Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

nfk ,karı koca gezmişsiniz devamını diliyoruz.

ayşecik siz yokken ne yapmış babaannesiyle?

Bizde bugün eşimin dayısı ve bir ortak arkadaşımızla

kahvaltıya gittik. üçümüzünde iki çocuğu var ve büyüklerle,küçükler aynı yaştalar.

mekanda tam çocuklara göre göreydi.büyük olanlar kardeşlerini oynattılar.ilk defa rahat ettik

bir gezmede.kızım artık kardeşine ablalık yapıyor."eşimde dünya varmış dedi" garibim hiç oturamaz bir yere gittiğimizde.

cansel bezi atınca gece beslenmeyi bıraktık o yüzden gece süt vermiyorum bakalım aslında ben de erken kalkıyorum aslında bu kadar değil ama yakında uyansalarda oyalanmayı öğrenirler ben de tek gözüm kapalı uyumaya devam ederim;)
nfk bu çanta muhabbetine eşimle iddaya girmiştik yok şu kadar var bu kadar var diye...başladık çantaları saymaya aynı zamanda içlerini elden geçirmeye....süprizzzzzz para bulduk...hemde tam 1 sene önce koyduğum paraymış sonradan hayırladım...hemide 400 tl idi ilaç gibi gelmişti;) bakın bakalım siz de gerçekten siyah yok mu;)

Mrb kızlar..
Yoğun günler geçirdim güzel dolu dolu geçti
Yalnız bi sorun var Keremle aramız kötü.. Elindekileri fırlatıp duruyor. En son arkadaşımın bebeğine gelmişti biliyorsunuz. Dün de Merte geldi. Artık çıldırıyorum bağırıyorum cezalandırıyorum fırlatma diyorum. Sinirlerim boşalıyor ne yapacağımı bilemiyorum. Ne bulursa fırlatıyor TV izlerken elindekileri fırlatıyor parkta çocuklara taş fırlatıyor. Oyun yaptı bunu.
Bir de mesela bahçeye çıkardım; bahçeden ayrılırken yerlere yatıp bağırıyor çok yoruyor beni. Keşke çıkarmasaydım diyorum.
Bu aralar da çok sabırsız davranıyorum saçını çektim mesela. Benden nefret etmesinden korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum :(

Canselim, yarini beklemeyin, gerek yok yani.. Kardesin hangi tarife gore yapti, belki onunki daha guzel olmustur..

Tarifte daha kucuk bi kalip kullanmislardi, benimki buyuk olunca keki kabarmamis ve kremasi az gorunuyor:confused:
Vuuu süper olmuş
Tatli cadi busmai busmai nerdesiiin?:KK31:
Burdayııım :)
Arkadaşım gelmişti ya gün aşırı onla takıldık
günaydın herkese bu kuzular git gide erken uyanmaya başladı akşam kaçta yatarsalar yatsınlar kalk 6.30 ve oğlum yumurtaaaa diye geliyor....bu saatte kahvaltı başlayınca akşam nasıl olacak:KK43: öğle uykusu da 11 'i zor buluyor...
evet pembiş askerde öğretmen varmış gelecekmiş ama ben artık kimse için diş sıkamam önce kendi kuzularım gelir...demokraside çözüm çok 1 ay heyet raporu boş geçen 28 saat onlar düşünür valla bu anlamda çok bencilim artık sizin de başınızı ağrıttım prosedür sıkıntılarıyla hakkınızı helal edin ben ütüye geçeyim:KK66:
Erken kalkıyorlar ve gün bitmiyor gerçekten
eaggle açlıktan uyanıyorlar sanırım. sabaha karşı süt icirsen belki uyanmazlar devam ederler uykuya. bizim ipek'de hep o saatlerde uyanir ama onunki hep oyleydi
Canselim çocuklar seni çileden çıkarıyor mu hiç
Eagle sana da yuh yani; 400lira nasıl unutulur çantada?!?!?
Aynen! :D

Mrb kızlar..
Yoğun günler geçirdim güzel dolu dolu geçti
Yalnız bi sorun var Keremle aramız kötü.. Elindekileri fırlatıp duruyor. En son arkadaşımın bebeğine gelmişti biliyorsunuz. Dün de Merte geldi. Artık çıldırıyorum bağırıyorum cezalandırıyorum fırlatma diyorum. Sinirlerim boşalıyor ne yapacağımı bilemiyorum. Ne bulursa fırlatıyor TV izlerken elindekileri fırlatıyor parkta çocuklara taş fırlatıyor. Oyun yaptı bunu.
Bir de mesela bahçeye çıkardım; bahçeden ayrılırken yerlere yatıp bağırıyor çok yoruyor beni. Keşke çıkarmasaydım diyorum.
Bu aralar da çok sabırsız davranıyorum saçını çektim mesela. Benden nefret etmesinden korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:

