Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

oturduğum yerde sararım. kaç gündür aynı yemekleri yiyor eşim.
sağolsun, hazır alayım, balık getireyim diyor da, bir iki tencere yemek olsun dolapta rahat ediyorum iki gün.
barbunyayı da ne severim ben yaaa:56: bi de barbunya mı yapsamm?

barbujya sevdası da senden bulaştı zaten. ilk bu yaz buzluga barbunya attım:13:

bu arada patates almış başını gitmiş ya, kilosu 3,5 lira :53:

günaydın canlar. yine sabah gün aymadan kalktık ayşecikle.
küçük hanım çok mızmız. emdi, kalktı. şuan ayakta göğsümün ucunu tutuyor. kaç dakikadır böyle duruyoruz
kapatmama izin vermiyor. :53:

1,5 yaşını aştılar. odaları ayırma vakti geliyorken mutlaka
uyku eğitimi almış olmaları lazım. ikisi birden çok zor olur. zaten emmeyi bırakınca kesintisiz uyuyacaklar.
ben de yatağına koyuyorum, hadi uyku vakti. iyi uykular, aferin kızıma diyorum. çıkıyorum. hamdolsun bu rutine alıştı.
büyük rahatlık çocuğun kendi kendine uyuması. bazı geceler eşim, emzirdikten sonra yatağına koyma, bizimle uyusun diyor
ben her zaman yatağında uyumasını tercih ederim, zaten çarpıp ezicez diye uyuyamıyorum o yanımızdayken.
ötesinde birkaç kez denedik. aramızda uyuyamıyor. sürekli sağa sola dönüyor, yatağı yadırgıyor.

amiiin :16:

maşallah enişteye:46:

bu insanlar hakikaten bi garip. aklı eren çocuğa bile böyle şeyler söyleyenler var.
yani onu dedin de, ne oldu? başın göğe mi erdi? duruma bi katkı mı sağladın?
içimden geçen; alcan kızılcık sopasını, geçicen ensesine. yer misin yemez misin.. :kkk::57:

ah canım benim ya, o bile biliyor sıkıntısını, çözüm arıyor :5:
tv de reklam gördüm, sanırım elifnaz da söylemişti, cold mix diye bi damla. yastığa ya da çocuğun yakasına damlatılıyor.
acaba bebelere de kullanılır mı? etkili bi şey belliki..:44:

Canim ben kullanıyorum oğluma. Unlu bi doktor var Ya kadir Tuğcu olmasi lazim sitesinde öneriyordu. Bence etkili.

Slm kızlarr....
Dr aryanın böbreğindeki taş için ilaç verdi, eritme yoluna gideceklermiş. 2 ay sonra bir daha tahlil var:/

Bu arada aşırı düzenli olan adetim bugün itibarıyla 1 hafta önce geldi. Önce sabah dra gidecektim, sonra strestendir diye erteledim. Doğru mu yaptım bilmiyorum.

Bugün ananneye gidesimiz var, bakalım kızçem uyansın gideriz. Bizden de böyle....

Bu arada şaka maka hakkatten bu topikte hamile olmayanlar azınlıkta!!!! İlk ben demiştim2. çocuk yapçam diye. En sona ben kalacam bu gidişle:) alıştım rahatlığa:))

Slm kızlarr....
Dr aryanın böbreğindeki taş için ilaç verdi, eritme yoluna gideceklermiş. 2 ay sonra bir daha tahlil var:/

Bu arada aşırı düzenli olan adetim bugün itibarıyla 1 hafta önce geldi. Önce sabah dra gidecektim, sonra strestendir diye erteledim. Doğru mu yaptım bilmiyorum.

Bugün ananneye gidesimiz var, bakalım kızçem uyansın gideriz. Bizden de böyle....

Bu arada şaka maka hakkatten bu topikte hamile olmayanlar azınlıkta!!!! İlk ben demiştim2. çocuk yapçam diye. En sona ben kalacam bu gidişle:) alıştım rahatlığa:))
Geçmiş olsun canım. İlaçla eritilmesi çok iyiymiş.
Evet, kararız ile sen hamilelikten söz ediyordunuz. Sende tık yok.
Ben de bu havada sabah sabah gaza gelip cam sildim. Hava bulutlu ama ne yapayım artık, şansıma.

