Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

evet aynı şeye bende dikkat ettim solda daha az süt var nedense ...

arkadaşlar sizde biliyorsunuzdur ama tvde çok fazla renk ve hareket var dolayısıyla bebeğin sadece gözleri yorulmuyo beyni de etkileniyor. yani bakmasa bebeklerimiz tv ye iyi olur. sonuçta işler yapılır bir şekilde ama siz bilirsiniz tabii

emdiğine göre geçecek bence en kısa zamanda inşallah.

Insaallah gecer cnm.beni dusunup yorum yapan tum annelere teşekkürler.iyiki varsiniz.

Mrb arkadaşlar bizde bugün sabahtan 4.ay aşılarımızı olduk şimdilik ateşimiz yok ama biraz huysuzuz bunada şükür:34:

Birkaç gündür giremiyordum,aklım burada kaldı.Hani arkadaşlar toplanır da sen gidemezsin acaba ne yaptılar, ne konuştulardiye merak edersin ya öyle bir şey.Buranın müptelası oldum vesselam.:kkk:Bu sıralar kızım çoooooook memnuniyetsiz.Suratı pek bir asık.Neyse bu da geçer diyoruz.Sağlıklı olsun da...
aynen:78::16:

ben oğluma yoğurdu n:emir_bebek:ormal sütten yapıyorum.çokda sevdi.
kızıma 1 yaşına kadar inek sütü vermemiştim.sonradan yoğurduda :44:yemedi :50:halada yemez.
bu sefer öyle devam maması ile yoğurt yapmıycam.zaten kahvaltıda önümüzdeki ay pekmez,yumurta sarısına geçeriz.
pekmezlede kansızlık sorunumuz olmaz inşalah.
mahmut kerim kaç aylık kahvaltıya geçiyorsunuz?:44:
kızım 4,5 aylık sadece emziriyorum.. önümüzdeki ay yoğurt mayalayıp tattırıcam..
6. aydan sonra da öğün olarak vermeyi düşünüyorum..

Cenacim inşallah Allah (c.c) isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip eder bu arada Kvdene de pes dogrusu daha onceden anlatsaydın keske beslenme seklini nasıl oluşturacağını Gerci bilgisizliğinden değil de kendi dogrularını uygulatmak istediğinden oyle davranmış olabilir. Bende yoğurdu zamanı gelince devam şutu veya günlük sütten kendim yapmayı düşünüyorum.kendi sütümden bende düşünmüştüm ama tutmuyormus.gunluk sütten yapıp zamanla kendi mayamızi oluşturabiliriz

Benim oglan gece kuşu oldu ya 20:30-21:00 da uyuyor gece 02:00-03:00 arası uyanıyor emzirdikten sonra yatağının file kısımları ile oynuyor bir yandan da eee-iiii garip seslerle ninni soyluyor sanki yüzümü göstersem gülmeye başlıyor bende oyle bırakıyorum yarım saat falan oynuyor sonra uyursa uyuyor uyumazsa bağırıyor.bagirmasi da beni salla komutu sallıyorum sonra uyuyor.
evet günlük süt de alternatifler arasında..:40:
kv, toruna bir şey yedirmenin keyfini yaşamak istiyor.. e şuan da o mümkün değil..
sadece emiyor.. hevesini anlıyorum ama gözümün içine soka soka bunu yapması kötü:19:
ayşeciki ona bıraktığımda hep aklımda bi şüphe olacak malesef.. :100:

saat 9da uyuyan bebek miiii?:53:
bizimki de gece kuşu, saat 12.30dan önce yatmaz..:24:
kazara 11.30de uyuduysa kalkar, 12.30dan sonra tekrar yatar.:9:

arkadaşlar sizde biliyorsunuzdur ama tvde çok fazla renk ve hareket var dolayısıyla bebeğin sadece gözleri yorulmuyo beyni de etkileniyor. yani bakmasa bebeklerimiz tv ye iyi olur. sonuçta işler yapılır bir şekilde ama siz bilirsiniz tabii.
haklısın canım ya.. ben de tv nin çocuklar özellikle de bebekler için iyi olmadığını biliyorum..
sanırım biraz kolaya kaçıyorum, iş görücem diye:25:

kızım 4,5 aylık sadece emziriyorum.. önümüzdeki ay yoğurt mayalayıp tattırıcam..

