Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ben seni zaten sık sık takip ediyorum ve her yazdığında ben de kendim yazmışım gibi hissediyorum resimden görebildiğim kadarıyla bebişler de çok benziyor nerdesin ben ist.dayım gel görüşek dertleşek :) ben çok doluyum çooook :)
canikom özelden yazdım sana .. görüselim ne demek bebişleri de tanıştıralımmm bende çok doluyum ..ne bileyim ya herseye de kafamı takıyorumm sanki az derdim var yenisini ekliyorumm . ama paşam beni rahatlatıyor konusurken beni dinliyor bu senin babanı boşayacam kuzum diyorum ece ede diyor gülüyor keyif ten 4 köşe oluyorum:16:

Söylemesi ayıptır bende 20 yaşındayım..:78: 1.5 yıllık evliyim.. :17:
çıtır arkadaşım benim yirim seni de kızını da:56:
kızlar bizde 4.ayımıza girdik bugün doktorumuza gittik genel muayene için.sadece sağ göğsümü emiyor doymuyormu acaba dedim.tek göğüs veriyorsan ek gıdaya gecebilirsin dedi.kan damlası verdi d vitaminine devam dedi.bi liste verdi neler yapacağım nasıl davranacağım yazıyor.ek gıdaya gecebilmek bi sanatmış kağıtta öle yazıyo:9: sizlerde gectinizmi?ben bebeğime anne sütü vermek istiyorum en azından ilk 6 ay:18: bencillikmi yapıyorum bilmiyorum ama bir yandanda üzülüyorum acaba acmı diye?genelde büyüklerimizde bi kanı varya tombiş bebek sağlıklı bebek diye.bebeğimin kilosu bana göre gayet normal 6200 boy 61cm.3 kilo doğmustu.valla napacağımı sasırdım
canım benim seni çok iyi anlıyrum memlekete gıtmden önce şelale gibi akan sütüm memlekette kesilince mamaya geçtimm. şişman bebek sağlıklı değildir . gayet güzelmiş kilosu:nazar: Allah sakınsın evlatlarımızı hastalıktan ..
o listede neler yazıyor kuzummm:27:

ben seni zaten sık sık takip ediyorum ve her yazdığında ben de kendim yazmışım gibi hissediyorum resimden görebildiğim kadarıyla bebişler de çok benziyor nerdesin ben ist.dayım gel görüşek dertleşek :) ben çok doluyum çooook :)
canikom özelden yazdım sana .. görüselim ne demek bebişleri de tanıştıralımmm bende çok doluyum ..ne bileyim ya herseye de kafamı takıyorumm sanki az derdim var yenisini ekliyorumm . ama paşam beni rahatlatıyor konusurken beni dinliyor bu senin babanı boşayacam kuzum diyorum ece ede diyor gülüyor keyif ten 4 köşe oluyorum:16:

çıtır arkadaşım benim yirim seni de kızını da:56:
kızlar bizde 4.ayımıza girdik bugün doktorumuza gittik genel muayene için.sadece sağ göğsümü emiyor doymuyormu acaba dedim.tek göğüs veriyorsan ek gıdaya gecebilirsin dedi.kan damlası verdi d vitaminine devam dedi.bi liste verdi neler yapacağım nasıl davranacağım yazıyor.ek gıdaya gecebilmek bi sanatmış kağıtta öle yazıyo:9: sizlerde gectinizmi?ben bebeğime anne sütü vermek istiyorum en azından ilk 6 ay:18: bencillikmi yapıyorum bilmiyorum ama bir yandanda üzülüyorum acaba acmı diye?genelde büyüklerimizde bi kanı varya tombiş bebek sağlıklı bebek diye.bebeğimin kilosu bana göre gayet normal 6200 boy 61cm.3 kilo doğmustu.valla napacağımı sasırdım
canım benim seni çok iyi anlıyrum memlekete gıtmden önce şelale gibi akan sütüm memlekette kesilince mamaya geçtimm. şişman bebek sağlıklı değildir . gayet güzelmiş kilosu:nazar: Allah sakınsın evlatlarımızı hastalıktan ..
o listede neler yazıyor kuzummm:27:

