Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Devlet hastanesinde doktora gittik hemşireler daha iyi kan alıyor diye. Cidden tek seferde halletti hemşire sağolsun. Doktor da gelişimimizi beğendi. Ek gıdasından memnun değilim deyince "siz isterseniz 4-5 köfte yesin ama ona 1 köfte yeter. Israr etmeyin. Olmazsa gündüz emzirmeyin" dedi. Öğleden sonra sonuçları alıcaz inşallah bakalım.

Öğlene kocacım pizza istedi. Sağolsun hep kolay(!) şeyler ister :)

Pembiş dr kontrolünün iyi geçmesine sevindim yalnız dr un " olmazsa gündüz emzirmeyin" lafını hiç beğenmedim. Senin de emzirme konusunda ne kadar hassas oldugunu bildiğim için affına sığınarak dr dinlememeni öneririm. İlk 2 yıl ana öğün sadece anne sütü olmalı bence zaten yediği hiçbişey kalori olarak anne sütünü geçemiyor. Çocugu yemek yiyen yemeyen bütün annelere "Çocuğum yemek yemiyor" kitabını okumalarını şiddetle öneriyorum.
Sevgiler..

busmai yok
arya gezmelerde
özlem misafir ağırlıyor
karakız ın annesi geldi
dtk yahyanın peşinden koşadursun..
dilanaz ???

İşte ben de ondan çok korkuyorum durduk yere çocugu kurcuklayıp durucaklar ama çok da karnı ağrıyo resmen kıvranıyo :43:

Ya uykudan uyandırcak dereceye getirdi artık duramıyor büyük insan elini karnına koyar ayaklarını kasar ya karnına doğru öylece oturum ağlıyor ben de dayanamıyorum kuzucuuuğumm :43:
yavrum beniim :43:
hemoroidim var, biliyorum ne dert bu. el kadar bebe, kücücük bedeniyle ne sıkıntı çekiyor..
dediğin gibi bağırsak tembelliği olabilir bacım, bu denli sıkıntılı olduğunu bilmiyordum.
bence sen dr a git. çocuk doktoruna değil ama uzmanına

karnına sıcak havlu ya da su torbası koysan azcık rahatlar mı acaba?_:43:

mutfak tezgahından aniden yokolan bir tabak patates kızartmasıyla alakam yoktur. duyrulur :61:

Ayyy olsa da yesekkkkk :)

maşallah diyeyim.
dr kontrolüne gerek yoktu bacım, ben fotoğrafını gördüm, herşey yolunda maşallah :9:

ek gıda olayına artık ben hiiç takılmıyorum, az çok herşeyden yiyor.. yemediği şeyler hala var. ama olsun..
4 kiloya yakın doğan bebe 1 yaşında hala 8,5-9 kg ama olsuuun :76:
kıpır kıpır, bıcır bıcır, mutlu huzurlu ya.. bunlara bakın..:34:

pizzanın nesi zor anacım?
sen gibi bi mutfak üstadı söylüyor bunu?.. hamuru da sana zor gelmez kiii:ssz:

bu arada benim için bi poğaça tarifin var mı?:17:
bi sürü dereotu ve maydonozum var :37:

Bi süre hiçbişi yapasım yok o yüzden üşeniyorum :)

Valla nkoliğin poğaçası var biliyosun senden almıştım tarifi. Onun dışında yok :( bi de dereotlu lorlu kek tarifim var genelde seviliyor ama sen lor sevmiyodun sanki...?

devlet hastanesindeki hemşiler gerçekten işinin ehli.
hergün onlarca hastaya bakıyorlar tabi..

benim kv yüksek hemşire. hasta olmuştum, 2 kez antibiyotik iğne yaptı bana.. çok ağır ve yakıcı iğnelerdi.
'şimdi derin nefes al, eğer kendini sıkarsan ilaç dağılmaz, felç olursun' diye söze başlıyor :53:
varın gerisini siz dşünün..

