Omzuma yuklenen tasimasi zor sır

Bir önceki yorumumla çelişmiş olacağım ama düşündüm de bu kız o adamla ilişkisini devam ettirecek olursa (ki yapacak) ortalığı velveleye vermeden söylemesi daha iyi sanırım. Çünkü bu ne bilim sigaraya başlamak gibi bişey değil doğrusu, kendi akıl etseydi diye tüm hayatını yakmasını izlemek de olmaz şimdi.
çünkü konu sahibini saçmalığına alet ederek bir nevi vicdan rahatlaması yaşadı Burcu. şimdi yanlışlara daha hızlı atacak kendini. ailesi bilirse en azından her adımını temkinli atmak zorunda kalacak. meydanı boş bulup adamın eline düşmesindense, ailesinin tepkisinden korkup ihtimalleri tek tek düşünüp yanlışlarını en azından kolayca devam ettiremez.

Ya bazı kadınları anlamak gerçekten çok güç . Bekarsın elini sallasan ellisi. Karısını lohusayken aldatan bir namussuzdan kendisine ne gibi bir hayır bekliyor Burcu Allah aşkına. Bu kadar aciz bu kadar basit mi görüyor kendisini. Bence ileride daha kötü şeyler olup da söylemediğinize pişman olacağınıza Burcu'yu ablasına anlatmakta tehdit edin. Ve ayrılmasını sağlayın. O nasıl bir oyunun içinde yer aldığının farkında değil. Bu kadar kolay inanıyorsa bu adama yakında yatağa da düşürür o pislik adam onu. Bakın ben de 2 küçük çocuğumla aldatıldım ve ayrıldım. Esas suçlu benim koynumda beslediğim yılandı ama bayanlar ne yaptıklarının farkında olurlar ve böyle oyunlara gelmezlerse böyle aşağılık adamlar da kolay kolay aldatamaz. Eminim evliliklerinde hiçbir sorun yoktur tek sorun adamın karaktersizliğidir ki sorun olsa da boşansın ve çıkabiliyorsa öyle çıksın burcunun karşısına.

bence dıyecegını demıssın dogru olanları ne varsa soylemıssın

daha fazlasına ben olsam karısmazdım

sırf durumdan kurtulmak ıcın senın adını kotuye cıkarır ıyıce huzurun kacar

hatta gorusmeyı keserdım ben olsam asla bıdaha muhattap olmazdım

Bence anlatmalisiniz
çünkü sizden para isteyen yarın bir gün onlardan da isteyebilir onları kandirabilir onların mağdur olmasını engellemek için ben söylerdim
zaten ilgili şahısa gerekli şeyleri söylemişsiniz ona söylenecek bir şey yok artık
bir de benden uzaklaşır demişsiniz ama ondan önce siz uzaklaşın ben olsam öyle yapardım

Burcu her şeyin farkında ve kabullenmiş. Yapabileceğiniz en iyi şeyi yapmış ve konuşmuşsunuz. Ablasına söylemek işi çözmek yerine daha kötü hale sokar.

Bilezikleri vermeyin. Bahane uydurmadan direkt olarak o adama güvenmediğiniz için vermeyeceğinizi söylersiniz.

Hanimlar suan isteyim molada yaziyorum. Ise odaklanamiyorum dahi. Bu konuyu aslinda evde acacaktim ama daralip bunaliyorum icim icime sigmiyor.

Ailemiz nezih kibar bir aile. Sadece cekirdek ailem degil sulalemde oyle Allaha sukur. Sifat vermeyecegim ama sulalemden bir kadin (ona Burcu diyecegim) evli bir adam ile gorustugunu soyledi bana. Yikildim. Burcu benim cok yakinim. Bunu sadece bana soyledi. Asla kimse ile paylasmami istemiyor. Benden de yasca buyuk. Psikolojik olarak bazen "kaygi bozuklugu' yasiyor. Duzenli kullandigi antidepresanlar var. Ve bunun yaninda seker gibi pamuk gibi de Burcu abla.

Adami bana anlattiginda sessizce dinledim sakinligimi korudum. Adam karisi yataktayken disari cikip Burcuyla konusuyor. Burcuya daima maddi sikinti cektigini soyluyor. Evliligi guya maddi anlamda zora girmis. Hanimi lohudaymis ve "yaniyormus" aynen bu kelimeyi soyledi. "Parasi olsa ayri ev acacak"mis Burcuya. 4 lafin biri cinsellikmis. Pis bir adam kisacasi.

