- 24 Ocak 2014
- 1.037
- 929
- 73
sen ana okulu öğretmeni miydin canım ben seni mühendis sandım hep hay Allah.hakkını helal et. valla hızır gibi yetiştiniz sağolun kızlar..nfk canım nörologa götürmek gerektiğini bilmiyordum ben.ben de internetten teşhis koymam da.bu iki belirti beni korkuttu.neyse haftaya kontrolu var doktoruna sorayım o zman.gerekli görürse nöroloğa da götürürüm.çokk çokk sağol canım.otizm belirtilerinden biri, birkaçı sağlıklı çocuklarda da olabilir. teşhis için mutlaka nörologun görmesi lazım.
bi süre önce tv de izlemiştim. uzman dr, bazı belirtiler var diye kendiniz teşhis koymayın demişti.
çocuk psikoloğu da bu teşhisi koyamaz, nörolog diye belirtmişti.
bi de bizimkiler şimdi özellikle ses vermiyor, bakmıyor bize aman oyundan geri kalırlarsa hafazanallah
bazen çağırıyorum, ayşee ayşee yok. garip sesler çıkarıyorum yok.. ayşe gel muuz, çikoçiko. anında soluğu yanımda alıyo zilli
ben anaokulunda öğretmenlik yaparken bi çocuk gelmişti. 4 yaşında. annesi babası çalışıyor.
rus bi dadısı var. sadece o ilgileniyormuş. bebekliğinden itibaren sakin huzurlu olsun diye odasında konuşulmamış
çocuk kapı sesine ilginç tepkiler veriyordu. özel doktoru vardı, bizim okula da gelmişti.
gözlemlediğim; ufak tefek oyuncak parçalarıyla oynaması. alır çevirir, o dönerken bi o yandan bi bu yandan saatlerce izler.
aynı cins oyuncakları mesela arabaları seviyordu o. yanyana dizer.. ve uzun zaman onları izler.
biri gelip bozar, o tekrar yapar. sinirlenmek hırçınlamak yok. tepkisizdi tamamen. bazen hafif hafif sallanırdı.
bi şeyler düşer, pat ya da bağırır. hiç dönüp bakmaz. zaten ismine zor dönüp bakıyordu. o da bir iki saniye sonra kafasını çevirir.
sen konuşurken dinlemez. kendi orda ama ruhu başka yerde sanki.
dışarıya karşı tamamen kayıtsız. kucağa alınmayı sevmez. dokunulmaktan hoşlanmaz.
sen onun yanına gidersin, oyuncağını alır en uzağa gider oturur. kas gelişimi de iyi değildi.
lego tarzı tak çıkar yapı oyuncaklarıyla oynayamazdı. hep püre tarzı yiyecekler vermişler, çiğnemek bile bilmiyordu.
altı bezliydi. ama onun durumu ileri safhaydı. patronum söylemişti, annesi akşamdan akşama yatağına uğruyor öpüyormuş.
hani başka bi ilgilenme yok. dadısı türkçe bile bilmiyordu, bilmiyorum ne oldu..