Ona bir bebek vermenin bedeli bumu olmalıydı:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi KüçükAnne_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım üzme kendini bu kadar gecici bi dönem bu aldığın kiloları zaten verirsin sen ama biraz zaman lazım eşine gelincede oda düzelir bi bakarsınkı seni ne kadar cok seviyor görürsün sen üzme olurmu kendini bu kadar Allah bebeğine uzun ömürler yazsın sağlıklı mutlu bir yuvanız olur inşallah sevgiler bitanem

yazını üzülerek okudum...
tamamen katıldım her sözüne yeni ben olsam yine kırılırdım...
tavsiyem seninde tartısma cıkarmayacak sekilde uzak durman yani kırıldıgını anlasın...
bu döneminde en büyük destekçin eşin olmalıydı...
ye ama sporunuda yap en azından sekilsiz bir vucudun olmasın...
zamanla zayıflarsın bu tam olarak senin elinde...
sürekli evde cekici bir kadın olarak dolaş ama ona sen sokulma bence zaten o istese sokulacaktır...
sende kendini naza cek böle biraz ceza ver kendisini...
ama sakın tartısmaya neden olacak seyler yapma sana daha agır gelir...
umarım bu durum geçicidir canım

canıım ben evli değilim çocuğum da yok ama okuduklarımdan edindiğim bilgilere göre
doğum sonrası depresyon geçiriyor olabilirsin ama sanırım çocuğuna karşı bir soğuma yok sadece eşinin yaptıklarına üzülüyorsun.
ayrıca doktorlar hergün tvde anne sütünü en çoğaltan şeyin su olduğunu söylüyorlar- tabi ki yediklerine dikkat et,sıkı bir rejime girme ama lohusayım diye de herşeyi yeme...hamilelik öncesindeki gibi normal beslen,bol bol da su iç.hem sütünü çoğaltır hem de zayıflamanı sağlar.
tabi sütünün kesilmemesi için psikolojik olarak rahat olamn gerekiyor..biraz sakinleş,kendine bak,bütün eleştirilere de kulaklarını tıka,kilona bişey söyleyene hemen lafı sokuştur...
sen sinir olacağına,bebeğin anne sütünden mahrum kalacağına onlar sinir olsunlar...
eğer söz konus olan senin ve bebeğinin mutluluğu/sağlığıysa kimseden çekinmene gerek yok bence...
bebişinle sana mutluluklar dilerim

Son düzenleme:
eşinin yaptığı saygısızlık görümceni ise hiç ilgilendirmez..daha eni anne olan bi kadının kilosuna niye takarlar ki anlamadım ..üzüldüm cidden canım ...ama boşver önemli olan bebek yemene içmene bak onu düşün..

Tövbe istifar ya!!! Simdi cok güzel birseyler yazardim buraya ama hadi neyse...

Emzikli bir kadina kilo ver demek kadar aptalca ne olabilir hemde bu kadin senin cocugunun annesi ise...Onun sana sürekli yemen icmen lazim karicim üzülmemen lazim sonra sütün kesilir bebegimize iyi bakamassin demesi gerekirken birde kardesleri ile beraber olup seninle dalga geciyor he.....Yaziklar olsun!!!

Üzülüyorsundur tabiki her kadin buna kirilir lakin onun her kirici üzücü lafinda ve davranisinda hemen bebegine bak onun o melek yüzünü bak..o sübyan icin dayan ve hic takamaya calis...hatta senin kilonla dalga gecenlere
"Hadi ben kiloluyum belki ama kilo verebilirim fakat sen aptalsin sen ne yapicaksin acaba" de...:mymeka:

Biraz ters ol, ukala ol yeri geldimi cirkef bile ol, bak bakalim bir daha seni bu konuda rencide etmeye cesaret edebileceklermi!! Çok üzgünüm çoook

Sakin bunlara takilip kendini üzme canim, sen simdi bir annesin ve kendinden önce ömrün boyunca cocugnu düsünmek zorundasin...:teselli:

