Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Iyı gunlerde kullansın bebısın canım

Canım dene aksam 9 da yatır uyutmaya calıs ama vazgecme hergece aynı seyı yap alısır ınsallah

Bende sadece gece emzırıyorum gunduz ıstemıyor meme.bence doktoruna danıs. Canım

haftaya kontrolümz var doktorumuza sorucam canım bakalım o ne önericek..

merhaba kızlar.öncelikle herkes güle güle büyütsün bebeğini :) bende 26 temmuzda doğum yaptım bir kızım var.9 gün sonra 5 aylık olacak.henüz ek gıdaya başlamadım.ama kararsızım.kızım küçük doğdu 2880 gr. şu an 7100 gram.ne yapsam bilemedim..zaten sol mememide almıyor:( çok çabaladım uykusunda verdim ama almıyor:( sol mememi sağdık oda olmadı cok az süt geliyordu (30cc) şimdi 2 damla :( nolur akıl verin
aynıyız canım benım oglumda 26 temmuz kılomuzda aynı ve sol mememı almıyor :) benım ucu az solun oyuzden almıyor.ben sağıyorum solu.sağı emzırıyorum solu depo yapıyorum deepprize.işe baslıcam.meyve suyuyla basla derım elma armut havuc.sonra sebze çorbası ve yogurda gecersın opüldünüz.....

cena,cım çok geçmiş olsun bu arada.ben kağıt havlu pek kullanamıyorum
bebekler için olan mendiller varya.yumuşack penyeden onları yıkayıp ütüleyip kullanıyorum.
ağzını filan hep onlarla siliyorum.meyve suyunu niye bırakmayı düşündün ?
brokli ve ıspanak bebeklerin ilk başta seveceği sebzeler gibi gelmiyor bana nedense.
sen bi dene bakalım ayşecik sevecekmi:13:
teşekkür ederim canımm..
bende de var bebek mendilleri ama eşim çok pimpirikli.. bir iki kez silince artık mikrop üretiyordur,
kağıtla bir sil ve at diyor bana.. sanırım ben de alıştım, tembellik yapıyorum işte.. :25:
iki kez elma verdim ben.. ilkinde daha sevmiş gibiydi, ikincisinde 3 küsür saatlik açlığın ardından vermeme rağmen
zorla içti ve sonrasında hepsini kustu..
brokoli ve ıspanak konusunda haklı olabilirsin.. ben de ne yapabileceğime bakarım.. kabak da olabilir mesela.. :44:
henüz seçme durumları yokken sebzeye ve yoğurda ağırlık vermek istiyorum..sebebi bu..
ara ara meyve de vericem sonuçta..

kızlar bebeklerımız ek gıdaya geçiyor susayacaklar bunun gıbı sulardan kullanmalıymışız Hayat Bebek Suyu 0.33 lt 6 Adet (Doğal Mineralli Su) - e-bebek.com
bu şişelerde bebek sulukları şeklinde hemde.

canım bu kullanımı rahat görünüyor ama bize üniversitede hocamız içme suyu dersinde; akan musluk suyunun şişede bekleyen sudan daha faydalı olduğunu söylerdi. bekledikçe sudaki oksijen gidiyormuş. akan suda oksijen varmış.
musluk suyunu kaynatıp soğutarak içirebiliriz bebeklerimize, tabi günlerce bekletmeden yine.

slm kızlar benm kızım 1 temmuz doğumlu 5,5 aylık olduk yani doğduğundan beri sütüm yetmiyodu zaten 20 günlükken başlamıştık mamaya ve onla bile doymuyodu emdiği halde.3 aydan sonra bir iştahsızlık başladı ne doğru dürüst emdi nede mama yedi denemediğim mama kalmadı vermesem nerdeyse aç gezicek akşama kadar.tabi emmeye emmeye sütüm iyice azaldı :14: çokta üzülüorum bu duruma.çok iştahlı bi bebekti çokta tombikti şimdi resmen kilo alımı durdu napıcam bilmiyorum.diştenmidir sizde geçici bi durummudur..bu arada doktorada götürdüm kan idrar tahlili yaptılar iltihap olabilir flan die ama bişey çıkmadı şükür 2 aydır hep bu şeklde ağlaya ağlaya mama içiyo çoğuda dışarı tabi.siz günde kaç biberon ve kaç cc veriyosunuz ?neredeyse hiç sütüm yok sadece uyuyacağı zaman bide sabaha karşı emiyo yani emmiyo sayılır bunu gözeterek söylerseniz sevinirim şimdiden tşk ederim ........

