Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar paşama sürekli hıçkırık tutuyor neden oluyor bu?uzunda sürüyor emzırıyorum bazen gecıyo bazen gecmıyo sızın bebıslerınızdede oluyomu ne zamana kadar surecek bu hıckırık :(

oluyr canm bizdede herzamn degl ama arada oluyor emzirince geciyr.migdesi genişliyor yada gazdan dolayı diyorlar ama bnde bilemyrm neden böle oluor..:44:

bebeği diş çıkarmaya başlayanlar su veriyormusnuz.?

ben minik alıştırma bardağı aldım.ağzının içi ateş gibi oluyor su içince rahatlıyor...

Kızlar bir şey soracağım.. ek gıdaya geçebilirsin diyen doktor s.ocağı doktorumu yoksa hastaneyemi gidiyorsunuz..? :44:ben hiç s.ocağındaki doktorumu görmedim de...:26:

Ben dogum yaptigim hastanedeki cocuk dojtoruna goturuyorum kizimi,5 haftada bir filan kontrol olsun diye.

benimde bebeğini aylık kontrollere aile hekimine götürenlere bir sorum var. aylık kontrollerinizi ebe mi yapıyor yoksa aile hekiminiz mi ek gıda vs konusunda doktor mu yönlendiriyor bizim doktor niyetine bi biblo oturtmuşlar oraya ağzını bıçak açmıyor da. geçenlerde kızımın ilk dişinde götürmüştüm köpek dişi çıkıyo galiba ilk önce bi bakar mısınız diş mi diye dedim. zoraki baktı olabilirde olmayabilirde dedi. bişey yemiyor dişten dolayıdır belki jel yazar mısınız dedim alın eczaneden kullanın dedi. çocuğu boşu boşuna soğukta çıkardığımla kaldım kendim söyledim kendim dinledim geldim. şikayet etmeyi düşünüyorum alo 184 doktorları şikayet hattı varmış sizinde aklınızda bulunsun.. sizin aile hekimlerinizde böyle mi?

Ayni cnm cocugu 3. Ayiydi goturdum.sabahda bizimki kusmustu.normalde sadece hemsire hanim tartiyo boyunu olcuyo kafa çevresini olcuyo asi varsa yapio okadar dr u gormuyoz bile.ogun bizimki kusunca yarim saat odada kaldim.cocugu yatirdi sirtina bakti.bogazina bide.bizimki kanguruda sabit olunca durmuyor.oturdu pc basina baya ilac bakti yarim saat bekledim o halde en sonunda bi surup verdi.aldim ama kullanmadim.netten bakip bende bulurum sana niye geldim ozaman bizimkide bi ise yaramio.bence duzenli çocuk dr una gitmej gerekio.

ben minik alıştırma bardağı aldım.ağzının içi ateş gibi oluyor su içince rahatlıyor...

su konusu bnmde kafama takılıyor bn henüz daha yeni yeni meyve suyu veryrm taddrmk amaclı sizce su vermyede başlasammı günde nekadr su veryrsnz bebşlrnze??

canım evet kızarıyodu eskiden şimdi baya kaşımaya başladı doktor egzama büyüdükçe geçer dedi başta krem vermemişti. kaşımaya başlayınca krem istedim o da krem sürünce geçer sonra yine tekrarlar dedi korkma, büyüdükçe geçermiş bende korkmuştum öyle diyince rahatladım
Cok geçmiş olsun canim bizimkininde agzinin ustu burnunun alti oluo sivilce cikti neden aceba

bizim evde hep yanio ama antremiz cok buyuk ve petek yok. Odanin kapisida yarim acik oluo gece kalktigim icin kapi ses yapio ac kapat onun için antreden soğuk gelio odaya oda isisi 23.1 22.8 arasi oluyo.nem % 50 lerde.bu sicakliga bi pijama alttan kilotlu corap citcitli bady uyku tulumu kalin battaniye iki kat orlon battaniye ustune cokmu oluo aceba.usur diye korkuyom.ama dun camasir yikiycaktim uyku tulumu yerine citcitli bady kilotlu corap pijama takimi giydirdim.normalde bizimkinin kulak lari buz gb oluyodu dun olmadi.kafasi terleyip soguyunca yanakları kulak lari usuyo demekki.ama sabah ayaklari soguktu aceba patik giydirsemmi yatarken.bide kizlar gece bebislerin kafasina şapka takiomusunuz
anam anam sen benden daha kalın gıydırıyormussun... Ben hıc sapka takmadım.

anam anam sen benden daha kalın gıydırıyormussun... Ben hıc sapka takmadım.

