Ona bir bebek vermenin bedeli bumu olmalıydı:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi KüçükAnne_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şu sıralar çok duyuyorum bu cümleyi 'kadın çocuk doğurduktan sonra eşi onu çocuğumun annesi diyip yaklaşmıyomuş '.ne kadar doğrudur tartışılır tabi ama anlattıklarınıza çok üzüldüm benim arkadaşım 55 kiloyla hamile kaldı 86 kiloda doğurdu ve şimdi 50 kilo çünkü çocukla ilgilenmekten kilo falan kalmadı kilolarınızı dert etmeyin bence

Biz bayanlar kilomuz hakında yorum yapılmasından hiç bir zaman hoşlanmayız ama erkekler nedense bu konuda hep bizleri iğneliyorlar...Canım bebeğini emzirmiyorsan bence bir an evvel diyete başka,egzersiz yapmayı da ihmal etme,bunlara dikkat edersen zamanla öyle bir kilo vereceksin ki,seni iğneleyen herkes utanacak.Takma kafana.Biliyorsun stres böyle durumlarda en önemli etkendir...

daha 3 gün önce eşimle aynı şeyi konuştuk ben hamile kalsam kesin 100 kilo olurum dedim eşimde olsun ben seni öylede severim hem merak etme ben seni zayıflatırım dedi...
acaba benim eşimde değişirmi?
böyle yazılar okuyunca korkuyorum...
yeni doğum yapan kadınların şikayeti genelde aynı...
tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz..

ben evlendiğimde 58 kiloydum, oğlum doğduktan sonra 75 kilo oldum. şimdi 72 kiloyum yani kilolu biriyim. banada ilk başlarda çevreden çok tepki geldi eşim "eğer kilo vereceksen hiç kimse için değil kendi sağlığın için kilo ver" dedi. 1 haftadır rejim yapıyorum gerçekten işe yarıyor ama insan en azından eşinden destek görmek istiyor, o yüzden çok hak veriyorum arkadaşıma. ama bence çevre bu kadar baskı yapmasa eşin böyle davranmaz gibi geliyor.

Canım benim evliliğinde bir problem yoksa doğum yapmak kilo almak aranızda çok uçurumlar açmaz korkma. 3 çocuk doğurmuş (2 si sağ) biri olarak sana temin ederimki değişen bir şey olmaz. Ama şu değişir hayatınızda. yeni bir bebek yeni bir sorumluluk gelmiştir hayatınıza tabi ilk evlendiğiniz gibi olamıyacaksınız. Ama bu demek değildirki mutsuz olacaksınız. Sevginiz seninde onunda bebeğe yoğunlaşacak öyle anlar gelecekki bebek yüzünden kendinizi unutacaksınız. Ama bunlar tatlı mutluluklardır inan bana. Şimdiden kafana takıpta hayatını zehir etme.

hayatımı zehir ettiğim yok sadece varsayımlar üzerine konuştum. ne hamileyim ne bebeğim var...
ama böyle yazılar okuyunca korkmuyo değilim yani.

insan esinden destek bekler, ilgi bekler
içindekileri çok guzel anlatmissin ama inan uzuldum çok
çok yaralamis esin seni belli...
bebisini dusun, allah anali babali buyutsun, rabbim uzun saglikli omurler nasip etsin yavruna
emzirme olayi var, emzirme olayi bitince diyete basla
esinin de burnundan gel, anlasin nasil acittigini seni

kiloya gelince
yani dogum bu, tabiki kilo alacaksin, hem çocuk istesinler, hemde manken gibi olmamizi
oldu oldu, baska ?

