Bebek Beslenmesi onbır aylık bebegime nasil kahvalti yaptirmaliym

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hasezikt

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
71
21
36
Kizlar benim onbir aylik kizima her sabah mama tarznda kahvalti yaptiryorum.(formül mamanin icne yumurta sarisi ve peynir ceviz katip yedryorum)öyleki artk o da sikilmis sanirm yemek istemyor acaba bunlari ayri ayri yedirebilirmym doyarmi ki bir de cignemeyi beceremyor direk yutyor ne yapsam ki? Yardm burada bebegmin tek dişi var

Kizlar benim onbir aylik kizima her sabah mama tarznda kahvalti yaptiryorum.(formül mamanin icne yumurta sarisi ve peynir ceviz katip yedryorum)öyleki artk o da sikilmis sanirm yemek istemyor acaba bunlari ayri ayri yedirebilirmym doyarmi ki bir de cignemeyi beceremyor direk yutyor ne yapsam ki? Yardm burada bebegmin tek dişi var

bebeginin disleri cikmakta baya gec kalmis sanki. Ama yemesi icin bir engel degil. Ben kizima hic boyle bulamac vermedim. Hep ayri ayri verdim. Mesela tuzsuz cekirdeksiz zeytin tereyagli ekmek yanindada icecek gibi birsey. veya pekmezli ekme. Boyle boyle kahvalti yapmaya alisti. Yumurtayi mesela o zamanlar yemedigi icin krep yapiyordum veya menemen. Simdi 1,5 yasinda ve haslanmis yumurtayi cok severek yiyor. Domatese bayilir. Tek tek verirseniz hem tatlarina alisir. Farklilik olur.

Ben guymak veriyordum mesela tereyagini ve misir unu cok az ama peyniri bol. Erimis peyniri ekmekle guzel yiyordu hem yumusacik. Veya gun kurusu kaysiyi sicak suya koy yumusasin onu ver eline yaninda ekmek. Tam doymuyorsa veya yeterince bu sekil kahvalti yapmiyorsa uzerine meyve ver takviye olsun doysun bebegin. Mesela benim kizim az kahvaltiliklardan yerdi ama icime sinmedi mi birde yarim muz yedirirdim ustune. Hergun ayni seyi biz yetiskinler bile yemiyoruz.

Canım bulamaç vererek hata etmişsin.. 7. aydan itibaren pütürlü vermeliydin. Benim kızım 11 aylıkken kraker kemiriyordu ve 2 dişi vardı. Arkadaşım oğluna boğazına takılmasın diye hep bulamaç hep çorba yedirdi çocuk yemek yiyemiyor üç yaşına girecek.
yumuşak şeyler ver eline. Çiğnemeyi öğrensin önce.
Bir de yemekleri ayrı ayrı ver. Hepsinin tadını deneyimlesin.

az önce kahvaltı ile ilgili sıkıntısı olan bir arkadaşa da yazdım size kopyalayıp yapıştırıyorum.umarım işinize yarar.
nacizane tavsiyem size gece beslenmesi varsa kesin.gece beslenen bebek sabah kahvaltı zor yapar.benim iştahsız oğlumda kahvaltı sorununu şöyle çözdüm.gece beslenmesini kestim.akşam 7 den sabah 7 ye kadar yok.sabah 7 de 150 ml süt.birbuçuk saat sonra kahvaltı.gece boyu yemediği için acıkmış oluyor.denemenizi tavsiye ederim.birde kahvaltıyı çeşitlendirin.hergün aynı şeyi vermeyin,hele bulamaç hiç vermeyin.ben kuymak yapıyorum bayılıyor,sevmeyen bebek yok.birde bir sitede buldum yumlama.bir bayan bebeğine yapıyormuş harika.bebekler çok seviyor.mısır unu ve tereyağını kavurun.sonra süt ekleyip pişirin ve en son çırpmış olduğunuz yoğurt ve yumurtayı ekleyin.tadı harika oluyor.googleda yumlama yazarsanız ölçüler çıkıyor.ben bile yiyorum.ben sürekli bebeğime kahvaltı arayışı içindeyim.memnun kalırsanız birkaç tarifim daha var.benim bebeğim 9 ayık.mısır unu organik.

birde kizim 4-5 aylik oldu ben kizima mercimek tanesi kadar yumusak ekmegi yanaginin ic kismina birakiyordum tabi bende korkuyordum ama doktorum tavsiye etti. Ve sonra onu yavas yavas cikarmaya cignmeye basladi. bu sadece cigniyerek yemesini ogrenmesi icin doymasi icin degil yani. dilinin uzerine kesinlikle koymayin bogazina kacar ama yanaginin ic kismina parmaginizla koyarak deneyin. sonra ek gidalara gecincede cignemesini ogreniyor bebekler bu sekil. disleri dahi olmasa bile.