Benim bu adami ogrenme seruvenim ise Bircunun benden universite icin sakladigim bilezikleri borc olarak istemesiyle oldu. Adama verecekmis. Oyle inaniyor ki ona. Neler soyledim. "Metres konumundasin yikildim bugun adam sana ayri ev acayim diyor" dedim. Cok agir kelimelerle sok etkisi yaptim.

Niyeti arkadas olarak devam ettirmek Burcunun. Kopamiyor. Bunun yaninda onu toparlamak istiyor. "Senin kocani baska bir kadin "toparlamak" istese ne hissedersin Burcu. Allah umarim seni boyle bir adamla imtihan etmez. O kadinin ahini alirsan kendine gelemezsin" gibi neler soyledim.

Aklima gelen tek sey onun tek cekindigi ablasina durumu soylemek eliyor. Ablasi Suna dominant bir karakter. Burcunun ustunde etkisi buyuk. Soylersem de burcuyu kaybedecegim. Bunlar benim cok yakin akrabam kizlar. Ne yapacagimi bilmiyorum. Lutfen akil verin bana
Eger gercekten cok sevdigim ve deger verdigim biriyse onu kaybedecegimide bilsem anlasina soylerdim.Cunku onun kotu olmasini istemem varsin benimle arasi bozulsun ama yanlisindan donsun. Tabii ablasi dondurebilir mi boyle bir yanlistan orasi mechul.. Yazik kullaniliyor ve bnde sizin gibi cokta kizar ayiplardim icten ice.

Burcu her şeyin farkında ve kabullenmiş. Yapabileceğiniz en iyi şeyi yapmış ve konuşmuşsunuz. Ablasına söylemek işi çözmek yerine daha kötü hale sokar.

Bilezikleri vermeyin. Bahane uydurmadan direkt olarak o adama güvenmediğiniz için vermeyeceğinizi söylersiniz.
Bilezikleri vermek mi?:KK57:oruclu iken gozumden kacmis bu ,burcu zeholden mi istemis?

Alan memnun satan memnun zehol sen sakin para verme. Ben olsam hic karismazdim iletisimi de keserdim evet birden kesilmez ama sana gelip o adamla ilgili biseyler anlatmaya calistiginda lutfen bununla ilgili konusmayalim benim hosuma gitmiyor ve duymak istemiyorum deyip kestirip atardim

Kizlar oncelikle hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Gec yazdim musait anca olabildim. Buradan genel bir yorum yapacagim

Burcuya bir sifatla hitap etmedigim icin anlasilmiyor pek ama Burcu benden cok buyuk. Ona akil vermem pek hos olmasada yine de cok sey soyledim, cok empati yaptirdim. Tek yapabilecegim sey durumu ablasina iletmek ama burda da benim gibi ikiye ayrildik. Soyle diyen var hersey daha kotu olur soyleme diyende... Keske hic ama hic bilmeseydim. Ne yapacagimi hic bilmiyorum.

Burcu bana hayatimin her doneminde adeta annelik yapmis biri bu arada. Maddi manevi hersekilde yanimda oldu. Cok guleryuzlu insancil biridir. Benim icin karsisina alamayacagi kisi yok. Aramizda akrabaliktan daha guclu bir duygu bagi var...

Bilezik hususunda oncelikle durumu bana "hayir yapacagim.Ailesi parcalanmak uzere olan birine yardim yapacagim. Sana da su su tarihte verecegim" Dedi utana sikila. Al burcu dedim bu kadar utanmana sikilman beni cok uzdu aramizda hic boyle sey olmaz dedim. Ardindan durumu destikce "Kendin icin iste hemen vereyim ama o adama vermene razi degilim burcu. Beni yanlis anlama lutfen o kadinin kart borcu olsun derdi. Ben bu iliskinin baska koprulerini olusturacak hicbirsey yapmak bu iliskinin hicbir kosesine dahil olmak istemiyorum" dedim. Bilezikleri vermedim kisacasi. Esasen bilezikler bilezikler diyorum ama 2 tane ince bilezik. Elbette universitede bana merhem olur ama burcunun bir aylik maasi o. Su aralar sikisik sadece.

