Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

yok artıkk deseydinn :19: benim kocamda erkek kardeşi olmucakmı çocuğumun deyip duruyor bende bana abi der diyorum :27: :1:

ayyy canım geçmiş olsun üzülme inşallah kolay atlatır :16:

hayrlı uğurlu olsun efenim :46: bizimkide çok fena ama ağzını açmıyorki kontrol edeyim

cenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :49: b smileyi kaldır :1::9::10:

istanbulun anadolu yakasındasınız şeker portakalı ve cena sanırım yoksa köprüde yakalardım sizi :37:

evet canım anadolu yakasındayız köprüdede beykoz ayağında daha çok takılıyoruz sen karşıdamısın?

sen İstanbulda mı oturuyorsun?

evet istanbul zeytinburnu avrupa yakası

evet canım anadolu yakasındayız köprüdede beykoz ayağında daha çok takılıyoruz sen karşıdamısın?

ben karşıdayımm emin önünden bir köprü biliyorum hamileyken felan ok giderdim balık yemeye ama kısmet olmadı doğumdan sonra

gerçi şimdi kendi burnumun ucunu göremiyorum :111:

evet istanbul zeytinburnu avrupa yakası

ben karşıdayımm emin önünden bir köprü biliyorum hamileyken felan ok giderdim balık yemeye ama kısmet olmadı doğumdan sonra

gerçi şimdi kendi burnumun ucunu göremiyorum :111:

aa canım sen zeytinburnundamısın benim eski memleketm bakırköy yakınmışız

Bebekleriniz kusmaya başladığı an doktorunuzla paylaşın. Fışkırır tarzda ise sorun var demektir..

Bebek reflü şikayetleri şu şekilde..

- Fışkırır tarzda kusmalar varsa
- Kilo kaybı yada durma
- Öksürük varsa
- Salya varsa
- Aşırı derecede ağlama huzursuzluk uykusuzluk ama uyku halleri (gaz sancısı yapar ve mide ağrısı yapar.)
- Hırıltı

Eğer kilo alımında bir kötü durum yoksa 6. ayda oturmaya başlayınca geçildiği söyleniyor. Fakat kilo kaybı yada durması varsa reflünün tedavi yollarına gidin..

Benim bebeğimde de 3. ayında ki kilosunda 2. aydaki kilosunda değişiklik olmadığı gibi 200 gr da vermişti. Zayıflamaya başladı yani..

Mamasına gaviscon toz karıştırıp kullandık 2 hafta kadar tam anlamı ile geçmedi..
Bu sefer Mamasını değiştirdik milupanın AR kusturmayan mamasını kullandık çok işe yaradı. Ama gaviscon tozu karıştırmaya devam ettik kilosuna göre nasıl kullanacağınız yazıyor…

Halen geçmeyince 15 gün içinde motilium şurup kullanmaya başladık.. yemekten yarım saat önce aç karnına surubu içiriyorsunuz..

Tedavisi 1-3 ay arasında devam ediyor kusmalarına göre yani. Kusması kesilince ilaçlarıda sakın kesmeyin. Devam edin..

Ayrıca AR mama katı bir mama onun için mama aralarında suyu biraz fazla verebilirsiniz. Çünkü çok kurutuyor dudaklarından da anlayacaksınızdır.. yedirdikten 1 saat sonra su içiriyorum. Tekrar 1 saat sonra yine su içiriyorum.. Mamanın arkasından su içirmeyin. Yoksa Mamayı sıvı hale getirip tekrar kusmasını sağlarsınız..

Ayrıca mamayı tek seferde yedirmeyin. Ben 2 yada 3 parçada 5 – 10 dakikalık aralarla yediriyorum.. aralarda gazını da çıkartmaya çalışıyorum..

Mama araları 3 saat yada 3.5 saat aralarla yedirin. 1 saat 2 saat aralarla değil.. anca sindiriyor çünkü ve mideden sindirmesi kısa sürede olmuyor.. ben mesela 3.5 aylık bebeğime 3 yada 3.5 saat ara ile 180 yediriyorum. 1 günde 5 öğün olarak..

Yedirirken 45 derece eğimle yediriyorum.. yedirdikten sonra 15- 20 dakika kucağımda dik pozisyonda tutuyorum.. ve yatağıda yine 45 derece eğimli şekilde yatırıyorum.. Yatağının baş kısmını eğimli şekilde yastıklar koyarak yaptım..

Bu konuyu önemseyin.. çünkü ileride mide reflüsü kalıcı hale gelmemesi için. Yoksa mide ameliyatı olmak zorunda kalınabilinir..

Bu dediklerimi yaptığınızda ve düzelme yoksa kesinlikle çocuk gastrolojisine gitmenizi öneririm..