kv, toruna bir şey yedirmenin keyfini yaşamak istiyor.. e şuan da o mümkün değil..
sadece emiyor.. hevesini anlıyorum ama gözümün içine soka soka bunu yapması kötü:19:

haklısın canım ya.. ben de tv nin çocuklar özellikle de bebekler için iyi olmadığını biliyorum..
ayşecike kvnin bakması çok güzel cnm benımde annem bakıcak.burdada duyuyoruz bakıcılar neler yapıyor genede şükür.ama onu uyarmalısın senın prensıplerın dogrultusund hareket etmelı bu konuda özellikle bebegın çok kuralcı ol uyar onu.yemek suyu vermeye kalkıyo bıde kvler sındırım sıstemı hazır olmayan mınıkler ıcın çok yanlış yağlı yemek suları.dikkatlı olcnm.işe baslamana daha vara galıba canım ek gıdaları sen alıstırırısın buarada bızım paşada aynı gece 24.00 once uyumuyo sadece bızım oğlan bole degılmıs bende sasıyorum yorulmuyomu dıye bızım uykumuz gelıyo.

nasıl gectı canım ası?bızımde pazartesı sımdıden o gunu dusunuyorum

Çok şükür iyiydi benide kaç gün önceden sıkıntısı sarmıştı neyseki çok fazla ağlamadı şimdilik ateşi yok doktordan gelince calpol verdim yaklaşık 2 saatirde uyuyor aşının etkisinden sanırım

Canım en geç 22:00 de uyuyor o cok iyi nazarım değmesin de sorun 02:00-03:00 gibi uykusunu tamamlamış gibi uyanıyor mesela dün gece 03:00 de uyandı 04:00 de uyudu.

TV önemli bir konu.30 dakikadan fazla seyrettirmemek gerek.Özellikle ilk iki yaş ne kadar az izlerse okadar iyi.Biz dikkat ediyoruz da ben çalışmaya başlayınca kv bakacak kızıma.Eltimin kızları resmen tv karşısında büyüdüler.Allah'a şükür hiç problem yok.Gayet de başarılılar ama riske atmamak gerek.Eşime bu konuda ailesini uyarmasını söylemeyi düşünüyorum.Ben laf açıldıkça söylüyorum ama oğullarının söylemsei başka.Bu konu benim ne yedirdiğinden çooooooooooook daha önemli.

annelık cok baska bı duygu gercekten aşktanda öte bebeklerımıze duydugumuz.allah onları bızden hcı ayırmasın.

bende ole canım merak edıyorum cok dun kv gıttık eve geldım hemen okudum neler var dıye.eşimde arkadaslarınla görüşmez oldun dıyo burası bana arkadaslarımdan bıle daha yakın cunku benımle aynı ayda doğum yapan anneler var yaşadıklarımız bırbırıne cok benzıyo
İyi ki burası var zaten.:kkk:Bebişlerimizin gelişimlerini takip ediyoruz, sıkıntılarımızı paylaşıyoruz.En güzeli de art niyet yok.:16:

Selamlarr yazamiyorum ne zamandir. Pazartesi bizimde asimiz ve doktor kontrolumuz var. Dislerimiz iyice cikmaya basladi gulunce falan gozukuyor cok tatli oluyooooor:)))

Herkese selam biz 26 Haziran da doğduk önden gidiyoruz resmen bizim geçen ay yaşadıklarımızı yaşıyor çoğu anne bebek biz çorba meyve yoğurt başladık kızımın emmesi de daha düzenli hale girdi sanki benim kuzenim çocuk Dr geçen çok korkuyorum emmeyi bırakacak diye dedim yok bundan sonra bırakmaz canı istedikçe içecek ama gündüzleri dedi şimdilik sorun yok çok şükür Rabbim nazardan korusun benim eşim kızımızı yıkarda altını da değiştirir ilk günler de büyükler kızdı sen yapma dediler ama bozuldu eşim ben babasıyım bunun ayıbı olmaz dedi ki bence de şu an kızımızın ihtiyacı olduğundan yapıyor zevkden değil ya bu kadar kuralcı olmak babayla kızı arasına mesafe olmasına neden olur bence sonuçta erkekleri anneleri değişmiyor mu onları da baba değişsin o zaman benim fikrim bu yani

Bende almayi dusunuyorum hoppala ama bizim salon ve mutfakta kapimiz yok ee butun günümüzde orda gecio benim baktiklarim hep kapi pervazina asilio.bu oyle degil galiba urunu nerden kaca aldin yazarmisin canim

ebebekten aldım cnm 129 tl ye.
ama şimdi binemiyo kuzum, sünnet ettirdik salı gunu, bilmiyorum ne zaman binmeye baslar tekrar

ebebekten aldım cnm 129 tl ye.
ama şimdi binemiyo kuzum, sünnet ettirdik salı gunu, bilmiyorum ne zaman binmeye baslar tekrar
bende almayı dusunuyorum ama tasıma kapasıtesı 12 kılo yanı benı sıpa 4 kılo daha alsa bınemez .
kocama desem kı uşağa hooppala alalım yıkar ortalığı
direk şu cevabı verir - ne gerek var hoppalaya .. bizim zamanımızda varmıydı ki ???

