Onaylamamıştım

Monny

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
705
1.458
113
Arkadaşlar bana 2 senelik tahaahut yapılmış asla onayım olmadan.Sistemden hattimi kapatmak icin bakarken fark ettim şok oldum itiraz ettim ses kaydı dinlenecek dendi olmayan şey nasıl dinlenecekse.1 ay hic bir islem yapılmadı geri aradım tamam bakılacak haber verilecek dendi.10 dakika içinde hiç bir sorun yok diye mesaj geldi

Çıldırıp aradim ses kaydini banada gönderin madem dedim savcılık izniyle alabilirmisim kendi ses kaydım için savcıylamı uğraşayım.Ister istemez delirdim nasıl olur ben asla kabul etmedim yurt dışına gidecegim nasıl 2 yıllık tahaahutu kabul ederim ya gerizekalimiyim dedim.Ne dese begenirsiniz neymis sms geliyormuş red cevabi vermezsek onaylaniyormus.Smslerinize bakın dedi
bende dalgami geciyorsunuz ben 80 yaşındayım belki mesaj mi kollayacağım insanları böylemi kazikliyorsunuz diye cinlerim tepeme çıktı. Ya böyle bir kazanca nasil haklari olabilir allah aşkina bilen söylesin gercekten sinirim bozuldu.Kim sms takip ediyor ya ben etmiyorum şahsen ve asla onaylamadigim bir tahaatum var ne yapmalıyım.
Seytan diyor ki git savcılıkları gez ama corona var nekadar sürede sonuçlanır bilen var mı

Tüketici haklara şikayet etmekle tehdit et. İşe yarıyor. Gerekirse de şikayet et. Çözülüyor sıkıntı.

Zamanında babama sigorta yapılmıştı aynı bahsettiginiz sekilde.Sms gelmismis ve ona iptal onayi verilmedigi icin yenilenmis bilmemne.Pesini birakmadim mevzunun.
Yasal bir islem degil yapılan.Ugrasırım hic usenmem dedim.11 ay karttan haberimiz olmadan cektikleri tutari yatırtmıstım geri.Sizde birakmayin peşini sikayet var a yazın.Aradiginizda kisi yardımcı olamiyorsa daha yetkili kisiyi isteyin.Israrcı oldugunuzu anlasinlar.

Bir zaman, ekrana birden kutucuk geliyordu. Sadece onayla tuşu oluyordu. Dalgınlıkla onaylayanlar oluyordu. Tarife , paket, taahhüt gibi seyler iceriyordu. Kayinvalidem cok yuksek bir tarifeye gecmisti bu sekilde yanlislikla.

Bir de muge anliya tüm telekomünikasyon sirketlerinde calismis bir dolandirici çıkmıştı. Boyle tarifeler, hatlar telefonlar satarak kâr ediyordu bir şekilde. Boyle bir sey de olabilir.

Sms değil ama bazen pop up çıkıyor bende mesela. Vodafone şu tarifeye geçmeyi onaylıyor musunuz vs gibi. Yanlışlıkla onaylamış olabilir misin

Artık 2 yıllık sözleşme yok diye söylediler banada 12+12 var ilk 12 ay bitince başka bir yere geçmezseniz ikinci 12 ye otomatikman geçiliyor diye biliyorum

Taahhüdün sesli iletişim araçları kullanılmak suretiyle verilmesi durumunda, işletmeci ikinci fıkrada yer alan bilgileri, taahhüdün verilmesinden önce aboneye aynı ortamda bildirmekle yükümlüdür. Taahhüdün kısa mesaj ile verilebilmesi için, taahhüdün verilmesinden önce tarifenin taahhütsüz ve indirimli fiyatları, cihazın bedeli ve aylık cihaz ücreti kısa mesaj ile aboneye iletilir.