HAhh ahh bu yeni nesil bebısler annelerının aklını basından alıyor ocakta cezveyı yaktım mama yapcaktım gece 4 suları saclarımı toplama calısıyorum bır turlu olmuyor olmuyr megerse emzik elimdeymis :Dhayy Allahım guldum kendıme8-)
uleyn!! boyları iki karış şebek ettiler bizi :60::60::60:

emzirmek ne büyük nimet. hiçbir mama yerini tutmaz, hem hazır, hem kolay, hem bedava :1:
ek gıdadan ben de çekiniyorum..
ilk 6 ay ben de sadece emziricem inş..
ama şimdiden kaşık, suluk, tabak.. araştırıyorum..
http://www.VRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRSVRS/bebek-ek-gidalara-gecis-seti/p/d/1345
bu epey pahalı.. o yüzden parça parça almayı düşünüyorum..
http://www.civcivbebe.com/k/236/Mama-Tabaklari-ve-Kasiklari
Wee Mini Alıştırma Bardağı Seti - Anakatalog
Wee Mini Alıştırma Bardağı - Anakatalog
Çatal & Kaşık Anakatalog
alışverişin her türlüsü keyifli:9:

*ek gıdaya gecmek bir sanattır ve bu sanatı mutlaka anne icra etmelidir
*ek gıdaya cocuk 4-6 aylıkken gecilmelidir
*cocuk mutlaka ac olmalıdır,sayet bir gıdayı beğenmediyse 5-6 gün ara verilerek tekrardan denenmelidir aynı gıda
*sizin acıktığınız saatte değil cocuk acıktığı saatte verin
*plastik ama kaliteli kasık kullanın.anne göğsünden sıcak beslenen cocuk metalin soğukluğundan tedirgin olabilirmiş.daha önce anne sütü ile beslenen cocuk yoğurt gibi katı bir besinle karsılasınca doymayacağı kanısına kapılabilir.bu durumda hemen biraz emzirip cocuğun doyacağını garantilenerek tedirginliğini giderin
*ilk olarak yoğurtla baslayın.ama mutlaka ev yoğurdu.ekşi olmucakmıs gaz yaparmış.yarım kahve fincanıyla baslayın bes günde 1 kase haline getirin
*yoğurttan 5 gün sonra meyve suyu ve meyve püresi ile devam edin mutlaka cam rende kullanın
*ilk önce elma,armut,muz,havuc gibi tatlı meyve ve sebzeler sonra ekşiler verilebilir.
*önce mutlaka sebze corbası ile baslayın.içine az miktarda tuz,baharat ve salca katılmalıymıs doktoruma göre(kayserinin en iyi doktoru):40:cocuğun damak zevkini geliştiyormus
*her 2-3 günde bir corbanın seklini değiştirin(mercimek corbası-yoğurtlu corba vs)corbaların içinde küçük taneler olursa yutma alışkanlığı kazanırmıs
*ilk corbaya basladıktan 5 gün sonra yumurtanın sarısının sekizde biriyle devam edilir her 2-3 günde bir sekizde bir miktar arttırılabilir
**yumurtanın beyazı,inek sütü(pastorizede dahil),bal gibi besinler 1 yastan önce kesinlikle verilmemelidir
*yumurtaya basladıktan 5 gün sonra beyaz peynir sonra recel,ekmek içi verilir
*cocuk sekiz aylıkken yavas yavas sofraya alıştırılmalı 9 aylıkken ailesiyle yemek yiyebilir
*su verilmeliymiş mutlaka.insan vücudunun ph değerine uygun aytaç,erikli,hayat ver dedi.baska su içirme dedi

valla zeynepcim olay bu.bu arada sütünün azalmasına üzüldüm aynı sey benimde basıma geldi.yalovaya gittim kaynanam gile cesme gibi sütün var dediler.suan tek göğüse kaldım üstelik eskisi gibi değil.nazar ediolar ne diyeyim:2:emziren kadının yanında durulmaz bide hiç göğüs görmemiş gibi bakmaları yokmu