Vuuu süper olmuş

Burdayııım :)
Arkadaşım gelmişti ya gün aşırı onla takıldık

Erken kalkıyorlar ve gün bitmiyor gerçekten

Canselim çocuklar seni çileden çıkarıyor mu hiç

Aynen! :D

Fırlatma olayı çok sinir bozucu. Efe de kızınca fırlatıyor :( bağırınca daha da manyıyor. Dikkatini dağıtıyorum yada yakalayıp sarılıyorum vs. Tabiki 7/24 sakin kalamayız. Arada bizde de oluyor tarafımdan hırpalamalar. Mümkün olduğunca tutuyorum kendimi çünkü dediğim gibi kötüye gidiyor. Kerem hiç değilse konuşuyor ve seni de anlayacağına göre bence parka henüz girerken söyle sakince "taş atarsan eve gidiyorux" diye ve ilk dakkada atarsa bile toparlanın dönün. Bi de keşke mümkün olsa da yalnız gitmeseniz parka; Mertle biir ilgilense sen daha rajat despotluk yaparsın :) Evde ise sen Merti kollayacaksın bu dönem geçene kadar :( hep şunu hatırlatmalıyız ki kendimize; tepkimiz ne kadar büyük olursa o hareket okadar çok yerleşiyor çocukta. Kendimize hakim olmaya çalışmalıyız. Allah yardımcımız olsun.

Herkese günaydınnnnnnn. Sendromsuz bir pzt ne güzel yaaaaaaaaaaa :) dersim öğleden sonra inşallah ;) güzel bir hafta diliyorum herkeseeeeeee.

günaydıııın.. eşimi işe gönderdim, ayşecik de henüz uyanmamışken buraya yazayım..
herkese hayırlı huzurlu bi gün ve hafta diliyorum. çalışanlara kolaylıklar..

senki salı pazarını fethetmiş bir hatunsun seninde siyah çantan yoksa ne diyelim:KK43:

bizimle diğılsın nfk:KK20:
:oops:
:-)

nfk ,karı koca gezmişsiniz devamını diliyoruz.

ayşecik siz yokken ne yapmış babaannesiyle?

Bizde bugün eşimin dayısı ve bir ortak arkadaşımızla

kahvaltıya gittik. üçümüzünde iki çocuğu var ve büyüklerle,küçükler aynı yaştalar.

mekanda tam çocuklara göre göreydi.büyük olanlar kardeşlerini oynattılar.ilk defa rahat ettik

bir gezmede.kızım artık kardeşine ablalık yapıyor."eşimde dünya varmış dedi" garibim hiç oturamaz bir yere gittiğimizde.
her zamanki gibi full dağıtıp koşturmuş, babaannesi de onun peşine..:-)

enişte sorumluluk sahibi ve yardım ediyor demek.. ne güzel..
ablayla mahmut arasında kaç yaş var.. bu ara eşim ikinciyi istemiyor, şu aralar hiiiiç istemiyor diye
acaba arası 5-6 yaş olsa nasıl olur diye hesap yapıyorum.. o_O

cansel bezi atınca gece beslenmeyi bıraktık o yüzden gece süt vermiyorum bakalım aslında ben de erken kalkıyorum aslında bu kadar değil ama yakında uyansalarda oyalanmayı öğrenirler ben de tek gözüm kapalı uyumaya devam ederim:KK66:
nfk bu çanta muhabbetine eşimle iddaya girmiştik yok şu kadar var bu kadar var diye...başladık çantaları saymaya aynı zamanda içlerini elden geçirmeye....süprizzzzzz para bulduk...hemde tam 1 sene önce koyduğum paraymış sonradan hayırladım...hemide 400 tl idi ilaç gibi gelmişti:KK66: bakın bakalım siz de gerçekten siyah yok mu:KK66:
ay akşam akşam ne güldüm yaa!:-)
hem de 400 lira, kızlar doğru söylüyor, o para unutulur mu beah!:KK53:

sen bunu anlatınca çantalarımı saydım, 5 tane ve siyah yok.
veee sürpriiiz! bi tanesinin içinden para çıktı, 7 tl..:rolleyes:
ay ne sevindim ne sevindim anlatamam. sanki benim değil de gökten gelmiş para, ahahhahahah :KK70:

Nfk sultan dilanaza katılıyorum :D bu salı pazar akarrrrrrr :)
salıda bi şey bulamadım ya. en son bordo bi çanta almıştım ama siyah bulamadım..
bugün arkadaşın yeğeni sezaryenle doğacak, yarın oraya gitmeyi planlıyorum..