bi de ilginç bi stili var. hani enjektörün diğer ucunda baş parmağı olur ya,
bizimki darta ok atar gibi tutuyor iğneyi, uzaktan hızla birden saplıyor iğneyi ete, sonra boşaltıyor ilacı:27:
sonuç: 3 gün dötün üzerine oturamama:37:

kalan 8 iğneyi idevlet hastanesinde yaptırdım.
sedyeye uzanıp, ben daha eteğimi indirmeye çalışırken hemşire ' hadi tamam, kalk' diyordu :1:

iki vaka arasındaki bir milyon farkı bulun bakalım :ssz:

Anam anam anam diyorum daha da bişi demiyorum :)

Pembiş dr kontrolünün iyi geçmesine sevindim yalnız dr un " olmazsa gündüz emzirmeyin" lafını hiç beğenmedim. Senin de emzirme konusunda ne kadar hassas oldugunu bildiğim için affına sığınarak dr dinlememeni öneririm. İlk 2 yıl ana öğün sadece anne sütü olmalı bence zaten yediği hiçbişey kalori olarak anne sütünü geçemiyor. Çocugu yemek yiyen yemeyen bütün annelere "Çocuğum yemek yemiyor" kitabını okumalarını şiddetle öneriyorum.
Sevgiler..

Çok haklısın emzirme olayında zaten hassasım bi de dr öyle diyince soğudum adamdan ne diyim. Yani bayan doktorların mı yaklaşımı farklıdır nedir bilmiyorum..? Bi dr daha var özelde iyi dedikleri. Olmazsa ona da gideceğiz bir sonraki kontrolde. Kitaba da bakacağım canım inşallah.

Ayyy olsa da yesekkkkk :)

Bi süre hiçbişi yapasım yok o yüzden üşeniyorum :)

Valla nkoliğin poğaçası var biliyosun senden almıştım tarifi. Onun dışında yok :( bi de dereotlu lorlu kek tarifim var genelde seviliyor ama sen lor sevmiyodun sanki...?

Anam anam anam diyorum daha da bişi demiyorum :)

Çok haklısın emzirme olayında zaten hassasım bi de dr öyle diyince soğudum adamdan ne diyim. Yani bayan doktorların mı yaklaşımı farklıdır nedir bilmiyorum..? Bi dr daha var özelde iyi dedikleri. Olmazsa ona da gideceğiz bir sonraki kontrolde. Kitaba da bakacağım canım inşallah.

Ben çocuk drlarının bayan ve özellikle çocuk sahibi olmasını tercih ediyorum. Geri kalanlarının dediklerini ben de biliyorum ve çok kitabi geliyor. Ama çocuk sahibi olsa deneyimleriyle beraber kitabi bilgisini de birleştirir. Ben de o zaman daha çok güvenirim.

yavrum beniim :43:
hemoroidim var, biliyorum ne dert bu. el kadar bebe, kücücük bedeniyle ne sıkıntı çekiyor..
dediğin gibi bağırsak tembelliği olabilir bacım, bu denli sıkıntılı olduğunu bilmiyordum.
bence sen dr a git. çocuk doktoruna değil ama uzmanına

karnına sıcak havlu ya da su torbası koysan azcık rahatlar mı acaba?_:43:
İnan onu hiç akıl edemedim eminim rahatlatacaktır çocuga çaresizce bakıyorum ilk oldugunda tekrar denicem inş...
devlet hastanesindeki hemşiler gerçekten işinin ehli.
hergün onlarca hastaya bakıyorlar tabi..

benim kv yüksek hemşire. hasta olmuştum, 2 kez antibiyotik iğne yaptı bana.. çok ağır ve yakıcı iğnelerdi.
'şimdi derin nefes al, eğer kendini sıkarsan ilaç dağılmaz, felç olursun' diye söze başlıyor :53:
varın gerisini siz dşünün..