Son düzenleme:
*cocuk mutlaka ac olmalıdır,sayet bir gıdayı beğenmediyse 5-6 gün ara verilerek tekrardan denenmelidir aynı gıda
*plastik ama kaliteli kasık kullanın.anne göğsünden sıcak beslenen cocuk metalin soğukluğundan tedirgin olabilirmiş.daha önce anne sütü ile beslenen cocuk yoğurt gibi katı bir besinle karsılasınca doymayacağı kanısına kapılabilir.bu durumda hemen biraz emzirip cocuğun doyacağını garantilenerek tedirginliğini giderin
*ilk olarak yoğurtla baslayın.ama mutlaka ev yoğurdu.ekşi olmucakmıs gaz yaparmış.yarım kahve fincanıyla baslayın bes günde 1 kase haline getirin
*yoğurttan 5 gün sonra meyve suyu ve meyve püresi ile devam edin mutlaka cam rende kullanın
*ilk önce elma,armut,muz,havuc gibi tatlı meyve ve sebzeler sonra ekşiler verilebilir.
*önce mutlaka sebze corbası ile baslayın.içine az miktarda tuz,baharat ve salca katılmalıymıs doktoruma göre(kayserinin en iyi doktoru):40:cocuğun damak zevkini geliştiyormus
*her 2-3 günde bir corbanın seklini değiştirin(mercimek corbası-yoğurtlu corba vs)corbaların içinde küçük taneler olursa yutma alışkanlığı kazanırmıs
*ilk corbaya basladıktan 5 gün sonra yumurtanın sarısının sekizde biriyle devam edilir her 2-3 günde bir sekizde bir miktar arttırılabilir
**yumurtanın beyazı,inek sütü(pastorizede dahil),bal gibi besinler 1 yastan önce kesinlikle verilmemelidir
*cocuk sekiz aylıkken yavas yavas sofraya alıştırılmalı 9 aylıkken ailesiyle yemek yiyebilir
*su verilmeliymiş mutlaka.insan vücudunun ph değerine uygun aytaç,erikli,hayat ver dedi.baska su içirme dedi

valla zeynepcim olay bu.bu arada sütünün azalmasına üzüldüm aynı sey benimde basıma geldi.yalovaya gittim kaynanam gile cesme gibi sütün var dediler.suan tek göğüse kaldım üstelik eskisi gibi değil.nazar ediolar ne diyeyim:2:emziren kadının yanında durulmaz bide hiç göğüs görmemiş gibi bakmaları yokmu
yavrum benim ellerine sağlık ..
he ya sanki hiç meme görmemişler.. :19::19:olsu işte mamayla beslenen bir bebeğim var bide telde bana demez mi ne maması mamayla bebek mi büyütülür. bende hemencek koyunlarımı saydım saydım saydımm . 1-2-3-4-5-6....:47:

bişey değil kuzum yavrularımız rabbime emanet.bütün kötü gözlerden korusun onları.kız ben doğum yaptım telefonda esime dioki onun sütü yoktur mama versin diye.ulen 43 kiloyla hamile kalmıs olabilirim cizroz olabilirim ama normal doğumumuda yaptım sütümde vardı.size ne

u
sağol canım.. hemen masaüstüne attım.
inş çok zolanmayız bu ''sanatı'' icra ederken:1:

gittim kaynanam gile cesme gibi sütün var dediler.suan tek göğüse kaldım üstelik eskisi gibi değil.nazar ediolar ne diyeyim:2:emziren kadının yanında durulmaz bide hiç göğüs görmemiş gibi bakmaları yokmu
kesinlikle haklısın.. görülmedik bi şey gibi, gözlerini pörtleterek neden bakarlar blmyrm..:19:
annem beni hep uyarıyor, kimsenin yanında emzirme ve kızın altını değiştirme..

bişey değil kuzum yavrularımız rabbime emanet.bütün kötü gözlerden korusun onları.kız ben doğum yaptım telefonda esime dioki onun sütü yoktur mama versin diye.ulen 43 kiloyla hamile kalmıs olabilirim cizroz olabilirim ama normal doğumumuda yaptım sütümde vardı.size ne

millet bayılıyor böyle şeylere yorum yapmayı..

aaa, bu çocuk aç,
yok doymadı, aç bu çocuk,

(sütün yoktur, mecbur mamayla besliyorsundur bebeğini) derki,
ben 3 sene boyunca sadeceeee emzirdim..
hiiiç mama vermedim..

gazı var, gazı..

uykusunu alamadı bu, çok kısa uyudu..

siz çocuk baktım demeyin.. bizim zamanımızda bez mi vardı..
beyaz patiskaları yıkar, ütüler, bezlerdik.. :95::95::95::95:

aaa, bu çocuk aç,

hiiiç mama vermedim..

