• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Eldivenleri daha dün aldık lcwden maymun beresi ile. Ben de taktırmaz diye düşündüm çünkü beresini de atıyo kafasından. Ama babasının taktığını görünce ve kar şokunu yaşayınca çıkarmak aklına bile gelmedi :)!!

Hamağımız çok şükür lehimlendi geldi. Ben ayağımda sallar uyuturum da bakıcının bacaklar zaten göçük :/

Arada aşı olmadık bence. 1,5 yaş aşımız var ocak başı...

Yok canım her türlü istediğim olmazdı da ben zaten kendi işini yapan bi şahsiyet olarak umursamazdım. Fakat şimdi iki kişi daha eklendi onu kaldıramıyorum. Bi de gelme amaçları iş kolaylatmaktı güyaaaaa. Sürekli ne yesek ne pişirsek. Çocuk coşsa bişi yapan yok anca oturdukları yerden dur mur. Zaten bugün asık suratlıyım ve eşim nolduğunu sorup duruyo. Dedim baydığımı ama yapabileceği bişi yok...
Dün bende baya stres oldum valla. Koştur koştur bu ne ya?
Aryammmm kız mercimek köftesi deyince sen gerildim yine :)

Bu akşam bi aile dostlarına oturmaya gidiyoruz. Efe çok coşmasa bari....
Uleyn mercimek köftesiiiiiii:/
hamak temalı genç odası varsa, neden olmasın? ahahahah :9:
bizimki de bereyi başında tutmuyor, sadece bere olsa, kapişonu, tacı, saç bandını. tokayııı, ama büyüyünce görürüm ben onu :1:

yok canım, arada aşı yok.
bizim de 14 ocakta randevu.

aman şimdi kar tatili olsun diye dua etmeyelim,
bak şeker pembeye erken sevindik neler oldu.. :35: sen iyi düşün, olsun mu olmasın mıı? :9:

geçmiş olsun, idrar yolları enf bulaşıyor muymuş?

ne doğru tespit 'anneysen, hasta olmak bile lüks' :100:

olmaz olur muuu? vaaaaaar var da işine gelmiyor :19:

Bulaşıyormuş evet, bende ilk kez duydum. Dün eşimin gittiği dr da ikimize de iğne vermiş antibiyotik. Baya ağırr:/ haftasonuna bitmezse bi daha dr yolu:/

Herkese günaydınnn...
Bugün kar tatili olur diye baya ümitliydim ama o kadar kar yok, hava buzz. Geldik mecbur.
Bugün aryanın sağlık ocağı kontrolü varmış, bizde iğne olucaz, bu soğukta .

Dün eve gittim mutfakta hiçbir faaliyet yok, çünkü öğle paydosunda uyuttuğum çocuk yarım saat sonra uyanmış. Kv telefonda konuştuğu için sesine uyanmış! Ve yatana kadar öyle huysuzdu ki, sabır diledim sürekli. Sonrasında benden hemen sonra kp girdi eve, ben namaz kılıyordum, kvye acıktığını falan söyledi. Kv mutfağa gitti, namazı yarım bırakıp mercimek köfteyi tamamladım, çorbanın yağını mağını hallettim. Namazımı tamamlayıncada eşim geldi, iğneye gittik. Sonra tekrar mutfağa gir masa hazırla, mutfağı toparla vs. Ardından huysuzluğu geçermi diye kızı banyo yaptırdım ama yok, kar etmedi. Tekrar ortağı topladım. 9 gb zar zor uyuyan aryadn sonra da çamaşır katla, bulaşık mak yerleştir vs. Çok gerildim. Ayrıca da bugün yemekiçinn hiç hazırlık yapmadım, kar tatili olacak diye. Hem ne yapacağımı bilmiyorum, hemde yapasım yok, nolacak bilmiyorum!
Ayrıca aryanın annem geldiğinde ve kv ler geldiğinde düzeni bozuluyor, uyuz oluyorum! Çocuk hemen uyum sağlayamıyor!

