Onay Verilmeyen Evlilik

Iarea_

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2013
22
1
6
35
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Erkek arkadaşımla yaklaşık 5 yıldır birlikteyiz. Birbirimize ciddi anlamda çok seviyoruz ne o bensiz ne de ben onsuz yapabiliyorum. Ailem de onu (kuzenlerim ve annem dışında) kimse bilmiyor. Fakat onun ailesi beni tanıyor ve beni sevdiklerini düşünüyorum. Ama büyük bir sorunumuz var ne yazık ki aile yapılarımız çok farklı sizin anlayacağınız mezhep farklılığı var. Onlar bize göre daha açık görüşlüler fakat bizim aile daha tutucu. Annem her sorduğunda ayrıldık diye geçiştiriyorum fakat her geçiştirişimde benim için daha zor oluyor. Annem onunla evlenmemi kesinlikle istemiyor onun ailesinin bana baskı yapacağını, dışlayacağını veya beni sevmeyeceklerini düşünüyor. Geçenlerde annemin ağzını aramak için evlensem ne olur? dedim bana söylediği söz sütümü sana helal etmem oldu. Bu ilişkimi babam veya ailemin diğer fertleri bilse onlarda katiyen kabul etmeyecekler biliyorum. Ama bu şekilde de ben yıpranıyorum az değil 5 yıl olmuş onun annesi sürekli bana ne zaman yüzük takıyorsunuz diye soru bombardımanına tutuyor. Oysa bilse ailemin onları istemediğini... Her geçen yıl işler daha da ciddileşiyor. Erkek arkadaşıma durumu izah ettiğimde ailen için beni silecek misin diyor fakat ben onun içinde ailemi silemem. Anlayacağınız onaylanmayan bir ilişkim var ve ne yapacağımı bilmiyorum. Bir yanda sevdiğim adam diğer yan da beni 25 yıldır bebek gibi büyüten ailem... Hergün düşünüyorum onun için herşey çok basit ama benim için çok zor iki arada kaldım çok mutsuzum Sizce ne yapmalıyım?

Canım sevgilinle anneni tanıştır. Annenin kafasındaki sorular silinsin ki ailenin geri kalanı karşısında seni savunsun. Bizdede mezhep farklılığı var. başlarken iki tarafta karşı idi annem bana baskı uygulayacaklar endişesindeydi ancak eşimle tanıştırdığımda herşey bitti. 7 yıldır tanışıyoruz ki 4 sene sonra evlendik çok şükür iki tarafta el üzerindeyiz

canım konunu okudum asla ayrıl ya da ayrılma diyemem ama 3 yıllık evli biri olarak sadece ailenin kıymetini bil derim. bir aileyi silmek bir erkeği silmekle eş değer olamaz bile. hem kendimden,hem etrafımdan hem de burada okudugum konulardan biliyorum erkeklerin çogu evlendikten bir süre sonra değişiyor. yani ilişkideki kadar saf,masum ve güçlü bi aşk kalmıyor maalesef cogu zamanyani benim için kesinlikle aile agır basıyor diyebilirim. umarım sorununu kimseden vazgecmek zorunda kalmadan halledersin:)

Böyle şeyler duydukça daha çok umutlanıyorum. Ama benim ailem çok inattır onların ikna olduklarını hayal bile edemiyorum canım yine olan bana olcak

Sana şimdi aileni veya sevgilini tercih et demek yanlış olur.Sonuçta ikisininde değeri var sende.Sadece şunu söylemek isterim ben bazen ailemizin karşı çıkmaları yerli oluyor fakat biz bunu kaale almıyoruz.Bana göre anneler çocuklarının üzülmesini istemez ve o yüzdendir ki karşı çıkmaları olur.Hayatımıza belki tercih edeceğimiz seveceğimiz bir sürü erkek arkadaş çıkabilir ama ailemiz çıkmaz yani onları ne kimseye tercih edebiliriz ne de onlardan vazgeçebiliriz.Sen de bir çıkmazdasın inşallah üzülmeden kolaylıkla bu durumu atlatırsın canım.

Valla herkesin ailesi tabiki çocuğunun iyiliğini ister onun için inada girer. Biz neler neler yaşadık 4 senede anlatsan roman olur. Ama ben aleviyim eşimin ailesinden ne bir baskı gördüm ne laf sokma ne imaa. Kendi kızları gibiyim. Eşimde bizimkilerden aynı şeyleri görür. Ailelere baksak baştan ayrılmıştık. Çok şükür sevdiğimde ailemde eşimin aileside yanımda

Canım benim sağolasın. Kesinlikle benim içinde ailem ağır basar ama ben bir tercih durumunda kalmadan evlenmek istiyorum. Onunla evlendiğim de biliyorum ailemden kimse ne amcalarım ne dayılarım evime gelip gitmeyecekler bana değersiz biriymişim gibi davrancaklar bunca şeyi göze alarak evlenmekten korkuyorum

Illa birinden vazgecmek zorunda misn canim benim..her seyin cözümü vardir..Zaman öyle bir sey ki köprülerin altindan cook sular akiyor..iyiyken sonradan kötü oluyorsun,kötüyken iyi oluyorsun..hayirlisiysa olsun bence..zaten olacagi varsada oluyor iste..

