Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

otizm belirtilerinden biri, birkaçı sağlıklı çocuklarda da olabilir. teşhis için mutlaka nörologun görmesi lazım.
bi süre önce tv de izlemiştim. uzman dr, bazı belirtiler var diye kendiniz teşhis koymayın demişti.
çocuk psikoloğu da bu teşhisi koyamaz, nörolog diye belirtmişti.
bi de bizimkiler şimdi özellikle ses vermiyor, bakmıyor bize aman oyundan geri kalırlarsa hafazanallah :37:
bazen çağırıyorum, ayşee ayşee yok. garip sesler çıkarıyorum yok.. ayşe gel muuz, çikoçiko. anında soluğu yanımda alıyo zilli:9:

ben anaokulunda öğretmenlik yaparken bi çocuk gelmişti. 4 yaşında. annesi babası çalışıyor.
rus bi dadısı var. sadece o ilgileniyormuş. bebekliğinden itibaren sakin huzurlu olsun diye odasında konuşulmamış
çocuk kapı sesine ilginç tepkiler veriyordu. özel doktoru vardı, bizim okula da gelmişti.
gözlemlediğim; ufak tefek oyuncak parçalarıyla oynaması. alır çevirir, o dönerken bi o yandan bi bu yandan saatlerce izler.
aynı cins oyuncakları mesela arabaları seviyordu o. yanyana dizer.. ve uzun zaman onları izler.
biri gelip bozar, o tekrar yapar. sinirlenmek hırçınlamak yok. tepkisizdi tamamen. bazen hafif hafif sallanırdı.
bi şeyler düşer, pat ya da bağırır. hiç dönüp bakmaz. zaten ismine zor dönüp bakıyordu. o da bir iki saniye sonra kafasını çevirir.
sen konuşurken dinlemez. kendi orda ama ruhu başka yerde sanki.
dışarıya karşı tamamen kayıtsız. kucağa alınmayı sevmez. dokunulmaktan hoşlanmaz.
sen onun yanına gidersin, oyuncağını alır en uzağa gider oturur. kas gelişimi de iyi değildi.
lego tarzı tak çıkar yapı oyuncaklarıyla oynayamazdı. hep püre tarzı yiyecekler vermişler, çiğnemek bile bilmiyordu.
altı bezliydi. ama onun durumu ileri safhaydı. patronum söylemişti, annesi akşamdan akşama yatağına uğruyor öpüyormuş.
hani başka bi ilgilenme yok. dadısı türkçe bile bilmiyordu, bilmiyorum ne oldu..
sen ana okulu öğretmeni miydin canım ben seni mühendis sandım hep hay Allah.hakkını helal et. valla hızır gibi yetiştiniz sağolun kızlar..nfk canım nörologa götürmek gerektiğini bilmiyordum ben.ben de internetten teşhis koymam da.bu iki belirti beni korkuttu.neyse haftaya kontrolu var doktoruna sorayım o zman.gerekli görürse nöroloğa da götürürüm.çokk çokk sağol canım.

bu arada çok fena deprem oldu az önce çok sallandık.iş yerim göle yakın merkez üstü göl olunca salladı bizi.kuşum evde bakıcısıyla.mazallah çok kötü oluyor insan.aradım dışarı çık dedim.sonra eşim gidip almış onları.biraz bekleyip tekrar eve geçmişler.ben de gidemedim işten sebep.Rabbim tüm milletimizi depremden korusun.

söylenenleri işitmiyor gibi dvranıyor sonra da etrafına bakınıyor.parmakla bişi isteme huyu yok mesela.hatta eşime de demiştim bi ara hiç işaret etmiyor bir şeyi diye.bazen bize hastalar geliyor çok geç kalınmış oluyor.sanırım beni bu derece hassas eden şahit olduğum vakalr oldu.hekim arkadaşlarım gelişim sürecinde hiç birşeyi atlama deyip duruyorlar.ben de öyle davranıyorum.ama rahat olmak aslında annenin psikolojisi için önemli...