Bugün geç yatan çocuğum geç uyandı, yetiştiremedik ve kahvaltı yaptıramadım! Kvnin becesine pek güvenemiyorum. Ve hala da huysuzdu! O huysuz olunca bende otomatikman çok geriliyorum:/

günaydın canlar.. istanbul beyazlarını giymiş bu sabah :16:
insan sevindirik oluyor, özlemişiz beah :31:

eşim tatil olabilir diye şirket merkezine gitti, hadi bakalım hayırlısı..

aklına gelen başına geldi di mi?
bu kadarcık ufak tedbirle aslında yaşanılan, yaşanmayabilir ama göz ardı ediyoruz işte..
geçmiş olsun ki kötü bi şey olmamış. 4. kata yürüyerek çıkarken zorlananlar parnah kaldırsın bakim..
bizim ev asarsörsüz ve üçüncü kata her zaman ayşecikle,
otomatik ışık sönmeden hızla çıkmaya çalıştğımdan antremanlıyım. :115:

o hissi biliyorum :27:

busmai, bizimdir bizim kalacak!! :113:

ahahahah, 3000. sayfamızın konusu; ''busmainin topik kaçamağı''
acaba geçici bi heves mi yoksa gerçek aşk mı?:111:

şaka bi yana, ben destekliyorum. bak bakalım, senin mercimeğin arkadaşları n'apıyomuş?:1:

vuhuuuu!!!:52:
inş tatil olur, eşim gelir de birlikte çıkarız.. o çıkarmak istemeyebilir ama ısrar edicem. :23:
ama bizim eldivenimiz yokkiiiiii:5:

Çoraplar var eldiven yoksa :)
Ama oynar mı ki karda?

Şiir gibi oldu

Pembiş sende de mi durum aynı? Sadece efe ye mi bakıyor kv? Sana yardımı oluyor mu? Gerçi senin bakıcı da var. Bendeki de doyumsuzluk mu ne? Neyse çocuğa baksın da tek. Ya arya huysuz olunca sinirlendim, neye çatacağımı şaşırdım. Ve evet, herşeyi tek başına yüklenmek yoruyor insanı.

Çoraplar var eldiven yoksa :)
Ama oynar mı ki karda?

Şiir gibi oldu
züpper fikir yaa:9:
Dün eve gittim mutfakta hiçbir faaliyet yok, çünkü öğle paydosunda uyuttuğum çocuk yarım saat sonra uyanmış. Kv telefonda konuştuğu için sesine uyanmış! Ve yatana kadar öyle huysuzdu ki, sabır diledim sürekli. Sonrasında benden hemen sonra kp girdi eve, ben namaz kılıyordum, kvye acıktığını falan söyledi. Kv mutfağa gitti, namazı yarım bırakıp mercimek köfteyi tamamladım, çorbanın yağını mağını hallettim. Namazımı tamamlayıncada eşim geldi, iğneye gittik. Sonra tekrar mutfağa gir masa hazırla, mutfağı toparla vs. Ardından huysuzluğu geçermi diye kızı banyo yaptırdım ama yok, kar etmedi. Tekrar ortağı topladım. 9 gb zar zor uyuyan aryadn sonra da çamaşır katla, bulaşık mak yerleştir vs. Çok gerildim. Ayrıca da bugün yemekiçinn hiç hazırlık yapmadım, kar tatili olacak diye. Hem ne yapacağımı bilmiyorum, hemde yapasım yok, nolacak bilmiyorum!
Ayrıca aryanın annem geldiğinde ve kv ler geldiğinde düzeni bozuluyor, uyuz oluyorum! Çocuk hemen uyum sağlayamıyor!