çok saolun kızlar içimi öyle rahatlatınız ki hepnize tek tek teşekür ederim.eşime gelince konuşmadım surat yaptım ved suratına bir kez olsun hiç bakmadım .öyle zoruma gittiki oda aynısını bana yaptı.sanki ona değilde kendime ceza veriyormuşum gibi geldi.uyurken dön sarıl dedim kendi kendime ama yapmadım sarılmadım
kendimi zor tuttum.en sonunda dün sabah tv yi açtım sinyal yok hadi buyur dedim zaten konuşmuyoruz sıkılıyorum tek eğlencemde gitti inadına yapmaz dedim.(bilgisayardan cıkmayıp maç izledi iş aradı bende sizlere yazamadım burarada sade grip okuyabildim ) yukarı çatıya cıktı ve indi aşağı bahaneli bir şekilde 'bizimki çift çanakmıydı bulamıyorum dedi:) bende suratına baktım ve oakdr çok özledimişimki gülümsedim azcık ve hemen kendimi düzelttim nebilim ben dedim oda güldü geldi sarıldı özür dilerim dedi beni kanapeye uzattı :) ben bırak beni bu kez gercekten konusmaycağım senle dedim oda aldı yatırdı üstüme cıktı oturdu ellerim tuttu dinliceksin dedi :) mecburiyetten değil mazertini gerecekten merak etitğimden dinledim ve uzlaşmak istedğimden. sorunlarını anlattı ben senin için sağlığın için söylüyorum dedi bende herzamn heryerde söylenmez dedim bayağı konustuk barıstık meğerse bizimkinin benden uzak durma nedeni işi maddi sıkıntılarıymış ee ben zaten bundan şüpheleniyordum ama bu şekilde davranmasını dert ediyordum insan daha çok sarılmazmı eşine bu durumlarda.aynen sizlere anlattığım gibi onada anlattım.bir daha olmayacak ama sende beni anla dedi peki dedim.şimdi çok iyiyiiz
.ama birdaha hayataın olumsuzlukjlarına dalarsan bende sana dalarım dedim :roflol: güldü bende gülme yada gül zaten istediğim bu değilmiydi dedim a.ssırnaşık şey umarım bidaha olmaz .çok saolun hepnizden allah razı olsun taktım kafaya bak herkes vermiş bende vereceğim bu kiloları nuraydan bekliyorum rejim listemi a.s. ozamana kadar dikkat edicem bende teşekürler hepnizi öpüyorummma.s.[COLOR]

kocanin konusmasi ne kadar iyi olmus. demek ki senden ufak bir gulus bekliyormus?

canim benim mutlu olmana cok sevindim. insallah Allah bir daha aranizi bozmaz. bu sitede bir suru arkadas var rejim yapan birlikte kilo verirsiniz istedikten sonra... hersey gonlunce olsun.

ah canım benim çok sevindim durumların düzelmesine inan ki...

inşallah mutluluğunuz hiç bitmesin..

kilo konusuna gelince bende artık işi ciddiye almaya başladım doğımdan kalan şu 10 kilomu vermek için sıvadım kolları... kızımın doğum gününe kadar (yani tam bir ay var önümde) en az 4 kio vericem diye şartladım kendimi..

hadi bakalım hayırlısı Allah yüzümüzü kara çıkarmasın inşallah...

işte mutlu sonn...sonucun böyle olmasına çok sevindim cnm

bilmiyorum benim bir arkdaşım daha varseninle aynı durumu yaşayan hatta onlar 6 yıl sonra sahip oldular bebeklerine eşi istemiyor beraber bile olmuyolar düşünebiliyomsusn istemiyorum seni diyor bebk ağlayınca başka odaya gidiyor ama desen bağırma çağırma yok anlayamıyorum bu erkekleri neden böyle ya hoş bende erken doğum yaptım kilo aldım eşimde espiriyle söylüyo tombik falan sinirleniyorum ama çok fazla sorun etmiyorum sanırım oda etmiyordur. bence bunu eşinle açık bir dille oturun başbaşa ve konuşun çözüme ulaşsın böyle nereye kadar yaa ahhh erkekler ahhhhhhh düşünsenize biz yapsak hemn boşarlar yaa