Allah yardimcin olsun :Saruboceq:

biliyormusunuz çok merak ediyorum erkekler doğum yapsa nasıl bir psikoloji içine girerlerdi. sadece yeme kaynaklı kilo aldıklarında bile "evin balkonu erkeğin göbeği" diye savunurlar kendilerini. ancak içinde bir canlı barındırıp dünyaya yeni bir bebek getiren kadının hassasiyetini anlamamaya özen gösterirler.
arkadaşım hiiiiç takma kafana. kilo bu alınır- verilir tek derdin bu olsun. daha bebeğin çok küçük, zaten yaşına girip süt verme olayın azalınca mutlaka verirsin kilolarını. sen psikolojini bozma hiç. herkes kendi göbeğine baksın :))

bayanlar doğum sonrası çok hassas oluyor.ve bu konuda destek erkeğe düşüyor.şaka dahi olsa senin alınacağını düşünmesi lazım yaptığı çok ayıp.ama doğum sonrası erkeklerde biraz bunalıma girebiliyorlar galiba .çevremde butarz şeyler fazlaca duyuyorum.çünkü eşlerinin tüm ilgisi bir anda bebişlere kayıyor ve erkekler kıskançlıktanmıdır bilemem ilgisizlikten şikayetçi olmaya başlıyorlar .belki senin eşinde bir boşluğa düşmüştürde seni kızdırarak ilgi çekmeye çalışıyordur.kilolarına gelince bende hamileyken çok kilo aldım (hemde çooooooooooook fazla) vermem 5 ayımı aldım.şu anda hiç kimsenin doğum yaptığıma inanmadığı bir fiziğim var.bunlar geçici sen tatlı canını üzme .kilo dediğinin nedirki bugün var yarın yok.

cnm merhaba arkadaşlar seni teselli etmek için söylenmesi gereken herşeyi söylemişler.çoğuna katılıyorum.yazdıklarını abartmadıysan başta eşin ve çevren oldukça acımasız anlayışsız davranmışlar.buda seni hırslandırsın bence aldığın kalori miktarını yavaş yavaş azalt bebeğinin olması çok güçlü ve abartılı besinler almanı gerektirmiyor.diyetisyen yardımıyla kendine uygun rejimi en kısa zamanda uygulamaya başla.kiloları verdikten sonra saçlarını şöööyyle bir savurup fıstık gibi dolaşırsın ortalıkta.kilo gerçekten kafaya takıldımı kurtulması zor bir durum.ama istersen yaparsın.Şeniz

cnm ya sakın üzülme
sen şimdi sadece kzıına bak
bnm bi ablam 28 diğeri ise 31 kilo aldı ve onları inan 1 yıl içinde verdiler
aynı formundalar şuan
ama şuan tek yapacağın onu umursamamak ve bebeğine iyi bakmak
tabi onun yaptıkları ayrı bi dert ama acısını çıkarırsın
hele önce kendine bi geldee

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki..aynı şeyleri yaşayalı çok olmadı çünkü....bebeğim doğduktan sonra eşimle 2 farklı karakter olduk birden bire o iki aşık 2 sevgili gitti yerine sadece sıfatları ebeveyn olan 2 kişi gelmişti..bu durum beni çok huzursuz etti...bazen tatlı tatlı bazende hırçınlaşarak onunla konuşmaya çalışıyordum belki bana olan ilgisizliğinin nedenini öğrenirim diye...ilgisizlik derken başka şeyler düşünmeyin ilgisizdi beni sevdiğini söylemiyordu ilgisizdi bana dokunmuyordu...bizler doğumdan sonra daha doğrusu anneliğin ilk zamanları daha çok sevgiye ve beğenilen kadın olduğumuzu hissetmek isteriz ama bunları erkekler bir türlü anlamaz nedense...birbirimize dokunmadan inanırmısın 4 ay geçirdik...o 4 ayda benim aklımdan neler geçmedi tabii..o bana uzak durdukça ben hırçınlaştım ben hırçınlaştıkça o uzak durdu bu ksır döngü böyle devam etti...ta ki ayrılmaya karar verene kadar ciddi ciddi bu karar üzerine yoğunlaşıyordum artık çünkü sevildiğimi hissetmek istiyordum...eşimle bunu paylaştığımda aslında neyi farkettim biliyormusun biizim lohusa depresynuna girmemiz gerektiği yerde onlar giriyorlar buna...eşim meğerse şevkat ..vs vs bekliyormuş benden...sonrasımı ne oldu şimdi herşey yolunda...umarım sizinde düzelir

