Ön İnceleme mahkemem var yarın:(

Kaderim37

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
309
211
103
35
Hanımlar gunaydin

Daha once evliligimle alakalı konular acmistim. 10 aylık evlilikten sonra boşanmaya karar verdik. Evliliğimiz olaylı olduğu gibi boşanmamız da olaylı oldu.. kendisi babamın evine gitmem için anlaşmalı ayrılıp 20 bin tazminat sözü verip arkamdan avukat arayıp tehditli konuşmalarla tazminatsiz boşanma teklifi yaptı. Bende kabul etmeyip ben ailemin olduğu şehirden o da kendi ikamet ettiği şehirden dava açtı.. ve sonunda dava benim olduğum şehirde olacak. Şimdilik şansım yaver gitti.

Şimdi size sormak istediğim avukat bana ön inceleme davası görülecek dedi. Sahitler diğer davada konuşacakmış. Ne oluyor bu ön incelemede? Dava konuları konuşuluyor mu? Hakim bana ne sorar hukukçu arkadaşlarım ve malesef bu deneyime sahip olan ve bilgisi olanlar bana biraz açıklar misiniz ???

Heyecandan ve stresten orda ağlama krizlerine girebilirim. Allahım kimseyi oralara düşürmesin

Bu arada para için açmadım davayı. Sırf beni hem evliligim içinde hemde boşanma sırasında kandirdigi icin yaptım.

Ön incelemede sizin gitmenize gerek yok. Bu arada avukat değilim ama tecrübemden yazıyorum. Ön incelemede hakim dosya eksikliklerine bakar ve dosyada eksikler varsa bir sonraki duruşmada tamamlanmasını söyler.
Duruşmalara katılacaksanız, ağlar mıyım diye merak ediyorsanı,z ağlayamıyorsunuz merak etmeyin. Çünkü buz gibi bir ortamı var adliyenin, yan, öyle insanın içini açıcı bir ortam değil ve hakimler bu işi hergün yaptığı için onlar bu durumu o kadar kanıksamışlar ki... tıpkı biz ameliyata girsek kan görünce bayılırız değil mi? oysa doktorlar bu işi hergün yapıyorlar. Bunun gibi. siz de o ortama girince öyle oluyorsunuz zaten.
Ben duruşmalara gitmemiştim, avukat gitmişti. Sadece 3. duruşmamız bizim tanıkların dinlendiği duruşma idi ve avukatım ona gelmemi söylemişti.
Ha bu arada filmlerdeki gibi falan bir şeyler beklemeyin. Gidince göreceksiniz, ben çok şaşırmıştım, bu mu adalet demiştim. Siz duruşmalarda konuşmuyorsunuz zaten. Avukatlar ve tanıklar konuşuyor ve davalar da öyle filmerdeki gibi saatlerce sürmüyor. Her celse arası 10-15 kaç dakika kadar. Her şey evraklar üzerinden yürüyor zaten. Allah yardımcın olsun.

Ağlarım diyorsanız gitmeyin

Tanık dinlenirken gitseniz iyi olur ama ona da gitme zorunluluğu yok

Hakim özel isterse sizin beyanınızı almak çağırır ya da uzmana gönderir çocuk vs varsa

Bilgim yok ama çok üçkağıtçıymış
Hakkınızda hayırlısı olsun
Dik durun

Amin cumlemizin inşallah. .

Cevabınız icin tesekkur ederim. Tedbir nafakam bağlandı.. en azından gidip dışarda biyerde avukatı mi beklesem ? Siz o gün hiç mi adliyeye görmediniz ?

Korkum ve heyecanım karşı taraf çok hilekâr kavgacı tehdit savuran birisi. Orda beni kışkırtmaya çalışır diye düşünüyorum.