çok fazla deglmi gydrdklernz bn altına ince tek alt tek çıtçıtlı uzun badi üstne badisi üstnede ince yelek yatarkende gündzleri polar battnyesni örtüom gece polar battanyesnn üstne yorganını örtüom okadr.

doğumdan sonra ilk kez birkaç gündür süren kahverengi akıntılardan sonra evveeeet adetim gelmeye başladı bukadar sevincegm aklıma gelmezdi umarım artık daha kolay zayıflarım ve şişkinlğim gider:32::32:

gözün aydın darısı başıma bende dört gözle bekliyorum adet olmayı 1-2 kg gider diye umut ediyorum adet olunca kendimi çok şişman hissediyorum:5:

Cok geçmiş olsun canim bizimkininde agzinin ustu burnunun alti oluo sivilce cikti neden aceba
Canım hiç bilmiyorum isilik gibi mi acaba neden oluyo bilmiyorum belki çok kalın giydiriyorsundur sıcaktan da olabilir
su konusu bnmde kafama takılıyor bn henüz daha yeni yeni meyve suyu veryrm taddrmk amaclı sizce su vermyede başlasammı günde nekadr su veryrsnz bebşlrnze??
ben başladım ek gıdaya geçenler mutlaka başlamalı bence pek suyun tadını begenmiyo aldığı kadar veriyorum ben
Kızlar merhaba,
size bir sorum olacak. Evde gece gündüz kombiyi yakıyorum. Kzıma alttan ıkı pıjama(biri kalın, biri ince), ustten uzun kollu badı ve kalın eşofman ustu, iki kat çorap giydiriyorum. Bir de yatarken ustunu kalın bır battanıye ile örtüyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Doktora gittiğimde doktor kızıyor. Bir kat yeter diyor. Ama ben usur diye dinlemiyorum.
ayy canım kalın giydiryorsun sanki ben kendimden bi kat kalın giydiryiorum kızıma kayınvalidem çook meraklı üst üste giydirmeye o giydiriyo ben çıkarıyorum bide battaniye yakar bence yün yorgan örtsen daha iyiolur diye düşünüyorum çocugun yerine kendimi koyunca çok kalın giydiremiyorum ben
Bizim evde hep yanio ama antremiz cok buyuk ve petek yok. Odanin kapisida yarim acik oluo gece kalktigim icin kapi ses yapio ac kapat onun için antreden soğuk gelio odaya oda isisi 23.1 22.8 arasi oluyo.nem % 50 lerde.bu sicakliga bi pijama alttan kilotlu corap citcitli bady uyku tulumu kalin battaniye iki kat orlon battaniye ustune cokmu oluo aceba.usur diye korkuyom.ama dun camasir yikiycaktim uyku tulumu yerine citcitli bady kilotlu corap pijama takimi giydirdim.normalde bizimkinin kulak lari buz gb oluyodu dun olmadi.kafasi terleyip soguyunca yanakları kulak lari usuyo demekki.ama sabah ayaklari soguktu aceba patik giydirsemmi yatarken.bide kizlar gece bebislerin kafasina şapka takiomusunuz

ayy canım bebekteki sivilceler bu yüzden olabilir çok kalın giydiriyorsun benim nacizane fikrim

evi sildim süpürdüm,,yeni temizliğin kokusu da çok güzel..
mis oldu evim, misss:16:

duş aldım, saçlarımın 3te1i döküldü:100: geri kalanlara fön çektim, cillop oldum.. :12:
akşama yemeğim de var, bi de çorba çaktım mı yanına işim tamam :32:

kızlar hepinize hayırlı cumalar.bayadır giremiyordum hepinizi cok özledim sayfalar epey birikmiş.umarım cok sey kacırmamısımdır.hergün yeni bir huy hergün yeni seyler artık oğluma sasırmıyorum küçük sahtekarım benim:16:...bu arada gecen hafta oğlumuz sünnet oldu.doktorumuz taa 40 günlükken yaptırın pipisi biraz dar demişti o zaman küçük diye korkmustum bide 13 günlükken yalovaya gitmiştim zaten.kısmet olmadı birtürlü.cok şükür sıkıntı olmadan yapıldı iyikide yaptırmışım.eğer dahada büyüseydi dayanamazdım inanın.zaten ben giremedim yanına esim girdi lokal ansteziyle yapıldı cocuk büyüyünce genel anestezi veriyorlarmış:53: o daha kötü.neyse sağ salim atlattık onuda.erkek anneleri sizde erken sünneti düşünün derim sonradan psikoloji bozluyormus.bu arada ev aldık kısmetse ocak sonu tasınıcam şimdiden evi topluyorum.oğlum kucak delisi sırtı yere geldimi basıyor çığlığı.annem tutuyo ben tabak canak sarıyorum.işte böle kızlar sizlerle sohbeti özledim keşke fırsatım olsa:14: yav kızlar bu kocalar niye böle hamileyken ve doğumdan sonraki 1 ay pamuk gibi oluyorlar,cocuğa bakmaya gelince... neyse bişey demicem.kardessiz olmazmıs sen daha cok beklersin.işten gelince 5 dk tut diorum.emziği düştü ver,ayağı acıldı ört.peslerinde asker gibi bekliorum ne anladım bu işten.anam cok doluyum kızlar:43:
geçmiş olsun, sünneti atlatmışsınız.. hayırlı olsun,damatlığını da görürsünüz inş :16:
küçükken yapılması bence daha uygun sünnetin, aklı ermeden kestirmeli bence:1:
eşine gelince,, benimki de aynı bacım.. bu üşüdü, hırkasını ver..(bir metre uzağında duruyor)
oyuncağı yere düştü. yıkayıp getirsene..
bunun salyası akıyor, bi siliver..
eee, ne anladım bundan.. :19:
Allahtan keyif olsun diye tutuyor,, işim olsa sinir olurum valla..

herkese selamlar Herkesin Cuma Bayramıda mübarek olsun:40: ben dört dörtlük grip oldum.. başka şikayetlerimde var dün doktora gittim çocuga iki metreden fazla yaklaşmıycaksın maskeyle emzireceksin dedi.. eşim cuma namazına gitti kızım bana kaldı yüzümde maskeyle emzirip oynatmaya çalışıyorum. öpüp koklayamıyorum burnumda koku almıyor zatende:43: kendimi sıka sıka bakıyorum kuzuma.. o da bana büyük bir ilgiyle bakıyo yüzümdeki maskeyi tutmaya çekmeye çalışıyo bn kafamı geri atttıkça o kahkaha atıyo oyun oynuyoruz zannediyo kuzucum:1: bu arada bebeginin yüzünde egzama olanlar nasıl oldu egzamaları benim kızımınki gittikçe çogalıyo sanki
geçmiş olsun diyeyim, çabucak geçsin gitsin inş..
ben de ayşecik 3 aylıkken fena grip olmuştum.. sürekli maskeyle gezdim.. gece emzirirken dahi..
ve sürekli ellerimi yıkadım aktivexle, ardından kızımı kucağıma aldım, dokundum, emzirdim..
sen de birkaç gün dikkat et, inş bebişine geçmez.
sen de yemeğine, meyvene, ıhlamuruna dikkat et.. inş iyi olacaksın.. :34:

benimde bebeğini aylık kontrollere aile hekimine götürenlere bir sorum var. aylık kontrollerinizi ebe mi yapıyor yoksa aile hekiminiz mi ek gıda vs konusunda doktor mu yönlendiriyor bizim doktor niyetine bi biblo oturtmuşlar oraya ağzını bıçak açmıyor da. geçenlerde kızımın ilk dişinde götürmüştüm köpek dişi çıkıyo galiba ilk önce bi bakar mısınız diş mi diye dedim. zoraki baktı olabilirde olmayabilirde dedi. bişey yemiyor dişten dolayıdır belki jel yazar mısınız dedim alın eczaneden kullanın dedi. çocuğu boşu boşuna soğukta çıkardığımla kaldım kendim söyledim kendim dinledim geldim. şikayet etmeyi düşünüyorum alo 184 doktorları şikayet hattı varmış sizinde aklınızda bulunsun.. sizin aile hekimlerinizde böyle mi?
sizinki 'gıcık' bi doktormuş canım..
ben istediğim saatte gidiyorum.. hamileliğimde de takibimi yapan ebe hemen aşı odasına alıyor biz,
tabi bizden başka sıra bekleyen bebek yoksa..
boyunu kilosunu ölçüyor, varsa aşısını yapıyor, hem kendi dosyasına hem benim kartıma işliyor..
doktor geliyor sonra.. muayene ediyor, bilgilere bakıp genel bi değerlendirme yapıyor.. uyarılar yapıyor..
bi şikayetin var mı diye soruyor.. bana da haricen soruyor, ben çocuğu giydirip çıkana kadar reçetemizi yazıyor,
kapıdan alıp çıkıyoruz..
aile hekimimden çok memnunum ben.. ebemden de:1:

sen madem aile hekiminden memnun değilsin, aynı sağlık ocağındaki diğer doktorlardan memnun olan tanıdığın varsa
sor, seç birini, dilekçe yazıp kaydını ona geçir.. ona mecbur değilsin canım....

olum, bu nanakların hali ne böyle..:52: ısır ısır bitmez, kaç porsiyon bu ?:9:

Kızlar merhaba,
size bir sorum olacak. Evde gece gündüz kombiyi yakıyorum. Kzıma alttan ıkı pıjama(biri kalın, biri ince), ustten uzun kollu badı ve kalın eşofman ustu, iki kat çorap giydiriyorum. Bir de yatarken ustunu kalın bır battanıye ile örtüyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Doktora gittiğimde doktor kızıyor. Bir kat yeter diyor. Ama ben usur diye dinlemiyorum.
kayınvalideme kalsa, çocuğu on kat giydirmem gerek.. sadece burnunun ucu açık kalsın nefes alsın diye..
ama ben dediğin gibi kombiyi iyi yakmama rağmen.. alttan bi çıtçıtlı badi. altına kısa çorap üzerine külotlu çorap ya da ince bi alt.
bunların üzerine de kadife tulum giydiriyorum, tulumun üzerine de ya yün yelek ya hırka..
bazen ayaklarına patik de giydiriyorum.. ve saçlarını kestiğimizden beri de günün belki 20 saati kafasında mutlaka ince pamuklu bi şapka var.
buna rağmen ağzından çıkmayan elleri ıslak kaldığı için genelde soğuk.. ve yüzü de üşümüş gibi serin olabiliyor..
gece de iki ince pamuklu üst, bi ince alt giydiriyorum. terlemesin diye.. çünkü yün yorganı var üstünde..
sen doktora bakma, ben kazak üstüne hırkayla duruyorum evde.. ki öyle çok üşüyen biri de değilimdir..
o yüzden bebeğin kıyafeti de evden eve değişir.. sen en iyisini bilirsin.. :34:

cenacım işine karışmak gibi olmasın ama bugünkü yazdıkların
ayşeciğin artık doymamaya başldığını beliritileri.bence hiç olmazsa gece pirinç unu
dene...bir kaç haftayı bekleme..
[/COLOR]
rica ederim canım benim, burda konuşuyoruz..benim bilmediğimi sen, senin düşünemediğini başkası düşüyor..
yardımcı oluyoruz birbirimize..:34:
pazartesi ya da salı doktora sorucam bu pirinçununu.. ona göre davranıcam..

