Omzu soğuk insan olmak

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
817
289
103
34
Merhaba arkadaşlar ben resmi bir kurumda yaklaşık 8 aydır çalışıyorum. Son bir aydır nedense bir takım şeylerden hafif hafif rahatsız olmaya başladım sekreter pozisyonunda çalışıyorum ve bir takım arkadaşların es geçerek selam vermeden geçmesi ki bu insanlar zamanında selam veren insanlardı hiçbir şey de asla yapmadım ne saygısızlık, ne tartışma kurumun insan kaynakları da var bayan aramız iyi ama ne biliyim yine de başkaları ile daha güzel iletişim içerisinde tabiki herkes herkesle anlaşmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda bir takım rahatsız olduğum şeyleri sorumlu müdürüme iletmek istemedim ama bu gidişle de ileteceğim gibi bakalım ama burası ilk işim değil artık fazlası ile tecrübe sahibi oldum ama her girdiğimde yerde girişken cana yakın birisi olarak neden sevilemiyorum bilmiyorum o yüzüme gülen sahte sırtmaları artık çok iyi biliyorum sanırım bulunduğum pozisyonun önemsenememesinden yada insanların gününe göre çıkarcı olmuş olabileceğinden bu tip hareketler anlık demoralize ediyor etmiyor değil ama sonra kendi kendime diyorum ki ''KALK AYAĞA SENİN HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNE SAYGIN OLSUN KARŞI TARAFIN SENİ UMURSADIĞI KADAR UMURSA VE AZ SAMİMİYET ÇOK HUZUR '' diyerek kendimi motive ediyorum sizlerle de paylaşmak istedim.

Size karşı bir saygısızlıkları yoksa umursamayın. Malesef oluyor böyle şeyler.
evet kimsenin benimle 7/24 konuşmasını beklemiyorum ama örnek veriyorum masamın yanında dolap var dolaptan dosya almaya geliyor bayan ya dibimde insan selam vermez mi ? yada nasılsın demez mi ? yok ben çok şey beklemişim ama artık asla beklentiye girmiyorum zerre umrumda değil

Siz kendinizden eminseniz kimsenin dengsiz tavırlarının nedenini kendinizde aramayın.
kesinlikle bir gün önce merhaba dediğim kişiler ertesi günü suratıma bakmıyor anlamadım ben bunu adını koyamadım karaktersizlik mi?,çıkarcılık mı bilemedim asla ama asla iş dışında konuşmama kararı aldım

Omzu soğuk olmak nedir ilk defa duyuyorum boyle bir cumle. Google da yazdım böyle bir kullanimini göremedim. 😁

Neyse, bir gun once merhaba diyen insan ertesi gun yuzunuze bakmiyorsa bir nedeni olmali diye dusunurum ama insanlarin hareketlerindeki nedenlere kafa yormak ne kadar gerekli, ne kadar onemsiyorsunuz size kalmiş.

Çıkarcı olduğunu düşündüğünüz insanlar sizinle konuşmasa daha iyi değil mi?

Omzu soğuk deyince omzu tutulmuş anladım. Benim de omzum tutuldu diyecektim.
yok babamın annemin lafıdır ilk duyduğumda ben de çok şaşırmıştım anlamını sorduğumda ise ne yapsa insanlara asla yaranamayan hiçbir şey yapmadığı halde sevilmeyen insan tipine denirmiş çok eski bir sözmüş

yok babamın annemin lafıdır ilk duyduğumda ben de çok şaşırmıştım anlamını sorduğumda ise ne yapsa insanlara asla yaranamayan hiçbir şey yapmadığı halde sevilmeyen insan tipine denirmiş çok eski bir sözmüş
Aaaaa omzu soğuk siz mi oluyorsunuz bu durumda?

Ben o kişi sanmıştım.

Neyse…

Birilerine kendinizi sevdirmeye,saydırmaya çalışmayın. Boşa çaba göstermeyin,üzülürsünüz işte bu şekilde.