Ağlarım diyorsanız gitmeyin

Tanık dinlenirken gitseniz iyi olur ama ona da gitme zorunluluğu yok

Hakim özel isterse sizin beyanınızı almak çağırır ya da uzmana gönderir çocuk vs varsa

Çocuk yok. İnşallah beni özel çağırmaz. Avukatım bana hiç gelme diyor zaten. Cevabınız icin tesekkur ederim

bu durumu en iyi avukatın açıklar. iyi bir avukat tutki senin ne diyeceğini falan söylesin

Gitmek istiyorsan git duruşmaya. Duruşmalara herkes girebiliyor. Dışarıdan herhangi biri bile girip dinleyebiliyor. Ben o ortamdan etkilenirseniz diye gitmeyin dedim. Çünkü ben tanıkların dinlendiği duruşmaya gitmiştim ve sevmemiştim ortamı. Benim burda ne işim var, burası nasıl bir yer demiştim.
Orda da o kişi size bir şey yapamaz.Siz neden size yaklaşamama kararı çıkartmıyorsunuz? Size bir şey yapmasından korkuyorsanız avukatınıza söyleyin, 50 m den fazla yaklaşamama kararı verebiliyor hakim.

Gitmeyin o zaman

Özel derken duruşmaya çağırır demiştim ama anlaşmalı dışında çoıcuk da yoksa çağırmaz pek

Çocuk yok ve ikimizde boşanmak istiyoruz. O benden tazminat istiyor bende ondan :)
Onun bazı iddalari var bakalım ispatlamasi gerekiyor.

İşte aslında o ortamı görmemek için gitmeyeyim diyorum. Mahkemeye girmesem de avukatımi koridorda bir yerde mi beklesem evdede duramam ben ?

Ön inceleme duruşmasında hakimin talebine göre ifadeniz alınabilir yada alınmayabilir. Ön duruşmada hakim belgelere bakar, itirazlara, sunulan delillere, tamamlanmayan deliller varsa tamamlamasına karar verir, eşlerin barışması için genelde çağrı yapar,kısacası davanın temel taşlarına bakılır. Gerekirse tanıkta dinlenebilir.

Kendinizi kötü hissedecekseniz gitmeyin, gitmek zorunda değilsiniz. Ben genelde bayan müvekkillerime gelmemelerini nasihat ediyorum. Filmlerde ki gibi olmuyor , adliye koridorları soğuktur. Evde bekleyin bence, avukatınız çıktıktan sonra bilgi verir mutlaka.

Teşekkür ederim avukat hanim. Bizim zaten nafaka bağlanması oldu. Onun açtığı mahkeme iddalar için delil istemiş. Büyük ihtimal varsa delilleri hakimin dosyasındadir. Mahkemelerimizde birleşti. Benim açtığım şehirde görülecek. Her iki taraf dilekçelere sahitleri de belirtti.

Çok büyük oyuna getirildim. Beni kışkırtti ve ses kaydı yapti büyük ihtimal. İnşallah ses kaydı kabul olmaz.

Normal şartlarda ses kaydı "yasal olmayan yollardan edinilmiş delil" niteliğindedir. Fakat davanın gidişatında rol oynayacak bir durum söz konusu ise hakim delil olarak kabul edebilir.

Allah yardimciniz olsun
konularinizi bilmiyorum ama merak ettim neden bosaniyorsunuz ?

Normal şartlarda ses kaydı "yasal olmayan yollardan edinilmiş delil" niteliğindedir. Fakat davanın gidişatında rol oynayacak bir durum söz konusu ise hakim delil olarak kabul edebilir.

cevabınız için teşekkür ederim.. pek birsey çıkmaz aslında kayıtlardan ama inşallah kabul olmayıpta o da bunun için ceza alır.

Allah yardimciniz olsun
konularinizi bilmiyorum ama merak ettim neden bosaniyorsunuz ?

Ufaktan tartışmalarımız vardı ama habersiz şekilde tayin istedi. Resmen herseyden en son benim haberim oldu. Ben ya onunla gidecektim yada boşanacaktık. Yinede gittim ve Bosaniyoruz

Avukatın sana söylemiş olmalıydı. Bu aşamada seni kışkıtıp ses kaydı yapabilir. O yüzden telefonundan her yerden onu engelle. Onunla ortak hiç kimseyle görüşme, ya da delil olacak hiç bir şey söyleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…