bi de ilginç bi stili var. hani enjektörün diğer ucunda baş parmağı olur ya,
bizimki darta ok atar gibi tutuyor iğneyi, uzaktan hızla birden saplıyor iğneyi ete, sonra boşaltıyor ilacı:27:
sonuç: 3 gün dötün üzerine oturamama:37:

kalan 8 iğneyi idevlet hastanesinde yaptırdım.
sedyeye uzanıp, ben daha eteğimi indirmeye çalışırken hemşire ' hadi tamam, kalk' diyordu :1:

iki vaka arasındaki bir milyon farkı bulun bakalım :ssz:

oyyy korktummm :18:

doğruuu, nkoliğin poğaçası:5:

Kendi gitti poğaçası kaldı :(

mübarek sen de bi hoşsun.
ne selam, ne sabah.. !

Dimi??

Ben çocuk drlarının bayan ve özellikle çocuk sahibi olmasını tercih ediyorum. Geri kalanlarının dediklerini ben de biliyorum ve çok kitabi geliyor. Ama çocuk sahibi olsa deneyimleriyle beraber kitabi bilgisini de birleştirir. Ben de o zaman daha çok güvenirim.

Evet kesinlikle doğru bir tespit. Diğer hastanedeki bayan dr evli mi çocuk sahîbi mi bilmiyorum :/ kendi dr umuz ne zaman dönecek acaba doğum izninden????

oyyy korktummm :18:

elinin altında acil durumda müdahale edecek birinin olması iyi.
ama haricen düşünmem. ayşecik için aslaaa:30:

ayşecik demişken, küçük hanım uyandı. mızıldıyor mama haam diye. acıkmış vesselam :76:
yumurtasını yapayım kahvaltı etsin, sonra da dışarı çıkarız.

bu arada kahvaltılarında ben bal vermeye başladım.

bi şey sorucam ya..

ben çok mu devrik cümle kullanıyorum.
yazıyorum hep devrik, sonra dönüp düzeltiyorum.
yine de devrikler az değil :37: okurken zorlanıyorsunuz belki de, ne diyor bu diye?
al işte bi devrik daha:27:

ayşecik demişken, küçük hanım uyandı. mızıldıyor mama haam diye. acıkmış vesselam :76:

Tabiiki acil durum müdahelesi için çok iyidir ama senin anlatıkların benim tırsmama sebep oldu benim eşim olsa yine de annem yapar diye tututururdu :19:
bi şey sorucam ya..

yine de devrikler az değil :37: okurken zorlanıyorsunuz belki de, ne diyor bu diye?
kız yok senin tarzın farkın o :21: hiç de garip gelmiyo bana sana öyle gelmiş :51:

hoşbulduk canım, saolasın..

ben de sayfalar ilerlesin istiyom ama dediğin gibi herkes ardımı bulunca etrafa dağlıyo:37:

peşimden gelen bi ayşecik, tabi bunda elektrik süpürgesinin de cazibesi var :1:

Bandanasını sevsinler.Maşallah çok da yakışmış.:nazar:.Ayşeciğe brova Aden hayatta o bandanayı kafasında durdurmaz, şafka takamıyoruz mesela.:9:

Eki Görüntüle 747976 Eki Görüntüle 747977

Ay canım çok sağol. Beğenmene sevindim :)