MUTLU SONU GÖRMEMİŞTİM :d BİR ÖMÜR BOYU BEBŞİNİZLE MUTLULUKLAR....

canım senı cok ıı anlıyorum.cunku bende dogumdan sınra cok kılo almıstım.ama xbırkac ay ıcınde hepsı gıttı cok sukur.hem anne olan bı kadının genc kızlık halınde gıbı olmasındansa bırazdaha kılolu olmasında hıcbı sakınca yok bence hatta bence asırı olmamak sartıyla yenı anneye yakısır bıle.ama bence senın tek hatan esıne ben bıle ıgrenıyorum demen.boyle seyler erkeklerı cok etkıler.bence bı kadın herzaman kendıne guvenmelı ve bunu esıne bellı etmelı.ben olsam senın yerındwe vay be ne guzel kadınım kılo bıle yakısıyor derdım.

Canım bebeğine süt veremecek (ki bu aya kadar vermişsin ne güzel) anne sen değilsin. Bunlar olabiliyor. Bebekler anne sütsüz de gayet sağlıklı büyüyorlar. 6. aydan sonra zaten ilave gıdalara geçiliyor sen istemesen de. Şunun şurasında 2 ay önce bırakmış oluyorsun sütünü. Sen bu süt vercem o yüzden yemem lazım mevzusuna takılma. Şu anda seni mutsuz eden şey kiloların anladığım kadarıyla. Ki ben aslında problemin kiloların olmadığını düşünüyorum. Eşinde başka işler var bence. Birazcık kurcala derim. Gerekirse sütü falan düşünmeyi bırak hemen rejime başla o kiloları ver, bakımını falan da ihmal etme. Doğumdan sonra erkekler kadınları sadece "anne" olmakla suçlarlar hep bunu aklında bulundur. Buna göre birazcık stratejik oynamak durumundasın. Eğer eşini geri istiyorsan tabi. Sütü bırak konusunda biraz acımasız olabilirim ama zaten sütünün az geldiğini söylediğin için diyorum. Hiç olmazsa kilo açısından kendine eziyet çektirmemiş olursun. Eşini de al karşına konuş, aynen burda yazdıklarını söyle ona. Söyleyemiyorsan bastır bu yazıyı ver eline... kendine gelsin biraz ruhsuz şey.

canim sen simdi yeni annesin ve cok duygusalsin...o yuzden esinin dedikleri ve sana soguk davranmasi da haliyle batiyor.. bence onunla acik acik konus,senden neden uzaklasitigini sor,belki aciklar...bence er ya da gec seni anlayacaktir ...

. ya bütün erkekler mi böyle değişiyor acaba? yazık çok yazık

Son düzenleyen: Moderatör:
ya senin kocan brad pit falan mı yada george culuni mi ( yazılışını unuttum .) )...kendisi çok mu yakışıklı..saçlar uzun jölelei,temiz kıyafetler,her gün traş, koku vss...hayatında böyle mi dolaşıyor ha birde hiç kilo almıyor.kilosu normal yaniii...seni beğenmiyor
sonuçta verilebilinir..neden bu kadar büyütüyor analamadım..bende evlendim kilo aldım ,hatta kendinmden nefret ediyorum.bazen eşime zayıflayacam yemeyecem diyorum..masada yemiyorum daha doğrusu az yiyorum kalkıyorum bana ye ye ye diye ısrar ediyor.boşver zayıflamayı diyor..sonuçta aç kalmama gönlü razı değil
bence kafanı takma...bebeğini emzir,kilonu ver sonrada sen beğenme kocanı.))sen onda kusur ara..görsün bakalım kusur aramak neymiş...benim eşiminde kusurları var ama hiç yüzüne vurmadım vurmamada...