gazı var, gazı..

hiç sorma canım ya 20 günlük cocuğu oturtmaya kakltı onun kemikleri batar yapma dedim bişey olmaz 5 tane büyütmüşüm dedi
uyandır gündüz uyumasın dedi gece uyuyamazmış
evde yeller esiyo ceryandayız.cok üstüne düşüyon cıplak dursun dedi neler neler bide dioki o uyurken sende git uyu kızım dio sna güvenip nasıl uyuyum benden korkmasa horon teptirecekti esim karadenizli:)

kız ben bu profildeki minnakı ısırcam,
elleri de birleştirmiş benim zilli gibi..
bu ne yaaa!!! ne kadan dadlu kız buu?:52:!

teşekkür ederiz teyzes ayşeciği göremedik daha :52:

kızlar bebeklerinize su veriyormusunuz? nezamn vermeye baslıcaz ???:44:

ben doğduğundan beri veriyorum

anaaaaaaaaaaaaaaa minicik anneeeee :16:

Gunaydiiinlaaaarrrr:3:

Kizlar sizin bebisler gecede kac kere kalkiyor?? Bizimki genelde 3 kez uyaniyor, bazen 1 kerede uyandigi oluyor. Nasil duzenliycem bilemiyorum. 3. Ayini dolduran bebekler geceleri kedintisiz uyuyabilirmis, bunu basarabilen varmi??

Bu arada bugun "uyku melegi Seride Samurkas" in semineri var, gitmeyi cok istiyorum oglusu ananesine birakabilirsem

benm bebeğim eskiden 12 de yatar sabah 5 6 gibi uyanırdı şimdi 9da yatıyor 4 de uyanıyor tekrar 6 da uyanıyor sonra uyuyor öğlene kadar gündüzleri uykusu azaldı :52::52:

benim minnak kafasını kaldırıyor ayaklarından güç alıp spa oturcak sanırım birde çenesi düşük aguuu ayyy eee ee abuuu deli ediyor :52:

her konuşanı dinliyor onlar susunca bu başlıyor doğduğndan beri ağzı köpük salyalı :52:

Bende temmuz 3 de dogum yaptım.Bebeğim 8 aylık doğdu .2160 gr.Cok ugrastım mama vermemek için .Yok sütün gelmıyor ,cocuk ac diye diye strese soktular.(sayelerinde sütüm azaldı)+ oglumun kalbinde delik oldugunu ogrenince mama vermeye basladım.Tek ogunde o donemler 120 cc içiyordu :))
Simdilerde 1 ay once grip oldu.Ondan sonra ne olduysa birden 2 gun sonra baktım ki biberondan midesi bulanıyor cocugun.19 kasımda işe baslıyacagım.Ne yapacagımı bilmiyorum.Sagılmıs olan sutu bile içmiyor biberondan.Sdece su içiyor Gogsumden hiç şikayeti yok biraksam 7/24 emer :).Doktorumuz kasık mamasına basla dedi ama .O da muhallebi gibi katı oluyor .Bebeğime zararı dokunurmu bilemiyorum.
Biberona nasıl tekrar alıstırabilirim :(
Acaba diş cıkarıyor olabilirmi?Bugun 5. ayına girdi.Elleri devamlı agzında ,Kulagını tutup cekiyor .cok huysuz.

:46::46::46:haklısın kuzummmmm

Bende temmuz 3 de dogum yaptım.Bebeğim 8 aylık doğdu .2160 gr.Cok ugrastım mama vermemek için .Yok sütün gelmıyor ,cocuk ac diye diye strese soktular.(sayelerinde sütüm azaldı)+ oglumun kalbinde delik oldugunu ogrenince mama vermeye basladım.Tek ogunde o donemler 120 cc içiyordu :))
Simdilerde 1 ay once grip oldu.Ondan sonra ne olduysa birden 2 gun sonra baktım ki biberondan midesi bulanıyor cocugun.19 kasımda işe baslıyacagım.Ne yapacagımı bilmiyorum.Sagılmıs olan sutu bile içmiyor biberondan.Sdece su içiyor Gogsumden hiç şikayeti yok biraksam 7/24 emer :).Doktorumuz kasık mamasına basla dedi ama .O da muhallebi gibi katı oluyor .Bebeğime zararı dokunurmu bilemiyorum.
Acaba diş cıkarıyor olabilirmi?Bugun 5. ayına girdi.Elleri devamlı agzında ,Kulagını tutup cekiyor .cok huysuz.

