Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

dün akşam yaprım sulu olmuştu perşembe taze sütümüz yine gelecek
perşembe bu tarife göre yapıcam güzel olur inşallah çok teşekkür ederim. :13:
ayşecik bu sürprizden hoşlanır inşallah. ben henüz çorba sürprizi yapmadım ekrem talhaya yarın
yüksek lisans var perşembe yapabilirim sanırım:34:. bu arada cena hangi bölümden mezunsun?
rica ederim canımcım..

istanbul dışına gitmem mümkün değildi, bir de imam hatipliyim,
iyi mi oldu kötü mi bilmem ama istanbul üniversitesi hukuk fakültesi adalet myo okudum..
aynı anda da açıköğretim ilahiyat..

inşallah beğenir şimdiden afiyet olsun. ya buradaki herkes ek gıdaya başladı ben hala başlamadım sanki kural varmış 6 ayı dolmadan gibi geliyo bir türlü cesaret edemiyorum versem mi ki ya :S

kızlar yoğurt konuşulmuş inek sütündenmi yapıosunuz yaa nekadar sütten yapıosunuz yoğurdu 1kilo inek sütü alsam kavonozlara yapim diorum ama ekşirde diyorum hepsini kaynatmasam yapcagım zaman sütü kaynatsam süt bozulurmu diyorum kendi kendime hiçç bilemiorm bu konuda fikri olan yazsın lütfen yakında yogurt da taddırmayı istiyorum ben siz nasıl ayarlıosnuz??:44:
cevaplar aşağıda.. :1:

evet inerk sütünden yapıyorum ben sütüm zaten bebeğime anca yetiyo
yoğurtluk olmaz yani. ben küçük mama kavanozlarından aldım 3 günlük yapıyorum 3 tane mesela
dün akşam yaptım perşembe akşamı tekrar taze yapıcam. günlük sütten taze yapabilirsin.:10: az az
başladım yoğurda 1-2 kaşık yavaş yavaş artırdım. zaten .çok sevmiyo hep kalıyo tabakta.:39:
:42:

yedimi ayşecik ???
kızlar ben sabah peynir yumurta verdim başta ağzından attı ama sonra yedi :9: ağzını yerim şap şap yedi :9:
akşam mulipayı tekrar denedim ve yedi 30ml kadar aç olsa ağlardı dedim emzirdikten sorna okdaar içti
sonra kendi elinde tutup saçına başına dökmeye başlayınca aldım elinden :9:
bu arada maaşallah ayşeye :emir_bebek:

bizim topiğin bebeklerinin tümne maaşallah çok iyiler :emir_bebek::nazar:
düdüklünün buharda pişirme aparatı olmadığı için az suda haşlayayım dedim..
telefonla konuşurken bir de baktım yanık kokuları.. :17:
koştum, zifir gibi simsiyah olmuş tencere:30:

tekrar yaptım bu sefer suyunu biraz daha fazla koydum, piştikten sonra da çorbadan ziyade suyundan da ekleyerek püre haline getirdim..
yaptığımın yarısına yakınını yedi.. ama her kaşıkta ''bu da ne beaah! :120::99:'' der gibi yüzüme baktı..:9:
daha önce hiç kıvamlı bi şey yemediği için yerken biraz zorlandı, hatta yutarken bir iki kez de öksürdü ama yedi..:1:

bir de sizin tavsiyeniz üzerine hero baby sütlü pirinçli aldım, dün tattırmak için 60 cc yaptım, yalana yalana hüpletti zilli:9:
tabi şekersiz tatsız püreye ondan burun kıvırıyo:37:
bundan sonra bir gün sebze püresi, bir gün sütlü pirinçli vericem bir öğünde..
güzel de bi süt bulursam yoğurda başlayacağım..
aslında libadiyede tanıdık bi şarküteri var, izmitten günlük süt getiriyorlar.. eşime bi diyeyim bakayım..

şimdi baktım bumbonun kemeri olmadığı için düşme olayları olmuş kemerli yapıyorlarmış yenilerini
sanırım sandalyenin üstüne koyup kullanmaya çalışmış millet
ay ne saflar yaa

anacım lazımlık gibi bişey bu:50:

130 lira verilirmi buna?

