- 8 Ağustos 2011
- 12.543
- 14.657
- 498
rica ederim canımcım..dün akşam yaprım sulu olmuştu perşembe taze sütümüz yine gelecek
perşembe bu tarife göre yapıcam güzel olur inşallah çok teşekkür ederim. :13:
ayşecik bu sürprizden hoşlanır inşallah. ben henüz çorba sürprizi yapmadım ekrem talhaya yarın
yüksek lisans var perşembe yapabilirim sanırım. bu arada cena hangi bölümden mezunsun?
istanbul dışına gitmem mümkün değildi, bir de imam hatipliyim,
iyi mi oldu kötü mi bilmem ama istanbul üniversitesi hukuk fakültesi adalet myo okudum..
aynı anda da açıköğretim ilahiyat..
inşallah beğenir şimdiden afiyet olsun. ya buradaki herkes ek gıdaya başladı ben hala başlamadım sanki kural varmış 6 ayı dolmadan gibi geliyo bir türlü cesaret edemiyorum versem mi ki ya :S
cevaplar aşağıda..kızlar yoğurt konuşulmuş inek sütündenmi yapıosunuz yaa nekadar sütten yapıosunuz yoğurdu 1kilo inek sütü alsam kavonozlara yapim diorum ama ekşirde diyorum hepsini kaynatmasam yapcagım zaman sütü kaynatsam süt bozulurmu diyorum kendi kendime hiçç bilemiorm bu konuda fikri olan yazsın lütfen yakında yogurt da taddırmayı istiyorum ben siz nasıl ayarlıosnuz??:44:

evet inerk sütünden yapıyorum ben sütüm zaten bebeğime anca yetiyo
yoğurtluk olmaz yani. ben küçük mama kavanozlarından aldım 3 günlük yapıyorum 3 tane mesela
dün akşam yaptım perşembe akşamı tekrar taze yapıcam. günlük sütten taze yapabilirsin.az az
başladım yoğurda 1-2 kaşık yavaş yavaş artırdım. zaten .çok sevmiyo hep kalıyo tabakta.![]()

düdüklünün buharda pişirme aparatı olmadığı için az suda haşlayayım dedim..yedimi ayşecik ???
kızlar ben sabah peynir yumurta verdim başta ağzından attı ama sonra yediağzını yerim şap şap yedi
akşam mulipayı tekrar denedim ve yedi 30ml kadar aç olsa ağlardı dedim emzirdikten sorna okdaar içti
sonra kendi elinde tutup saçına başına dökmeye başlayınca aldım elinden
bu arada maaşallah ayşeye
bizim topiğin bebeklerinin tümne maaşallah çok iyiler![]()
telefonla konuşurken bir de baktım yanık kokuları..

koştum, zifir gibi simsiyah olmuş tencere

tekrar yaptım bu sefer suyunu biraz daha fazla koydum, piştikten sonra da çorbadan ziyade suyundan da ekleyerek püre haline getirdim..
yaptığımın yarısına yakınını yedi.. ama her kaşıkta ''bu da ne beaah! :120::99:'' der gibi yüzüme baktı..

daha önce hiç kıvamlı bi şey yemediği için yerken biraz zorlandı, hatta yutarken bir iki kez de öksürdü ama yedi..

bir de sizin tavsiyeniz üzerine hero baby sütlü pirinçli aldım, dün tattırmak için 60 cc yaptım, yalana yalana hüpletti zilli

tabi şekersiz tatsız püreye ondan burun kıvırıyo

bundan sonra bir gün sebze püresi, bir gün sütlü pirinçli vericem bir öğünde..
güzel de bi süt bulursam yoğurda başlayacağım..
aslında libadiyede tanıdık bi şarküteri var, izmitten günlük süt getiriyorlar.. eşime bi diyeyim bakayım..