merhaba arkadaslar.
ilk konum.. kisaca konuya gelelim.
ben engelliyim bu yuzden omss (özürlü memur sınavı) na girdim ve dün sonuçlar açıklandı.
bilmeyenler için soyleyeyim Kpss versiyonunda engelliler icin sinavdir. ve ben kaybettim yerlesemedim.
gecen yil bu sinava girdim hem iş hem de dersane ile birlikte yapamadım. ondan hiç olmadı. düşündüm taşındım.
iç anadolu da çok güzel şirkette 2.5 yıldır çalışıyorum maaşım da iyi fakat kamu gibisi yoktur.
ege bölgesinde büyüdüm. ailemle iç anadolu da yaşıyorum fakat ege burnum tutuyor. çok özlüyorum. o yüzden ege de kamu calisani olabilmek için ;
- işimi kasım ayında bırakmak
- biriktireceğim para(6 bin ) ile ege de özel öğrenci yurdunda kalmak ve dersaneye gitmek.
- bu süre zarfinda iş aramıcam. derslere konsantre olmak için.
bunu yapmak istememin sebebi egenin havasinda çalışıp daha güzel konsantre olabilmek.
soruyorum arkadaşlar. bunu yaparsam çok mi risk almış olurum. ?. öneri ve goruslerinizi de bekliyorum.
not. yaşım 27 ve bekarım.
bende egeliyim ve 6 yılıdır yoğun iş aramama rağmen işsizim
ben iş bulsam vana gitmeye razıyım...
bence halinize şükredin...
özür durumuna göre değişmekle beraber, bazen engelliler daha kolay iş bulurlar
çünkü 50 ve daha üstü çalışanı olan firmalar, belli oranlarda engelli çalıştırmak zorundalar.
genelde fiziksel ve zihinsel engeli olmayanlar
işte şeker ,tansiyon hastaları, organ nakli olanlar görme duyma bozukluğu olanlar , iyi firmalarca kapılıyor desem doğrudur
rahatsızlığınız yukardaki gruplardan birindeyse, yaşınız gayet iyi, bence bırakıp, gidebilirsiniz
ciddi bir risk yok ortada
merhaba arkadaslar.
ben engelliyim bu yuzden omss (özürlü memur sınavı) na girdim ve dün sonuçlar açıklandı.
bilmeyenler için soyleyeyim Kpss versiyonunda engelliler icin sinavdir. ve ben kaybettim yerlesemedim.
gecen yil bu sinava girdim hem iş hem de dersane ile birlikte yapamadım. ondan hiç olmadı. düşündüm taşındım.
iç anadolu da çok güzel şirkette 2.5 yıldır çalışıyorum maaşım da iyi fakat kamu gibisi yoktur.
ege bölgesinde büyüdüm. ailemle iç anadolu da yaşıyorum fakat ege burnum tutuyor. çok özlüyorum. o yüzden ege de kamu calisani olabilmek için ;
- biriktireceğim para(6 bin ) ile ege de özel öğrenci yurdunda kalmak ve dersaneye gitmek.
bunu yapmak istememin sebebi egenin havasinda çalışıp daha güzel konsantre olabilmek.
soruyorum arkadaşlar. bunu yaparsam çok mi risk almış olurum. ?. öneri ve goruslerinizi de bekliyorum.
bende egeliyim ve 6 yılıdır yoğun iş aramama rağmen işsizim
ben iş bulsam vana gitmeye razıyım...
bence halinize şükredin...
Ben de böbrek nakilliyim ama durum hiç de söylediğiniz gibi değil... Çünkü bu sefer de nitelikler ve iş pozisyonunun uyumluluğu, eğitim ve tecrübe gibi kıstaslar bahane ediliyor. Ben üniversite mezunuyum sertifika olarak da gerekli belgelere sahibim ama tecrübem yok ve işsizim. Aranan elemanlar da genelde temizlik, çay servisi yapabilecek kişilerden oluşuyor. Meslekle ilgili bir pozisyon için tecrübe isteniyor. Yani dışarıdan kolay gibi görünen ama işin içine girince zorlukları da beraberinde getiren bir durum bu...
merhaba arkadaslar.