Bugün geç yatan çocuğum geç uyandı, yetiştiremedik ve kahvaltı yaptıramadım! Kvnin becesine pek güvenemiyorum. Ve hala da huysuzdu! O huysuz olunca bende otomatikman çok geriliyorum:/
kv yaşlı mı, hasta mı, tembel mi bilmiyorum.
yani sen hazırlığı yapmışsın zaten. arya uyanıkken de mutfakta birkaç şey yapıp yemeği hazır hale getirebilir.
sen ondan temizlik çamaşır ütü beklemiyorsunki, yemek derdi onlarla geldi. :19:
aryanın yemesine da fazla takılma, acıkınca mutlaka yiyecek iki lokma az yer belki, ama yer.

günaydın canlar.. istanbul beyazlarını giymiş bu sabah :16:
insan sevindirik oluyor, özlemişiz beah :31:

eşim tatil olabilir diye şirket merkezine gitti, hadi bakalım hayırlısı..

aklına gelen başına geldi di mi?
bu kadarcık ufak tedbirle aslında yaşanılan, yaşanmayabilir ama göz ardı ediyoruz işte..
geçmiş olsun ki kötü bi şey olmamış. 4. kata yürüyerek çıkarken zorlananlar parnah kaldırsın bakim..
bizim ev asarsörsüz ve üçüncü kata her zaman ayşecikle,
otomatik ışık sönmeden hızla çıkmaya çalıştğımdan antremanlıyım. :115:

o hissi biliyorum :27:

busmai, bizimdir bizim kalacak!! :113:

ahahahah, 3000. sayfamızın konusu; ''busmainin topik kaçamağı''
acaba geçici bi heves mi yoksa gerçek aşk mı?:111:

şaka bi yana, ben destekliyorum. bak bakalım, senin mercimeğin arkadaşları n'apıyomuş?:1:

vuhuuuu!!!:52:
inş tatil olur, eşim gelir de birlikte çıkarız.. o çıkarmak istemeyebilir ama ısrar edicem. :23:
ama bizim eldivenimiz yokkiiiiii:5:

Çorap tak canikom. Ama yanına da bi çift çorap al çünkü sanırım çoraplar eldivenden daha hızlı ıslanır.

Herkese günaydınnn...
Bugün kar tatili olur diye baya ümitliydim ama o kadar kar yok, hava buzz. Geldik mecbur.
Bugün aryanın sağlık ocağı kontrolü varmış, bizde iğne olucaz, bu soğukta .

Canım benim şu hastalıklar bir an önce gitsinler sizin aileden inşallahhhh.

Canım benim yaaaa. Sen de atom karınca gibi olunca kv hiçbişi yapmıyo. Bence evde malzeme varsa yemeğin adını koy ve gerisini ona bırak. Sonuçta portakallı ördek falan yapmıcak. Yoksa bu tempo seni çok mutsuz bir insan yapacak :(

Pembiş sende de mi durum aynı? Sadece efe ye mi bakıyor kv? Sana yardımı oluyor mu? Gerçi senin bakıcı da var. Bendeki de doyumsuzluk mu ne? Neyse çocuğa baksın da tek. Ya arya huysuz olunca sinirlendim, neye çatacağımı şaşırdım. Ve evet, herşeyi tek başına yüklenmek yoruyor insanı.

Canım bizimkiler şuan msafirlik modunda yani çocuk bakma yok. Bakıcı geliyo. Yemeği ise kp herşeyi beğenmediği için kv yapıyor ama tabi damak tadımız tam uyuşmadığı için ben de Efe ve benim yiyebileceğimiz birşeyler yapıyorum.

Efe de geçen gün sesten az yatıp kalkınca akşama kadar burnumdan getirdi. Tabiki mecbur günü bitirmeye baktık. Kimse de ek bişi yapma modunda değil; mecbur ben eyledim durdum.

Sana tavsiyem zor olsa da şu: huysuz olacaklarsa olsunlar, sinirleri bozulacaksa bozulsun veletlerin. Sonuçta onları pamuklar içinde, herşeyden koruyarak büyütmemeliyiz. Sonra fanustan çıkmış gibi oluyorlar büyüyünce... Sen de okuldan biliyorsundur zaten. Bi de valla aç olup dayanamazlarsa yerler boşver...