Eagle sana da yuh yani; 400lira nasıl unutulur çantada?!?!?
ama ne?!:eek:
kalemi kuvetli üyemiz nfk,dan bu konuda uzun bir açıklama gelir:stop:.az sonra....
yok bacım, valla yok işte.. model beğensem de siyahın kendinden midir aynı modelde siyah çanta güzel durmuyor.
zaten modelini belli etmiyor, cinsi de kaliteli görünmüyor.
geçen kardeşime çanta aldık. kiremit, yeşil ve siyahı var. yeşil aldırdım. siyahı çok vasat görünüyordu.
ay çok şey mi istiyorum ben?:eek:

Fırlatma olayı çok sinir bozucu. Efe de kızınca fırlatıyor :KK43: bağırınca daha da manyıyor. Dikkatini dağıtıyorum yada yakalayıp sarılıyorum vs. Tabiki 7/24 sakin kalamayız. Arada bizde de oluyor tarafımdan hırpalamalar. Mümkün olduğunca tutuyorum kendimi çünkü dediğim gibi kötüye gidiyor. Kerem hiç değilse konuşuyor ve seni de anlayacağına göre bence parka henüz girerken söyle sakince "taş atarsan eve gidiyorux" diye ve ilk dakkada atarsa bile toparlanın dönün. Bi de keşke mümkün olsa da yalnız gitmeseniz parka; Mertle biir ilgilense sen daha rajat despotluk yaparsın :) Evde ise sen Merti kollayacaksın bu dönem geçene kadar :KK43: hep şunu hatırlatmalıyız ki kendimize; tepkimiz ne kadar büyük olursa o hareket okadar çok yerleşiyor çocukta. Kendimize hakim olmaya çalışmalıyız. Allah yardımcımız olsun.

Herkese günaydınnnnnnn. Sendromsuz bir pzt ne güzel yaaaaaaaaaaa :) dersim öğleden sonra inşallah :KK66: güzel bir hafta diliyorum herkeseeeeeee.
pazartesi sendromu yaşamayan pembişin sabahın erken saatlerindeki pozitif ve yararlı görüşleri ile güne başladık.:KK37:
valla çok doğru söyledin. bu da bi dönem. sinirlenmeden yapamıyor insan.. mümkün mertebe güzel yaklaşmak lazım.
sinirle tepki verdikçe o da dozunu artırabilir.. bu atma ne kötü bi şey yaao_O

Günaydın
Benim oğluşumda uyanmadı henüz ne var ne yok bi sizlere bakayım.
sonra yazamıyorum biliyorsunuz.
busmai o yerlere yatma en çok bu yaşta görülüyor,benim kızım öyleydi.
2 yaş en zor dönemleri.oğluma gelince bizimki yerlere yatmıyor ,fırlatma huyuda yok,
çünki bütün hırsını ablasından çıkarıyor.istediğini yapmayıca ya saçını çekiyor.yada ısırıyor.

ama bir tek ablasına yapıyor .zavallı kızım geçen odasının kapısına"kapıyı çalmadan girmeyiniz"

diye yazı asmış:KK57:.kardeşim sürekli odama geliyor öğrensin diye yazdım diyor. nfk kızımla oğlum arasında 6 yaş var.

benim eşimde uzun bi süre ikinciyi istememişti. eşim sağolsun bebekliklerinden itibaren çok ilgilenir bizimkilerde bunu

çok güzel kullanıyor.ayşecik büyüyünce eşinin fikri değişir.arada yaş farkı olmasının avantajıda var dezvaantajıda var.

tam rahat edecekken başa dönüyorsun:KK12:diğer taraftan yaşca büyük olduğu için kardeşini idare ediyor.arada çıldırsada.

siyah çanta konusunda haklsın benimde siyah çanta yok:KK48:nedense başka renklerde çanta daha kendini belli ediyor.

benim erkek kardeşim hep kahverengi ayakkabı alır siyahta model kendini belli etmiyor der.bi kere damatlığında siyah ayakkabı giydi. bende ne yazdım....

