Bizimle kalan kuzenim.

o zaman demek ki piskolojisi yerlerde ve toparlanmıyor..

anneniz de zaten söylemiş babanız olmasaydı katlanamzdım diye

ona rağmen gitmediyse evine.... demekki o da tavır yapıyor böyle

sonuçta aldığı maaş 800 lira,kiraya çıkamaz o parayla..

zamanında ağşa yukarı bende aynı şeyleri yaşadm

benmki daha zordu , yabancı bir ülkede aynı şeyleri yaşadım..

o piskolojiyi iyi anlarım...

Şimdi anladım neden savunmaya geçtiğini :9: Haklısın psikolojini anlayabiliyoruz. İş bulana kadar çok zor günler geçirdi. Bizde onunla beraber ağladık. Aslında şu da bizi rahatsız ediyo. Hiç para biriktirmek gibi bi çabası yok. 800 liranin neresini biriktirsin diyebilirsin ama evimizde bir kuruş para harcatmıyoruz. Özel şeylerini bile biz alıyoruz (ped,şampuan vs..) Biraz çabalasa aslında 300 lira filan arttırabilir bir ayda. Tek başına ev tutamaz 2-3 kişiyle tutabilir. Buna rağmen ayda 4 kez tatile çıkıyo. Kimbilir oralara ne kadar çok para gidiyo. Sonuçta otelde kalıyo. Bundan hoşlanmıyoruz işte canım.

ben rahatsız oldum okurken bile rahatsız etti. ama bazı seyleri yücelterek söylemen beni rahatsız etti.

bunu baştan onunla konusabilirdiniz?

diger halasında kalmış ona sordunuz mu hiç ? eşyaları nerde ,kızın bir külodu bile yok diye..:15:

Doğru söylüyosun yüceltmek gibi bi niyetim yoktu belki o da bizden şikayetçidir nerden bilebiliriz? :) Burda oturan kişi teyzesi. Yani kuzenim babamın yeğeni. Annem onun sadece yengesi. O Ankaradaki halamla biz konuşmuyoruz. O yüzden bişey sormadık. Sorsak da savunurdu kendi ailesi yani neticede..

haklısınız evet ama anlatışınızda beni rahatsız eden birşey var "kendinizi yüceltmeniz" :31:

aynen benide rahatsız eden bir şey var...

genelikle herkes evinde fazladan kalan misafire tepkili....

hiç anlayamiycam ben bunu...

inşallah da kimse bir başkasının evinde uzun süre kalmak zorunda kalmaz...

Doğru söylüyosun yüceltmek gibi bi niyetim yoktu belki o da bizden şikayetçidir nerden bilebiliriz? :) Burda oturan kişi teyzesi. Yani kuzenim babamın yeğeni. Annem onun sadece yengesi. O Ankaradaki halamla biz konuşmuyoruz. O yüzden bişey sormadık. Sorsak da savunurdu kendi ailesi yani neticede..

bunlar kılıf olmasın.. sonuçta kendi ailesi de olsa konuşulur bir şekilde..:9::9:

neyse bu konuda acayip rahatsız hissettiğim noktalar var hem de bayağı ama benim şuan vaktim yok.. size bol eğlenceler:3:

Canım sizin evinizi parasız otel olarak kullanıyor.Acilen def edin başınızdan.Sizi feci şekilde kullanıyor ve gram utanma duygusu yok.

Yapılacak tek şey,ailesini arayıp konuşmak :
Misafirlik bir yere kadar.Öğrenci dedik,küçük dedik misafir ettik,sahip çıktık ama artık çalışma hayatına başladı.Koca kıza hesap soramıyoruz,söz söyleyemiyoruz.Artık ya sizin yanınıza dönsün ya kendi ayaklarının üzerinde dursun....

Bir de annen biraz çekip çevirebilir.Bu kadar uzun misafirlik artık misafirlik sayılmaz.O evin bir ferdiyse ona göre davranması gerekir.
Annen tatlılıkla söyleyebilir,kızım bir işin ucundan da sen tut,bugün de şunu sen yapıver gibi...
Açık açık sorabilirsiniz,ne yapmayı düşünüyorsun,gelecek planın nedir,ne zaman ayrı eve geçeceksin şeklinde.

Siz iyilik yapıyor olabilirsiniz ama yarın öbürgün bir bakacaksınız kimse memnun olmayacak.
Kuzenin şimdiden tavırlıymış.Ailesi de en ufak yanlışında sizden bilecek.

Yapılacak tek şey,ailesini arayıp konuşmak :
Misafirlik bir yere kadar.Öğrenci dedik,küçük dedik misafir ettik,sahip çıktık ama artık çalışma hayatına başladı.Koca kıza hesap soramıyoruz,söz söyleyemiyoruz.Artık ya sizin yanınıza dönsün ya kendi ayaklarının üzerinde dursun....

Bir de annen biraz çekip çevirebilir.Bu kadar uzun misafirlik artık misafirlik sayılmaz.O evin bir ferdiyse ona göre davranması gerekir.
Annen tatlılıkla söyleyebilir,kızım bir işin ucundan da sen tut,bugün de şunu sen yapıver gibi...
Açık açık sorabilirsiniz,ne yapmayı düşünüyorsun,gelecek planın nedir,ne zaman ayrı eve geçeceksin şeklinde.

