Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Eki Görüntüle 778628

şu hunilerden başına taç yapmış avare dolaşan birini görürseniz, o benim!:86:

bu bamyalar beni bitirdi.. yaklaşık bir kg bamyanın abartısız 3/4ü 2 cm uzunluğunda.
yani gövdesi baş kısmından kısa..
iğneleri yaraladı. salgısı ellerime yapıştı, kokusu iğrenç.
uzun bi süre bamya görmek istemiyoruuuum
Ayıklaması sıkıntı, evet. Dediğim gb acelem varsa küt kesiyorum ben valla:) limonla pişince de sorun olmadı şimdiye kadar. Ayyy canım çekti kızzz! Şöyle ekşi ekşii...
kötuyum canlar,herkese selam
ben boşanma yoluna bayagı bı gırdım,hala tartıyorum koyuyorum ama yok olmuyor,her yol benı boşanmaya çıkarıyor

umarım kızım bir gün benı neden babasız buyuttun dıye benı suçlamaz

bu akşam kocam gelecek,ayrıntıları konuşcaz,hala annemdeyım
öpüyorum herkesi
Canım bi süre ara verin isterseniz, sen annende kafanı dinle. Bazen insanın hiçbirşeye tahammülü kalmıyor, çıkmaza giriyor herşey.hakkınızda hayırlısı olsun...

Son düzenleme:
Pamukhelvam buraya yazdığını gördüm sana özel mesaj atacaktım fakat diğer arkadaslara da kabul edip, cevaplarlarsa bi sorum olacak...

Arkadaslar benim 21 Haziran doğumlu coooook tatlı ! bi kızım var..
Gun içerisinde sürekli ağlıyor ve ilgi istiyor.. Yani bu ağlamalar öyle ki baaas bas bağırıyor ! Komşular kapıya gelecek Zan ediyorum o kadar..
Bi sıkıntısı mı var? Kesinlikle hayır !
Kucağıma geldigi an kesiliyor bagirmasi ve mutlu oluyor...
Bi tane daha abimiz var 3 yasında ... Onunda ilgiye ihtiyacı var
E haliyle ev isleri ...
Sürekli ilgi mümkün degil?
Merak ettigim şey
Allah sizlere bağışlasin meleklerinizi
Bir gunünüz nasıl geçiyor
Bizim gibi krize girenleriniz var mı ?
Yoksa bu bi donem mi?
Birde cok konuşmuyor ...
Acaba bunun da etkisi olabilir mi?
Abimiz , kizim kadarken bayağı derdini anlatırdı

Bamyadan hiç hoşlaşmam :20:
Evlendiğimden beri bir kez pişirmedim eşim ya annemde yer ya da kendi annesinde ayıklaması da yemesi de bi garip benim ağız tadıma uyuşmuyor..
Bir de yazamadım ben de seni çook özledimmm :16:

Ahh canım okudukça hep iyi bir haber mi diyorum ama bu gece inşallah hakkınızda en hayırlısı olur dua edeceğim senin için...

Pembiş huggies little swimmers S-M mi M-L mi kullanıyosunuz ?
Bir de bioderma nasıl faydası oldu mu ben de yavaştan hazırlıyorum valizi var mı ekstra söylemek istediklerin mikrofona :24::9:

M-L aldık canım; daha rahat giydirdik ;) biodermanın faydası oldu tabi ama Efe yine de bronzlaştı!! Babası kılıklı; o da gölgede bile bronzlaşır :p kendine ağrı kesici almayı unutma :)

Pamukhelvam buraya yazdığını gördüm sana özel mesaj atacaktım fakat diğer arkadaslara da kabul edip, cevaplarlarsa bi sorum olacak...

Gun içerisinde sürekli ağlıyor ve ilgi istiyor.. Yani bu ağlamalar öyle ki baaas bas bağırıyor ! Komşular kapıya gelecek Zan ediyorum o kadar..
E haliyle ev isleri ...
Merak ettigim şey
Yoksa bu bi donem mi?
Birde cok konuşmuyor ...

