Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bahar benim eşimde bi ara 4 istiyordu peş peşe okul mokul bahsedince oda caydi. Yegenlerimizi severiz bebek ozlersek ama benim için 3 çocuk yeterli allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah

nfk ben hep mayalıyorum süt nerdeyse soğuğa yakın...koca tencereye kaşığın ucuna azıcık alıp elimle kalıp durmasın diye bastırıp tencereye karıştırıyorum. sarıyorum kapağı kapalı güzelce...4 saat sarılı bekliyor...açınca kapak üsten sıcacık olmuş oluyor sanki sütü ısıtmışım gibi..tani reaksiyon oluyor içerde çıkan gazın ısısı kapakta...sargıyı ve kapağı açık 1 saat dinlendirip en az 24 saat dolapta bekletip öyle yemeye başlıyoruz
maya miktarı ve bekle süresi artarsa ekşi olur. biz tatlı seviyoruz
Soğuğa yakin diyorsun yani? o_O ay inş seninkiler gibi tutar.
2,200 gr ilk kaba bir çorba kasigi maya koydum. Bilmiyorum fazla mi?
Gecen sene de bir iki kez denemistim hem cok eksi olmuştu, hem üstünde su birikmisti. Teyzeme sordum. Sut haddinden ziyade sicakti muhtemelen, bi de cok mu bekletin demişti. (O 3 saat bekletiyormus.) Ben de o zaman internetten okuyup 8-9 saat bekletmistim hep. Ama maya miktarinin etkili olduğunu bilmiyordum. Ay su yoğurt bi olsa ya, sut ziyan olunca çok uzuluyorum bi de bu kacinci hala tutturamiyorum. Eşime de mahcup oluyorum. Adam hevesle ta nerelerden sut getiriyor.. :KK43:

Nfk ben cahide nin tekniğiyle mayaladigim yoğurtla hep tuttu
Tuz ve seker de katiyorsun yani.. Guya ben de seker katacaktim ama o an aklimdan ucup gitti. Bi de Cahide nin sayfasında bazi tavsiyeler var. Sut fazla ilik old icin yoğurt turmazsa, sicak su dolu bi kabin içine koyun, saat basi kontrol edin diyor. İnş buna gerek kalmaz. Ama önemli bi ipucu. Ozellikle benim icin :1:

selam hatunlar burda kar tatili...ben laranjit:KK43: boğazlarım berbat:KK43:
kuzular iyi çok şükür kardan adam yapıcaklarmış ve kar atıcaklarmış birbirlerine...bakalım bu sefer oynamak kısmet olacakmı.geçen sefer çok soğuktu çıkarmamıştım bu sefer yumuşak hava...
norm fazlası tayinim çıktı istemememe rağmen.okul fena değil ama yinede mahkemeye verip şansımı denicem..aslında karnım git diyor yıldım bu fazlalık muhabbetnden..bakalım....
pamukhelvam geçmiş olsun insan kendi için erteleyebiliyor ama kuzular için biran önce geçsin istiyor dimi:KK43:
bende de var bu arada eğrilik çok ciddi değil ama ağzım açık uyuyorum:KK66:
bahar cesaretinden dolayı öpüyorum ellerinden saygılar:KK66:sık sık haberlerin gelecek anlaşılan:KK66:
tüm hatunları öpüyorum...
Çok geçmiş olsun bacim o_O önce faranjit sandim ama netten baktim da laranjit diye de bi hastalik varmis. Sanirim kronik bi şey okulda cocuklar, evde bebeler bogazin ne hale geldi kimbilir. Rabbim sifa versin..

Dava istediğin gibi sonuclaninca ne oluyor; eski okuluna geri mi donuyorsun yoksa başka bi yere mi tayin oluyorsun? Bu ara belki fikrini değişir. Her seyde bi hayir var; atandigin yerde mutlu olursun belki, yani inş hakkinda hayirlisi olsun..