kilo konusuna gelince reji yapmayı hiç düşünmedim ben -ki doğuma kadar 24 kilo almıştım düşün yani ne haldeydim :) ama şöyle bir yöntem uyguladım 2 tabak makarnamı yiyordum 1 tabağa indirdim (makarnada vitamin yok sonucunda...günde 2 dilim ekmek yedim geri kalanını bol bol sebzeyle doldurdum...şuan bebeğim 1 yaşında ve ben eski kilomun bilw 1 kg altındayım....zamanla herşeyi aşıcaksınız buna inan...biz toparlanalı 2 aya yaklaştı...artık ikimizde birbirimizden ne beklediğini öğrendik çünkü

nasıl bi eş bu elbette kilo alınır ama kalıcı değildirki bu hamilelikten dolayı alırsın sonra veririsn...tepkili ol bi süre sonra anlar hatasını cnm..kendine ve bebeğine iyi bak

takma canım kafana
sadece tavrını koy
ve bebeğini düşün yerimseniben

ah canim ya bizler bunlari hak etmiyoruz ama elimizden gelenin en iyisini yapmaya calisiyoz ne fayda olan bize oluyo bende bu durumlara hep dusuyorum ben esim icin ailemi birakip bulgaristana geldim hic dilini bilmedigim biyere bugune kadar daha esim bana seniseviyorum olsun aklina gelebilicek canim hayatim hic bi kelimeyi bile soylemedi bikere olsun bana sarilip yada elimi tutup yurumedi kilo dersen beni hic beyenmiyo her yerimde bi kusur buluyo buraya yerlestigimden beri yani 2 yildir hapis hayati yasiyom ne beni nede oglunu gezdiriyo bazen cikartiyo oda benim zorumla ama arkadaslari olsa hemen gidiyo ben bu hakaretleri hergun duyuyorum hemde daha fazlasini ama icime atiyorum alistim nasil olsa bundan bi kac ay once bosanma karari almistik sonra dusunduk faz gectik herseye oglum icin katlaniyom oglum olmasaydi burda bi saniye bile durmazdim...yada turk yiyede olsam bilmiyom cocuk kime duser bide esime kalirsa ben ne yaparim daha buranin vatandasida olmadim oglumdan ayri kalamam o yuzden herseyi yutmak zorundayim..senağlamasenağlamasenağlama

canım benim seni çok iyi anlıyorum...
benimde bebeğim 11 aylık oldu, hamileyken 25 kilo almıştım ve hala 10 kilo fazlam var yani düşünsene doğum yapalı nerdeyse 1 yıl oldu ve ben sadece 15 kilo verebildim..
senin kilonu takıntı yapman için henüz çok erken emziriyorsun üstelik hiç üzme kendini zamanla herşey eski haline dönecek...
şimdi duygusal anlamda çok hassas bir dönemdesin ve inan anne olan tüm kadınlar yaşıyor bu sıkıntılı dönemi.. biraz sabırla herşey yoluna girecek..bende aynı şeyleri yaşadım inan,
tek farkı kocamın bana destek olmasıydı ben kendimi beğenmeyip şişko oldum artık çok çirkinleştim diyerek ağladığımda hep teselli etmeye çalıştı beni..
eminim senin eşinde seni çok seviyor ama bebek sahibi olduktan sonra sadece biz değil erkeklerde çok etkileniyor bu yeni hayat şeklinden... şimdi bir alışma devresi yaşıyorsunuz.
inşallah bebeğin şöyle 6-7 aylık olup emeklemeye başlasın bak o zaman nasıl veriyorsun kiloları, peşinde koşarken yemek yemeği değil su içmeyi bile unutacaksın ve ister istemez kilo vereceksin zaten...
hiç üzme kendini.. elalem ne derse desin boşver..
sen bir annesin ,emziriyorsun hiçkimseye kilolarınla ilgili hesap vermek zorunda değilsin...
bebeğinin tadını çıkarmaya bak, üzülerek bu günleri zehir etme kendine unutma bir daha bebeğin bu kadar küçük olmayacak ve bu günler göz açıp kapayıncaya kadar geçecek...
öyle çabuk büyüyorlar ki...