Slm kızlarr....

Aryamm ben dunun sokundan sana yazamadim cook buyuk gecmis olsun kuzuya ins bir an once erirde feraha erersiniz 2 ay da az degilmis o kdr da ancak mi eriyormus yaw..
Ewt hamileler gercekten cogaldibhakkaten ne bereket varmis topikte yahu ;)

slm kızlar. maşallahh hamişlerr artmışş bereketliii bu topikk ya.allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah.emzirme konusunda ben sıkıntı yaşadım. dr. bana hemen kessen ii olur dedi. bende birden kestim ama çok zor oldu 1 hafta gögsümün acısından çok çektimm. hiç tavsiye etmiyorum o yüzden .

hasta bebeklerede acil şifa annelerede sabırr versin rabbim. bu çocuklar hasta oldumu insanın ömründen ömür gidiyo.

benim kızın da burnu akıyo ama çok sıkıntılı bir durum yok şu an inşallah ilerlemez.

slm kızlar. maşallahh hamişlerr artmışş bereketliii bu topikk ya.allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah.emzirme konusunda ben sıkıntı yaşadım. dr. bana hemen kessen ii olur dedi. bende birden kestim ama çok zor oldu 1 hafta gögsümün acısından çok çektimm. hiç tavsiye etmiyorum o yüzden .

Saolasin Allah razi olsun...ben de asamali kesmeye calisicam ins ama hic niyeti.yok oglusun surekli istiyo dikkatini dagitmaya calisiyoruz ins benimkide cok uzun surmez bi benim.doktor mu saf anlamadim yaa kesmene gerek.yok.dedi

Aryamm ben dunun sokundan sana yazamadim cook buyuk gecmis olsun kuzuya ins bir an once erirde feraha erersiniz 2 ay da az degilmis o kdr da ancak mi eriyormus yaw..
Ewt hamileler gercekten cogaldibhakkaten ne bereket varmis topikte yahu ;)
Düşünce çalışan bayan için senin yaptığın çok mantıklı. Bir de ücretsiz izindeydin. Ne güzel hiç başlamamış olacaksın. Başlayıp kısa bir süre çalışıp izne ayrılmak daha zor bence. Bunda da ücretsiz izin kullanırsan zaten epey büyütmüş olursun. Hele Yasir koca adam olur .:9:

Minik kuşumu uyuttum. Eşimi aradım, gel şans Sütlü kahve yapayım dedim. Yanında birileri varmış. Bakalım gelebilecek mi diyordum ki şimdi aradı geliyormuş.:21::7::7:

Düşünce çalışan bayan için senin yaptığın çok mantıklı. Bir de ücretsiz izindeydin. Ne güzel hiç başlamamış olacaksın. Başlayıp kısa bir süre çalışıp izne ayrılmak daha zor bence. Bunda da ücretsiz izin kullanırsan zaten epey büyütmüş olursun. Hele Yasir koca adam olur .:9:

Tekrar 2 yil ucrtsiz izne ayrilirim saniyorum ewt yasir 4 yasini gecmis olur o zamana kadar da su anda gorev yapacak.oldugum okul mudurum duyunca ne.dicek.cok merak ediyorum :)

oyy kıyamam kuzucuğa :) peki hemen kesince senin göğüslerin ağrımadı mı?

bana da millet salça sür falan demişti ama ben korkarak bırakmasını istemedim,alıştıra alıştıra bıraktırabildim Allahıma şükürler olsun istediğim gibi gitti..
insanlar olayları çok abartıyor.
bak mesela şimdi herkes oğluma "yazık sana kerem, pabucun dama atılacak" diyor çok sinirleniyorum. Allahtan anlamıyor.
bu insanlar neden böyle, sürekli negatif?

benim kız veya erkek olsun gibi hiç bir istek yok içimde nedense. her şekilde mutlu olurum yeter ki aramıza katılsın sağlıkla:) hep aklıma geliyor; ikinci bir yavrum olacağına nasıl şükretsem bilemiyorum.. etrafımda onca çocuk özlemi çeken varken. sen de böyle düşün.

ama cinsiyeti çok merak ediyorum tabi. bu cumartesiye randevu aldım öğreneceğiz inşallah son 3 gün:)