yani şimdi bende melisaya bazen çağırıyorum hiç bakmıyor işine gelmiyor diye düşünüyorum çünkü :44: başka şey olunca zıplıyo
hemen değerlendirme yapma bencede bir doktora görün tabi için rahatlasın ama bence öyle birşey yoktur allahın izniyle sıkma canını :34:

otizm belirtilerinden biri, birkaçı sağlıklı çocuklarda da olabilir. teşhis için mutlaka nörologun görmesi lazım.
bi süre önce tv de izlemiştim. uzman dr, bazı belirtiler var diye kendiniz teşhis koymayın demişti.
bi de bizimkiler şimdi özellikle ses vermiyor, bakmıyor bize aman oyundan geri kalırlarsa hafazanallah :37:
bazen çağırıyorum, ayşee ayşee yok. garip sesler çıkarıyorum yok.. ayşe gel muuz, çikoçiko. anında soluğu yanımda alıyo zilli:9:

ben anaokulunda öğretmenlik yaparken bi çocuk gelmişti. 4 yaşında. annesi babası çalışıyor.
rus bi dadısı var. sadece o ilgileniyormuş. bebekliğinden itibaren sakin huzurlu olsun diye odasında konuşulmamış
çocuk kapı sesine ilginç tepkiler veriyordu. özel doktoru vardı, bizim okula da gelmişti.
gözlemlediğim; ufak tefek oyuncak parçalarıyla oynaması. alır çevirir, o dönerken bi o yandan bi bu yandan saatlerce izler.
aynı cins oyuncakları mesela arabaları seviyordu o. yanyana dizer.. ve uzun zaman onları izler.
biri gelip bozar, o tekrar yapar. sinirlenmek hırçınlamak yok. tepkisizdi tamamen. bazen hafif hafif sallanırdı.
bi şeyler düşer, pat ya da bağırır. hiç dönüp bakmaz. zaten ismine zor dönüp bakıyordu. o da bir iki saniye sonra kafasını çevirir.
dışarıya karşı tamamen kayıtsız. kucağa alınmayı sevmez. dokunulmaktan hoşlanmaz.
sen onun yanına gidersin, oyuncağını alır en uzağa gider oturur. kas gelişimi de iyi değildi.
lego tarzı tak çıkar yapı oyuncaklarıyla oynayamazdı. hep püre tarzı yiyecekler vermişler, çiğnemek bile bilmiyordu.
altı bezliydi. ama onun durumu ileri safhaydı. patronum söylemişti, annesi akşamdan akşama yatağına uğruyor öpüyormuş.
hani başka bi ilgilenme yok. dadısı türkçe bile bilmiyordu, bilmiyorum ne oldu..

canımmm yaa kız içim parçalandı :43:
allahım yaa ben herşeye ağlamaya hazırıım sanki yaa allahım evlatlarımızı bize bağışla böyle şeyler duyunca çalışma istemiyorum diyorum ama bizde böyle değiliz ki yani sonuçta kalan zamanları onlarla geçirmek için çabalıyoruz :26:

Yaradana kurban, aklını seveyim ben onun.
kendi küçücük, aklı kocaman maşallah melisa kuzuyaa:nazar::16:
demek iğne de yapıyor anneye :9:

iğne yapıyor gece gece yapmasaydı iyiydi ama canı sağolsun:16:

bu arada çok fena deprem oldu az önce çok sallandık.iş yerim göle yakın merkez üstü göl olunca salladı bizi.kuşum evde bakıcısıyla.mazallah çok kötü oluyor insan.aradım dışarı çık dedim.sonra eşim gidip almış onları.biraz bekleyip tekrar eve geçmişler.ben de gidemedim işten sebep.Rabbim tüm milletimizi depremden korusun.

rabbim herkesi korusun en korktuğum şey insanın eli ayağına dolaşır yaa neyseki eşin hemen gidebilmiş:26:

Geçmiş olsun canım.
Boya konusunda da gittiğim kuaförün eşi de hamile, eşini de tanıyorum. Saçını boyatmıyor. Hatta bugün sordum da yok boyamam diyor. Bence boyatmamak en sağlıklısı. Benim saçım doğum öncesi röfleli olduğu halde bir karış dip boyasıyla gezdim. Kuaförüm sen istesen de boyamam demişti.:31:

sen ana okulu öğretmeni miydin canım ben seni mühendis sandım hep hay Allah.hakkını helal et. valla hızır gibi yetiştiniz sağolun kızlar..nfk canım nörologa götürmek gerektiğini bilmiyordum ben.ben de internetten teşhis koymam da.bu iki belirti beni korkuttu.neyse haftaya kontrolu var doktoruna sorayım o zman.gerekli görürse nöroloğa da götürürüm.çokk çokk sağol canım.
hönk!! mühendis miii?:111: :9:
eşim mühendis, belki onu hatırlıyorsundur.