Valla bizimki de derdini anlatamıyo. Su istediğini bile söyleyemiyo; gösteriyo.. Ama tabi bende bi tane; 2 çocukla gün nasıl geçer anlatsın deneyimli anneler :))

born pembiş aryam pamukhelva nfk sağolun
ben de koşarken bacağımı çarpmışım o anda hissetmedim şimdi fena morardı:)

ayıklanmış al canım,uğraşmazsın:1:
bu arada fotoğraf makinen süper çekiyor:46:

Sana da geçmiş olsun canım,
Enişte güzel makine almış nfk'mıza anlaşılan :17:

ben boşanma yoluna bayagı bı gırdım,hala tartıyorum koyuyorum ama yok olmuyor,her yol benı boşanmaya çıkarıyor

öpüyorum herkesi
Hakkınızda hayırlısı olsun canım , inşaallah konuşmanız neticesinde müspet bir karara varırsınız , üçüncü şahıslar yüzünden biten evlilikler daha bir fazla üzüyor beni:50:

E haliyle ev isleri ...
Merak ettigim şey
Yoksa bu bi donem mi?
Birde cok konuşmuyor ...

Merhaba canım,
Ben de arkadaslara aynı şeyi soracaktım; Selim de bu sıralar tam anlattığın gibi,
Bir isteği şikayeti olmadığına emin olduğum halde sürekli kucak ve meme istiyor , koltukta oturduğumu görse bacağımın dibine gelip öyle bir ağlıyor ki :9: ama alt ve üstte köpek dişlerinin olduğu yerler bayağı kabarmış, tahminimce onlar acıyorlar :14:
Bizim de ablamız bu dönemde bayağı bi kelime söylerdi, Selim herseyi işaret edip istiyo..
Ama bu ilgi istemelerinin onunla ilgisi yok bence, bu geçici bir donem ve ev işlerini olabildiğince asgariye indirip ;minnoşları sarmalamaktan başka çare yok diye düşünüyorum kuzucuklarımın ikisinden de gözlemlediğim kadarı ile.. Allah güç kuvvet kolaylık versin tüm annelere...

E haliyle ev isleri ...
Merak ettigim şey
Yoksa bu bi donem mi?
Birde cok konuşmuyor ...

Bizimki de tam tersi 2 dakka durmuyor kucakta, itiyor. Ama bebişlerin karakteri var hepsi farklı farklı. Birde iki çocuk... İkiside senden ilgi istiyordur. Bence bir dönemdir, geçer diye düşünüyorum.
Bizimki daha su bile demiyor:) suya mama diyor,dede, nene, ananne, ver, al, hala, gel, hadi sadece bunları söylüyor. Bence normal gb ama siz daha tecrübelisiniz tabi, kıyaslayabiliyorsunz:)))

E haliyle ev isleri ...
Merak ettigim şey
Yoksa bu bi donem mi?
Birde cok konuşmuyor ...

bizimkide oyle kucagi seven bir çocuk değildi şu sıralar ondada var bu durum bacagima yapismalar, kucak istemeler umarim gecici bir durumdur

bamya hakkında aynı hissiyata sahibiz :47: sen 1 kiloyu iyi ayiklamissin ben yarim kiloyu anca ayikladim ama etlide pek güzel oldu.. bide temizleyip buzluga atacaktik:19:

Bugün çok mutsuzum :( gece toplam yarım saat uyumuşumur. Bi de gündüz 1 saat eşim sayesinde uyudum. Mahvetti beni eşşek oğlum!! Kahvaltıya yeni indik. Her yerim tutuk ve ağrıyo :( kahvaltıdan sonra denize gidebilirsek belki iyi gelir. Koycam bi cami avlusuna görecek gününü!! 40ında düzelmedi 3 aylık 6 aylık yaşında derken 14 aylık oldu nerdeyse dana oldu yani hala uyksu sorunlu. Yangın varrrrrrr diye bağırasın var!!!!