Kesinlikle çok sevindik biz de. Çünkü oğlum evliliğimizin 4. Yili geldi. 3 sene korunmasizdik. İkimizde de problemler vardi.benim ki küçük bi operasyonla halloldu ama eşimin sperm sayisi azdi. Tüp bebek bile zor demisti bi kaç doktor. 21 ay sonra hamile kaldim. Eşime takviye kullandik. Tam oldu dernken 2 aylik kalbi durdu. 6 ay sonra oğluna hamile kaldim ve hamilelgim çok zor geçti. 4 aylik olana kadar calisamadim kanamam oldu. O yüzden dogduktan sonra sadece 6 ay dikkat ettik dikişlerden dolayı o da. Doktora sormustum 2. Hamilelik için. Oğlum yasindayken de 2. Hamileliğini öğrendik ve çok sevindik her ikimiz de. Bu kolay oldu diye. O yüzden cinsiyet takintimiz yok. Bir de pihtiliasma var her gün iğne yapiyorum kendime. Bizim için 2 bebek de mucize. O yüzden hic aglamasin yeni hamile olan arkadas.

dilanaz, nerdesin yaaa? bi ses ver!!:72:

sağolasın canım:70:

misafirlerim var,iki gündür annemlerle,kardeşimle eşi.

bizde yarın annemlerle gideceğiz.yoğun olduğum için giremedim.

şuan onlar bi tanıdıklarına ziyarete gittiler.bende fırsatı değerlendirdim.

dün alışverişe çıktık.kayınvalidem umreye gitti.ona bir boydan elbise aldım.

artık umre dönüşü karşılıklı hediyeleşiriz.:1:nfk ayşecik sütü hiçmi içmiyor?

hani ballı filan versen.biberon alsaydı dahamı kolay alışırdı acaba?

bu arada benim oğlan şurup delisi şurup kutularını saklıyorum görse illa içecek:33:

born hayırlı olsun canım.çok sevindim:nazar: topiğmizin hamileleri artıyor.pembe ve nfk,dan

ikincileri bekliyoruz.efe abi olsun ayşecikde abla olsun....

Saolasin Allah razi olsun...ben de asamali kesmeye calisicam ins ama hic niyeti.yok oglusun surekli istiyo dikkatini dagitmaya calisiyoruz ins benimkide cok uzun surmez bi benim.doktor mu saf anlamadim yaa kesmene gerek.yok.dedi

Canim nette arastirmistim. Bu konuda farkli görüşler var tip alaninda. Bazilari var iki çocuk birden emzirmeye devam ediyor. Hamileyken birakmasan ve doğduktan sonra da birakmasan gibi. Ama hangi bebeğe gore sut üretimi oluyor vücutta tabi orasi karisik.

Kesinlikle çok sevindik biz de. Çünkü oğlum evliliğimizin 4. Yili geldi. 3 sene korunmasizdik. İkimizde de problemler vardi.benim ki küçük bi operasyonla halloldu ama eşimin sperm sayisi azdi. Tüp bebek bile zor demisti bi kaç doktor. 21 ay sonra hamile kaldim. Eşime takviye kullandik. Tam oldu dernken 2 aylik kalbi durdu. 6 ay sonra oğluna hamile kaldim ve hamilelgim çok zor geçti. 4 aylik olana kadar calisamadim kanamam oldu. O yüzden dogduktan sonra sadece 6 ay dikkat ettik dikişlerden dolayı o da. Doktora sormustum 2. Hamilelik için. Oğlum yasindayken de 2. Hamileliğini öğrendik ve çok sevindik her ikimiz de. Bu kolay oldu diye. O yüzden cinsiyet takintimiz yok. Bir de pihtiliasma var her gün iğne yapiyorum kendime. Bizim için 2 bebek de mucize. O yüzden hic aglamasin yeni hamile olan arkadas.

Bebek konusu hassas bi konu...
Su anda da.oldukca hassasim zaten "hic aglamasin yeni hamile olan arkadas" derken benim.ne yasadigimi bilmiyosun ben senin yasadiklarini okudum.cok.da sevindim Allah isteyen herkese versin tabi ne mutlu hayirli olsun...ama sen benim ilk.bebegim hakkinda.cok fikir sahibi degilsin saniyorum.canim bebegim kolikti ve destekcim.bir.Allah in kulu yok beklenmedik hamileliklerde herkes bu soku yasar diye dusunuyorum yoksa ne cinsiyet takintim var.ne de baska biseu herseyin Alah tan oldugna inancim.sonsuz Rabbim.neyler neylerse guzel.eyler herkes icin hayirlisi...

