Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

merhaba kızlar

bugün tam 40 günlük olduk. annem 40 ını yapacak. 40 ına kadar her 1o.cu gün yapıyordu bugünde 40 taş toplayıp 40 banyosunu yaptıracağız.

Selam kizlaaar

Sabahin 4 unden bu saate kadar oglusumu brtrlu doyuramadim. Emziriyorum koyuyorum yataga 1 saat gecmiyor basliyor kipirdanmaya aranmaya, artik bu saat oldu yorgun dustu uyudu kaldi gogsumde. Siz emzirirken ikigogsunuzude veriyormusunuzz?? Benimki genelde tek memeyi emip sizip kaliyor, uyandrip ikisinide mi vermeliyim acaba? O dengeyi kuramadik birtrlu, siz nasil yapiyorsunuz her istediginde emziriyormusunuz? Her istediginde vermeyede korkuyorum cunku genelde cok sık istiyor, kusacak diye korkuyorum

Bende aynı sıkıntıdan doktora gittim gazli bebekler hep emmek istermiş karnı boş durdun istemezmiş. Doktor emdirdikten sonra hala aranıyorsa rezene ver dedi. Şimdi günde 3 kere 30 ar cc rezene veriyorum. Gazada iyi gelir inş.
Dünden beri bebeğin cok hüsmüz surekli ağlıyor hic boyle degildi resmen huyu değişti. Bebegi boyle bı kac gün geçirip sonra eski haline donen varmı cok üzülüyorum ya boyle giderse diye

doktor bana "korse takarsan karın kasları kendini toparlayamaz göbeğin kalır" demişti. o yüzden ben korse takmıyorum
ben de takmıyom valla
inş acısı kötü çıkmaz..:18:

Bebeklerin memesine bebek yagi ile masaj yapin sut biriktigi icn sisiyor. Masajla aciliyor uclari su cikiyr
bana doktor sakın meme uçlarına dokunma dedi.
banyo yaptırırken bile o kısımları hafif geç dedi. tekrar tekrar uyardı. bilmiyorum neden.
ben de söylediğini yapıyorum. bence doktora danışmadan bi şey yapmayın..

bugün 36. gunum hala kanamam devam edıyor.sankı 40 olunca da devam edecek gıbı.normal mı bu.
iki aya kadar kanama olabiliyormuş. benim de 29. gün.
rengi miktarı azalıyor, tamam bitti diyorum, birkaç saat sonra poşurt.. kıpkırmızı kan :100:
40 dolsa da temizlensem yafuuu:2:

Kızlar bebisim 4 kg oldu.1numara bez sanki sıkıyor gibi 2numarada sızdırıyor.Aranızda 2numaraya geçeniniz z varmı yoksa daha erkenmi
evdeki tartıya kızımla birlikte çıkıyorum, 4600 civarı kilosu..
3 paket biz yenidoğan almıştık. canbebede çalışan bi tanıdık da saolsun bir kolu 1 numara bez hediye etti.
ama 3 paketi bile bitiremedik. aynı sizinkiler gibi, esnek bağlamama rağmen bacaklarını sıkıyor,
ya beli ya göbeği açıkta kalıyor. bütün bezleri topladım, dün doğum yapan arkadaşa gönderdim.
biz de 2 numaraya geçtik

aynı sorun bende de var.bi göğsumu emerken genelde sızıyor.olurda bıraz uyanır gıbı olursa hemen dıger gogsumu verıyorum ama hep olmuyor bu..benım de kızım bazen doymuyor ben de mama verıyorum.gercı cogu zaman anlayamıyorum doydu mu doymadı mı

benım bugun nkanamam daha bı arttı.korkuyorum.resmen adet gıbıyım.bıraz temızlık yapmıştım ondan mı acaba,halıyı falan kaldırdım.

slm kızlar yaa bişey danışacam ben bildiğiniz gibi spinal anestezi ile sezaryen oldum ama doğumdan önce sonda taktıkları yerde tuvalete gittiğim zamanlarda sızı hissediyorum ...haftalık kontrolde sordum dr a sondadan kaynaklandığını geçeceğini söledi 31 gün oldu hala yanıyo sızlıyo sizde de oldumu merak ettim...