Ha hu arada günaydın :)

E haliyle ev isleri ...
Merak ettigim şey
Yoksa bu bi donem mi?
Birde cok konuşmuyor ...

valla cnm benim oğlumda sürekli anlattığın gibi çok kucakçı hala daha sürekli kucağımda olacak yada yanımda durcak bacaklarıma tutunarak benimde 2 çocuğum var ama benim kızım 11 yaşında olduğu için sıkıntı yaşamadım çok şükür hatta çok işim oluyrsa kızım oyalıyor bile kardeşini tabi senin ikiside küçük o yüzden işin gerçekten zor bizimkide henüz yürümüyor ve konuşmuyor sadece istediği şeyleri bu diye işaret ederek gösteriyor :emir_bebek:

kızlar bu arada geçmiş bayramınız mübarek olsun bayadır giremedim fırsat bulupta oğluş çok fena bu aralar yemiyor durmuyor bütün gün yapışık ikiz gibi geziyoruz sürekli kucağımda o uyuynca anca iş güç biz hala yürümüyoruz temmuz bebelerinden varmı bizim gibi yürümeyen hala pembiş bu arada sana oyumu kullandım vatana millete hayırlı olsun :34:

günaydın canlaaar :3:

Kendi evimizde rahat,park yatak. ama kv de açıkçası genelde bizle yatıyor korkumdan.
neden park yatağı kv ye götürmüyorsunuz?
ben annemde kaldığımda mutlaka yerde yatırıyorum ayşeciği.
en azından stres olmuyorum, uyandı, düşecek diye..
arada yatırmak için bence fazla büyüdüler:1:
ayşecik için söyleyeyim, anası gibi deli yatıyor.
dönüyor, yuvarlanıyor, sırtüstü, yüzüstü, yan, toto yukarda:9:

yahuu bu telsizlik beni mahvetti pc basına tam oturuyorum yazıcam pat bişey oluyo yazamıyorum tel varken ne güzeldi bugün fiyat araştırmasına girdik bakalım en kısa zamanda alıcaz inşallah..
ne düşünüyorsun?
kardeşim galaksi ace kullanıyor, memnun. kardeşim samsung s4 aldı.. bir an bırakmıyor elinden :37:

Ellerine sağlık canım ,nefis olmuştur ımmh :56:

Minik olanları ayıklamak zor evet neyse ki bitmiş, afiyet olsun :56:
yağı az koyduğumdan sanırım dediğim gibi hamuru toplamak zor oldu.
şerbet de buz gibi soğuktu, tepsi fırından çıkınca 2 dk bekledim. belki ondan, tam ıslanmadı iç kısımları.
ama tadı güzeldi, eşim akşamdan beri birkaç tane yedi. :1: bir daha yaparsam, tam ölçüyle yapıcam amaa:17:

bamyanın tadı gayet güzel oldu. eşimle birlikte ayşecik de epey yedi, şaşırdım doğrusu :53:

ben de koşarken bacağımı çarpmışım o anda hissetmedim şimdi fena morardı:)
geçmiş olsun, sıcağı sıcağına farketmedin tabi..
ama var bi şey sizde bacım,,:15:

öpüyorum herkesi
hayırlısı olsun be canım.
ancak direkt boşanmayı konuşmanız iyi olur mu bilmiyorum.
annende kal bi süre. taşı kıyafetlerini, bazı eşyalarınızı..
mutfakta, yatakta, salonda hissetsin olmadığınızı..
bi farketsin sizin yokluğunuzu, kızının boşluğunu..
inan bu kısa ayrılık belki ona bazı şeyleri anlatır adamakıllı.

Dolap kapaklarına kurdele mi:))) nfk ömürlüksün:p çok elzem ihtiyaç yani:)))
evde ayşecik varsa en elzem ihtiyaaaaç:36:
yoksa tencere tavaları, erzak dolabını kurtaramıyorum küçük hanımdan
$rsz_img_0114.webp

Bir de yazamadım ben de seni çook özledimmm :16:
:54:
Ayıklaması sıkıntı, evet. Dediğim gb acelem varsa küt kesiyorum ben valla:) limonla pişince de sorun olmadı şimdiye kadar. Ayyy canım çekti kızzz! Şöyle ekşi ekşii...
küçücük olmalarına rağmen birkaç tanesi dışında küt kesmedim.
limonlu suyuda beklerken nasıl uzuyordu suyu, korktum yani..
ama pişince suyu hiiç öyle olmadı, ilginç. limondan diyorsun yanii:44:

E haliyle ev isleri ...
Merak ettigim şey
Yoksa bu bi donem mi?
Birde cok konuşmuyor ...
kızım, fıtrat olarak sakin bi bebek.
canı yanmadıysa, uykusu gelmediyse pek ağlamaz. en fazla mızıldar :1:
derdini anlatabiliyor diyebileceğim tek şey, açlığı. mama mama ham diyip peşime geliyor o zaman :1:

konuşması da kendi dilinde.. sürekli anlatıyor bişeyler ama ayşecikçe olduğu için çoğunu anlamıyoruz :9:
söyleyebildiği kelimeler de ayşe, anne, baba, dede, atta, atti (attı), ijim (içtim), gak (kalk), pisi pisi (kedi çağırırken :1:)

bugünlerde normalde olduğundan daha mız mız.. farkediyorum, iştahında da bi azalma var.
ama her çocuğun gelişimi bir olmaz.. iki kardeşinkini de kıyaslamak pek doğru değil..

bu arada fotoğraf makinen süper çekiyor:46:
Enişte güzel makine almış nfk'mıza anlaşılan :17:
saolsun güzel makine almış da, bu diğer makineyi almasını sadece geciktirir :51::9:

Bizimki daha su bile demiyor:) suya mama diyor,dede, nene, ananne, ver, al, hala, gel, hadi sadece bunları söylüyor. Bence normal gb ama siz daha tecrübelisiniz tabi, kıyaslayabiliyorsunz:)))
bizimki su istemeyi iki gündür beceriyor. önceden ona da mama diyordu. :1:
su içtikten sonra 'içtim' diyordum ben. o da 'ijim' diye tekrarlıyordu. şimdi su istediği zaman 'ijimm' diyor, anlıyorum

Son düzenleme:
bamya hakkında aynı hissiyata sahibiz :47: sen 1 kiloyu iyi ayiklamissin ben yarim kiloyu anca ayikladim ama etlide pek güzel oldu.. bide temizleyip buzluga atacaktik:19:
valla illet bi şey ya..
eşime de söyledim, çok uğraştım diye. bi daha alırsan hepsi uzun olsun dedim:19:
nokta kadar şeylere uğraştığına değmiyor..

o da geldi, tencere kapağını açtı, etli pişirseydin dedi:27:
evet etlisi çok lezzetli ama hazırda pişmiş et yoktu dondurucuda, uğraşamadım valla :ssz:

bacım, sen hiç uğraşma..
busmai hazır temizlenmiş alıyormuş, pembiş dondurulmuşunu..
bizim neyimiz eksik, ahahahaha:9:

Bugün çok mutsuzum :( gece toplam yarım saat uyumuşumur. Bi de gündüz 1 saat eşim sayesinde uyudum. Mahvetti beni eşşek oğlum!! Kahvaltıya yeni indik. Her yerim tutuk ve ağrıyo :( kahvaltıdan sonra denize gidebilirsek belki iyi gelir. Koycam bi cami avlusuna görecek gününü!! 40ında düzelmedi 3 aylık 6 aylık yaşında derken 14 aylık oldu nerdeyse dana oldu yani hala uyksu sorunlu. Yangın varrrrrrr diye bağırasın var!!!!

günaydın bacım..
niye böyle oldu, daha doğrusu bu kadar mızıttı?:44:
tüm gecede yarım saat uyku ne demek. başka bi derdi mi var acaba?

kızlar bu arada geçmiş bayramınız mübarek olsun bayadır giremedim fırsat bulupta oğluş çok fena bu aralar yemiyor durmuyor bütün gün yapışık ikiz gibi geziyoruz sürekli kucağımda o uyuynca anca iş güç biz hala yürümüyoruz temmuz bebelerinden varmı bizim gibi yürümeyen hala pembiş bu arada sana oyumu kullandım vatana millete hayırlı olsun :34:
senin de bayramın mübarek olsun canım..
bebeler birden atağa kalkıyor onu anladım. ayşecik ayakta duruyor ama adım atmıyordu.
adım atması, 3-5 adım gitmesi ve birkaç metre yürümesi, tüm bu aşamalar 2 haftada oldu diyebilirim yanii

Ggggghgjvvjhcvkhkhjovouvujbjkblibibklblbiliblkbklblbk
buyuuuur???