ben de wee'nin alıştırma bardağını aldım, minicik bi şey, öyle tatlı kiiii:31:

son on günde 2 kez su verdim, 20 cc. ama alışkın olmadığı için belki yarısını döküp saçmıştır..
içerken de bu ne der gibi yüzüme bakıyor..
tabi onun alıştığı gibi tatlı değil ya.. :1:
ama katı gıdalara başlasın görürüm ben onu.. lıkır lıkır içecek.. :9:

Bizim evde hep yanio ama antremiz cok buyuk ve petek yok. Odanin kapisida yarim acik oluo gece kalktigim icin kapi ses yapio ac kapat onun için antreden soğuk gelio odaya oda isisi 23.1 22.8 arasi oluyo.nem % 50 lerde.bu sicakliga bi pijama alttan kilotlu corap citcitli bady uyku tulumu kalin battaniye iki kat orlon battaniye ustune cokmu oluo aceba.usur diye korkuyom.ama dun camasir yikiycaktim uyku tulumu yerine citcitli bady kilotlu corap pijama takimi giydirdim.normalde bizimkinin kulak lari buz gb oluyodu dun olmadi.kafasi terleyip soguyunca yanakları kulak lari usuyo demekki.ama sabah ayaklari soguktu aceba patik giydirsemmi yatarken.bide kizlar gece bebislerin kafasina şapka takiomusunuz
bence de biraz fazla giydiriyorsun.. uyku tulumu bana hediye geldi..
ama ne gece ne gündüz giydirmedim hiç.. fazla kalın, sanki teni havasız kalacakmış gibi geliyor..
bi de üzerine üç battaniye örtüyormuşsun.. belki bir kalın bir ince battaniye yeterli olur.
üşüyecek diye korkumuzdan sarıp sarmalıyoruz ama terlemesi, fazla sıcağa alışması da iyi değil..
sonra en ufak bi üşümede, kapar şifayı Allah korusun..
ben uyurken de şapka takıyorum, nasıl giydirdiğimi yukarda yazdım.. ama dediğim gibi..
her ev ve bebek başkadır, abartmamak kaydıyla herkes doğru yapıyor..

Kış Aylarında Bebek Nasıl Giydirilmeli?

kışlık bebek giyimi, bebekler kışın ne giymeli, kış aylarından bebek giyimi

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte, anne-babalar gözü gibi korudukları çocuklarının üşümesi konusunda tedirgin olmaya başlarlar. Acaba bebeğimi dışarı çıkartsam mı? Çocuğumu üşütür müyüm? Doğru giydirebilecek miyim? gibi soruları düşünmeden edemezler. Hafif ve hareketlerini sınırlamayan yazlık giysilerden sonra kalın üst üste giyilen giysiler, şapkalar, eldivenler, atkılar, ayakkabılar çocuk tarafından oyun oynamayı zorlaştırır ve anne-baba-çocuk arasında giysi tartışmalarına neden olur.

Bebeklerde yağ tabakası henüz oluşmadığından vücut sıcaklıklarını tam dengeleyemezler. Kısa süreli de olsa soğukta kaldıklarında vücut sıcaklıkları hemen düşer. Bu yüzden ilk aylarda bebekler için gerekli önlemler alındıktan sonra dışarı çıkarılabilir, hava aldırılabilir veya gezmeye götürülebilir.

Yeni doğan bebeklerin bünyeleri çok daha zayıf olduğundan, rüzgar ve yağmur korumalı bir bebek arabasıyla ve bebeği sıcak tutacak ve rüzgar geçirmeyecek bir örtü ile dışarı çıkarılmalıdır.

Ayrıca, mümkün olduğu kadar soğuğun az olduğu saatlerde ve kısa süreli olmasına özen gösterilmelidir. Bebeğin giysilerini planlarken, her yerde ısınabileceği, onu rahat ve sıcak tutacak giysiler seçilmelidir.

Çocuğu kış aylarında, hem soğuktan etkilenmeyecek hem de normal vücut aktivitelerini yaparken terlemeyecek şekilde giydirmek için, uzmanlar annelere çocuğu kat kat giydirmelerini önermektedir.

