Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Cansel teşekkür ederim canım:KK66:

geçmiş olsun,yakında banada dişçi yolu görünüyor

hamilelik emzirme derken dişler gidiyor.

born gazanız mübarek olsun.topikte ilk tuvalet eğitimi veren kimdi?

canım avcı böreği istiyor.:kk77: Suçlu pembe ayağa kalk.:KK48:
Yap gitsin canımmmmm :D benim de aklıma elmalı kek düştü. Oğluşla yaptık bakalım. Evde de tarçın az kalmış :( inşallah bişiye benzer.

Nfkcan naptın canım?? Ben arada girip okudum ama okul yoğundu yazamadım :/

Born hadi bakalım bu maceranız nasıl olacak?? Kolay gelsin sana ve ilbilgeye :KK66:
Yaptim ve bayildimmm! :77:
Belki de sadece iki catal yiyebildigim icin oyle geldi, bilemiyorum :confused:

Eklentiler

• IMG_20150121_202012-1.webp
    IMG_20150121_202012-1.webp
    32,9 KB · Görüntüleme: 57
Oğluşu uyutup dizi izleyerek ütü yapmayı planlıyorum. Bi yandan da çamaşırlar yıkanıyor. Malum cuma günü yolculuk var inşallah. İlk dönemin bittiğine hala inanamıyorum!!!!

gunaydin canlar bu tuvalet egitimni dusunmekten kafayi yicem tecrubeli annelere bi kac sorum var simdi gece yatmadan tuvalete goturucem yakac saatte bir kaldiricam gece gunduz de ne kadar da bir ikide bir cis geldini diye sormayin giturun varsa yapar diyo nette ama kafama gore nasil goturcm

Pembis sorma ben bır tanesini hatta korkumdan çektirdim salakligima yanayım.
Nfk nezaman yaptirdin? kaca yaptirdin? acidi mı? Üç marka var dedi biri yerliymis.

Ben bır kere kaldırıyordum ondada yapmayınca hiç kaldirmamaya basladim gece gündüz aynı anda bitti ama her çocuk bır olmuyor umarım seninde öyle olur.

günaydın topikcanlar.. :KK54:

gunaydin canlar bu tuvalet egitimni dusunmekten kafayi yicem tecrubeli annelere bi kac sorum var simdi gece yatmadan tuvalete goturucem yakac saatte bir kaldiricam gece gunduz de ne kadar da bir ikide bir cis geldini diye sormayin giturun varsa yapar diyo nette ama kafama gore nasil goturcm
canım benim öyle stres olma.. yasire de yansır, iyice zorlanırsınız.. bismillah de, inş iyi olacak.
ben gece yatmadan hemen once tuvalete götürüyorum. (12de yatıyor) gece de saat 4-5 gibi
çişe kaldırıyorum.. bazen ondan once kendi kalkıp haber veriyor. ama düzenleri aynıdır diyemem.
çünkü aynı yaştalar ama tuvalet eğitimi almış olan, kendini saatler boyu tutabiliyor.
diğeri azcık da olsa çişini yapar, yarım saat sonra biraz daha yapar. bunu bizzat tecrübe ettiğim için söylebilirim.

ben iki saatte bir lazımlığa oturttum. başta zaten çişin var mı dan çocuk bi şey anlamıyor.
3-4 dk lazımlıkta oturt, yapsa da yapmasa da kaldır. sürekli gözlemle,
bizimki yapacağı zaman gözü bi yere dalıyordu mesela onu anladıktan sonra,
daldığını görünce kapıp götürüyordum lazımlığa.
şimdi yasir bezi atınca çişi gelince gayr-i ihtiyari elini pipisine götürebilir. böyle işaretler olabilir..

Pembis sorma ben bır tanesini hatta korkumdan çektirdim salakligima yanayım.
Nfk nezaman yaptirdin? kaca yaptirdin? acidi mı? Üç marka var dedi biri yerliymis.
canımcım, diş eti çekilmesi vardı benim bi dişimde. çapaya gittim. operasyon oldu.
sonra ortada ön alt iki dişim tam yarıdan kırılmıştı benim (11 yaşında bi trafik kazası sonucu. o zaman sinirlerini
alıp üstüne dolgu gibi yapıp dişi bütün haline getirmişlerdi. ilk yapıldığında aynı renk olduğu için anlaşılmıyordu.
ama zamanla kendi dişim çürüdü, üstte kalan kısım beyaz kaldı. dişin yarısı siyah yarısı beyazdı yani)
neyse, kökleri de çürümüş hatta çene kemiğini zayıflatmış, o kısmındaki kemik oranı da azalmıştı.
operasyonu yapan profesördü, o yüzden güvendim. o iki dişi çektiler. yerine iki iplant çivi taktılar.
o zaman ismini hatırlamıyorum ama bi alman markasının
ürününü tercih etmiştim. parası da ona gore oluyor ama bu ömürlük bi şey sonuçta, çok da bi fark yok.
6 senedir tek bi şikayetim olmadı. inş böyle de devam eder. bakımı diğer dişler gibi.