Bende genel anestezi sezeryan oldum 15 gun oldu son birkac gundur ayni problem bendede var idrarimi yaparken yanma oluyor doktorada sormadim ama benimde aklima sondadan olabilirmi die geldi

kızzzz kendime güvenemiyorum diyordun bebek bakma konusunda hepimizi geçtin

Busmai yakalıms enii

canım bende korkuyorum bakamam diye küçücük bişi olcak

banyo yaptırabiliyomsn

cnm ben 10 dk ya yakın bi memeyi veriyorum
senin de dediğn gbi uyuyo kalıyo oğlum
kaldırıp gazını cıkarıyorum, o arada uyanıyo
bi 10 dk ya yakın da diğer memeyi veriyorum.

merhaba
bugün oğluma bişeyler oldu tüm gün gaz sancısı çekti nerdeyse
kafayı yiycem 36 günlüğüz hiç bu kadar olmamıştı

cnm ben 10 dk ya yakın bi memeyi veriyorum
senin de dediğn gbi uyuyo kalıyo oğlum
kaldırıp gazını cıkarıyorum, o arada uyanıyo
bi 10 dk ya yakın da diğer memeyi veriyorum.

Bende ole yapmaya calisiyorumda bizimki doymak nedir bilmiyor o kadar emmeye catlayacak diye korkuyorum resmen. Bebek her istediginde veriyormusun sen, mesela emme araliklari kisa olsada ? Benimki emiyor bazen 1 saat geciyor gene istiyor

Ya ben nasıl bi son vereyim şu lohusa depresyonuma, sutum az nasıl kaçmasın, günden güne bi iş cikiyo, bi buçuk aydır kvler bende rahat edemiyorum diyordum, şimdi aynı şehre tasinmayi düşünüyorlar uzakken idare ediyorduda ben kvye hiç güvenmiyorum, aynı telden calmiyoruz pek. rabbim sen bana sabır ver

Bende ole yapmaya calisiyorumda bizimki doymak nedir bilmiyor o kadar emmeye catlayacak diye korkuyorum resmen. Bebek her istediginde veriyormusun sen, mesela emme araliklari kisa olsada ? Benimki emiyor bazen 1 saat geciyor gene istiyor

belki bebegin doymuyodur normalde ben mama veriyorum bazen hepten keseyim mamayı diyorum her istediğinde emziriyorum emzirdikten yarım saat sonra tekrar emmek istiyo bi saat sonra tekrar sürekli huzursuz oluyo mamayı verince yada sütüm yettiyse 3-4 saat uyuyo

Gogsumdeb emzirince anlayamiyorum tabi ne kadar iciyor doymama ihtimali yuksek, geceleri pompayla sagip veriyorum o zaman rahat oluyor ne kadar ictigini gormek ama bazen o bile doyurmuyor benim oburu:)

Gogsumdeb emzirince anlayamiyorum tabi ne kadar iciyor doymama ihtimali yuksek, geceleri pompayla sagip veriyorum o zaman rahat oluyor ne kadar ictigini gormek ama bazen o bile doyurmuyor benim oburu:)

Bebeğin kaç haftalık? Ve sağarak verdiğinde kaç ml veriyorsun? Bende zaman zaman sağıp veriyorum ama ne kadar vermem gerektiğini bilmiyorum. Bazen 80 bazen 90 bazen 60. Kızm bugun 19 günlük oldu benim.

Bebeğin kaç haftalık? Ve sağarak verdiğinde kaç ml veriyorsun? Bende zaman zaman sağıp veriyorum ama ne kadar vermem gerektiğini bilmiyorum. Bazen 80 bazen 90 bazen 60. Kızm bugun 19 günlük oldu benim.

Bebegim 16 gunluk benimde, 50-75 ml arasi veriyordum ben. Gecen gun eve bebek hemsiresi geldi, kilosunu falan olctu 3900 olmustu 120 ml ye kadar verebilirsin dedi. Ama bana cok geldi hic o kadar vermedim, hemsire ole soledi diyese 75 ml ye cikardim ole veriyorum. Gunduz gogsumden gece biberonla veriyorum, cunku gece uykunun arasinda emzirmek hakkaten cok zor oluyor, bizimkinin emmesi nerdeyse 1 saati buluyor

ben 2 saatten önce vermiyorum pek. zaten ağladığı zaman aclıktan olup olmadıgını anlayamıyorum ki, gazı var heralde diyorum, açlığa yormuyorum ağlamasını. bi de ac olsa kusmaz heralde diyorum, bebeğim çok kusuyo durmadan. kilo alışı da normal, demek ki emdikten sonraki ağlaması aclıktan değil diyorum.

aslında yenidoğanlar ne zaman istese o zaman emzirilmeli yazıyo çoğu yerde ama şu da yazıyo ki süt 2 saatte hazmediliyomuş, yeni süt ile eski süt karıştıgı zaman gaz oluşumuna sebep oluyomuş.
o yüzden 2 saatten önce emzirmemeye çalışıyorum. bebeğin doymuyosa tabi mecburen emziriyosundur 1 saat geçince ama doymadıgından emin misin? gazlı bebek de cok emmek istermiş, gazz sancısını avutmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…