Günaydın
Benim oğluşumda uyanmadı henüz ne var ne yok bi sizlere bakayım.
sonra yazamıyorum biliyorsunuz.
busmai o yerlere yatma en çok bu yaşta görülüyor,benim kızım öyleydi.
2 yaş en zor dönemleri.oğluma gelince bizimki yerlere yatmıyor ,fırlatma huyuda yok,
çünki bütün hırsını ablasından çıkarıyor.istediğini yapmayıca ya saçını çekiyor.yada ısırıyor.

ama bir tek ablasına yapıyor .zavallı kızım geçen odasının kapısına"kapıyı çalmadan girmeyiniz"

diye yazı asmış:KK57:.kardeşim sürekli odama geliyor öğrensin diye yazdım diyor. nfk kızımla oğlum arasında 6 yaş var.

benim eşimde uzun bi süre ikinciyi istememişti. eşim sağolsun bebekliklerinden itibaren çok ilgilenir bizimkilerde bunu

çok güzel kullanıyor.ayşecik büyüyünce eşinin fikri değişir.arada yaş farkı olmasının avantajıda var dezvaantajıda var.

tam rahat edecekken başa dönüyorsun:KK12:diğer taraftan yaşca büyük olduğu için kardeşini idare ediyor.arada çıldırsada.

siyah çanta konusunda haklsın benimde siyah çanta yok:KK48:nedense başka renklerde çanta daha kendini belli ediyor.

benim erkek kardeşim hep kahverengi ayakkabı alır siyahta model kendini belli etmiyor der.bi kere damatlığında siyah ayakkabı giydi. bende ne yazdım....
ne kadar farklı düşünüyoruz eşimle.. dün bi mağazaya girdik, anne baba çocuk silüeti var.
bak, ideal aile diyor. ben de kime göre, neye göre dedim. çıktık, başka bi mağaza kapısında
anne baba iki çocuk fotoğrafı, bak bence bu ideal aileye daha yakın bi resim dedim. ses yok.

bence de yaş farkı çok olunca bu dezavantaj.
sonuçta ilgi alanları farklı oluyor, birlikte oynayacak dönemi biraz aşıyorlar.
anne dediğin gibi tam rahata ermişken, sil baştan en başa dönüyor...
iyi yanı da sanırım, ilk bebek büyüyüp çocuk olunca insan bebek kokusunu özlüyor.
abi abla büyük olunca sorumluluk alır, en azından kendini kayırır. annenin yükü azalır..

dün düşündüm, bu bir sene hiç çocuk mevzuunu açmayacağım.
ona daha fazla zaman ayırıp ilgileneceğim. tabi ayşecikle de, sonra ciddi olarak konuyu tekrar açıcam. hakkımızda hayırlısı olsun.. :)

bende de taba, kahve, gri, bordo ve yeşil çanta var. bir de pudra varmış yani 6 tane. :eek:
demek siyah çanta konusunda haksız değilmişim, benim gibi düşünenler varmış.:KK48:

Fırlatma olayı çok sinir bozucu. Efe de kızınca fırlatıyor :KK43: bağırınca daha da manyıyor. Dikkatini dağıtıyorum yada yakalayıp sarılıyorum vs. Tabiki 7/24 sakin kalamayız. Arada bizde de oluyor tarafımdan hırpalamalar. Mümkün olduğunca tutuyorum kendimi çünkü dediğim gibi kötüye gidiyor. Kerem hiç değilse konuşuyor ve seni de anlayacağına göre bence parka henüz girerken söyle sakince "taş atarsan eve gidiyorux" diye ve ilk dakkada atarsa bile toparlanın dönün. Bi de keşke mümkün olsa da yalnız gitmeseniz parka; Mertle biir ilgilense sen daha rajat despotluk yaparsın :) Evde ise sen Merti kollayacaksın bu dönem geçene kadar :KK43: hep şunu hatırlatmalıyız ki kendimize; tepkimiz ne kadar büyük olursa o hareket okadar çok yerleşiyor çocukta. Kendimize hakim olmaya çalışmalıyız. Allah yardımcımız olsun.

Herkese günaydınnnnnnn. Sendromsuz bir pzt ne güzel yaaaaaaaaaaa :) dersim öğleden sonra inşallah :KK66: güzel bir hafta diliyorum herkeseeeeeee.
Onu yapıyorum canım
Geçen bi avm ye köstebekgiller gelmişti oraya götürdüm(köstebekgil kostümlü adamları görünce korktu gerçi ama ayrılmak da istemedi ordan)
Yan tarafta D&R vardı içeri daldı dergilerden almak istedi
Olmaz dedim elinden tutup çıkarmaya çalıştım dükkandan.yere yatıp bağırıyor
Yerlere yatarsan eve döneriz dedim
Kalktı. Ama biraz sonra
Tekrar yatınca eve döndük:) bişeyle tehdit edersem yapacağımı biliyor.
Yine de biraz sonra unutuyor sanırım.