Bu saat oldu bakıcı ortalıkta yok. Geç gelsin tamam da haber vermemesine kızıyorum. İki gündür de haber vermenin önemi üzerine bi ton bişi söyledim ama yok.

Aryam; pembiş haklı, çocuklar biraz da farklılık yaşamış oluyor. Ama tabi bu huzursuzluk en çok bizi delirtiyor, alıp kendileri ilgilense neyse..

Yani niye böyle anlamıyorum annem gelince 1 dk durmaz , oturtmaya çalışırım kadını oturmaz. Şurayı toplayayım çorba yapayım vs..
Ama kv ler gelince daha çekingen oluyo galiba ,işimize müdahale etmek mi istemiyorlar anlamadım..
Aslında kıyaslanacak bişey de yok zaten farklı kulvardalar :)

Zaten sınırlı süre berabersiniz , biraz sabır o kadar.. Tatsızlık olmadan atlatmaya bakın bu süreci.

Ya kizlar hem kar yagiyo hem simsek var cok ilginc ilk kez boyle goruyorum...
Benim oglumda babasinin telefonu sabah sabah calinca uyandi ve simdi cok huysuz cok sinir oldm bnde

Canım bizimkiler şuan msafirlik modunda yani çocuk bakma yok. Bakıcı geliyo. Yemeği ise kp herşeyi beğenmediği için kv yapıyor ama tabi damak tadımız tam uyuşmadığı için ben de Efe ve benim yiyebileceğimiz birşeyler yapıyorum.

Bu saat oldu bakıcı ortalıkta yok. Geç gelsin tamam da haber vermemesine kızıyorum. İki gündür de haber vermenin önemi üzerine bi ton bişi söyledim ama yok.
aynı fikirdeyim. sen malzemeyi tedarik et, bugün şu yemeği yap de yapsın.
kolay ve el oyalamayan şeyler olsun ama...

yavrum sen de genel olarak konuşma, bunda bi şey yokki. geç geleceğin zaman ara haber ver.
nerede olduğunu ne zaman geleceğini bileyim, hem merak ediyorum de.

Yani niye böyle anlamıyorum annem gelince 1 dk durmaz , oturtmaya çalışırım kadını oturmaz. Şurayı toplayayım çorba yapayım vs..
Ama kv ler gelince daha çekingen oluyo galiba ,işimize müdahale etmek mi istemiyorlar anlamadım..
Aslında kıyaslanacak bişey de yok zaten farklı kulvardalar :)

Zaten sınırlı süre berabersiniz , biraz sabır o kadar.. Tatsızlık olmadan atlatmaya bakın bu süreci.
evet farklılar, farklı kulvardalar ama karakter ve huy çok etki ediyor.
yani oraya yardıma gitmişsin. yemek de en büyük ihtiyaç ve ev sahibine aynı oranda dert.
pek ala sorulabilir. bu akşam ne yemek yapılacak, hazırlığı varsa ben yapayım,
ya da şunu şunu ben yapayım, bunu sen yaparsın diye.. bunlarda bi şey yokki :19:
işine karışmayayım da vardır ama tembellik ve hizmet edilmesi isteği de yatsınamaz bence.

züpper fikir yaa:9:

kv yaşlı mı, hasta mı, tembel mi bilmiyorum.
yani sen hazırlığı yapmışsın zaten. arya uyanıkken de mutfakta birkaç şey yapıp yemeği hazır hale getirebilir.
sen ondan temizlik çamaşır ütü beklemiyorsunki, yemek derdi onlarla geldi. :19:
aryanın yemesine da fazla takılma, acıkınca mutlaka yiyecek iki lokma az yer belki, ama yer.
İşte savunması da hazır, aryayı bırakıp bişi yapamıyorum diyor. Ben nasıl yapıyorsam?
Çorap tak canikom. Ama yanına da bi çift çorap al çünkü sanırım çoraplar eldivenden daha hızlı ıslanır.