Siz iyilik yapıyor olabilirsiniz ama yarın öbürgün bir bakacaksınız kimse memnun olmayacak.
Kuzenin şimdiden tavırlıymış.Ailesi de en ufak yanlışında sizden bilecek.

Yerden göğe kadar haklısın. Bazıları da sizin gibi ailesine veya kendisine ne zaman eve çıkıcaksın diye sorun demişsiniz. Biz öyle bişey sorarsak evi terkeder! Bütün sülale bize düşman olur. Zaten baba tarafım açık arıyo sürekli. 1.5 yıl kahrını çektik bir anda hepsi hiç olur o yüzden sabrediyoruz,susuyoruz. Bazen davranışlarımızda belirtiyoruz memnuniyetsizliğimizi. Anlayıp anlamamak da ona kalmış.

Şimdi tek umudumuz evlenmesi. Çok şükür bir aday var :1:

Kuzenin evinizden çikacak gibi durmuyor maalesef.Evlenip giderse anca.Yazacaklarimi yanlis anlamayin sakin.Ona bu imkanlari veren sizsiniz neticede.Yasadigi yer kucukmus buyuk sehirde yasadiktan sonra donmek istemiyor demek.Ayda 4 kere rahatca tatile gidebiliyor ozgur yani.Bunu ailesinin yaninda yapamazdi heralde.Bir de sifir masraf yasiyor buna alismis pedine kafar siz aliyormussunuz alismis parasini ihtiyaclari icin kullanmaz bir daha.ne yazacagimi da bilemedim oyle zor ki.Gecen yil kuzenim geldi o da erkek ama. 1 hafta kaldi dunyanin parasini bayildi babam bize bir verdiyse ona iki verdi misafir diye.sonra isi cikti ve gitti hic gidecek gibi durmuyordu uzun vadeli planlar yapmaya baslamisti.bizim.ev de kucuk 2+1 bizim odayi vermistik tek kalmisti.o kadar iyi anliyorum ki.

Siz bir şeyler yapmazsanız O yaptığının farkında olmadan orada kalmaya devam eder. Asla aklına gelmez bu davranışlarınn normal olmadığı. Bazı konulardan deneyimliyim de oradan biliyorum. Sizi kullanmaya devam edecektir! gitmesini onun iyiliği açısından istediğinizi belirtecek cümlelerle ailesiyle konuşmanın yolunu bulmalsınız

Kuzenim yılın yarısında bizde kalır yeri gelir etrafı pislik götürür bütün kıyafetlerimi sormadan giyer zaten sorsa kızarım. Evi yıksa gözüme batmaz. Ama bi kuzenim daha var bırakın evi yıkmayı yere bi çöp atsa gözüme batar. :1: Bence bu biraz da sevgiyle/samimiyetle alakalı birşey. Siz kuzeninizle fazla samimi değilsiniz anladığım kadarıyla o yüzden bu kadar rahatsızsınız bu kızdan. Ben sizi haklı buluyorum sonuçta anneniz veya siz kimsenin arkasını toplamak zorunda değilsiniz.

canım anlaşılan siz ve anneniz çok çok tatlı ve anlayışlı insanlarsınız. allah herkese böyle akraba nasip etsin. ama sizi kullanmasına çok çok sinir oldum tatlım ya, valla ben olsam atmıştım sokağa. arayın annesini anlatın bir bir, hatta babasına anlatın, ya da anlatmakla tehdit edin bu ne canım. otel gibi kullanıyor sizin evinizi. valla arayın konuşun böyle böyle deyin, ev tutsunlar kızlarına ya da geri çağırsınlar. :50:

Kimse başına gelmeden anlamaz .
Şimdi sana düşüncesiz derler ama başlarına gelince ne kadar çekilmez olduğunu anlarsın .
Kardeşin değil, çocuğun değil bakmak zorun da değilsin pedini bile sen alıyormuşsun arkadaşım benim gibi .
Kuzenimin kontörünü bile ben atarım kırmak istemesem de sinirimi bozuyor elimde değil .
Vermek istemesem de istiyor .
Bu işler zor .
Sert olacaksın bu devirde yumuşak yüzlü olunca kullanıyorlar seni .

Evinizi otel gibi kullanıyor.Yiyip içip yan gelip yatıyor.Çok pişkinmiş.
En azından insan gücü yettiği kadarıyla mutfak masraflarına,elektrik su giderine
yardımcı olmaya çalışır.Temizlik yapılırken yardımcı olur.
Ortak yaşamanın kuralları vardır.Kimse ama o misafir demesin
misafir sayılı belirli günlerde kalana denilir.Bu gelmiş gitmeye niyeti yok.

Ben yazlıkta çok misafir ağırlarım gelenim gidenim hiç bitmez.Çokta severim ama
1 hafta kalan misafirim bile benimle birlikte mutfağa girer market alışverişi yapar.Bunlar incelik
ve kaldığı yere yük olmak istememektir.Bende gittiğim evde elim boş gitsem huzursuz olurum.
Demek ki bazı insanların utanma duygusu yokmuş.

Back
X