Eagle, çok geçmiş olsun , teşekkür ederim, gerçekten insan kendine 1 düşünüyorsa , minik bir emanet can olunca, 1000 düşünüyor .. Allah şifalar versin sana da...

Cansel, otomatiğe alışmak daha kolay diyor eşim, bakalım.. Önce iyice pratik yapıp, sabahın erken saatlerinde de trafik açıkken çalışırız belki .. Sağolun desteğiniz için :) Pembişim, evet aynen eşin gibi direkt başlatmak daha doğruymuş, böyle bir mecburiyet olsa; sanki başa gelen çekilir deyip , istanbulun trafiğine dalınır belki ... kıyıdan kıyıdan izlemekle gözü korkuyor daha çok insanın ..

Nfk, bilmiyorum sen sütü tam kaynattın mı, ben kaynama noktasına geldikten sonra bir iki fokurdatıp öyle alıyorum ocaktan sütü.. Kaynama işlemi , sütteki fazla suyun buharlaşması açısından mühim diye biliyorum , yoğurt yapımı icin..
Sonrasında havalar soğuk, sarıp sarmalayıp petek yakınlarına koyarım... Ve mayaladıktan sonra hareket ettirmemeli imiş , bilmiyorum ne kadar doğru .. Mayaladığımız kap da önemli. Sıcaklığı muhafaza etmesi mühimmiş.. Bir de fırında mayalayanlar var onu hiç denemedim ..
Esasında kesin çözüm. Bir dahakine 1'er kiloluk cam kavanozlara mayala istersen... Kapağı sıkıca yapışıyor ya, ben kavanozda daha başarılı oluyorum , şişeyi sarıp hop petek üzerine..

nfk bir kasik cok fazla ben 5 litreye kasigin ucuyla kayuyorum. miktar mayalanmayi saglamaz az sulu koy iyice karistir mayalanir . buyukler hakli cok beklerse ve sicaksa sulanir ve eksir. sonucu haber ver. bide hep celik tencerede yapariz. cocuklara kavanozda sureci hizlandirmak icin petek ustunde yapardim ise yariyor

Eagleım geçmiş olsun canım. Okul konusunda da eğer ortam fena değilse hiç kasıp geri dönme. Hep bi eğreti durma olayı olacak çünkü.

Nfkcım biz yoğurt yaparken süt ılıktan daha sıcak oluyodu. Teyzemiz bardak kadar kavanoza bi tatlı kaşığı koyuyordu ve karıştırıp kapatıyordu. Kalorifer üzerine koyuyorduk sonra. Hep gayet iyi tutuyordu ama bizim oğluş sağolsun beğenmiyordu tadını o yüzden yapmıyoruz. Sen de sakin ol ya yaparsın. Sulu olursa ayran yaparsınız :) ayrıca üstünde su birikmesi de iyi bişi diye biliyorum ben ;)

Burda deli gibi kar yağıyo. Yarın öğlen arkadaşlarımla buluşacaktım ki toplantı olduğunu öğrendim. Eğer okul tatil olursa işime gelecek yani :D

born canım gezmişsin maşallah ben de h.sonu gezdim gerçekten deşarj oluyo insan.sen yasirle nasılsın.bu eğitim aktiviteleri oluyor neler yapıyorsunuz evde montesoorri diye bşi var adını yanlış yazmış olabilirim.yapıyor musun.aslında bu sorum hepinize kızlar hüseyini mutlu etmek istiyorum ben.
pmukhelvam sizin bu kulk tedaviniz baya uzadı ya Allah kolaylık versin inşallah.beklemek en sıkıcı yanı bu işlerin.
ilbilge kuzuların nasıl canım.
ben de patatesli birek bi de portakal sulu ıslak kek yaptım şükür kociş beğendi adam beni bayabaya beceriksiz sanıyormuş rüştümü ıspatlamam lazım.lakin kilo alıp duruyorum napcam bilmiyorum.emziren anneler ecrn born busmai senamert nasıl baş ediyorsunuz bu durumla sütüm amam aman değil yani.kısarsam hepten gider diye de korkuyorum yani.
ayrıca ecrin yukarıda seni anmamışım kusuruma bakma. çocuklar nirvana erecem az kaldı:KK55:

cnm ben çok kısmıyorum çokda yemıyorum sutum fena degil doyuyor oğluş.yemekten bıraz ac bile kalkıyorum otursam biraz daha rahat yerim. ben şu an 62 kg.74 kg ile dogum yaptım ilk zamn daha iyiy gidiyodu kilolar 3 aydır aynı kilomdayım:110: sanırım 2 dogumlarda kilo vermesi biraz daha zor.ilk dogumda kızım 11 aylıkken 57 kg inmiştim.oğluş 6ıncı ayın içinde su an ve zor gidecek gibi kalan kilolarr:KK45:

nfk cnm ben her hafta yogurt yapıyorum.süttcü geliyor haftada bir.5 kg alıyorum.2 kğ yogur kalanını da1 er kg sıcak iken cam kavonaza koyuyorum agzını sıkıca kapatıyorum.soguyunca hoop dolaba .ıçecegimiz zamn acıyorum süttün tadı hiç bozulmuyor.yogurduda hazır taze yogurtla mayalıyorum2 kg 1 yemek kasıgı koyuyorum ve sofra bezi ile sarıp petegin usttüne 3-4 saat arası bekleyiyorum.24 saat dolapta bekliyor güzel oluyor.birde hazır yogurtla mayaladın mı hiç ekşi olmuyor.benım kabım tupewer saklama kaplarındanonda çokk güzel oluyor varsa birde onda dene. ben de daha önce yogurt kovasına yapıyordum onda cok sert tutmuyordu.

burda saabahtan hava güzeldi 15 derece falandı.ögleyin kızımın 2.5 yaş kontrolu vardı saglık ocagında.dişine flor uygulaması yapıldı.6 ay sonra bir daha yapılacakmış.kızımın önden 2 dişi erken çıktı 4 aylıkken ve su an çürük .sonra kızımla parkka gittin hiç çocuk yoktu biz yarım saat oynadık yinede. ama akşam bii yagmur başladı hava sogudu.hala yagmur yagıyorr.

Gözün aydin pembisiim ! :KK54:

Esim yatali 1,5 saat oldu. Ben bu kucuk duracelli veledi bekliyom ama yeter artik. Cebren yatircam! :4: Herkese hayirli geceler..:52:

Gözün aydin pembisiim ! :KK54:

Esim yatali 1,5 saat oldu. Ben bu kucuk duracelli veledi bekliyom ama yeter artik. Cebren yatircam! :KK4: Herkese hayirli geceler..:KK52:
Amaneyyyyyyyy. İyi sabretmişin kız :D
Ayşeeeeeeeee bu saate kadar kalınır mı canımıniçiiiii?? :) <3 <3

Bu saatte oturmuş süper dadı izliyorum. İkizler var. Eagle bacımmmm bir kez daha ne zor olduğunu görüyorum ikiz büyütmenin. Bi de baba ne kadar önemli. Demekki bizim ikizlerimix olsa ben kesin manyardım :D

Dayanamayıp uyuyacağımmmm. Zaten çocuk büyütmek zor bi de böyle şeyler izleyince daha bi zor geliyor...

Bu saatte oturmuş süper dadı izliyorum. İkizler var. Eagle bacımmmm bir kez daha ne zor olduğunu görüyorum ikiz büyütmenin. Bi de baba ne kadar önemli. Demekki bizim ikizlerimix olsa ben kesin manyardım :D
ay oturdum manyak gibi bende onu izledim hic isim yok gibi kadin bide bebek bekliyo eaglea onu da soyle :)) super dadi cok.yapmacik sinir oluyorm ama her izledigimde agliyorum ya manyadim iyice tatil olmasina da cok sevindim bu arada :)

Back
X