Ömür törpüsü aile

Ya kesin kararli olacaksin ve alismak zorunda kalacaklar yada az kalmak icin bir takim bahaneler ureteceksin seminer yaz kursu gibi

Sanırım tahmin ettiğim üyesiniz.

Onların kızlarından bekledikleri hayatı diz onlara vermeyeceksiniz.

Bu sorunlar devam edecek. Siz oraya yaz tatiline gideceksiniz. Hesap verir gibi değil bir yetişkin gibi ben de artık evime geçeyim diyeceksiniz. O şehre yerleştiğinizi gösterecek, hala öğrenci modunda olmadığınızı davranışlarınıza ifade edeceksiniz.

yaşam tarzları hayata bakışları çok farklı konu sahibi ve ailesinin.o yüzden bu sorunlar bitmez.aldırmayacak tek yolu bu.

Topla eşyanı gerçek evine dön, siz böyle yapmaya devam ederseniz de gelmeyeceğim de. Tavrını koymazsan asla huzur vermeyecekler sana

Onlar için bunlar bahane değil kurşunu bırak dersini bırak bizim yanımızda para biriktir
Abilerinize geniş özgürlük verip size höt höt yaparken onlar sizi kırmış olmuyor mu? Bakın burada geçilmesi gereken bir çizgi var, eğer onu geçerseniz herkes herşeye alışır zamanla. Gitmek zorundasınız, elinizde olmayan sebeple gidemezseniz de huzursuz oluyorsunuz. Hayır değilsiniz, sizin de kendinize ait bir hayatınız var. Küssünler kızsınlar evlatlıktan red ederiz diye tehdit mi ediyorlar, bırakın söylesinler. Bunu aşamazsanız hiç bir zaman sağlıklı kararlar veremezsiniz evleneceğiniz kişiyi bile doğru düzgün seçemezsiniz.

Tırsmayın, okumuşsunuz mesleğinizi yapıyorsunuz paranızı kazanıyorsunuz. Ben üniversitenin ikinci senesinde bu resti çektim. Gelip evde kös kös oturacağıma tatilde kendi mesleğimle ilgili yerlerde part time çalışacağım dedim. Annem telefonlarımı bile açmadı. Senin niyetin belli, okumayamı gittin eğlenmeye mi, okul kapalı, kız başına ne yapacaksın orada... İlk bir kaç gün içim içimi yedi ama sonra ben kötü bir şey yapmıyorum niye kendimi mutsuz edeyim ki dedim. Hem çalıştım hem eğlendim.
Ben arkadaşlarımdan güç aldım baktım çoğu çalışıyor veya çalışmasa bile eve gidip 1,2 hafta kalıp dönüyorlar, bunlarınki de aile onlar niye tutturmuyor ille de gel diye dedim.

Yaz tatilinde branşınız me bilmiyorum ama okullarda kurslar açılıyor, onlara başvurun hem kazanç elde edersiniz hem de bahaneniz olur

Arkadaşlar bayram tatili geliyor ısrarla gel diyorlar. Gidiş dönüş en az 2bin lira her defasında gelemem çok pahalı diyorum. O kadar maaş alıyorsun napiyorsun diyorlar. Ödemem var borcum var anlamıyorlar. 3-4 gün için o parayı ver gel diyorlar ısrarla. Cildiricam. Benim de bir hayatım var tatilim varken kafam rahat gezmek istiyorum. Bayramda el öpmeye gitmek misafirlere sofra hazırlamak Ne zaman evleneceksin sen tek başına nasıl yaşıyorsun çok zayifsin okul nasıl gibi sorularla gecirmektense evde film izlemek istiyorum farklı şehirler görmek istiyorum

O zaman "gelemeyeceğim, kusura bakmayın" diyeceksin. Bak sen ne kadar çok "tamam" dersen onlar o kadar fazlasını isteyecek, şu an yanlarındasın zaten 2 hafta sonra neden tekrar gelesin.