bebekler hareketlenince bunda zor oturur:33:

evet inek sütünden yapıyorum.sütü kaynatıp sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kaparsan hiç bişey olmuyor.
bir haftaya yakın buzdolabında saklayabilirsin. .sonra açıp kullanabilirsin.ben küçük mama kavanolarına yoğurt yaptım benim
oğlum yemedi sulu oldu her defasında bende kendi mayaladığım yoğurdu bir gün dinlendiriyorum
ertei gün taze iken veriyorum.haftada bir veriyorum sütüde haftalık alıp mayalıyorum.5 kilo süt alınca
3 kilosu ile yoğurt yapıyorum kalan 2 kilo yu birer litrelik kavanozlara koyuyorum .lazım olunca
açıp kullanıyorum:ssz:
bak ben bilmiyordum, sütün bu şekilde saklanabileceğini.. senden öğrendim,
teşekkür ederim..:46: şarküteriden süt alırsak bu şekilde yapayım ben de..

cena kaşık mamasımı verdin yoksa sütlü pirinç unu mu?

bak ben bilmiyordum, sütün bu şekilde saklanabileceğini.. senden öğrendim,
teşekkür ederim..:46: şarküteriden süt alırsak bu şekilde yapayım ben de..

rica ederim annem hep bu şekilde saklar.

bende ondan öğrendim.sıcakken kepçe ile kavanoza koy.

kavanozu bezle tut sıkıca kapa.soğuyunca koy buzdolbına.

Son düzenleme:
slm kızlar bende diorum nerde bu hatunlar, meğer burda kaynatıomuşsunuz da haberim yokmuş:)) teşekkür ederim libyana ve busmai sizde olmasanız:)) bu arada ş çizelgeler çok karışık geldi. akşam bebiş uyursa tekrar denicem... bu aralar akşam hiç ama hiç uumuo. her yarım saatte bir uyanıo hep kucağımda uyumak istio. saatin geçirior falan... habuki akşam uykuları ne güzeldi:((( ne olcak bu halimiz bilmiorum, neden acaba??

bakıyorumda herks ek gıdalara geçmiş bile... biz daha geçmedik yaww ilk 6 ay sadece anne sütü dedi doktorumuz. tabi bizim birde süt alerjimiz çıktı o nedenle ne kadar çok emziirirsem o kadar iyiimiş... perşembe kontrolümüz var bir sorayım bakim

düdüklünün buharda pişirme aparatı olmadığı için az suda haşlayayım dedim..
telefonla konuşurken bir de baktım yanık kokuları.. :17:
koştum, zifir gibi simsiyah olmuş tencere:30:

tekrar yaptım bu sefer suyunu biraz daha fazla koydum, piştikten sonra da çorbadan ziyade suyundan da ekleyerek püre haline getirdim..
yaptığımın yarısına yakınını yedi.. ama her kaşıkta ''bu da ne beaah! :120::99:'' der gibi yüzüme baktı..:9:
daha önce hiç kıvamlı bi şey yemediği için yerken biraz zorlandı, hatta yutarken bir iki kez de öksürdü ama yedi..:1:

bir de sizin tavsiyeniz üzerine hero baby sütlü pirinçli aldım, dün tattırmak için 60 cc yaptım, yalana yalana hüpletti zilli:9:
tabi şekersiz tatsız püreye ondan burun kıvırıyo:37:
bundan sonra bir gün sebze püresi, bir gün sütlü pirinçli vericem bir öğünde..
güzel de bi süt bulursam yoğurda başlayacağım..
aslında libadiyede tanıdık bi şarküteri var, izmitten günlük süt getiriyorlar.. eşime bi diyeyim bakayım..

bedne onu sorcaktım patates havuç pirinçi nasıl haşlıcaz nerde makarna gibimi acaba :44:
ilk gün ben çok katı yapmışım pirinç unuunu kendim yemiştim çok tatlı çok :9::9:

hazır yoğur danone felan olmazmı acaba süt nerde satılır en bilmiyorum
afiyet bal şeker lop lop et olsun ayşeye :9:

130 lira verilirmi buna?

yemin ederim aklıma ilk o geldi lazımlık alırım oturturum dedim :9::60:

Merhabalar nasılsiniz hanımlar ne zamandır yazamiyorum yeni anneler görüyorum hosgeldiniz ben eylul:)

