Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızım 7 600 4 aylık olcak işte evdeki tartıda öyle çıkıor hastanedede hadi 7500 diyor doktor sağlık ocağı bir zıbın bir tayty bir tişört yüzünden 7200 7250 diyor :27:

boyu 65 cm çıktı sağlık ocağında 62 demişti :27:

bende evde metreyle ölçünce eksik çıkıyor çocuk doktorları iyice uzatıyor ve t cetvel gibi bişiyle ölçüyor doğru çıkmas normal yoksa çock 15 günde 3 cm mi uzadı :55:

ne saçma ya bebeğin giydiği kıyafet ne olcakki sağlık ocağı sadece atlet ile ölçüyor en fazlada 50g düşüyor doktor ise 100 gr düşüyor bizim sağlık ocağı t cetveli ile ölçüyor o yüzden doktorla sağlık ocağı arasında fark olmuyor ama kilo çok fark ediyor. 3,5 aylıkken doktor 5900 dedi 1 hafta sonra sağlık ocağı 6250 dedi 1 haftada 350 gr alması imkansız hatta bayramdı benim kızım uykuluyken emdiği için bayram telaşesi yüzünden doğru düzgün emzirememiştim bile. Benim kızım 1. ay 7 cm uzamıştı ama ondan sonraki aylarda hep 2- 3 cm uzadı 15 günde 3 cm uzaması zor biraz

maşallah bebişine:nazar:kendim kısa olunca uzun boylu bayanlara hep imrenmişimdir.

canım bende kısayım 160 cm eşim 180 galiba ona çekti gerçi eşimde öyle aman aman boylu değil ama benden iyi :)) bende uzun boylu bayanları beğeniyorum ama bayan için en güzel boy 170

ne saçma ya bebeğin giydiği kıyafet ne olcakki sağlık ocağı sadece atlet ile ölçüyor en fazlada 50g düşüyor doktor ise 100 gr düşüyor bizim sağlık ocağı t cetveli ile ölçüyor o yüzden doktorla sağlık ocağı arasında fark olmuyor ama kilo çok fark ediyor. 3,5 aylıkken doktor 5900 dedi 1 hafta sonra sağlık ocağı 6250 dedi 1 haftada 350 gr alması imkansız hatta bayramdı benim kızım uykuluyken emdiği için bayram telaşesi yüzünden doğru düzgün emzirememiştim bile. Benim kızım 1. ay 7 cm uzamıştı ama ondan sonraki aylarda hep 2- 3 cm uzadı 15 günde 3 cm uzaması zor biraz

aynen ondan eve hassas tartı aldım 100 aşağı 100 yukarı tutuyor . zaten bu aydan sonra benim ki kilo almadı 50 10 gram anca 1 ayda doktor kilosuna bakarak iyi dedi

ama klosu iyi değil hadi okadar aldı bu aydan sonra emiyor doymuyor çocuğum kilolu diye açmı kalcakkkkk :20::19:

aynen ondan eve hassas tartı aldım 100 aşağı 100 yukarı tutuyor . zaten bu aydan sonra benim ki kilo almadı 50 10 gram anca 1 ayda doktor kilosuna bakarak iyi dedi

ama klosu iyi değil hadi okadar aldı bu aydan sonra emiyor doymuyor çocuğum kilolu diye açmı kalcakkkkk :20::19:

aslında kilosu gayet güzel senin kızla benim kız aynı boyda ama senin kız en az 1 kilo fazla sorun gelişim hızı ilk 2 ay çok iyi kilo almış ama şimdi durmuş tabi o hızda gelişmesi mümkün değil ama en azından 300-400 g alsa daha iyi olur sanırım. Sütün nasıl ?

aslında kilosu gayet güzel senin kızla benim kız aynı boyda ama senin kız en az 1 kilo fazla sorun gelişim hızı ilk 2 ay çok iyi kilo almış ama şimdi durmuş tabi o hızda gelişmesi mümkün değil ama en azından 300-400 g alsa daha iyi olur sanırım. Sütün nasıl ?

sütüm çok ii çok şükür de benim kız çok hareketli son 1 aydır emmeside azaldı öyle oturuyor kucakta

sütüm çok ii çok şükür de benim kız çok hareketli son 1 aydır emmeside azaldı öyle oturuyor kucakta

canım benim kızda 2 ay çok iyi emdi sütümde çok iyidi 2. aydan sonra hergeçengün azalan oaranda emmeyi bıraktı şimdi nerdeyse hiç uyanıkken emmiyor uykuda emziriyorum ilk zamanlar ne olduğunu anlayana kadar emmeyi pek başaramadık böylecede göğüslerim şişti patladı ama emmeyince azalmaya başladı sonra uykuda emzirerek sorunu biraz olsun çözdüm sen mümkün olduğunca emzirmeye bak uyanıkken emmiyorsa uyurken ver memeyi yada makina yada elinle sağ ok hiç şişmesine izin verme süt memede bekleyince yapımı azalıyor