Merhaba arkadaşlar ben resmi bir kurumda yaklaşık 8 aydır çalışıyorum. Son bir aydır nedense bir takım şeylerden hafif hafif rahatsız olmaya başladım sekreter pozisyonunda çalışıyorum ve bir takım arkadaşların es geçerek selam vermeden geçmesi ki bu insanlar zamanında selam veren insanlardı hiçbir şey de asla yapmadım ne saygısızlık, ne tartışma kurumun insan kaynakları da var bayan aramız iyi ama ne biliyim yine de başkaları ile daha güzel iletişim içerisinde tabiki herkes herkesle anlaşmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda bir takım rahatsız olduğum şeyleri sorumlu müdürüme iletmek istemedim ama bu gidişle de ileteceğim gibi bakalım ama burası ilk işim değil artık fazlası ile tecrübe sahibi oldum ama her girdiğimde yerde girişken cana yakın birisi olarak neden sevilemiyorum bilmiyorum o yüzüme gülen sahte sırtmaları artık çok iyi biliyorum sanırım bulunduğum pozisyonun önemsenememesinden yada insanların gününe göre çıkarcı olmuş olabileceğinden bu tip hareketler anlık demoralize ediyor etmiyor değil ama sonra kendi kendime diyorum ki ''KALK AYAĞA SENİN HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNE SAYGIN OLSUN KARŞI TARAFIN SENİ UMURSADIĞI KADAR UMURSA VE AZ SAMİMİYET ÇOK HUZUR '' diyerek kendimi motive ediyorum sizlerle de paylaşmak istedim.
Ben niye sorun ettiğinizi anlamadım, her gördüğüme gün 50 kere selam versem gün bitmez. Sabah karşılaştığıma günaydın derim gün içinde gülümser geçer gider işime bakarım.Birden fazla karşılaştığım biriyse dümdüz yürürüm iş güç var yani

kendinizi yapmacıklığınızla değil, işinizle, çalışkanlığınızla gösteriyorsanız, kıskanıyorlardır onlar gibi olmadığınız için. Ben hep iş ortamının rekabet ve yarıştan ibaret olduğunu düşünüyorum. O yüzden iş yerinizde bir dostluk ve ya samimiyet aramayın. Sizin yüzünüze gülene gülün, konuşmayanla konuşmayın.

çalışılan yerlerde çok garip insanlar olabiliyor. bunun sizinle alakalı olmadığını biliyorsanız eğer içiniz rahat olsun. bazen gerçekten kasıtlı ya da kasıtsız olarak insanlar temel iletişim gerekliliklerini bile yerine getirmiyor ya da getiremiyor.
ben de bazen "bundan sonra selam sabah yok" diyorum ama kendimi biliyorum, ben insanlara selam vermeyi seven, iletişimden hoşlanan biriyim. o nedenle mümkün mertebe asgari seviyeyi eksik etmiyorum.
önceden hep kadınlar yapıyor bir soğuk bir sıcak davranmayı, selam verip vermemeyi derlerdi ve hemcinslerimizden beklerdik ama kadını erkeği herkesin kafası çok karışık, meşgul ya da bir değişik.
kendi içimize dönmekte ve bu konulara takmamaya çalışmamız lazım bence.
ama gün gelir, kendi yaptıklarını unutup sizi aynı konularda eleştirmeye vs çalışırlarsa işte o zaman lafınızı tabiri caizse saplayın.
o noktada nezakete gerek görmem ben. çünkü manipülasyon yapıyorlardır.

Müdüre böyle bir şey için şikayette bulunmayın derim. Çok garip karşılanır ve daha da uzaklaşırlar sizden.

Sabahları merhaba, günaydın denip çıkışta da iyi akşamlar deniyorsa gerisi önemsiz bence. Her gördüklerinde selam verseler bunun sonu gelmez.

Selam vermemeleri müdüre şikayet edecek kadar önemli değil sanki.
Katılıyorum.
Konu sahibi;Evet.Selam vermemek belki kabalık gibi ama size karşı yapılmış büyük bir saygısızlık yok ortada.Belki o an kafası meşgül,ya da her dosya almaya geldiğinde hal hatır soracak durumda da olmayabilir.
Müdüre şikayet ederseniz şaşıracaktır.Müdür de olsa kimse kimseye zorla selam verdirtemez.
Ben günlük hayatta tanıyıp,tanımadığım ama bir şekilde asansörde,markette göz teması kurduğum insanlara göz ucuyla da olsa selam veririm.Ama kimse karşılık vermek zorunda değil.

Back
X