Bebegim uyurken biraz doktureyim bir kac gündür hasayım üşüttum sanırım bas ağrısı ve bulantı vardı bugün biraz daha iyiyim .Oglum Kisa kısa emip bıraktığı icin sutum de azalmaya baslamisti günde dort bes kez süt sağdım tekrar arttı Allah'a şükür.Gun boyu en az 500 cc sagilmis sut veriyorum 4-5 kere de emziriyorum.Eskisi gibi uzun uzun emmiyor iki cekip birakiyor hem sutumun tekrar azalmamasi hemde gelisiminin yavaslamamasi bu yolu tercih ettim.
Bugun ilk kez çeyrek elma suyu verdim hosuna gitti bu arada biz 5 ay 1 haftalık olduk 3 gün kuralına uyarak 3 gün boyunca sadece çeyrek elma vereceğim.Bir çeyrek elmadan 30 cc çıktı.3 gün sonra armuta geçmeyi düşünüyorum ardından sırayı havuç alacak boyle boyle 6 ayi doldururuz.Amacım ek gıdayı ogün olarak kullanmak değil sadece tatlara alıştırmak.6.aydan sonra tam yulaf unu ve devam sütüyle muhallebi deneyeceğim.
Emir Alp bu arada asırı hareketli ayaklarını tutarak dönmeye calışması tırnakları ile her yeri kazımasi her şeyi ele geçirme cabası ve geçirdiklerini bırakmamasi bitiriyor beni;))
Ayrica su anki sıkıntımız 4-5 gündür geceleri cok sık uyanıyor sallamam falan kar etmiyor direk emmek istiyor uzun uzun emse neyse bir firt çekiyor bırakıyor ,kafasını geriye atıp tekrar uykuya dalıyor .mememi dudak tiryakiliği yaptı resmen hayır neden boyle oldu anlamadım açlıktan degil cunku sagip verdigim sütlerden dolayı öğünlerini biliyorum.
Başka ne konuşulan konulardan biri evin sicakligiydi sanırım ev sicak olduğu icin ince bir tulum giydiriyorum.hoppala ve yürütec almadım doktorumuz önermedi.sunnet olayı ise bir haftalıkken yaptırmıştık.Erken yaptırmanızı tavsiye ederim kendisini bildikten sonra psikolojisi acısından sıkıntılı olabilir.aslinda keske yaptırmayı düşünen arkadaslar doğduğunda yaptirsaymissiniz benim oğlan 3 günde iyileşti herhangi bir bakımı da yoktu 3-4 gun ucuna bir krem sürdük sonra bezledik.
Başka başka ne konuşuldu acaba:) bende çökmü geriden takip ettim ne.Bu arada bende mama sandalyesi alacam araştırıyorum chicco Pollyi öneriyorlar ama o da biraz agir taşınması güç. Sağlam fazla agir olmayan ortalama fiyatta bir şey bulabilirsem alacağım.

Son düzenleme:
sabahtan beri kaka yapmadı oğluşum aslında günde 2kere hatta 3kere yapardı dün yatmadan önce azda olsa devam sütü vermeye çalıştım acaba o mu kabız etti çocugumu hiç böle olmazdı yaa offf:31:

sabahtan beri kaka yapmadı oğluşum aslında günde 2kere hatta 3kere yapardı dün yatmadan önce azda olsa devam sütü vermeye çalıştım acaba o mu kabız etti çocugumu hiç böle olmazdı yaa offf:31:

Benim kizim da 2 gunde bir kaka yapiyodu,3gundur o da yok.sanirim elmadan kaynaklaniyor bizimki.

cnmm dişş çıkarıyo ola bilir mi? biz de geçen hafta öyleydik hem üşütmüştü birde alttan dişleri patlamıştı 1 hafta çok zor geçti emmedi dr. götürdük 15 günde hiç kg. almadı. ama çok şükür bu hafta iyiyiyz.bizimkii diş acısından öle yapıyomuş bana öle geldi ben 2 gün üst üstte sürekli taze soğan verdim agzına sonra emmeye başladı.birde ilaç olarak dr bize burun için sprey gibi bir şey ve öksürük şurubu verdi.

Olabilir belki de dış patlamadı ama belki de patlacaktır onun sancisidir ne zormus bebek büyütmek hergün yeni bisi cikiyo tam alışıyoruz derken.

şimdi baktım bumbonun kemeri olmadığı için düşme olayları olmuş kemerli yapıyorlarmış yenilerini
sanırım sandalyenin üstüne koyup kullanmaya çalışmış millet
ay ne saflar yaa

130 lira verilirmi buna?

Görüntüsü evet lazımlığa benziyor ama sonuçta lazımlıkta tek başına oturtamazdınız şu anda. Bebekler başını tutmaya başladığı andan beri bunda kendi kendilerine oturabiliyorlarmış. Hareketlenince tabi oturmazlar, o zaman zaten hiçbiryerde durmak istemeyecekler

Oyumu kullandım geldim.Vatana millete hayırlı olsun.:46::52:En komikler arasında zeynep 'i aradım ama yoktu.Bir yerde cena ismini gördüm hemen oy verdim.Diğer anketlerde tanıdık göremedim.:50:

Back
X