dün öğlen 10 a kadar yattı tabi arada 2 3 em di akşama kada kucakta oturdu deli
akşama kadar yarım saatt lik 3 kere 4 kere ancak uyudu
gel gelelim gece 3 de uyudu zorla :14::50: çıldırdım
yatırınca ağlamaya başlıyor karnı tok meme veriyorum dili dışarıda istemiyor :50:
altı temiz , ağrı kesici verdim bir yerimi ağrıyor diye yok yokkkkkkkkkkkk :50::14: 2 gündür böyle
benim zilli de 2 de yatıyor, ertesi sabah 10a 11e kadar emip emip uyuyor:27:
akşam uykuya dalması çok zor oluyor, ıkınıyor, direniyor, sanki canı acıyormuş gibi çırpınıyor..
gözler kıpkırmızı, kayıyor yok illa uyumayacak..
gündüz ne kadar sakin ve neşeliyse gecenin o saatlerinde o kadar huysuz ve huzursuz..
inş bir dönemdir diye düşünüyorum..
bu ay sonu uyku eğitimine başlayacağım çünkü..

Ebe bizim kızı ufacık olacak bu kız, minicik olacak diye sevdi.Sonra bir erkek bebek geldi.Bizimkinden bir ay küçükmüş.58 cm çıktı.Kızım gecen ay 59 cmydi.Eşim de bizim kız kısa olacaksa bu çocuk hobit mi olacak diyoooor.:27:
:9::9::9:

Bir de dün kan damlası verdiler.9 damla dediler.Orada sormak aklıma gelmedi 9 damla çok değil mi?Kardeşimle konuştum onun da bebeği var.Onlar kilosuna artı bir veriyorlarmış.Salı doktora gideceğız sormayı düşünüyorum.Ayrıca kabız da yapabilir dediler.Dün emin olamayınca 8 damla verdim.Kaka yaptı, kakası pas gibi kokuyordu.
haziran topiğinde okumuştum, bir iki bebek kabız olmuş, 5-6 gün kaka yapamayan varmış.:50:
biz kan ilacı alınca nasıl dışkının rengi değişiyordu, bu ufak bedenlerde daha ne tesirleri olacak.. :100:

kan damlasına kaç aylıkken başlanıyor bizim dr kan damlası vermedi oğlum 6 aylık
4. ay kontrolunde veriliyor. ama bize vermediler, ben de sormadım..

Bir de dün kan damlası verdiler.9 damla dediler.Orada sormak aklıma gelmedi 9 damla çok değil mi?Kardeşimle konuştum onun da bebeği var.Onlar kilosuna artı bir veriyorlarmış.Salı doktora gideceğız sormayı düşünüyorum.Ayrıca kabız da yapabilir dediler.Dün emin olamayınca 8 damla verdim.Kaka yaptı, kakası pas gibi kokuyordu.

canım ben 30 damla veriyorum kan damlasını hatta dr buğün 41 damlaya çıkardı kilosuna göre hesapladı 8.500 gr benim tam 1 tatlı kaşığı kadar oluyor yanlız bizim kanımız biraz düşük çıkıyor 11 olması lazımken 10 az bi düşük ama kan damlasını çoğaltıyor işde

Son düzenleme:
Hayırlı cumalar fıstıklar..:16: Nasılsınız?:3:

senin de cuman mübarek olsun..

ayşecik anakucağından kendi çabasıyla inmek üzere.. :35:
göbeğini yukarı kaldırıp kendini ittiriyor zilli:27:

etli nohut koydum düdüklüye, tırsarak pişmesini bekliyorum..
yanına tereyağlı pilav..
bi de cacuuuuk :56:

sabahtan bi kahvaltı yapmışım: yumurta, çeşit peynirler, bal- pekmez.. ... :27:
hala acıkmadım..
ama eşim oruçlu, akşam yemeği ona:31:

Son düzenleme:
senin de cuman mübarek olsun..

ayşecik anakucağından kendi çabasıyla inmek üzere.. :35:
göbeğini yukarı kaldırıp kendini ittiriyor zilli:27:

etli nohut koydum düdüklüye, tırsarak pişmesini bekliyorum..
yanına tereyağlı pilav..
bi de cacuuuuk :56:

sabahtan bi kahvaltı yapmışım: yumurta, çeşit peynirler, bal- pekmez.. ... :27:
hala acıkmadım..
ama eşim oruçlu, akşam yemeği ona:31:

ohh ohh maşaallah cena..

Akşama yemeğe size mi gelsem acaba?
:56: Benim kociş gece gelicek.. yoksa zeynep'e mi gitsem malum onun kocası da geç geliyor.:1::1:.