Ben Ege'de oturan biri olarak seni anlayabiliyorum. Buranın iklimine alışıp da başka bir bölgeye taşınmak hele bir de engelin olup da yaşamanın mecbur olması seni psikolojik olarak zor duruma sokuyordur. Yaşadığın hayal kırıklığını da yıllardır uğraşan ve her seferinde umutları suya düşen biri olarak da o kadar iyi hissedebiliyorum ki... Bence işinden vazgeçme, bir sonraki atamaları bekle, olmazsa en azından Eylül Ekim'e kadar bekle sonra çık. Maaşın iyiyse bir sonraki sınava hazırlanmak için dershaneye gidersin. Ne mezunusun?
-İşi bırak
-Ailenin yanında kal
-dersaneye yazıl
-Egeye atanacağını hayal ederek kendini gaza getir
-Sınavı kazan :)
risk durumunu sen daha iyi bilirsin yani sınava çalışırsam kesin kazanırım diyorsan işini bırakıp egeye gidebilirsin.anladığım kadarıyla egeyi çok özlemişsin.
ama kazanamama ihtimalin varsa bu devirde iş bulmak gerçekten zor işini bırakmadan hazırlanmaya çalış.
sınavı kesin kazanırım diye bir durum olamaz tabi ki ama kazanma olasılığına ve bu işi bırakırsan daha sonra bir iş bulabilme olasılığına göre değişir durum.biraz olasılık problemi gibi oldu ama.riskin büyüklüğü bu durumlara göre değişir.
ayrıca işini seviyorsan hiç risk alma derim.
canım aldığın risk sınava girdiğin bölümle ve notla çok alakalı tabi. çaşırken sınava hazırlamak tabi çok zor. ama işini bırakma derim ben hafta sonu çalışmıyorsan ctsi pazar dersaneye gidebilirsin. egenin havası elbette güzeldir ama bence o işin bahanesi, sen orada olmak istiyorsun sadece.
maaşın da iyiymiş. sosyal güvencen de sağlanıyor.
Ben de böbrek nakilliyim ama durum hiç de söylediğiniz gibi değil... Çünkü bu sefer de nitelikler ve iş pozisyonunun uyumluluğu, eğitim ve tecrübe gibi kıstaslar bahane ediliyor. Ben üniversite mezunuyum sertifika olarak da gerekli belgelere sahibim ama tecrübem yok ve işsizim. Aranan elemanlar da genelde temizlik, çay servisi yapabilecek kişilerden oluşuyor. Meslekle ilgili bir pozisyon için tecrübe isteniyor. Yani dışarıdan kolay gibi görünen ama işin içine girince zorlukları da beraberinde getiren bir durum bu...
Ben Muğla'dayım. Ama yakında başka bir ile taşınacağım.hangi şehirdesiniz
merhaba arkadaslar.
merhaba
sorunla alakasız olucak ama bahsettiğin bu sınava yüzde 30 ve 40 yürüme kaybı olan biri de girebilir mi
bende ömss girdim buseferki atamada atandım önlisans mezunuyum puanım 70di istanbul bakırköy tapu ve kadastro genel müdürlüğüne bilgisayar işletmeni olarak atandım lisans mezunusun puanın kaçtı cnm 70den düşük değilse umudunu kaybetme belki 2014 kadar alım olur gene belkı ozaman atanırsın ama demişsinki yorumlarda okudum zaten kasımda cıkmayı dusunuordum. yada aralıkta. sımdı bile erken yani benim icin demişsin madem çıkmak gibi düşünce vardı kafanda bence çık kitaplarını al sıkı bir şekilde çalış eğer 2014 kadar bidaha atama olmazsa 80-90 arası bir puan alırsın atanırsın inş cnm umudunu asla kaybetme herşeyde bir hayır vardır yok ben hem işe giderim hem ömssye hazırlanırım dersen işe devam et kitaplarını al çalışmaya başla bence zaman kaybetme cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?