Günaydınlarr
Nfk sabah sabah aklıma sen geldin tam çıkardım mayolarımı yıkıcam bi de baktım alarm üzerinde kalmış senin de başına gelmişti böyle birşey dime :50: sinir oldum şimdi çarşıya çık değiştir...
Neyse bir arkadaşım doğum yaptı bebeği görmeye gider sonra da çıkartırırım artıkın...
Tel. için de benim telim idarelik ablamda biz ona alıcaz ama kırılan s3tü sanırım s4 alıncak üzerini o kapatıcak
Bu arada biz de gazete kağıdı sıkıştırıoruz dolap kapaklarına :1:

Günaydınlarr
Nfk sabah sabah aklıma sen geldin tam çıkardım mayolarımı yıkıcam bi de baktım alarm üzerinde kalmış senin de başına gelmişti böyle birşey dime :50: sinir oldum şimdi çarşıya çık değiştir...
Neyse bir arkadaşım doğum yaptı bebeği görmeye gider sonra da çıkartırırım artıkın...
Tel. için de benim telim idarelik ablamda biz ona alıcaz ama kırılan s3tü sanırım s4 alıncak üzerini o kapatıcak
Bu arada biz de gazete kağıdı sıkıştırıoruz dolap kapaklarına :1:
günaydın canım..
o işi de nasıl beceriyorlar anlamıyorum.
görevleri sadece, alarmı çıkarmak, barkodu okutmak, ücreti tahsil edip para üstüyle fişi vermek:19:

neyse, ziyarete gidecekmişsiniz, sonrasında halledersiniz.
yoksa bu sıcakta sırf onun için çıkmak insana eza olur

gazete kağıdı mı?
bizim kız onları parçalar parçalar yer yahuuuu!!:9:

Bu sabah doktorumu aradım "emzirirken böyle düzensizlikler olur "dedi. Zaten geçen haftaki adetim çok az olmuştu bu sefer resmen ayakta durmaya korkuyorum. güya bugün kuzenimle ,ilk kez su kayağı yapmaya gidecektik kızacak şimdi bana.aman zaten tırsıyordum. :27:

Nfk cım onun tereyağını az koymandan olduğunu düşünmüuorum tarifte de zaten kıvamı olunca un koymayı kesin diyor. bence unu fazla geldi. ya da biraz süt ekleyip oyun hamuru gibi bir kıvam elde edebilirdin.o zaman oluyor.

ooof of ne olacak bu Efenin uykuları ya,
insanlar türbeye gidip çocuğunun yaramazlığına uykusuzlğuna dua okuyordu ,o hesap:1:

Günaydınlar hepinize :16:
Uykusuz annelere dahil oluyorum sanırım yavaş yavaş, sürekli gözü kapalı lakin Mızır Mızır ağlıyor Selim şu dişleri bir çıkarabilseydi..
Şimdi de mutfak taburesinde oturduğuma kızıyor eşek sıpası, kahvaltıyı hazırlamamı beklerken erik kemiriyo :emir_bebek:
Mutlu huzurlu bir gün olsun inşaallah :72:

Bu sabah doktorumu aradım "emzirirken böyle düzensizlikler olur "dedi. Zaten geçen haftaki adetim çok az olmuştu bu sefer resmen ayakta durmaya korkuyorum. güya bugün kuzenimle ,ilk kez su kayağı yapmaya gidecektik kızacak şimdi bana.aman zaten tırsıyordum. :27:

voooouv!!! su kayağı mıııı?:52:
çılgın hatun seniiii

bana kalırsa, mümkün olduğunca otur ya da ayakta durki, yer çekiminin etkisiyle tamamen boşalsın, sökülsün.
vücudun da rahatlar..:31:

Babası oğlunu aldı denize götürdü. Ben de birazdan onlara katılacağım. Vallahi bilmiyorum ne sıkıntısı var. Zaten 2 saatte bir kalkması bile aslında normal değilken bazen iyice zıvanadan çıkıyor!! Isısı iyiydi karnı da toktu sanırım sopa istiyordu...

caglasli teşekkür ederim canım :)

Busmai benim sonum da türbelere gidip çul öçaput bağlamak olacak galibaaa!! :)

Bugün ona hiç tahammülüm yok. Yani ağlasa umursayacak halim yok. Sanırım o yüzden babası olaya el koydu :) şimdi gideriz şifacı(!) balıkların olduğu denizde unutturur eşekliğini oğlum :)

Görüşürüz kızlarrrrrrrrr.

Back
X