Ben ikizlerime çiğnemeyi öğretmek için çok uğraştım hiçbir şey fayda etmedi en sonunda onların yiyebileceği ne varsa ellerine verdim meğer kendileri yemek istiyorlarmış ama hep yanlarında durdum ve boğazlarına kaçtığı an soğukkanlı bir şekilde müdahale ettim şimdi 13 aylıklar ve hala çoğu şeyi kendileri yerler. Meyveleri filan küp şeklinde doğrayıp önlerine koyarım bazen tek tek bazen de çok çok ağızlarına atarak keyifle yerler. İnşallah bir an önce alışır bebeğin ama hemen bulamazsan vazgeç. Ben şu an kahvaltıda tavada tereyağında yumurta yaparım haşlamayı baştan beri sevmediler domates salatalık peynir zeytin hepsiniküp şeklinde ve tek tek veriyorum emin ol bir süre sonra daha keyif alacak bebeğin

ben 11 aylık bebek olsam asla bulamaç yemek ıstemezdım...
suzme peynırı yesın
ustune salatalık puresı yesın ama 2 tatlı kasıgı kadar falan mıktarlar
yogurtdan azcık yesın
bıldıgın kahvaltı yapsın
zeytını bıle ezıp verebılırsınız etlı yerınden
hepsı tuzsuz ve ayrı ayrı olsunda
meyve püresıde olur
bıde annem ben o zamanlardayken elıme salatalık verırmıs hep kemırırmısım
bebek deyıp gecmeyın damak zevkı var artık onun :)

Tereyaginda domates kavuşuyor içine kendi yaptığım galeta unu yumurta sarısı ve peynir kalıyorum çok seviyorr

Arkadaşlar dört aylık bebeğime nasıl ek gida vermeliyim formu süt içiyor evolvia anne sütü hiç almıyor

Arkadaşlar dört aylık bebeğime nasıl ek gida vermeliyim formu süt içiyor evolvia anne sütü hiç almıyor
tatlım ben ogluma 3 aydan golden goat verım 5 ayda evolviaya geçtim çok iyi bir mamadır iyi bir seçim yapmışsın meyze pureleri ver şeftalının ermutun tam mevsimi çiğnemeyi erken öğret ki sıkıntı çekmeyesin bu arada ilk ek gıdamız bebeğim hastalanıp hiç mama içmeyince tarhana çorbası olmuştu bir çay bardağını deli gibi yemişti
aslında benim doktorum rahat doktorlardan pinpirikli değil o yüzden bende rahat davrandım ek gıdaya erken geçmemde bir sakınca görmedi allerji olmadığı sürece
bu arada bebeğim 11 aylık emen çocuklara göre gelişimi 5 ay ileride 6 dişimiz çıkıyor
istersen beslenme şeklimizi anlata bilirim

Tesekkürler vega bugün denedim yoğurdun içine armut rendeledim bi altı yedi kasık yedi ama yine de biberonla mama yemek istiyor bi süre snra ağlıyor kaşıktan dolayı nasıl kaşığı alıştırabilirim neleri nasıl vermeliyim başka yani çorba falan

Tesekkürler vega bugün denedim yoğurdun içine armut rendeledim bi altı yedi kasık yedi ama yine de biberonla mama yemek istiyor bi süre snra ağlıyor kaşıktan dolayı nasıl kaşığı alıştırabilirim neleri nasıl vermeliyim başka yani çorba falan
Kaşıkla tatlı meyveler ver seftali mesela durağa devirip tat almasını sağla sonrada zaten o isteyecektir tabiki tatlı meyve seviyorsa yada sevdiği birşeyde olabilir seftali yerine un çorbası tarhana yada pirinci çok haşlanmış yoğurt çorbası olabilir

yoğurdu biraz sevdi gibi ama kaşığı görünce ağzını kilitliyo aç olunca illa biberon emmek istiyo onunla uyuyo emerken. nasıl kaşığı alıştırıp açken b ağırmadan yedircem bilmiyorummmm

X