iki gün önce 5. ayını doldurdu canım.yani altı ayı doldurunca kahvaltıya başlıycaz.

ben kızımda ilk bebeğimdi ya çok kuralcı ve titizdim.kışın bi yere gitmezdim hasta olan vardır

bizde geçmezin yok soğuk almasın.herşeyini kaynat temizle.vs.

doğru dürüst hastalanmadan büyüdü.vee ana sınıfına başalayınca hiç hastalanmayan

çocuk sürekli hasta olmaya başladı.dr.mikroplarla geç tanıştığı için böyle sık hasta olur.normal dedi:50:

ikinci annnelik daha başka .bende annemle tartışırdım onu verme şu nu yapma:44:

annemde sizi kim büyüttü derdi:34:

ayşecike kvnin bakması çok güzel cnm benımde annem bakıcak.burdada duyuyoruz bakıcılar neler yapıyor genede şükür.ama onu uyarmalısın senın prensıplerın dogrultusund hareket etmelı bu konuda özellikle bebegın çok kuralcı ol uyar onu.yemek suyu vermeye kalkıyo bıde kvler sındırım sıstemı hazır olmayan mınıkler ıcın çok yanlış yağlı yemek suları.dikkatlı olcnm.işe baslamana daha vara galıba canım ek gıdaları sen alıstırırısın buarada bızım paşada aynı gece 24.00 once uyumuyo sadece bızım oğlan bole degılmıs bende sasıyorum yorulmuyomu dıye bızım uykumuz gelıyo.
ben çalışmıyorum. ama önemli bi işim olunca bırakıyorum 1-2 saat.
ama yakınımda olması benim için nimet.. onu biliyorum..
yemek konusunda dediğin gibi özellikle uyarmam gerek..
yoksa kendi çalıp oynar..:19:

Canım en geç 22:00 de uyuyor o cok iyi nazarım değmesin de sorun 02:00-03:00 gibi uykusunu tamamlamış gibi uyanıyor mesela dün gece 03:00 de uyandı 04:00 de uyudu.
hmm, o bir saat uyanık kalıyor demek.. :44:
yengem 6. aydan itibaren yeğenimin uyku düzeninin tamamen değiştiğini söylemişti..
4-5 aylarda saat 11 gibi uyuyordu, birden akşam 8de uyumaya başladı demişti..
ondan ümidim var:1:

iki gün önce 5. ayını doldurdu canım.yani altı ayı doldurunca kahvaltıya başlıycaz.
ben kızımda ilk bebeğimdi ya çok kuralcı ve titizdim.kışın bi yere gitmezdim hasta olan vardır
bizde geçmezin yok soğuk almasın.herşeyini kaynat temizle.vs.
doğru dürüst hastalanmadan büyüdü.vee ana sınıfına başalayınca hiç hastalanmayan
çocuk sürekli hasta olmaya başladı.dr.mikroplarla geç tanıştığı için böyle sık hasta olur.normal dedi:50:
ikinci annnelik daha başka .bende annemle tartışırdım onu verme şu nu yapma:44:
annemde sizi kim büyüttü derdi:34:
Allah bağışlasın..:nazar:

dalin sıvı bitince buradan bazı arkadaşlar dalan roxy deterjanı tavsiye etmişti..
beklemiş kaka lekelerini bile çıkarıyor, fiyatı da daline göre çok ekonomik..
memnun kaldım. tavsiye eden arkadaşlara teşekkürler.. :42:

dalin sıvı bitince buradan bazı arkadaşlar dalan roxy deterjanı tavsiye etmişti..
beklemiş kaka lekelerini bile çıkarıyor, fiyatı da daline göre çok ekonomik..
memnun kaldım. tavsiye eden arkadaşlara teşekkürler.. :42:
nerde bulabırız o roxy deterjanı cena:16:

Aynen cnm meme delisiydi bu cocuk ilk uc ay.mukuslu kaka bizdede oldu bi iki hafta.alerji testimi yapildi.bizde kan yok ama günde bi kere bazen iki kez kaka yapar.

2 yaşından küçük çocuklarda test doğru sonuç vermiyomuş, bizdeki tüm belirtiler alerjiyi işaret ediyodu, teste gerek görmedi. kan çok dikkatli baktığımda görürdüm minicik nokta şeklinde, mukus her zaman var, günde 3 kez yapıyodu, şimdi 1'e düştü. çok sıkı diyetteyim ama bugün yine bişey dokunmuş olacak ki yüzünde kırmızı benekler oluştu. çok zor bu alerji olayı, bi de alerjiye bağlı alerjik egzama oldu, bütün vücüdunu sardı. bazen bakıp bakıp ağlıyorum çaresizlikten

Back
X