geçmiş olsun canım ya..
sen tabi diğer van depremini de yaşamıştın di mi?:26:
şimdi baktım, 3 şiddetindeymiş. van gölü merkezliymiş, demek o yüzden o kadar net hissettiniz..
Rabbim, göstermesin.. hepimizi korusun

canımmm yaa kız içim parçalandı :43:
allahım yaa ben herşeye ağlamaya hazırıım sanki yaa allahım evlatlarımızı bize bağışla böyle şeyler duyunca çalışma istemiyorum diyorum ama bizde böyle değiliz ki yani sonuçta kalan zamanları onlarla geçirmek için çabalıyoruz :26:

yok canım benim, bu çalışmak çalışmamak meselesi değilki..
o kadın bi şirkette yönetici miydi neydi.. zengin ve yoğun bi anne baba. gece geç saatte eve geliyorlar.
çocuk zaten sorunlu. anlamaları uzun sürmüş. belki daha önce dr a gitselerdi, farklı olabilirdi..
ama bi rus dadının eline vermişler bebeği, eğitimi var mı, varsa ne? nasıl çocukla ilgilendi bilinmez.
türkçe bile bilmiyorki kadın. ötesinde çocuk da hiç konuşmuyordu. tek kelime bile. okula başladıktan sonra
özel eğitim, bizim çocuklarla kaynaşma falan 3-4 ayda çok fark oldu.. ben okuldan ayrılırken çat pat konuşuyordu.
kendi yemeğini yiyordu, çiğniyordu. düşün bu çok büyük bi gelişme. ama haklısın, biz nimetteyiz hiç şükrümüz yok.
ancak böyle bi şey gördüğümüzde çocuklarımızın sağlıklı olduğuna şükretmek aklımıza geliyor. oysa dünya bi yana onun sağlığı bi yana:5:

yok canım benim, bu çalışmak çalışmamak meselesi değilki..
o kadın bi şirkette yönetici miydi neydi.. zengin ve yoğun bi anne baba. gece geç saatte eve geliyorlar.
çocuk zaten sorunlu. anlamaları uzun sürmüş. belki daha önce dr a gitselerdi, farklı olabilirdi..
ama bi rus dadının eline vermişler bebeği, eğitimi var mı, varsa ne? nasıl çocukla ilgilendi bilinmez.
türkçe bile bilmiyorki kadın. ötesinde çocuk da hiç konuşmuyordu. tek kelime bile. okula başladıktan sonra
özel eğitim, bizim çocuklarla kaynaşma falan 3-4 ayda çok fark oldu.. ben okuldan ayrılırken çat pat konuşuyordu.
kendi yemeğini yiyordu, çiğniyordu. düşün bu çok büyük bi gelişme. ama haklısın, biz nimetteyiz hiç şükrümüz yok.
ancak böyle bi şey gördüğümüzde çocuklarımızın sağlıklı olduğuna şükretmek aklımıza geliyor. oysa dünya bi yana onun sağlığı bi yana:5:

herşeyin başı sağlık :26:

sen neden anaokulunu bırakmıştın canım :44: gerçi zordur bir sürü çocukla uğraşmak

Son düzenleme:
herşeyin başı sağlık :26:

sen neden anaokulunu bırakmıştın canım :44: gerçi zordur bir sürü çocukla uğraşmak

dersaneye başlamak için bırakmıştım. çocuk gelişimi istediğim bi bölümdü ama aptal sınav sistemi işte, başka bi bölüm okudum.