Canım benim şu hastalıklar bir an önce gitsinler sizin aileden inşallahhhh.

Canım benim yaaaa. Sen de atom karınca gibi olunca kv hiçbişi yapmıyo. Bence evde malzeme varsa yemeğin adını koy ve gerisini ona bırak. Sonuçta portakallı ördek falan yapmıcak. Yoksa bu tempo seni çok mutsuz bir insan yapacak :(

Efe de geçen gün sesten az yatıp kalkınca akşama kadar burnumdan getirdi. Tabiki mecbur günü bitirmeye baktık. Kimse de ek bişi yapma modunda değil; mecbur ben eyledim durdum.

Sana tavsiyem zor olsa da şu: huysuz olacaklarsa olsunlar, sinirleri bozulacaksa bozulsun veletlerin. Sonuçta onları pamuklar içinde, herşeyden koruyarak büyütmemeliyiz. Sonra fanustan çıkmış gibi oluyorlar büyüyünce... Sen de okuldan biliyorsundur zaten. Bi de valla aç olup dayanamazlarsa yerler boşver...

Dün yemeğin adını koydum ama diyorum ya, aryadan yapamamış. Dün kp de pazardan lahana almış( ki canının istediği şeyleri alır getirir ki bunu yapın demektir) valla saramayız da kapuska yaparız artık dedim kv ye. O da sen hazırla, arya uyuyunca ben sarayım diyor. Hazırladıktan sonra sarmada ne var.

düşünüyorum, benim kv olsa, sorar ne yemek yapılacak diye,
denilmese bile börek tatlı vesaire yapar. diyorum ya, karakter ve huy.

olmasa benimkini göndereyim kııız :9:

Son düzenleme:

İyiymiş. Bide pembiş diyor ya damak tadı farklı diye, bizimde farklı, hem onlara hem eşime hem aryaya uyabilecek bir menü bile insanı yoruyor. Hiç yoktan 3 çeşit yemek oluyor zaten.

Benimki boyle bi durumda sormadan direk bastan asagi donatir herseyi yapar sofrayi da kurar biz gelmeden amaaa sizin o cocuklarla ilgilenme konusunda kendi haline birakir oyle cok ustune dusmez is guc vardi modunda surekli yani sizinki cocuk yuzunden yemek yapamazken bnmki yemek yuzunden cocukla cok ilgilenmez ://

Benimki boyle bi durumda sormadan direk bastan asagi donatir herseyi yapar sofrayi da kurar biz gelmeden amaaa sizin o cocuklarla ilgilenme konusunda kendi haline birakir oyle cok ustune dusmez is guc vardi modunda surekli yani sizinki cocuk yuzunden yemek yapamazken bnmki yemek yuzunden cocukla cok ilgilenmez ://

araç, amaç olur diyon yani:30:
kv ler cıns cınnns!:9:

eşim izin yok, belki öğleden sonra erken çıkarım diyor.
ben de bismillah diyip ayşecikle bahçeye inmeye karar verdim :27:
inş bi zeval olmaz..

:9: o da iyiymiş. Aslında kimsenin yapısı birbirine uymuyor, annemi bile eleştirdiğim noktalar oluyor çocuk konusunda. Biz titizlendikçe de sinir katsayımız artıyor. Ama en basiti, hayır olmazdan anlayan çocuğum artık ağlayarak istediğini yaptırıyor. İnatçı ve her istediğini elde ediyor. Yaptırmayın dedikçe de " torununa kıyamayan ebebeynler" çıkıyor ortaya. Sonuç: başbelası, yoktan, dur dan anlamayan ağlak bi sıpa!

Ya kizlar hem kar yagiyo hem simsek var cok ilginc ilk kez boyle goruyorum...
Benim oglumda babasinin telefonu sabah sabah calinca uyandi ve simdi cok huysuz cok sinir oldm bnde

Ooof of o alarm olayı beni de delirtiyo. Hem kalkmıyo hem de sabahın körüne kuruyo

Back
X