Sizin adınıza sevindim... Keşke bir de annem anlasa bunu biliyorum benim üzülmemi istemiyor ama böyle mezhep ayrımı geride kaldı artık neden hala günümüzde ayrım yapılıyorlar anlamıyorum Sevgilimle bazen mobilya eşyalarına bakarken evimize bundan alırız şunda döşeriz dediğinde içim yanıyor onu kandırıyormuş gibi hissediyorum ((

annene ayrıldık demeseydın keşke, mücadeleni verseydın
sonunda kazanan siz olurdunuz emin ol
zamanla alışacaklardı bu fikre, ama sen sakladıkça işi çok zor olacak.
gözlerine soka soka kabullendırecektın.

insanlar ilk baş itiraz eder, sonra kabul ederler.

Bence kararli olursaniz ve birbirinizden vazgecmediginii görürlerse onlar geri adim atarlar..dayiymis amcaymis onlari bosver...14 yillik evliyim..kac kere geldiler acab evime..haa bunu kizdgimdan söylemiyorum.gercegi konusyorum..artik kimse kimseye yetisemez olmus...o yüzden buna üzülme bence..

Allahim bu mezhep catismasi nedir ya sacmalik. Resmen sacmaliyorlar siz evleneceksiniz birbirinizi seviyorsunuz iyi anlasiyorsunuz gerisinin ne onemi var. Mutlu olacagina inaniyorsan asla vazgecme. 5 senelik bir iliski cope atilir mi? Atmamalisin cok pisman olursun. Annenin bi kere onunla evlenirsen sutumu helal etmem demesi cok yanlis. Ne kadar kolay silip atabiliyor seni bu kadar basit mi? Onun istedigi ama sevmedigin biriyle evlensen cok mu mutlu olacaksin belkide bosanacaksin. Dogru bildigini yap canim. Ben olsam ne yapardim sevdigimden asla vazgecmezdim. Ailemi ikna etmek icin elimden geleni yapardim. Aile onemli sonucta baktim ikna olmuyorlar ayrildim diye yalan soylerdim sonra gunlerce uzulup aglardim belki bu halimi gorunce yumusarlar diye Ama ikna olmuyorlarsa herseyi goze alip evlenirdim. Seni bilmiyorum ama 5 senelik bir iliski sevdigin yasadigin hersey ailen istemiyor diye silinip bi kenara atilamaz. Elinden geleni yaparsin baktin olmuyor ne gerekiyorsa onu yap. Pisman olmayacagini dusunuyorsan mutluysan seviyosan seviliyorsan kimsenin mutlulugunu bozmasina izin verme sevdiginin ellerini birakma.

Son düzenleme:
Erkek arkadasinin/esinin ailesi sana ne diye baski yapacakmis ki anlamadim?

Mutaasip ailelerin acik gelinlerine baski yaptigi ornekleri gordum de, acik aile sana ne baskisi yapacakmis?

Evliliklerde ailelerin uyumuna, eslerin ailelerle anlasabilmesi acisindan onem veririm. Ki cevremde gorusleri, yasayislari ayni olmasina ragmen zorunlu haller disinda gorusmeyen dunurler, mutlu cekirdek aileler bilirim..

Ancak bazi aileler varki kendilerine ahbap ariyorlar.. Sen esinin ailesiyle zorlanmayacagini dusunuyorsan mucadeleni ver derim..

Birdaha asik olabileceginin, evlenecek kadar seveceginin garantisi varmi?

Canim merhaba benden sana tavsiye annenin sözünü dinle ornek kendim keske dinleseydim diyorum keke evlenmesedm diyorum hep keske keske ayni senin gibi dusunuyirdum onsuz yasayamam o bensiz olamaz ama hersey birer yalan oldu aman ha anneni dinle

Çok seversen vazgeçmezsin
Vazgeçmediğini gören ailen de önünde sonunda razı olacaktır
Sanki her aynı mezhepten evlenen çok mu uyumlu ?
Annenin ki ne biliyo musun ' millet ne der ? ' kaygısı
Seviyosan yılma, yıldır mutluluklar

Böyle şeyler duydukça daha çok umutlanıyorum. Ama benim ailem çok inattır onların ikna olduklarını hayal bile edemiyorum canım yine olan bana olcak

Şimdi sana söylenebilecek en küçük bir umuttasın...Böyle umutlu cümleler söylemek isterdim...Ama gerçekten dert paylaşıyorsan gerçekleri de görmen lazım...Bir aile kızını o yaşa getirinceye kadar bir sürü emek döker. Ve emin ol senin zerre kadar kötülüğünü istemez...Ben çok yanıyorum ailemin sözünü dinlemediğim için bana vazgeç dediler, üzülürsün dediler, aileler birbiriyle uyuşmuyor dediler...Ben de eşim iyi bir insan bana yeter dedim ama inan sadece eşinle bitmiyor bu işler....Eşimi ne kadar çok seversem seveyim ailesiyle olan kavgalardan o kadar bunaldım ki...Ve düşün aynı şehirde olmadığımız halde...

Kavgalardan dolayı artık eşinden de soğuyorsun....İllaki her evlilik benzeyecek diye söylemiyorum..Ama büyüklerin en az senin yaşın kadar tecrübesi ve bilgisi var...Eğer senin kötülüğünü istese ailen karşı çıkar mı...Hem ne kazanacak karşı çıkmaktan..Birçok bayanlar duygularımız ağır bastığı için mantığı unutuyoruz...Ve sonrasında kendi elimizle kendimizi mutsuz ediyoruz... Dikkatli ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…