reflüsü olabilir mi?
inşallah geçicidir
yemek yemeyen bebek çok zor. insan çok üzülüyor
ek gıdalara başla, belki onları yer

Benim kizim da 19 temmuz dogumlu .elma suyuna basladik;bu aksam havuc da vericem.sonra armut,yogurt,sebze corbasi diye devam edicem bakalim.kahvalti vermek icin biraz erken degil mi acaba?doktoruyla bunu gorusen var mi aranizda?bi de muhallebi ne zaman verilebilir?sebze corbasindan sonra mi?var mi bi fikrinizarkadaslar?

Benim kizim da 19 temmuz dogumlu .elma suyuna basladik;bu aksam havuc da vericem.sonra armut,yogurt,sebze corbasi diye devam edicem bakalim.kahvalti vermek icin biraz erken degil mi acaba?doktoruyla bunu gorusen var mi aranizda?bi de muhallebi ne zaman verilebilir?sebze corbasindan sonra mi?var mi bi fikrinizarkadaslar?

benimki de 20 temmuz bugun doktora gittik
10-15 gün daha bekle dedi ek gıdalar için doyuracak kadar verme. tadımlık dedi

günaydın kızlar, güne kötü bi sürprizle uyandım..

sanırım perşembe gecesiydi, ayşeciği yatığına yatırdım.. üstünü örttüm, nevresimi ağzına sokmaya başladı..
ıslattı, ters çevirdim.. uykuluydu zaten, banyoya gittim, 2 dakika sonra geldiğimde.. garip bi şapırdatma sesi vardı..
ışığı açtım, yanına geldim hemen..
yatığın uç köşesindeki kağıt havlu parçasını bulmuş, şapırdatıyordu.. :53:
hemen kaptım elinden.. hani şu buçuk yapraklar var ya ondan,,
epey ıslatmıştı, açtım kenarları yırtılmış, şekli tam değil yani, yok..
açtım kızın ağzını, evirdim çevirdim, dilini kaldırdım bi şey yok..
sanırım bir önceki parçayı düzgün koparmadım diye düşündüm.. :44:

ayşecik az önce ıkın ıkın kaka yaptı, 3 günün ardına..
ben de hemen açtım bezini.. koca bi parça, mukus sandım,
dikkatli bakınca ne göreyim dersiniz, madeni bir tl boyutunda kağıt havlu:14:
yavrum onu ısırmış, dahası yutmuş ve haliyle sindirememiş ve aynen çıkarmış..:43:
şok oldum, bi o kadar da üzüldüm..
verilmiş sadakamız vardı, bi zeval olmadı..
annem sürekli uyarıyor beni kağıt havlu kullanma, mediliyle sil diye..
salyası kusmuğu hiç bitmiyor, o yüzden yatağın kenarında,
battaniyesinin ucunda, oyuncaklarının arasında sürekli kağıt havlu bulunduruyorum..
bundan sonra ağzını sildiğim kağıt parçalarını nereye koyduğuma çok dikkat edicem..
demem o ki, artık büyüdüler, buldukları her şeyi ağızlarına götürüyorlar, benim hatam hepimize ders olsun..
dikkat edelim.. :25:

Rabbim korusun yavrularımızı.. Artık ne bulurlarsa ağızlarına alıyorlar... çok dikkat etmek lazım artık..:18:

Hayırlı akşamlar bu arada.. Kocam gece gelecek.. o gelene kadar ara ara gelirim..:ssz:

benimki de 20 temmuz bugun doktora gittik
10-15 gün daha bekle dedi ek gıdalar için doyuracak kadar verme. tadımlık dedi

bizde 20 temmuz doğumluyuz. bende dün 10 ml kadar elma suyu verdim.. sadece bir dilim elmadan çıktı o kadar..
bende dr.a gitmek istiyorum ama önce eşimin maaş olması lazım.. s. ocağına pek güvenim yok..:19:

bu arada kızlar. kızım bugün 2 sefer yeşil içinde siyah parçacıklar bulunan kaka yaptı.. teyzeme sordum.. üşümüştür belki dedi.. dedim kalın giydiriyorum.. o zaman sen üşümüşsündür dedi.. evet dedim.. ayaklarım üşüyor. sabah namazına kalkıncada hırkamı giymezsem üşüyorum dedim.. o da sen kendini üşütme sen üşürsen sütte üşür dedi.. artık ne kadar doğrudur bilmiyorum ama gerçekten ayakları çok üşüyor.. bir de kaç zamandır zor emiyor beni.. onuda söyledim teyzeme süt soğuksa emmek istemez dedi.. eğer böyle devam ederse dr. a götüreceğim..:18:

kızlar!!!!!sallanmaya alışkın oğlum yatagındaydı
bende elektrikli süt sağma ile süt sağmaya başladım
motorun sesıyle gözleri kapanmaya basladı şok oldum
normalde sallanmadan asla uyumayan oğlum gözünü kapamıştı
yerıne yatırdım daha sonra aklıma saç kurutma makınesı geldı
çalıştırmamla gözünü kapaması bır oldu
duymuştum
bebek anne karnındayken annenin iç organları böbrekleri aynı o ses gibi gürültülü olduğundan bebek bu yüzden uyurmus
sallamaktan ıyıdır sanırım bu gecede denıycem :))))

:))))))))))) $100_6145.webp

bu arada kızlar. kızım bugün 2 sefer yeşil içinde siyah parçacıklar bulunan kaka yaptı.. teyzeme sordum.. üşümüştür belki dedi.. dedim kalın giydiriyorum.. o zaman sen üşümüşsündür dedi.. evet dedim.. ayaklarım üşüyor. sabah namazına kalkıncada hırkamı giymezsem üşüyorum dedim.. o da sen kendini üşütme sen üşürsen sütte üşür dedi.. artık ne kadar doğrudur bilmiyorum ama gerçekten ayakları çok üşüyor.. bir de kaç zamandır zor emiyor beni.. onuda söyledim teyzeme süt soğuksa emmek istemez dedi.. eğer böyle devam ederse dr. a götüreceğim..:18:

öyle bişey olmaz canım yaa onlar eski laflar
sütümüz her zaman aynı sıcaklıkta.
biz grip bile olsak bebeğe sütten grip geçmez.

kakasıyla ilgili fikrim yok, üşütmenle olmaz ,ne yediğini bir düşün.. bizim buralarda ısırganın yemeği yapılır,ondan yediğim zaman kakası yemyeşil olmuştu

cevaplarınız için teşşekkr ederm kızlar peki siz emziriyormusunuz bebeklerinizi benm hala sütüm geliyor gün içinde vermeyi pek düşünmüyrm ama gece yatmadan önce 1kere vereblrm çünkü sık uyanıyor eskiden böle degldi 5saat uyurdu geceleri hiç uyanmadn bi denicem baklm şimdi ben aptamil 1mi 2mi alayım?

Ben sadece anne sütü veriyorum cnm genede mama vermesem sütüm yetiyor ama uykusunu daha uzayabilmek için gece ilk kalktığı zaman ( uzun uykusundan sonra ) mamayı veriyorum. Sonra kalkarsa tekrar anne sütüyle devam ediyorum. Bence 1 numara almalısın çünkü 2 numara 6 aylıktan sonra kullanılıyor

canım biz 21temmuz doğumluyuz 21inde 5ayımız doluyor 1numarayla başlıcam sanırım teşşekr ederm tavsiyelerin içinde..:16:

tuceee bende 27 temmuz 1 nmara aldm 1 saat önce içmedi ya karnı toktu uykusu vardı ama dier devam sütleri irenç kokuyordu aptamil öyle değil.