Pembiş her şey süper ötesi olmuş.İnce ince düşünüp planlanmış bir doğum günü.Bayıldım, bayıldım.:46::46::46::46::46::46::46:
Sana anne diyebilir miyim.Doğum günüm bu arada 4 şubat.:9::9::9:::9::9:
Kızlar çoktandir kk ya girmiyordum.açıkcasi artık herkes dağılmistir diyordum ama maaşallah size
ya..canlarim benim kader arkadaşlarım bebisler büyüdü.umarım hepsinin sağlığı yerindedir.teyzesi yesin onları.neler paylaştık burda hepinizin hakkı çok bende oglumda .5 temmuz uras in doğumgünü sadece yemeğe çıkmayı planlıyoruz insaallah..oglusumu anlatayım biraz.bizimki daha bi haftadır emekliyor koltukdan tutunup yürüyor.öyle çok konuştuğu bişey yok.çok inatçı yemek yemiyor zorla gonlu olursa kahvaltı ve bi ogün öğleden sonra et yada çorba yiyor.iki ogün yiyor yemiyor.7 diş çıkardı. Uykusuda şaştı yazdan mi distenmi bilmem.meme delisi.hep emmek ıstiyor..oyunhaklarını ve baby tv yi çok seviyor..11 aylıkken 12.250 kg ve 79.50 cm di... Üç aydır kilo almıyor..bi saniye sabit durmuyor sürekli hareket halinde aklıma gelenler bunlar kızlar.bundan sonra takipteyim insaallah tatil olduk nede olsa.sizleri ve bebisleri çok öpüyorum.umarım hatirlamisinizdir beni

Hoş geldin canım.Artık buraya sık sık uğrarsın inş.

Selamlar:3:
Biz geldik :) epeyce yorgunuz ama güzel geçti çok şükür. Bualarda ne var ne yok?

Özledik seni.:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

pastane poğaçası

malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
4 su bardağı un
zeytin,peynir yada farklı iç malzemesi
susam çörek otu

bu ölçüler tam muntazam ölçülerdir. hamur yoğururken çok cıvık gibi gelebilir ama yoğurdukça hamur kendini toparlıyor. sen tepsiye dizene kadar da mayası gelmiş oluyor. (yaşmaya kullanıyorsanız, püf noktası mayayı ılık sütle karıştırmak)

Yapılışı: Malzemeleri karıştır ve iyice yoğur ele yapışmayacak hale gelene kadar. bir parça kopar oklava yada merdane yardımıyla az aç iç malzemeyi koy üzerini kapat tepsiye diz.üzerine yumurta sarısını çörek otu ve susam serp 170C de

biz ayşecikle çıkıyoruz..
zamanınız varsa şunu izleyin, 8 buçuk dakika.. en sevdiğim..essudeys ve vakıa:16::43:

[video=youtube;v2JKq4FQrPM]http://www.youtube.com/watch?v=v2JKq4FQrPM[/video]

Evet ya verebiliriz artık sanırım çünkü sağlık ocağındaki hemşire herşeyi verin tuza dikkat ederek dedi.

bi şey sorucam ya..

Evet!!! Ama biz çok zeki olduğumuz için(!) anlıyoruz hahahhaha

Pembiş her şey süper ötesi olmuş.İnce ince düşünüp planlanmış bir doğum günü.Bayıldım, bayıldım.:46::46::46::46::46::46::46:
Sana anne diyebilir miyim.Doğum günüm bu arada 4 şubat.:9::9::9:::9::9:

Hoş geldin canım.Artık buraya sık sık uğrarsın inş.

Özledik seni.:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

Canım çok sevindim beğenmene :) De canım de sana da yapalım bi doğum günü :))

pastane poğaçası

malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
4 su bardağı un
zeytin,peynir yada farklı iç malzemesi
susam çörek otu

bu ölçüler tam muntazam ölçülerdir. hamur yoğururken çok cıvık gibi gelebilir ama yoğurdukça hamur kendini toparlıyor. sen tepsiye dizene kadar da mayası gelmiş oluyor. (yaşmaya kullanıyorsanız, püf noktası mayayı ılık sütle karıştırmak)

Yapılışı: Malzemeleri karıştır ve iyice yoğur ele yapışmayacak hale gelene kadar. bir parça kopar oklava yada merdane yardımıyla az aç iç malzemeyi koy üzerini kapat tepsiye diz.üzerine yumurta sarısını çörek otu ve susam serp 170C de

Nkolik duy sesimiziiiiiii :/

Ateş, albümünüze baktım.Emir çok tatlı.:nazar::nazar:Boncuk gözlerine bayildım.:nazar::nazar:Teyzesi çoooook öpüyor onu.:54::54::54:

Son düzenleme:
Back
X