senin öyle bi risk mi var ki, bunu araştırıyorsun?

Son düzenleme:
Ben bır kere kaldırıyordum ondada yapmayınca hiç kaldirmamaya basladim gece gündüz aynı anda bitti ama her çocuk bır olmuyor umarım seninde öyle olur.
canik oncelikle cok gecmia olsun bana da implantla ilgilo cok kotu seyler soyleuip korkutrular hep fiyatlari da epey varms ama ablam yaptiracakti ona da sorarim tekrar
egitiimi ilk verneye basladigin andan itibaren mi gecede bi kez kaldirdin yeterli olsa keske bende de ya gerci emzirmek icin surekli ayaktayim zaten ama tabi yaptiktan sonra kaldirdam ne kaldirmasam ne duzen oturana kadar baya zor olcak galiba
günaydın topikcanlar.. :KK54:

canım benim öyle stres olma.. yasire de yansır, iyice zorlanırsınız.. bismillah de, inş iyi olacak.
ben gece yatmadan hemen once tuvalete götürüyorum. (12de yatıyor) gece de saat 4-5 gibi
çişe kaldırıyorum.. bazen ondan once kendi kalkıp haber veriyor. ama düzenleri aynıdır diyemem.
çünkü aynı yaştalar ama tuvalet eğitimi almış olan, kendini saatler boyu tutabiliyor.
diğeri azcık da olsa çişini yapar, yarım saat sonra biraz daha yapar. bunu bizzat tecrübe ettiğim için söylebilirim.

ben iki saatte bir lazımlığa oturttum. başta zaten çişin var mı dan çocuk bi şey anlamıyor.
3-4 dk lazımlıkta oturt, yapsa da yapmasa da kaldır. sürekli gözlemle,
bizimki yapacağı zaman gözü bi yere dalıyordu mesela onu anladıktan sonra,
daldığını görünce kapıp götürüyordum lazımlığa.
şimdi yasir bezi atınca çişi gelince gayr-i ihtiyari elini pipisine götürebilir. böyle işaretler olabilir..

canımcım, diş eti çekilmesi vardı benim bi dişimde. çapaya gittim. operasyon oldu.
sonra ortada ön alt iki dişim tam yarıdan kırılmıştı benim (11 yaşında bi trafik kazası sonucu. o zaman sinirlerini
alıp üstüne dolgu gibi yapıp dişi bütün haline getirmişlerdi. ilk yapıldığında aynı renk olduğu için anlaşılmıyordu.
ama zamanla kendi dişim çürüdü, üstte kalan kısım beyaz kaldı. dişin yarısı siyah yarısı beyazdı yani)
neyse, kökleri de çürümüş hatta çene kemiğini zayıflatmış, o kısmındaki kemik oranı da azalmıştı.
operasyonu yapan profesördü, o yüzden güvendim. o iki dişi çektiler. yerine iki iplant çivi taktılar.
o zaman ismini hatırlamıyorum ama bi alman markasının
ürününü tercih etmiştim. parası da ona gore oluyor ama bu ömürlük bi şey sonuçta, çok da bi fark yok.
6 senedir tek bi şikayetim olmadı. inş böyle de devam eder. bakımı diğer dişler gibi.

senin öyle bi risk mi var ki, bunu araştırıyorsun?
yasirle dun banyoda baya vakit gecirdik mutlu gozukuyodu ama iste en cok gecelerden korkuyorum ustunde islak.kalirsa hasta olur mu uyandirinca yapar mi yapsa da yapmasa da tekrar uykuya nasil dalar o arada zumrayi da sesinden uyandirir mi insan baslayinca rahatluyodur kesin ama hic fikrim yok ya simdi kafamda bir suru soru var ins rahatca ogrenebilir ya sakinligimi korumam lazim hemen en kucuk seyden etkilenicek yoksa