Reflü sorunu varken 350 lere düşerken yemesi günlük. Şimdi çok şükür 900 cc ‘ye dayandık. 20 günde bu kadar yol katettik.. biraz dikkatli yedirmek gerekiyor.. moralinizi kesinlikle bozmayın. Ben çok bozmuştum. Sizde özenli davrandığınızda farkı ve iyileşmeyi göreceksiniz..

Geçmiş olsun tüm bebişlere ve annelerineee 

bi yerden alıntı :26: bende tüm belirtiler var

Abooooowwww!!! ilk diş sizdenmi geliyor yoksa....:52::52::52:
Maşaallah kızına canım..:16: Allah nazarlardan saklasın.. çok tatlı maşaallah..:54:. okudum üfledim kızına..:34:. adı ne bu fıstığın?:emir_bebek:

;) ilk dişleriniz hayırlı olsun

;) simdi Kanaltürk'e geçtim

ben normal bebekler gibi alt yerine üstten çıkardığım için üstü kontrol edip duruyorum benimkide anaya çektiyse üstten çıkarır

hayrlı uğurlu olsun efenim :46: bizimkide çok fena ama ağzını açmıyorki kontrol edeyim

Tesekkur ederiz hanımlar geliyor valla dişlerimiz. Elime gelmeye başladıılarr. Ayy görünce içim bir tuhaf oldu vallahiii

sağol canım olurmu hiç sennkide maaşşlh :nazar:

olması gereken o benim eşimde bende 172 yiz ben şuan 58 kiloyum :27:

doğumdan sonra benim gibi ayağı büyüyüp boyu uzayan varmı 40 gyyordum 41 giyiyorum boyumda 171 felandı 172 olduuu
:12::8:

bende diyorum noluyo benim ayaklarda büyüdü geçen hafta bot aldım normalde 37 giyerim hatta mağazada giydim rahattı ama biraz yürüyünce mahvetti ayaklarımı yarın gidip değiştirecektim :18:

aynen aynen ya bizimkide kıza da bir kamış alcam biraz daha büyüsün diyor:1: dediğin gibi bizden bulamadıkları hevesi kızlarından alacaklar sanırım:34:
bana attırdı birkaç kez ama zor ya şöyle zor boğazda sahilde arabalar geçiyor kurşun bir arabanın camına gelcek hıh al o zaman başına belayı korkuyorum bende orda atmya:50::
bana da attırdı :1: ben tırsıyom birine gelcek kurşun diye..:18: adam öyle rahatkii...:121:

ikiside bacaktan herhalde gene:44:
emin değilim ama sanırım ikisi de bacaktan..
çünkü 2. ay karma ve zatüreye ek bi de verem vardı, verem, kola yapıldı..
diğer ikisi bacaklara:43:

ayyy canım geçmiş olsun üzülme inşallah kolay atlatır :16:
inş:25:

cenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :49: b smileyi kaldır :1::9::10:
:60::60::60:

anadolu yakasındasınız şeker portakalı ve cena sanırım yoksa köprüde yakalardım sizi :37:
ben maltepe idealtepede oturuyorum..
köprü dediğim galata köprüsü.. :1:

kocarlindeyim fazla uzak sayılmaz ama gene de mesafe işte
ben de kocaelinde oturdum bir sene.. :3:

dünden yemeğim var, bugün yemek yapmayacak olmak ne kadar güzel:23:
kalkıp bi kakaolu kek koyayım da, akşam çayla yirik.. :24:
herifin dizisi var bu akşam, tahmin edersiniz hangisi:27:

dünden yemeğim var, bugün yemek yapmayacak olmak ne kadar güzel:23:
kalkıp bi kakaolu kek koyayım da, akşam çayla yirik.. :24:
herifin dizisi var bu akşam, tahmin edersiniz hangisi:27:

ohhh ne güzel valla bizde yemek yok:27: eve gidip yemek yapacak bünye hiç yok:33:
ohhh eşinde keyif valla gerçi bizimkide bu aralar iş yerinde yoruluyor artık bizim tv saatleriimiz bitti melisanın gözünün içine bakıyoruz
hadi kızım uyu bizde uyuyalım diye :37:

ohhh ne güzel valla bizde yemek yok:27: eve gidip yemek yapacak bünye hiç yok:33:
ohhh eşinde keyif valla gerçi bizimkide bu aralar iş yerinde yoruluyor artık bizim tv saatleriimiz bitti melisanın gözünün içine bakıyoruz
hadi kızım uyu bizde uyuyalım diye :37:

bende de bugünlerde yemek yapmaya karşı bi isteksizlik varki anlatamam..
Allahtan eşim balık getiriyor da, arada bi yırtıyorum :27:

bizimki 11-12 deyince yatıyor be şeker portakalımm, biz ayşecikle iki gece kuşu bekliyoz..:1:
ayşecik yatınca ben de yatıyorum..

Back
X