Canım benim oğlumda aynı...salyalı,eli ağzında :) ben 1,5 aydır mamayı kestim daha hiç vermedim,biberonla su veriyorum ya da sagdigim sutu.Dedigin gibi almıyor artik,1-2 haftadır bizde meyve puresi,suyu yoğurt gibi kendi hazırladığımız gıdaları veriyoruz.elma,tarhana çorbasını sevdi,diğerlerinde yüz burusturuyor.Ancak gecen gun esim ben sutu vereyim dedi,onda icti.Memenin kokusunu alıyor herhalde dedik.Sizde bir deneyin belki baskasından icer,cunku benim kucağımda ya da yüzümü görür görmez meme diye aranıyor :))

ay inanamıyorum ya benim oğlum da grip ve biberonu ne yaptıysam ağzına almıyor bugun
sütümü emiyor ama sütüm az:( ne yapacağımı şaşırdım ben de

benim bebeğime anne sütü yetmediği zaman mama da yediriyordum çok yiyordu ve çok hızlı kilo almaya başladı doktor mamayı azaltmamı yoksa obez olacağını söyledi..
ben de mamayı azaltmaya çalışırken
KV :"o doktor birşey bilmiyor yedir sen yedir." çocuk azcık mızmızlansa "aç bu çocuk aç"
özellikle ben emzirdikten sonra çocuk ağlamasa da "hala aç bu çocuk"demesi çok koyuyordu. ara sıra bebeğe doğru "yavruum bunlar aç mı bırakıyorlar seni" laflar ediyor
2 aydır sabrettim eşime de söyledim "hiç hoşlanmıyorum şu aç bırakıyorlar lafından ama sabrediyorum haberin olsun.."

dün sabah kv bizdeydi,oğlum mamayı biberondan yerken biraz isteksizdi
kv:"işte istediğiniz oldu çocuk yemiyor,aç bıraktınız çocuğu boşyere"
ben:anne aç bıraksak sence bu kadar kilolu olur muydu?
kv: şaka yapıyorum canııım
sonra yanıma geldi gülerek "heh heh ben şaka yaptım "
ben:"bir anneye söylenecek en kötü sözü söylüyorsun ama"
kv: "tabi ki anne çocuğunu aç bırakmaz kızım şaka yaptım ben"
-aferin mesaj yerine gitmiş-
sonra da oğluna doğru;"oğlum bak, dediğime alınmış"
eşim: o da aç bırakmasaymış (bravo ,pes)

Canım benim oğlumda aynı...salyalı,eli ağzında :) ben 1,5 aydır mamayı kestim daha hiç vermedim,biberonla su veriyorum ya da sagdigim sutu.Dedigin gibi almıyor artik,1-2 haftadır bizde meyve puresi,suyu yoğurt gibi kendi hazırladığımız gıdaları veriyoruz.elma,tarhana çorbasını sevdi,diğerlerinde yüz burusturuyor.Ancak gecen gun esim ben sutu vereyim dedi,onda icti.Memenin kokusunu alıyor herhalde dedik.Sizde bir deneyin belki baskasından icer,cunku benim kucağımda ya da yüzümü görür görmez meme diye aranıyor :))

Canım annem abim ablam babası kimseden almıyor .Sadece suyu içiyor ,sütü gossdmden lıkır lıkır içiyor ,biberondan içmiyor .Aptamilin muhallebi mamalarına dondum .2 gundur gece 11den sonra 1 saat cıglık cıglıga dovmussun sankı gibi aglıyor.İşe baslamasam onemli değil,Ayrıca iş yerınde sagdıgım sutu ne yapıcam yazık gunah ya ..

aaa, bu çocuk aç,

hiiiç mama vermedim..

gazı var, gazı..