24 nisan da birlikteliğimizin 13. yılı bitiyor :16:

kesin eşim hatırlamaz o ayrı :1: neyse bari ben bir yere götüreyim onu yemeğe falan klasik :34:

dersaneye başlamak için bırakmıştım. çocuk gelişimi istediğim bi bölümdü ama aptal sınav sistemi işte, başka bi bölüm okudum.

ama genede baya şey öğrenmişsindir o çalıştığın dönemde herşeyde bir hayır vardır sonuçta ayşe oluncada çıkacaktın değilmi

ama genede baya şey öğrenmişsindir o çalıştığın dönemde herşeyde bir hayır vardır sonuçta ayşe oluncada çıkacaktın değilmi

elbette deneyim oldu. her zaman istediğim bi şey.
içimde kalmadı. bir sene kadar çalıştım galiba.

kesin eşim hatırlamaz o ayrı :1: neyse bari ben bir yere götüreyim onu yemeğe falan klasik :34:
Nice yıllara şimdiden.:46::46:
Ben de 24 nisan tatil yazacaksın sandım. Bize tatil olunca herkese tatil olacak gibi...
Bugün miniğime kamyon, kepçe, kürek, kova vs aldım. Parkta milletin oyuncaklarına saldırıyordu. :33:

Resmen içim acıdı okurken :((( umarım şimdi çok daha iyidir. Allah ım gerçekten bakabilecek düzgün insanlara çocuk nasip etsin diyesim geliyo :/

Aa canım geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

Oooo kutlu mutlu olsun canım :)

Nice yıllara şimdiden.:46::46:
Ben de 24 nisan tatil yazacaksın sandım. Bize tatil olunca herkese tatil olacak gibi...
Bugün miniğime kamyon, kepçe, kürek, kova vs aldım. Parkta milletin oyuncaklarına saldırıyordu. :33:

Ben de kova kepçe kürek seti baktım ama bulamadım :( güle güle kullansın minik kuş.

Okul öncesi öğretmenliğini ben de seviyorum. Gerçi kendi çocuğum olduktan sonra ister miydim bilmiyorum. Çalışma koşulları da çok iyi.

Ben istemezdim valla. O yaş çocukların velilerinin ne kadar bilmiş olduğunu düşünsene!! Kabus gibi...

Bu arada saç boyama konusunda ben de senlenaynı fikirdeyim. Bence birkaç ay beyazla dolaşılmasında bi sorun yok. Olmadı saçlar toplanıp golden roseun ruj gibi görünen stikleri ile beyazlar boyanabilir. Tabi ellememek lazım onu eline bulaşıyo insanın :) pastel boya gibi bişi...

Merhaba arkadaşlar. ilginiz için çok teselli bulduğum düşünceleriniz için nekadar teşekkür etsem azdır. inanın benim için çok değerlisiniz çok seviyorum sizi. yaa iyiki varsınız. dün akşam bizim meşhur tarhanadan almam gerekti. markete girdim bir torba sebze aldım çıktım. eve gidip tarhana kalmamış bu haftada sebze yesin bari dedim koydum önüne. eşimde vardı. bişey diyemedi. çok azda aldımki kg olarak ortaya pişirip koymasın diye. bazen aptal gibiyim uyanık olamıyorum bunu daha önce yapmalıydım. bak şimdi kuzu kuzu yemek yedirecek.

geçmişi pek okuyamadım sayfada çok ilerlemiş. valla sondan başlayıp okuyayım bari.daha kolay oluyor.

busmai sahalara geri döndü:9:
bu akşam eşimin anneannesine ziyarete gidelim dedik; geçende dedeme yaptığım limonlu kaymaklı kurabiyeden yaptım götürmek için.. gerçekten çok leziz ve yumuşak oluyor.
canım güllaç istedi, ramazandan stokladığım güllaçların sonuncusunu kullandım. aiyetle yiyorum şimdi.
bir de güveçte taze fasulye yaptım; ev yapımı ayranımla beraber yedirdim oğluşa.. çok şükür bu nimetlere,sağlığımıza :16:

şimdi hazırlanmaya başlayacağım herkesi öpüyorumm:16:

vayy 13 yıl dile kolay:31::31: :nazar::nazar::nazar::nazar:

çok geçmiş olsun, çocuğunu düşünüyo insan kendinden önce...
eve gidip sıkı sıkı sarılırsın:16:

Burdada çok sallanıyoruz. hemen hemen hergün.

Back
X