Bak sen karşılıklı konuşup anlaşın, sana da hak versinler istiyorsun ama karşındakiler senin istediğini verecek insanlar değiller. Hele yüz yüzeyken, aynı ortamdayken senin kendi istediğin kararı alıp onlara söyleme şansın yok, "tamam, nasıl isterseniz öyle olsun" dedirtene kadar beynini oyacaklar.

Ben eski konunu da hatırlıyorum, oraya da yorum yapmıştım. Sen yetişkinler gibi karşılıklı konuşup anlaşma taraftarısın ama onlar senin kuklaları olduğunu ve yöneteceklerini düşünüyorlar. Sizin ortak yolunuz yok. Şimdilik onlara "evime bir gideyim bakarız" dan başka cümle kurma, bayram yaklaşınca da 2 hafta önce oradaydım gelemeyeceğim dersin, o mesafeden isterlerse evi yaksınlar seni ilgilendirmez. Bağıracaklarını bildiğin zamanlarda açma telefonu, gerekirse posta koy "bu hayat artık benim, ne istersem yaparım" demekten korkma. Psikolojik destek al, buna ihtiyacın var. Ben de geçtim senin geçtiğin o yollardan. Bir de "olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları" isimli kitabı oku, çok faydasını göreceksin.

Psikolojik destek almayı düşünüyorum ama küçük bir şehirde psikologumla yüzyüze gelme ihtimalim çok fazla olduğu için istemiyorum/utanıyorum. Online destek alırım belki varsa tavsiyeniz. Kitabı da okuyacağım teşekkür ederim. Bu yollardan geçtim dediniz nasıl atlattınız sizinde bir birey olduğunuzu nasıl kabullendiler ?

Böyle bir arkadaşım vardı, ailesi her şeye ama her şeye baskı uyguluyordu, sırf mutlu olmasını istemedikleri için kızlarının tam dengi dengine olan evlenmek istediği kişiye bile karıştılar. Sonuç şu anda kız ailesiyle tüm irtibatı kesti. Bazı aileler bunu hak ediyor.

Psikoloğunuzla yüz yüze gelmeyi dert etmemeye çalışın, online da denenebilir tabi ama gerçeğinin etkisini verir mi bilemem. Bu konuda kendiniz araştırma yapın.

Ben mesafe koydum, olabildiği kadar az görüştüm ve kendimi savunmaya çalışarak yorulmak yerine sırtımı dönüp gitmeyi seçtim, duygusal bağ kurmaya çalışma, seni anlamaya çalışmayan insanları duygusal bağ kurmaya ikna edemezsin. Yabancı kabul er onları, canına tak demeden gemiler yakılmıyor ama gemileri yakmadan da bunları birey olduğuna ikna etme şansın yok. Tek çözümün uzaklaşmak, baştan bi çıldırıyorlar, hatta sözde haklarını haram ediyorlar, evlatlıktan reddediyorlar, sokak kadını muamelesi yapıyorlar ama sonra geçiyor, kabullenmek zorunda kalıyorlar. Kabullenmezlerse de hiç umursama emin ol yoklukları varlıklarından daha faydalı

baştan bi çıldırıyorlar, hatta sözde haklarını haram ediyorlar, evlatlıktan reddediyorlar, sokak kadını muamelesi yapıyorlar ama sonra geçiyor, kabullenmek zorunda kalıyorlar.
Ne zaman hayır cevabını versem bunları yaşıyorum inanınki çok yoruldum artık

Ne zaman hayır cevabını versem bunları yaşıyorum inanınki çok yoruldum artık
Hep yaşayacaksın bunu emin ol. Daha önce onlara rağmen ayrı eve çıkmayı başardın, bunu da yapabilirsin. Onlara muhtaç değilsin, mesafeni koy, gerekirse iletişimi kes, bu dünyadaki en değerli varlık sensin, seni üzen her şeyden uzak durmaya hakkın var. Dön sırtını onlara emin ol rahatlayacaksın.

Anne babanıza of demeyiniz, cennet annelerin ayağının altındadır gibi sözler bizim ailelerimiz için geçerli değil, kır bu tabuları, sana zarar veren her şeyden uzak durmaya hakkın var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…