Ne güzel yazmışsın, hep böyleler valla. Sütüm yetmiyor, kaynanamda anlatıyor bi sabah bi uyandım kaynatanin üstü sırıl sıklam ıslanmış sütümden dedi yaaaaaaa :53: Diker gözünü bakardı her emzirişimde, girerdi yatak odama otururdu yatağın bi ucuna emmesi bitene kadar izlerdi. Ah kafam ah desene bi git bebek emzircem diye! Aha şimdi geliyor komşu oluyos inşallah aynı safligim devam etmez. Dilim tutuluyor sanki ona karşı, arkasından sinir Küpüne dönüyorum. Artık kendimi sıkmak istemiyorum, dilime vercem biraz da o sıkılsın:47:

ay inanamıyorum ya benim oğlum da grip ve biberonu ne yaptıysam ağzına almıyor bugun
sütümü emiyor ama sütüm az:( ne yapacağımı şaşırdım ben de

benim bebeğime anne sütü yetmediği zaman mama da yediriyordum çok yiyordu ve çok hızlı kilo almaya başladı doktor mamayı azaltmamı yoksa obez olacağını söyledi..
ben de mamayı azaltmaya çalışırken
KV :"o doktor birşey bilmiyor yedir sen yedir." çocuk azcık mızmızlansa "aç bu çocuk aç"
özellikle ben emzirdikten sonra çocuk ağlamasa da "hala aç bu çocuk"demesi çok koyuyordu. ara sıra bebeğe doğru "yavruum bunlar aç mı bırakıyorlar seni" laflar ediyor
2 aydır sabrettim eşime de söyledim "hiç hoşlanmıyorum şu aç bırakıyorlar lafından ama sabrediyorum haberin olsun.."

dün sabah kv bizdeydi,oğlum mamayı biberondan yerken biraz isteksizdi
kv:"işte istediğiniz oldu çocuk yemiyor,aç bıraktınız çocuğu boşyere"
ben:anne aç bıraksak sence bu kadar kilolu olur muydu?
kv: şaka yapıyorum canııım
sonra yanıma geldi gülerek "heh heh ben şaka yaptım "
ben:"bir anneye söylenecek en kötü sözü söylüyorsun ama"
kv: "tabi ki anne çocuğunu aç bırakmaz kızım şaka yaptım ben"
-aferin mesaj yerine gitmiş-
sonra da oğluna doğru;"oğlum bak, dediğime alınmış"
eşim: o da aç bırakmasaymış (bravo ,pes)

Biran kendimi gordum yazdıklarında benimde kv ve esim aynı boyle ,Baskasının cocugu bu kadar senin ki bu kadar.Mama vermedin biberondan soguttun.Ben dedim sana gunde 2 kere ver diye ooo daha neler neler..Cocuklar genelde hastalık donemlerinde yapıyormus boyle .Birde ben arada cok uykulu oldugunda uyuma uyanma doneminde farketmeden bibernu verıyorum.O zaman cok az da olsa içiyor en fazla 1-2 dk (5 cc felan) artık bunlara bile sevinir oldum.

Ne güzel yazmışsın, hep böyleler valla. Sütüm yetmiyor, kaynanamda anlatıyor bi sabah bi uyandım kaynatanin üstü sırıl sıklam ıslanmış sütümden dedi yaaaaaaa :53: Diker gözünü bakardı her emzirişimde, girerdi yatak odama otururdu yatağın bi ucuna emmesi bitene kadar izlerdi. Ah kafam ah desene bi git bebek emzircem diye! Aha şimdi geliyor komşu oluyos inşallah aynı safligim devam etmez. Dilim tutuluyor sanki ona karşı, arkasından sinir Küpüne dönüyorum. Artık kendimi sıkmak istemiyorum, dilime vercem biraz da o sıkılsın:47:

4 yıllık evliyim bir tek lafna karsı gelıp birsey soylemedim .Cok sabırlıydım .Ancak dogumdan sonra bişey oldu dilimin bagı cozuldu sankı .Tavsiye ederim :)

benim babam annem çocuk aç ağlıyor emzir onlara göre gazı hiç yok yada hasta değil sürkeli aç çocuk :36::36:

kaynanalrda değil genelde bu böyle annem ben emzirmediğimde yazık günah çocuk yavrumm gariban diyor anne 3 aydır ben bakıyorum bakamasam böyle olurmu diyorum :36:
yavrumu yıkayamıyorsun kusmuk kouyor ee hep kusuyor napabilirim 2 3günde bir yıkıyorum

çocuk öğrüyor hal emzir diye uğraşıyorlar :9:

daha neler neler kendi annem olduğu halde :9:

Back
X