ömss sorunsalı

siz özelde mi çalışıyorsunuz ?

canım öncelikle merhabalar.. benim de özürlü bi kızkardeşim vardı ve çok ağır şartlarda bi fabrikada işçi olarak çalışıyordu bazen eve 23te gelirdi ama çok şükür şimdi ömss ile atandı.. biz de o dönem acaba bırakıp ders çalışsa mı dedik ama bence bırakma.. eğer sınavı kazanamazsan ortada kalabilirsin..bi de sınavdan yeterli puanı alsan bile o seneki kadrolar kaç kişi alacak bilemezsin, istediğin yerler olmayabilir ve senden yüksekler de istediğin yerlere atanabilir..

şimdiki işin de dediğine göre iyiymiş riske atma.. ama ege tarafını araştır sana uygun özelde iş varsa git..

inşallah gönlünüze göre olur
tayin gibi bir şey olsa keşke ama nasıl olur acaba?

Aynı şirketin bursa da bi fabrikada tayin olabilmek icin araya tanıdıklar devreye sokuyorum simdilik.

Merhaba fdm,
Ben şimdilik öylecene işi bırakıp egeye gidip iş arama fikrinden vazgeçtim.ben bu dediğini okumadan once haftalarca bunu dusundum tasındım, iyisiyle kotusuyle butun herşeyi tarttım ve
hem işi hem dersleri bi arada yürütecegim bu şartlarda işssizler bile iş bulamazken ben sırf ege uğruna işsiz kalmayalım.
Bu yüzden ya şirketimin bursaya tayin etmesini ya da ömss sınavını kazanana dek işimde durmayı dusunuyorum.
Şimdilik beklemedeyim. fikrin icin cok tseekkur ederım
kardesin şimdi ömss de ne olarak kazandı onun adına cok sevındım ağır şartlarda calıstıktan sora şimdiki iş vızz gibi gelir ona .
ayrıca zahmet edip yazan diğer arkadaşlara cok teşekkur ediorum. Umarım ömss süpriz yapar da egede atanmıs bulurum kendimi ..))

geçen seneki ömss de benim kardeşim atandı.lisans mezunu olarak 87 puanla
ama son dk ya kadar inanamıyodu çünkü mezun olduğu bölümde sadece iki elde ve toplam 13 alım yapılacaktı 2.olarak girmişti :)
bi şirkette çalışıyodu daha öncesi ve sınava evde hazırlanmak için 4 ay önce işten ayrılmıştı
eğer ben bu işi başarıcam bunun içinde hem çalışıp hem hazırlanırım diyosun ayrılma
ama yapamam dersen ayrıl
rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın bu sürecin ne denli zor olduğunu çok iyi biliyorum
rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin

kardeşim hizmetli olarak atandı ama galiba yardımcı memurluk gibi bişey verecekler çünkü il mem den bilgisayar sertifikasını istemişler.. bayan olduğu için biraz kolaylık sağlıyolar anlaşılan..ama hizmetli de olsa özel sektörün o ağır ve emeğinin karşılığını vermediklerini işinden kurtuldu ya şükür..

senin hakkında da hayırlısı olsun..inşallah bursaya da gidebilirsin..böylece daha mutlu olursun..

Insallah. hayırlısı olsun. cok zor tabi. işsiz kalmayı göze alamayacagımı farkettim. bu sürecte destek olabilecegi kimsem olmadıgı ıcın.Belki de bölesi daha hayırlıdır. zamanla herşeyi gösterir neyin ne oldugunu.

Cok sukur onun adına cok sevındım.Nice hizmetliler atandı, bi cogu engelli oldukları ıcın memur gibi calıstırılıor. Teşekkür ederim fdm. herşey hakkımızda hayırlısı olsun. Zaman gösterir herşeyi.

Merhaba arkadaşlar
son gelismeyi aktarmak istedim.
aslında gerçeği aktarmadım sizlere. izmiri istiodum cunku sevdıcegım ordaydı.
Şimdi dusunuorum da sevdicegim orda die isimi bırakıp oraya yerlesmeyi dusunmek delilikti.

Bu acı gerçeği farkedince vazgeçtim ağlayarak. Sevdicegimden sırf izmirde deilim die vazgecmeme ramak kalmıstı.
cunku uzaktan iliskiyi yurutmek cok zordu.
Aradan aylar geçti. isimi bırakmadım calısmaya devam ediorum ic anadoluda.

aylar sora bu zamanda sevdıcegim beni bekleyemedi, evlenmeye karar verdik.
26 ekımde nısanlanıorum ıns.

Demek ki kendinden cok ödün vermeyince bazı seyler oluor.

Son düzenleme:

bir yakinim dedigin sinava girdi
60 puan sanirim öyle birsey aldi
ama unv mezunu kendisi
doguda biryer yazdi
oldu doguya gitti 9 ay icinde Ankaraya geldi ama evli kendisi
sende bu sekilde yapabilirsin
yani önce dogu sonra egeye gecersin
sanirsam böyle cok kolay olur

Son düzenleme:

Puanım dusuk cıkarsa bende öle yapacagım. duruma gore insallah. nisanlı adayım da aynı seyi söledi. once doğuyu yazıp es durumundan batıya giderim hayırlısıyla ıns.

Son durumumu belirtmek istedim. İstediğim gibi oldu.
Egeye atandm. Kışın evleniyorum sevdiğim ile.
Çok sukurler olsun rabbime.isteyen herkesin darısı başına inşallah.

Edit, topic eskiymis konu sahibi durum bildirimi icin guncellemis sildim yazdigimk

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…