Adresi alayım... :10::10:

acaba şöyle yaza doğru bi buluşsak mı? :31:
bebekler de büyümüş olur, rahat çıkarız dışarı..

canderin ve şeker portakalı bana yakın, sen de pendikdesin..
kimdi bi arkadaşda maltepede..
tabi uzaktan da olsa gelmek isteyenler de olur..
ay ne güzel olur.. :52:

Hayirli cumalar.Bizim doktorumuz 6.ayda Demir ilacını verecekmiş.bu arada kaka problemimizi 4 gün once hallettik.Tekrar düzene girdi.biraz suicirdim belki o ise yaradı ya da artık yapacagı gelmişti:)

acaba şöyle yaza doğru bi buluşsak mı? :31:
bebekler de büyümüş olur, rahat çıkarız dışarı..

canderin ve şeker portakalı bana yakın, sen de pendikdesin..
kimdi bi arkadaşda maltepede..
tabi uzaktan da olsa gelmek isteyenler de olur..
ay ne güzel olur.. :52:
Çok güzel olurdu gerçekten.. Bende buluşmak istiyorum..:52: Sen nerde oturuyorsun canım..?

Eylül.yn; Seninde cuman mübarek olsun..
:16:

selamın aleyküm kızlar şu anda yeni uyudu paşa bu aralar iyice bozuldu uyku düzeni diye birşey kalmadı çünkü gazımı galiba geri döndü :( bi süredir daha iyiydi ama şimdi yine başladı ayaklarını çekmeye ve ne yapsakta susturamıyoruz zaten umarım tekrar normale döner biz hala 4. ay aşımızı olamadık p.tesi olucaz inşallah umarım ateşsiz geçer ayrıca bu kvler konusunda cümleler tamamen tıpatıp aynı ki biz de sdc o değil herkes kendinde bi fikir beyan etme hakkı buluyo :

-senle kimse konuşmuyo mu oooolum hee sööylee
-kim döğdü ( dövdü ) seni kim ağlattı söyle bakimmm
- seni aç mı bıraktılar

zaten canım başımdan aşkın bu ve bunun gibi cümlelere artık ağzımı açmaya tenezzül edemiyorum cevap vermekten yoruldum resmen anladım anlamıyolar ne desem de bi de illa şerbetli su verin deyip duruyolar e benim çocuğum zaten gazman gibi şeker iyice mahvedicek çocuğumu ay bilmiyorum şimdi yatıp namazla kalkıyo zaten bir kaçgündür ilk doğum yaptığım zamanlar gibi uykusuz olmaya başladım iyice sinirlerim gerildi gidip uyuyım bari...bu arada kış geldi artık kaç günde bir banyo yaptırıyosunuz yavrularınızı

slm nasıl oldun canım hastalıgını atlatabıldınmı bebege bulasmadan ?

bızede 9 damladedıler . arkadasımın oglunun dıslerı cıkarken sıyahlıklar varmıs doktora sormus kan damlasından demıs. ıcırdıkten sonra mutlaka su ver dedı agzını temızlemek ıcın .. cok pıs kokuyo bıde lekesı cıkmıyo dıkkatlı olun kızlar..

kv geldı pazar gununden berı bızdelerdı dıdımde oturuyorlar torunlarını gormeye gelmısler...dun gonderdım cok sukur fazla kalmadılarrr ama 3 gun bana kabus gıbı geldı Allahıma sukrettım ayrı sehırlerde oldugumuz ıcın . onlar burdyken lohusalıgım aklıma geldı ve yıne depresyona gırdım onları gorunce.. sutun yetmıyomu acaba benımkı oluk oluk akıodu tas koyuyodum altına dedıkce sacını elıme dolayıp suruklemek ıstıyodum..
bıde oglumun emzıgını kendı cayına batırıp verdı yaaa nasıl sınır oldum anlatamm :47::47: babannesı gıbı cayı cok sevcek dıyo bıde:47::53::20:

neyse Allahtan fazla durmadılar yoksa ben kafayı yerdım:43:

bu gunlerde oglum coooook mız mız kızlar cok bunaldım evden dısarı cıkamıyroum cıksak burnımdan gelıo kendı arabasında hıc durmuyo nasıl alıstırcam arabasına bılmem
ev ıslerı benı beklıyo yemek zaten basıt seyler yapıyorum uykusuzluk bı yandan yaa cok mutsuzum bu aralr noldu bu oglana bılmıyorum gazı gerı mı geldı yoksa baska derdı mı var anlamdım ayaklarını cekerek aglıyor yere yatırsam basıyor cıglıgı tam duzene gırdım dıodumkı tekrar aynı seyler:43::43::25:

bırde kucagıma aldıgımda omzumu emıo agzını kocaman acarak omzumu ısırır gıbı yapıyo acaba dıslerımı ksııo ne dersınız :44:

kızlar bana dua edın su bunalımdan cıkım cok kotuyum cok :43:

Back
X