zor emmesi ya hastadır yada diş hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz canım geçmiş olsun.

kızlar göğsümü sağdım 70 cc yaklaşık süt çıktı iki göğüsten sanırım kızım doymuyor 2 3 gündür pirinç unu veriyordum hiçbir devam sütünü içmedi bakalım bugun aptamil aldım ilk denemede başarısızdı

inşallah dener ben milupanın kavanoz püreleri var onlardan veriyorum severkde yiyor :44: veren varmıı ???

canım bu kullanımı rahat görünüyor ama bize üniversitede hocamız içme suyu dersinde; akan musluk suyunun şişede bekleyen sudan daha faydalı olduğunu söylerdi. bekledikçe sudaki oksijen gidiyormuş. akan suda oksijen varmış.
musluk suyunu kaynatıp soğutarak içirebiliriz bebeklerimize, tabi günlerce bekletmeden yine.

kesinlikle plastiklerde bekleyen sular çok daha zararlı.ben fen ve teknoloji
öğretmeniyim de zaten kaynatılınca sudaki bakteri mikroorganizma falan gidiyo.kaynamış su vermeliyiz bence.

o kakanın nedeni elma canım ben ilk verdiğimde öyle oldu. havuç verince turuncu
gibi yaptı değişik şeyler verdikçe değişiyor kakanın rengi. panik yapmana gerek yok.

kızlar!!!!!sallanmaya alışkın oğlum yatagındaydı
bende elektrikli süt sağma ile süt sağmaya başladım
motorun sesıyle gözleri kapanmaya basladı şok oldum
normalde sallanmadan asla uyumayan oğlum gözünü kapamıştı
yerıne yatırdım daha sonra aklıma saç kurutma makınesı geldı
çalıştırmamla gözünü kapaması bır oldu
duymuştum
bebek anne karnındayken annenin iç organları böbrekleri aynı o ses gibi gürültülü olduğundan bebek bu yüzden uyurmus
sallamaktan ıyıdır sanırım bu gecede denıycem :))))

canım evet o tip sesler bebekleri sakinleştiriyo ama saç kurutma makinesine
çoook dikkat et çünkü ben bebeğinin yüzünü yakan bir çocuk gelişim uzmanı duydum. Allah korusun.

arkadaşlar bugün çok kötü bişey oldu. bebeğim koltuktan düştü. koltukta oturtmuştum
onu bende mutfağa gitmiştim. 2 dk sonra paaat diye bi ses ve ağlama nasıl koştum anlatamam...:25:
çıngırağının peşine atlamış resmen yaa hayatımda böyle bi korku yaşamadım ben çook kötüydü yaa:14:
Allahtan çok vurmamış ama iz bile yok şu anda ama ne olur siz dikkat edin ben yaptım siz yapmayın.

Son düzenleme:
arkadaşlar bugün çok kötü bişey oldu. bebeğim koltuktan düştü. koltukta oturtmuştum
onu bende mutfağa gitmiştim. 2 dk sonra paaat diye bi ses ve ağlama nasıl koştum anlatamam...:25:
çıngırağının peşine atlamış resmen yaa hayatımda böyle bi korku yaşamadım ben çook kötüydü yaa:14:
Allahtan çok vurmamış ama iz bile yok şu anda ama ne olur siz dikkat edin ben yaptım siz yapmayın.
çook geçmiş olsun canımm yaa bılırım benımde başıma gelmıstı hemde 40.günü.allahım o nasıl bı şoktur ben kaç gün kendıme gelemedım yatağa her yattıgımda hep onun düşme sesı kulagımdaydı kendımı hıc affetmedım dıkkat etmedııgım ıcın.bıde küçük oldugu ıcın nasıl korktum anlatamam hayatımda hıc bıseyden okdar korkmadım çok şükür bısey olmadı allahım korudu dıkkatlı olmak laazım o gunden berı asla kanepeye koymuyorum altını bıle yerde degıstırırıyorum

Back
X