baskasiyla nisanlanirsam ya diyorum ?
insallah öyle bisey olmaz, ben ondan önce davranmak istiyorum diyor

Ne demek bu yani diyorum, varmi gelecegimiz ??

"dedigim gibi su an icin kafam karisik
ilerisini bilemiyorum
ama seviyorumda" diyor

ne demek bu ?????
dengesiz yemin ediyorum dengesiz

Ben artik hicbiseyden emin degilim
Seviyorum seviyorum diyor
ama hicbirsey yapmiyor
Gelecegimiz varmi diyorum bilmiyorum diyor
Beni bekle demeye hakkim yok diyor

Baskasiyla nisanlanirsam ya diyorum ?
insallah öyle bisey olmaz, ben ondan önce davranmak istiyorum diyor

Ne demek bu yani diyorum, varmi gelecegimiz ??

"dedigim gibi su an icin kafam karisik
ilerisini bilemiyorum
ama seviyorumda" diyor

ne demek bu ?????
dengesiz yemin ediyorum dengesiz

bence sen bu damla daha fazla vakit kaybetme, ümit beslemeyide bırak, çünkü sizin ilişkinizdeki sorun farklılıklar değil
adama başkasıyla nişanlanırsam diyosun, inşallah öyle bişey olmaz diyo ya, seven insanı sevdiğini başkasıyla düşünmek çıldırtır bence, bu gayet sakin
hayır zaten bi söz verdiği yokki, olabilirde olmayabilirde modunda, ne diyim en azından dürüst diyorum
söz verip, seni oyalayıp sonra vazgeçen tiplerdende olabilirdi allah korusun
ben seni sevdiğine pek inanmadım, bence senden duygusal olarak besleniyor, aşka aşık mı denir,
yoksa seninle yuva kurmak istiyormuş gibi gelmedi bana

aile uyumu çok önemli arkadaşım, şimdi evlenmenize müsadece ederler iyi hoş ama, ilerde bu farklılığın sorun yaratacagını düşünüyorum. hep derler ya ''aman canım ailesiyle mi evleniyoruz?'' ama bu mantıga tümüyle karşıyım.. bence ailenin uygun gördüğü ve ailelerin de uydugu bir eş adayına hayatında yer versen bu senin mutluluğun olur. ayrıca arkadaşların dediği gibi aşk acısından kimse ölmez. takma bunları kafana, geleceğini düşün kimse vazgeçilmez değildir, aileden başkası yalan! :)

canım arkadaşımın dediğine katılıyorum.aynı senin durumunu ablam yaşadı ailelerle mücadele etti.kavga gürültü enson nişanda yapıldı ama ablam ve çocuk dışında kimse istemiyordu.geçen kandilde yapıldı nişan yani haziranda.noldu dersin nişanı attılar:( çünkü zorlamayla aşk ile bir yere kadar.yani hüsran iki taraf içinde.ablam şuan tamda senin dediğin durumda her telefon görüşmemde ağlıyor nefes alamadığını söyleyor hatta sıkıntısından midesine ve başına vurduğu için oruç bile tutamıyor.ama hergeçen günde biraz daha kendini iyi hissediyor..

canım arkadaşımın dediğine katılıyorum.aynı senin durumunu ablam yaşadı ailelerle mücadele etti.kavga gürültü enson nişanda yapıldı ama ablam ve çocuk dışında kimse istemiyordu.geçen kandilde yapıldı nişan yani haziranda.noldu dersin nişanı attılar:( çünkü zorlamayla aşk ile bir yere kadar.yani hüsran iki taraf içinde.ablam şuan tamda senin dediğin durumda her telefon görüşmemde ağlıyor nefes alamadığını söyleyor hatta sıkıntısından midesine ve başına vurduğu için oruç bile tutamıyor.ama hergeçen günde biraz daha kendini iyi hissediyor..

Sagol canim
En son pazartesi aksam görüstü, vedalastim ve bitti
o yine kabullenmedi ayriligi, hayir ayrilmadik ama 1 hafta kafamizi dinleyelim dedi
cok merak ediyorum pazartesi yada sali yazacakmi diye ??
Barismaya niyetim hala yok,
ama yanliz kaldigimda kendimi okadar kötü hissediyorumki..

Onun aldigi coraplari giyiyorum,
onun aldigi parfümü sIkiyorum, bana aldigi makyaj malzemelerini kullaniyorum,
telefonumda gezinirken resimlerini görüyorum
gectigimiz yerleri, oturdugumuz yerleri görüyorum hergün ordan geciyorum,
bakmamaya düsünmemeye calisiyorum ama gercekten zor..
Birazda icimde öfke var ona karsi, eger bu öfke olmasaydi eminim cook daha zor olurdu, yasayan ceset gibi dolanirdim..

Kiziyorum ona, güzelim askimizi mahvetti diye, cünkü cok seviyorduk..
Kim girdi aklina, ne oldu bilmiyorum ama
hersey mahvoldu iste..

Back
X