dunyada şişman olup guzel bakımlı olan insanlardan biri benim arkadasım. peşpeşe 2dogum yapmıştı halaa yusyuvarlaak tabiri caizsee.bi gr kilo bile vermedii.ama oyle bir guzel bakıyorki kendine o topacık gobeginee mini etekler badyler giyiyor yakıstırıyorda.rengarenk giysiler tokalar makyajlar imreniyorum vallaa.
oturupta kilonu dert etmene degmez.diyet falan da neymişş.okadar istiyorsa zayıflamanı bir zayıflama bandı alsın eve bolbool yürü.yediginden kısmaktansa enerji yakarsın.

sen bence hiç üzülme o haline şükretsin olamayanlarda var bir yazı gnderiyorum sna umarım işine yarar ben bunu bir sitede gördüm ve aldım ........
Angelina Jolie, Brad Pitt'in bebeğini dünyaya getirdikten sonra, üç hafta içinde tam 11 kilo vererek herkesi şaşırttı. İşte Angelina Jolie'nin formülü...
Bebeğini emzirdiğini söyleyen Jolie, basına küçük sırrını da açıkladı: Sarımsak çayı! Bebeğini en iyi şekilde besleyebilmek için yemekten kısmadığını söyleyen güzel yıldız, zayıflamak için Afrika gezisi sırasında yerlilerden öğrendiği bir yöntemi uyguluyor.
Bağırsakları çalıştırma özelliği olan çay, yağları yakmada da etkili. Sadece bu çayı içerek, emzirerek ve yoga yaparak üç hafta içinde 11 kilo verdiğini söyleyen güzel yıldız, çayın nasıl hazırlandığını da anlattı.
İşte sarmısaklı çayın tarifi
Küçük bir taze zencefili soyun ve 2 fincan suyla kaynatın. 6 dakika kaynadıktan sonra içine 2 diş ezilmiş sarmısak, 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Çayın soğumasını bekledikten sonra süzün ve soğuk için.
Doğum sonrası kilo verme rehberi
Uzmanların ilk önerisi "etkin emzirmek". Etkin emzirme bebeğin en az 6 ay süreyle anne sütüyle "su" bile verilmeden beslenmesinden ileri geliyor. Emzirme sırasında bir anne yaklaşık 500 kalori harcıyor, bu da yaklaşık bir saat aralıksız yüzmeyle harcanabilecek bir kalori.
Uzmanlar emziren annelerin sıkı diyet yapmamalarını öneriyor. Bu nedenle günde en az 5-6 öğün yeyip 2200 kalori almaları gerekiyor.
Gebelik sırasında dengesiz, düzensiz ve yüksek kalorili beslenen anneler doğum sonrası kilo verirken sorunlar yaşıyor. Anne hamilelik döneminde 8-10 kilo alırsa doğum sonrasında daha kolay forma giriyor, ancak hamilelik döneminde 15-20 kilo alınırsa bu kilolar daha zor veriliyor.
Doğumdan sonra annelerin 1 yıl içinde ideal kilolarına dönmeyi hedef olarak belirlemeleri ve 6 ay içinde harekete geçmeleri öneriliyor.
Karnın büyüyüp vücudun öne doğru eğilmesiyle annenin sırtı buna uyum sağlayamaz ve "kamburluk" artar. Göğüsler büyüdüğü için, annenin duruşunu destekleyecek kalın askılı sutyen öneriliyor. Gerekirse korse de verilebiliyor.
İştahınızı nasıl kapatırsınız
Her pazartesi yeni bir diyete başlıyorsunuz ama iştahınızın önüne geçemediğiniz için sonunu getiremiyorsunuz. İşte işinizi kolaylaştıracak iştah kapatan öneriler...
*Karnıbaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.
* Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.
* Tatlı olarak 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.
* Albümin iştahı kapatır. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz da tuzla tatlandırın.
* Kendinize yeşil salata, uskumru balığı, kivi ve portakaldan oluşan bir ziyafet hazırlayın. Balığın içeriğindeki iyot, tiroit bezinin işlevlerini hızlandırdığından açlık hissi giderilir.
*Öğünler arası acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
*Hafta da iki gün yumurta yiyin. Çünkü yumurta da bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…