Bebek konusu hassas bi konu...
Su anda da.oldukca hassasim zaten "hic aglamasin yeni hamile olan arkadas" derken benim.ne yasadigimi bilmiyosun ben senin yasadiklarini okudum.cok.da sevindim Allah isteyen herkese versin tabi ne mutlu hayirli olsun...ama sen benim ilk.bebegim hakkinda.cok fikir sahibi degilsin saniyorum.canim bebegim kolikti ve destekcim.bir.Allah in kulu yok beklenmedik hamileliklerde herkes bu soku yasar diye dusunuyorum yoksa ne cinsiyet takintim var.ne de baska biseu herseyin Alah tan oldugna inancim.sonsuz Rabbim.neyler neylerse guzel.eyler herkes icin hayirlisi...

Tabiki bilmiyorum canim neler yasadigini. Sadece ogrenince agladim diyince moral olsun diye yazmak istemiştim. Haklisin tabiki. Hamilelik kolay bisey değil bebek bakimi da öyle. İlk zamanlar insan daha hassas oluyor. Sütten kesme olayi da insani duygusal olarak cok etkiliyor. Allah yardimcimiz olsun.

Canım ya ben de bir düşük yaşadım, 1 yıl sonra ancak hamile kalabildim. 2.den pek ümidim yoktu o yüzden ama çok istiyordum çok şükür bizimki de sürpriz oldu. Ben de bazen düşüncelere dalıyorum 2 çocukla nasıl yaparım diye ama bi şekilde büyüyecekler diyorum mutlu oluyorum :)
Tekrar 2 yil ucrtsiz izne ayrilirim saniyorum ewt yasir 4 yasini gecmis olur o zamana kadar da su anda gorev yapacak.oldugum okul mudurum duyunca ne.dicek.cok merak ediyorum :)
Pek iyi şeyler demiyecek muhtemelen :)
Şöyle bi yöntem uygulayabilirsin aşamalı kesemem diyorsan; aniden kesip sonra sütünü sağmaya devam et. Sağdığın sütü de oğluna içir. Aşamalı olarak sağma sıklığını azalt böylece biter ve göğüslerin acımaz.
Slm kızlarr....

Adetin stresten hava değişimnden etkilenir. 1 hafta oynaması normal.
yaşasın barbunya kardeşliği :13: :8:
pazı aldım, pazı sarması ve tarhana yapıcam, salata turşu ayran. ooh miss! :56:

Ooh mis valla
Ben de annemdeyim kardeşim geldi :) kerem dayısına Dadi diyor

Canım ya ben de bir düşük yaşadım, 1 yıl sonra ancak hamile kalabildim. 2.den pek ümidim yoktu o yüzden ama çok istiyordum çok şükür bizimki de sürpriz oldu. Ben de bazen düşüncelere dalıyorum 2 çocukla nasıl yaparım diye ama bi şekilde büyüyecekler diyorum mutlu oluyorum :)

Pek iyi şeyler demiyecek muhtemelen :)

Şöyle bi yöntem uygulayabilirsin aşamalı kesemem diyorsan; aniden kesip sonra sütünü sağmaya devam et. Sağdığın sütü de oğluna içir. Aşamalı olarak sağma sıklığını
İlerleyen yaslarda daha zor diye düşündüm. Bi kere yaslaniyoruz. Bebek için enerji lazim. Kaç sefer kalkiyosun gecede. Yasin zaten 30. O yüzden acele ettin. Hem tehlike oluyor yas geçince hem de bakmasi çok zor.
Ben de pompayla sagdim az az. Ama vermedim ben doktum.Bir haftada geri çekildi. Bir de sutyenin askilarini siktim.benim ki de sut içmiyor. Devam sutu veriyorum gece yatarken sadece.onu da almıyordu ama alisti o zaman. Ne zamana kadar vermeliyim onu da bilmiyorum.normal süte alismasi lazim. Siz nazil sut veriyosunuz ve ne ölçüde

Back
X