haklısın sen arkadaşım
bence çok abatmamışsın ama kendini bu kadar üzme bebeğin için
mesafeni koru ve
senin deyiminle zayıflayıp eski halinden daha güzel ve bebeğinle karşısına çıktığında
"yaptıklarını ısıtıp önüne sür..."

ahhh anlayışsız erkekler ahhhhh
insan önce bebeğini düşünerek konuşur değilmi
anlamıyorum yaa artık güzellik dış güzellik olmuş :mymeka:

canım yaşadıklarının aynısını benim abim de yengeme yaptı doğumdan sonra çok kilolusun yaşlandın kendini saldın diye diye kadını mahvetti bunalıma soktu, ayrılma seviyesine geldiler sonra yengem bir zayıfladı. tarzını bir değiştirdi güzelleşti kendine bakmaya başladı abimi de çok önemsemedi. şimdi abim kuzu gibi peşinde. sende öyle yap zayıfla, tarzını değiştir açıksan saçıını falan kestir boyat, giyim tarzını değiştir, hep bakımlı ol.sosyal aktivitelere katıl bişiler yap... iyi gelecektir canımm...

SANA KENDİ EŞİMİN TUTUMUNU ANLATMAYACAĞIM.
ÇÜNKÜ ŞU ANDA SENİ KONUŞUYORUZ.
AMA HEPİMİZ KİLO ALDIK ve YAVAŞ YAVAŞ VERİYORUZ.
BELKİ EŞİN BABA OLMAYA BİLE HAZIR DEĞİLDİ BOCALIYOR.
HIRSINI DA SENDEN ÇIKARIYOR...
ASLA BUNA MÜSAADE ETME. SENDE ONA ŞÖYLE DE.
AŞK iNSANA KİLO VERDİRİR.
SENDE BENİ KENDİNE AŞIK ET, SENDE BENİM DİKKATİMİ ÇEKMİYORSUN DE.
BIRAK BİRAZDA ONUN GURURU İNCİNSİN.

BU KADAR EZİLME...
KİLO ZAMANLA VERİLİR AMA, KARŞISINDA BİR BOYUN EĞERSEN HEP ONU İSTER SENDEN.
YANLIŞ ANLAMA KIR DÖK DEMİYORUM O SENİN EŞİN, TABİİ Kİ EN ÇOK ONA ANLATACAKSIN DUYGULARINI AMA...
KADIN OLARAK ANNE OLARAK DAHA GÜÇLÜ OLMALISIN...

SEN HEMEN BIRAKMIŞSIN KENDİNİ, YAPMA BÖYLE...
HATTA O BİRŞEYLERİ İMA ETTİKÇE DALGA GEÇ KENDİNLE...
KOCAM SAĞOLSUN KAZANIYOR BEN YiYORUM, SONRADA KAZANDIKLARIYLA SPORA GİDERİM SÜSLENİRİM DE...
NE BİLEYİM İŞTE SİL KAFANDAN ÇOK KÖTÜ OLANLARI. SONRA STRESTEN BEBEĞİNDE ETKİLENİR.

HAYAT YAŞAMAYA DEĞER....

sana en cok destek olması gereken donemde karsında olması senı herkesın ıcınde onlarla beraber olarak rencıde etmesı affedılır bır davranıs degıl tabı, ama sen yıne de aldırma bugunler bence gecıcı gunler sen sadece bebegını ve kendını dusun. nedır yanı yapısık kalmadı ya bu kılolar geldıgı gıbı gıdecek elbet bosverrr zamanı geldıgınde eskı formuna kavusarak verırsın cevabını klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…