Yaptim ve bayildimmm! :kk77:
Belki de sadece iki catal yiyebildigim icin oyle geldi, bilemiyorum :confused:
ellerine saglik bu arada canim kibris tatlisini bi misafirlikte yemis cok.begenmistim ama kendi yaptigim.tam felaket olunca simdi hic sevmiyorum yani kendi yaptigimi sevmiyorum yoksa sanirim cok guEl bi tatli ama ben beceremedik :)

ellerine saglik bu arada canim kibris tatlisini bi misafirlikte yemis cok.begenmistim ama kendi yaptigim.tam felaket olunca simdi hic sevmiyorum yani kendi yaptigimi sevmiyorum yoksa sanirim cok guEl bi tatli ama ben beceremedik :)
senin favori incirli tatlı :D başta ona niyetlendim, bunun şerbetini nescafeli yapmamın sebebi budur :)
ama kuruyemişçi terste kalıyor gidemedim.

bi şeyler atıştıralım, ayşecikle parka gidelim. öğleden sonra direksiyon dersi var.
akşama da hiiiçbişey yapasım yok, kocaya balık aldırmayı planlıyorum. :ssz:

yasir de babayla parka gitti benim telefon da yine kapanip aciliyo sanirim servise vericem yine ogle uykusundan sonra da hep birlikte tekrar cikar dolasiriz benim de hic yemek yapasim yok biz de disarda yiyelim o zaman :)

Nasılsınız kızlar, hayırlı günler hepimize ..

Cansel, geçmiş olsun , implant yaptırmam gereken bir azı dişim var benim de, ileriye dönük şikayetlere neden olabileceğini duymuştum bir ara.. Insaallah memnun kalırsın, azı dişlerinden birisine mi yapılacak seninki ?

Nfk, ellerine sağlık :kk77:

Born, bezi açtığımız ilk geceler çocuk uyuduktan sonra bezi takabilirsin. Sabah da o görmeden çıkartmak gerekiyor ki çocuğun aklı karışmasın ...Gündüz iyice tutmayı öğreniyorlar belirli bir süreç sonunda , sonrasında gece zaten sabaha kadar tutabilecek kıvama geliyor ... Yatmadan evvel 1 saat öncesinde , sütünü vs içirebilirsin...Ve evet altını çarşafını ıslatıp uyumaya devam eder de gözünden kaçarsa bu havada üşüyebilir, o açıdan riske atmamak lazım ..

Gündüz ben sürekli Götürüyordum çünkü Selim ilk günler çok sık ve az az yapıyordu çişini, mesela Götürüyordum minicik bir parça yapıp, aradan iki dakika geçince tekrar götürmeyi ihmal edersem; hemen kilotuna kaçırdığı oluyordu. O yüzden, ilk birkaç gün sık sık götürmek lazım, tabii çocuğu bıktırmadan :KK48: Hadi kolay gelsin canım. Oluruna bırak biraz dene belki de Yasir çok hazırdır bu sürece..

Nfk benim iki disim yok ikiside Dr korkumdan oldu. Biraz araştırdım isvicre ve alman markaları öneriliyor dediğin gibi ilk birini yaptiracagim hem maddi yönden hemde bo tarafimla yemek yiyebileyim diye

Born inan çok hatırlamıyorum ama büyük kizda gerçekten kolay bi süreç oldu üç günde halletmistik. Oğlumda böyle olacağını düşünmüyorum 3 yaşında olsada göreceğiz bakalım ama stres yapma baktın olmuyor bır hafta sonra bırakırsın.

Her siranin en sonundaki 2 diş, kare sekilli azi dişi. (Kopek dişlerinin yanindakilere de küçük azi diyorlar ama azi diş deyince ben en arkalardakini anliyorum) Yirmilik dişlerin cikti mi bilmiyorum.. Alman ve İsvicre malinin çok fark edeceğini sanmam, yaptiracaksin madem cektigin maddi manevi zahmetle degsin. Dediğim gibi omurluk bi uygulama bu. Ama yapanin da işinin ehli olması gerek. Her diş hekimi yapamaz, yapmamali da zaten..

Simdi geldim eve, ibrahim tatlises in yorgun sarkisini yoluyorum size.. :KK14: Ah bi gece olsa da yatsak, ama daha 6 saat var yaa o_O

Son düzenleme:
Back
X