Tek kat çok kalın bir giysi yerine, daha ince bir yapıda birkaç kat giysi soğuk havaya karşı daha iyi bir yalıtkanlık sağlarken, gerektiğinde de çıkarılarak çocuğun vücut ısısının aşırı artması engellenebilir.

Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir husus da, bazı çocukların yün ve benzeri maddelere karşı aşırı hassas olduğudur. Yün ısıtıcıdır ama hassas ciltleri tahriş ettiğinden çocuğun cildine doğrudan temas eden kıyafetlerin %100 pamuklu olmasına özen gösterilmelidir.

Vücut ısısının büyük bir bölümü baş yoluyla kaybedildiğinden, dışarıda hava sıcaklığı eksili derecelerdeyse, mutlaka şapka giydirilmelidir.

Soğuk havaya ve sert rüzgarlara maruz kalan bebeklerin ve çocukların boyun bölgeleri, kulakları ve burunları donma tehlikesine karşı duyarlı olduğundan atkı da takılmalıdır. Ayrıca, minik ellerinin soğuk havada donmaması için, hareketi engellemeyen ve kaba olmayan tek parmaklı veya normal bir eldiven tercih edilebilir.

Küçük çocukların özellikle parmak uçları, burun ve yanak dokuları soğuk çarpmasına duyarlıdır ve soğuk çarpması durumunda çocuğun teni beyaz, sarı, gri arası bir renk alır ve beyaz lekeler oluşur.

Bu gibi durumlarda ısıtıcıya ya da kalorifere yaklaştırmayıp, doktora götürünceye kadar, donan bölgeye ılık hava üflemek, çocuğu bir battaniyeye sarmak ve ılık birşeyler içirmek gerekebilir.

Kışın bebeklerin ayaklarına çorapla birlikte yün ya da benzeri patikler giydirilebilir. Karda ve yağmurda yürüyen çocuklar için, su geçirmeyen, dikişsiz ve ayağa tam oturan yalıtkan botlar seçilmelidir.

Soğuk ve ıslanmış ayaklar sadece çocuğu rahatsız etmekle kalmaz, kolaylıkla donma tehlikesi de yaratabilir. Ayrıca çocuğun ayağına pamuklu, terletmeyen ve çok kalın olmayan çoraplar giydirilmelidir.

Bebeklere kışın astronot giysilerine benzeyen tulum şeklindeki anoraklar, çocuklara ise bedenlerine uygun paltolar ya da montlar giydirilebilir.

Çok dar, ağır, kaşındıran, hareketi engelleyen, paltolar ya da anoraklar yerine hafif ve yalıtımlı malzemeden yapılmış olanlar tercih edilmelidir.

Bebeklerin ve çocukların kışlık giyisileri seçilirken; kolay giydirilip çıkarılabilen, bacaklarını ve kollarını kolayca içine alabilen, fermuarlı ve lastikli, boğazı sıkmayan, hareketleri kısıtlamayan, pamuklu ve müflonlu kumaşlardan yapılan, aşırı bol veya dar olmayan giysiler alınmalıdır.

Son düzenleme:
Bebeğinizin üşüyüp üşümediğini anlamak için el ve ayaklarını değil, giysiyle kapalı olan bir bölgeyi kontrol edin. Size daha doğru sonuç verecektir.

evi sildim süpürdüm,,yeni temizliğin kokusu da çok güzel..
mis oldu evim, misss:16:

duş aldım, saçlarımın 3te1i döküldü:100: geri kalanlara fön çektim, cillop oldum.. :12:
akşama yemeğim de var, bi de çorba çaktım mı yanına işim tamam :32:

geçmiş olsun, sünneti atlatmışsınız.. hayırlı olsun,damatlığını da görürsünüz inş :16:
küçükken yapılması bence daha uygun sünnetin, aklı ermeden kestirmeli bence:1:
eşine gelince,, benimki de aynı bacım.. bu üşüdü, hırkasını ver..(bir metre uzağında duruyor)
oyuncağı yere düştü. yıkayıp getirsene..
bunun salyası akıyor, bi siliver..
eee, ne anladım bundan.. :19:
Allahtan keyif olsun diye tutuyor,, işim olsa sinir olurum valla..