Biraz daha dusunup oyle karar verecegim ama icimde dayanilmasi zor bir sikinti var. Bu meseleyi aileye acmak isteyen yanim cok agir basiyor. Ama yine de biraz dusunmeliyim..
usagi91 usagi91

Son düzenleme:
Kizlar oncelikle hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Gec yazdim musait anca olabildim. Buradan genel bir yorum yapacagim

Burcuya bir sifatla hitap etmedigim icin anlasilmiyor pek ama Burcu benden cok buyuk. Ona akil vermem pek hos olmasada yine de cok sey soyledim, cok empati yaptirdim. Tek yapabilecegim sey durumu ablasina iletmek ama burda da benim gibi ikiye ayrildik. Soyle diyen var hersey daha kotu olur soyleme diyende... Keske hic ama hic bilmeseydim. Ne yapacagimi hic bilmiyorum.

Burcu bana hayatimin her doneminde adeta annelik yapmis biri bu arada. Maddi manevi hersekilde yanimda oldu. Cok guleryuzlu insancil biridir. Benim icin karsisina alamayacagi kisi yok. Aramizda akrabaliktan daha guclu bir duygu bagi var...

Bilezik hususunda oncelikle durumu bana "hayir yapacagim.Ailesi parcalanmak uzere olan birine yardim yapacagim. Sana da su su tarihte verecegim" Dedi utana sikila. Al burcu dedim bu kadar utanmana sikilman beni cok uzdu aramizda hic allasencey olmaz dedim. Ardindan durumu destikce "Kendin icin iste hemen vereyim ama o adama vermene razi degilim burcu. Beni yanlis anlama lutfen o kadinin kart borcu olsun derdi. Ben bu iliskinin baska koprulerini olusturacak hicbirsey yapmak bu iliskinin hicbir kosesine dahil olmak istemiyorum" dedim. Bilezikleri vermedim kisacasi. Esasen bilezikler bilezikler diyorum ama 2 tane ince bilezik. Elbette universitede bana merhem olur ama burcunun bir aylik maasi o. Su aralar sikisik sadece.

Biraz daha dusunup oyle karar verecegim ama icimde dayanilmasi zor bir sikinti var. Bu meseleyi aileye acmak isteyen yanim cok agir basiyor. Ama yine de biraz dusunmeliyim..
Ya bu burcu kac yasinda allasen cidden merak ediyorum artik:işsiz:

Kizlar burcu bu adamla merhaba merhabayken "karsima iyi biri cikarsa evlenirim" tarzi birsey soylemis... Adam musvettesinin dedigi seyde "kim yiyecek bakalim maasini" diye gulmus.

Daha korkunc olani ise Burcu diyor ki bana "saflikta var bu adamda. Saf bu. Bu yuzdende uzuluyorum" .:olamaz:

Dedim adam seytan. Adam seytan burcu kendine gel. Daha ne soylemesi lazim. Sonra adamin para odetmeyislerini dinledim. Yok neymis belki onun verecegi parayi kabul etmezmis. Yok yoook kesinlikle kabul etmezmis. Gecen kabul etmeyecegini soylemis cocuklarin bogazindan gecirmeyecegini soylemis ama kredisini odermis:olamaz:

Tum bunlari konusurken "metres" lafini 500 defa kullaninca ayrilmak icin napayim sence dedi. Tum hatlarini kapat dedim. Is yerine gelir dedi. Kufret polisle tehtit et dedim. Cok agir olur dedi. Kor bicakla adam kesilmez bir anda bitir Burcu aksi halde adam herseyi "kovalanmak istiyor diye anlar" dedim.

Ertesi gun gitmis "arkadas olmaya karar vermisler" Isi insanliga dokuyor sonra burcu. O borclarini odeme derdinde. Bir aile kurtulurmus... "cok kabaran iyilik damarlarin varsa benim isyerinin onunde ayakkabisi olmayan cocuklar var burcu. Onlara yap iyiligini. Sen artik o yolda tekrar arkadas adiyla yuruyemezsin. Agaci yaktin meyve vermesini umma. Bir gun once bu evliligin maddi problemlerinden daha buyuk bir dert vardi. O da sendin. Simdi yapacagin hicbir iyilik laf soz masum yakisik degil" dedim. Anlamiyor.

Birak 2.kadin olsun hayati boyunca hep ah alacak asla ama asla mutlu olmayacak. Kendisi yasayarak ogrensin.. Ama o adamin karisina duyur. Lohusa haliyle yasadigi seylere bak. Beddua etmemek icin zor tutuyorum kendimi..

Back
X