Mert benim slingde uyuma modunda oluyor, dışarda şimdilik.
Bazen annemin yazlığında bahçeye çıkarıyorum Keremi yalnız.
Bu ara arkadaşımlayken anneme yolladım onu. Öyle idare ediyoruz işte.
dün eşimle parktaydık büyük çocuklarla oynuyor ama küçükleri ittiriyor birgün biriyle papaz olucaz
Köstebekgillerin yanına çocukların kalabalığına giderken ellerini yumruk yapmış koşuyordu sanki boks maçına çıkıyor

herkese günaydın hayırlı haftalar olsun inşallah :KK54:

nfk canım ohh ne güzel yapmışsınız karı koca başbaşa vakit geçirmişsiniz:KK68:
ikinci çocuk için eşini ikna etmek biraz zaman alabilir belki ama sen mutlaka ikinci
çocuğu yapacaksın bence ki olmasıda lazım bencede bir kardeş mutlaka
inşallah güzel bir çanta görürsem haber veririm canım yaa benimde yarın salı pazarına gitme planım var
ama ne olur durumlar yarın bilmem sabah işe gelmeden birkaç saat önce uğramak istiyorum
tam kurulmuş olurmu acaba diye çekincelerim var gerçi genelde kadınlar sabah erken gidip
öğlene kadar çıkıyorlarmış daha iyioluyor pazar diyorlar ama bilemedim ?

pempiş
ohhh bugün pazartesi ve sen öğleden sonra işe gideceksin ben bile bu seneki programını beğendim yani:KK66:

eaglee ne kadar çok çantan var kız normal yani o kadar para unutmuş olman demekki :KK48:

busmai ayy ne güzel baya sosyal olmuşsun artık hep gezersin baya pratik yaptınız
kerem içinde yaa olacak böyle şeyler maalesef ama fazlasının olmamasına dikkat edeceğiz

pamuk helva döndünüz değilmi nasıl geçti bakalım??

dilanaz ohh afiyet olsun dışarda kahvaltıda bir başka oluyor yaa ne güzel ablayada bak :KK66:

cansel canım kolay gelsin canım yaa hem bütçe olarak hem de gezme olarak ama zevkli olacaktır eminim:KK66:

bu hafta sonu cumartesi temizlik yaptım sonrasında melisa uyumamak için inat etti
sonra ben delirmeye başlayınca babası aldı melisayı dışarı çıktılar hayret ettim :KK57:
sahile parka gitmişler ordan da yemek yiyip geldiler bende o arada kendime ayırdım hiçbirşey yapmadım oturdum film izledim iyi geldi valla sonra da fim bitti canım bile sıkıldı aradım durdum nerdesiniz ne zaman geleceksiniz falan diye ahh şu annelik :KK51:
geldikten sonra biraz da biz parka gittik doydu o gün parka pazar günüde koton dan melisaya hediye gelmişti onu değiştirmek için mağazaya gittik değişim fişini kaybettik olmazsa değişim yapılmıyormuş :KK62:
sonuçta giyilmemiş ürün etiketi üstünde duruyor ve uzun zaman öncenin malida değil yeni sezon ürünü müdürle konuşmanız lazım dedi kasiyer yemekteymiş hem kalabalık hemde melisa durmayınca sinirlekdik almadan çıktık forumlardan baktım bu konuda koton çok kötüymüş öğlen birde burdaki mağazaya gidip bakacağım yoksa artık kalacak bakalım birde akşam üstü piyango vurdu :KK48: eşim için piyango tadında olduğu için
eşimin amcasının gelini misafirleri varmış içli köfte yapmış hamuru artınca benimde evde buzlukta önceden hazırladığım iç vardı onu sana yapalım dedi ohhh süper oldu valla bu akşam içli köfte var bakalım bizde :KK66:

busmai, bende insanım kız. tabiki bazen salterlerim atiyor. kerem'de de var yere atma, fırlatma erkek çocuklarına has galiba. kirilmadik oyuncagimiz kalmadı. bebekken ipege de geçiriyordu. şimdi ipek intikamini alıyor. saçını çekiyor abisinin:KK4:
dun gunumuzu kerem'e ayirdik. oglusum cok mutlu oldu.

nfk yakındaki avm de iki magazada yoktu ondan kalıbı alamadım neyazikki. oglusa pijama takımı, eşofman aldım. ilk defa kendisi oyuncak seçti traktör:KK45:

Back
X