geçmiş olsun diyeyim, çabucak geçsin gitsin inş..
ben de ayşecik 3 aylıkken fena grip olmuştum.. sürekli maskeyle gezdim.. gece emzirirken dahi..
ve sürekli ellerimi yıkadım aktivexle, ardından kızımı kucağıma aldım, dokundum, emzirdim..
sen de birkaç gün dikkat et, inş bebişine geçmez.
sen de yemeğine, meyvene, ıhlamuruna dikkat et.. inş iyi olacaksın.. :34:

sizinki 'gıcık' bi doktormuş canım..
ben istediğim saatte gidiyorum.. hamileliğimde de takibimi yapan ebe hemen aşı odasına alıyor biz,
tabi bizden başka sıra bekleyen bebek yoksa..
boyunu kilosunu ölçüyor, varsa aşısını yapıyor, hem kendi dosyasına hem benim kartıma işliyor..
doktor geliyor sonra.. muayene ediyor, bilgilere bakıp genel bi değerlendirme yapıyor.. uyarılar yapıyor..
bi şikayetin var mı diye soruyor.. bana da haricen soruyor, ben çocuğu giydirip çıkana kadar reçetemizi yazıyor,
kapıdan alıp çıkıyoruz..
aile hekimimden çok memnunum ben.. ebemden de:1:

sen madem aile hekiminden memnun değilsin, aynı sağlık ocağındaki diğer doktorlardan memnun olan tanıdığın varsa
sor, seç birini, dilekçe yazıp kaydını ona geçir.. ona mecbur değilsin canım....

olum, bu nanakların hali ne böyle..:52: ısır ısır bitmez, kaç porsiyon bu ?:9:

kayınvalideme kalsa, çocuğu on kat giydirmem gerek.. sadece burnunun ucu açık kalsın nefes alsın diye..
ama ben dediğin gibi kombiyi iyi yakmama rağmen.. alttan bi çıtçıtlı badi. altına kısa çorap üzerine külotlu çorap ya da ince bi alt.
bunların üzerine de kadife tulum giydiriyorum, tulumun üzerine de ya yün yelek ya hırka..
bazen ayaklarına patik de giydiriyorum.. ve saçlarını kestiğimizden beri de günün belki 20 saati kafasında mutlaka ince pamuklu bi şapka var.
buna rağmen ağzından çıkmayan elleri ıslak kaldığı için genelde soğuk.. ve yüzü de üşümüş gibi serin olabiliyor..
gece de iki ince pamuklu üst, bi ince alt giydiriyorum. terlemesin diye.. çünkü yün yorganı var üstünde..
sen doktora bakma, ben kazak üstüne hırkayla duruyorum evde.. ki öyle çok üşüyen biri de değilimdir..
o yüzden bebeğin kıyafeti de evden eve değişir.. sen en iyisini bilirsin.. :34:

rica ederim canım benim, burda konuşuyoruz..benim bilmediğimi sen, senin düşünemediğini başkası düşüyor..
yardımcı oluyoruz birbirimize..:34:
pazartesi ya da salı doktora sorucam bu pirinçununu.. ona göre davranıcam..

ben de wee'nin alıştırma bardağını aldım, minicik bi şey, öyle tatlı kiiii:31:

son on günde 2 kez su verdim, 20 cc. ama alışkın olmadığı için belki yarısını döküp saçmıştır..
içerken de bu ne der gibi yüzüme bakıyor..
tabi onun alıştığı gibi tatlı değil ya.. :1:
ama katı gıdalara başlasın görürüm ben onu.. lıkır lıkır içecek.. :9:
hamaratsın vala maşallhhh oluşmn yanaklrına gelncee ahh sen bni bi görr doyamıorm adana kebabm benm günde 1.5porsion et yıorm hemde her ögün doruk paşa kebabndan:9::nazar::nazar::emir_bebek:

Back
X