Taahhüdün sesli iletişim araçları veya kısa mesaj ile verilmesi durumunda ikinci fıkrada yer alan bilgiler çevrimiçi işlem merkezi veya elektronik posta aracılığı ile yedi gün içerisinde aboneye iletilir. İşletmeci tarafınadan beliritlen yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi tüketiciye taahhütlü abonelik sözleşmesinin haklı sebeple feshi hakkı verecektir.Bu şartların varlığı halinde tüketici hiçbir ek ücret ya da cezai şart ödemeden sözleşmeyi fesh edebilecektir.

Bu maddelere istinaden tüketici hakem heyetine başvuru yapıp fesih talep edebilirsiniz.. Hatta uğraşırım diyorsanız dava bile açabilirsiniz..

Artık 2 yıllık sözleşme yok diye söylediler banada 12+12 var ilk 12 ay bitince başka bir yere geçmezseniz ikinci 12 ye otomatikman geçiliyor diye biliyorum
bunuda söyledilerde bunun icinde bana başta 2 yıllık bu demeleri gerekmiyormuydu ben zaten gitmeyi planlarken niye kabul edeyim yani

bunuda söyledilerde bunun icinde bana başta 2 yıllık bu demeleri gerekmiyormuydu ben zaten gitmeyi planlarken niye kabul edeyim yani
Valla sözleşmemiz her bittiğinde yeni teklifleri hep 12+12 diye söylediler 2 hat eşimin 1 hat benim bir tane kızımın birde internet var hepsiyle ben ilgileniyorum bi keresinde söylediklerinden fazla fatura grldi hemen aradım ilk önce tabiki çözmek istemediler ama bir kaç kere aradım tüketici haklarına başvuracağımı söyledim ne hikmetse ses kaydını dinleyip haklı olduğumu anladılar bazende işin peşini bırakmamak gerekiyor

Yeni çıkan kanunda bir yıldan fazla tahaahüt yapılmışsa direk iptal edebiliyorsunuz cayma hakkınız var yani.

Bunları konuştuysanız o zaman size sormuşlar siz de onay vermişsiniz demektir

E taahhüt iptal edilebilir bir şey değil mi? Taahhütun avantajı o tarifeyi daha uygun kullanmak, siz taahhütu iptal ederseniz taahhüt başlangıcından itibaren ne kadar süre kullandiysaniz o kadarlık indirim farkını ödüyorsunuz. Cep telefonu taahhütu değil mi bu yanlış anlamadım?

Sanki 12 ay üzeri taahhüt satışı yasaklandı diye hatırlıyorum. Savcılıkla falan uğraşmayın, tüketici haklarına gidip çözün işinizi geç olur güç olur ama lehinize çözülür bence.

Bunları konuştuysanız o zaman size sormuşlar siz de onay vermişsiniz demektir
hayir en son konusmada bana dediki 2 yillik tahaahut olmuyo 12+12 oluyor dedi yani onceden bir sey konusmadim yanlıs anlaşılmasın. Ses kaydı zaten yok adim gibi eminim uzerlerine gidince sms olayini soylediler sonrada 2 yıl tahaahut olmuyoda 12 bitince 12 devreye giriyo falan dediler

Yanlışlıkla onaylamış olabilirsiniz, bazen öyle bir araya sıkıştırıyorlar ki hızlı konuşurken anlamıyorsun dahi. Uygulamada yine yanlışlıkla basmış da olabilirsiniz.
Tavsiyem bir de bayisine gidip yüzyüze durumu anlatıp şansınızı deneyin.en azından sizi yönlendirirler. Belki yasal sürece başvurmadan halledilir

Yazılı sözleşmeniz var mı?Yani 24 aylık bir sözleşmeye mi imza attınız?Eğer ıslak imzalı taahhüt imzalamadiysaniz sadece sözlü onay geçerli değildir.İnternet mi telefon mu sözleşmeniz?

Benim devamına onay vermediğim taahhüt sorunu vardı. Cimer e yazdım o şekilde halledildi.

Tüketici hakem heyetine başvurun. Onlar ses kaydını da alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…