Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

11 Temmuzda dogum yaptım canım bende doktor öyle canımı sıktı ki anlatamam bebeğe ne yaptınız yazık etmissiniz falan dedi kendimi çok kötü hissettim Emzirip mama takviye arkadaslar kaç cc mama veriyorsunuz

ben anlamadım doktor nye o kadar abartmış, çok tepki vermiş?
çok değil ki bence, bizim de asağı yukarı oyle bişiler, mama vermiyorm ben hem de.

Ya kizlar benim bebegim bi suredir cok az emiyordu ( en fazla 10 dk) aksam bi yatiyo 7 saat... Uyandirmak ne mumkun... Uyandirip emzirmek icin cok ugrasiyorum ama uyanmiyo. Zaten sonuc ta belli oldu bu hafta hic kilo almamis. Gun icindede duzenli emmiyor yarim yamalak cani istediginde emip birakiyor. Bu emme isini duzene bindirmem lazim 2 saatte bir verip aralarda asla emzirmicem. Bide siz toplam kac dk emziriyordunuz? Ben bazen yarim saat ( 15 dk bir gogus 15 dk diger gogus) cogunluklada dedigim gibi son zamanda 10 dk yi gecmiyordu. Ayni seyleri yasayan varmi ? Uyandirma konusunda ne yapiyorsunuz?

cnm ben 2-3 saatte bir toplam 15-20 dk emziriyorm.

Ya evde birileri varken bebek yetiştirmek ne kadar zooor :53: nette okuduğum her yerde bebek gece gündüz ayrımı yapabilsin diye geceleri çok oynamayın, sakin davranın, loş ışık kullanın vs diyo ama ne mümkün, iki dk mama hazırlamaya gidiyom gece nin 1inde uyanan bebeye, bi bakiyom bebek hoppalarda, bağıran bağırana oy kurban oluruuuum diye! onlar gidince bu bebek bana kalcak ben uykusuz kalcam tabi kimin umrunda. Gerçi burdalarda noluyo geceleri ben kalkıyorum sadece! tutup bişey desem millete saçma gelcek bebeğe gece gündüz mu öğretilir biz öyle mi bebek büyüttük diye. Susuyorum ama içim içimi yiyooo :25:

ay cnm benm onlar gdince onlar gdince diyosn hep, aman bi gitselerdi hayırlısı ile, Allah bi kolaylıgını verir inşallah, gitsinler yeter ki, gidemediler bi :9:

Kızlar oğlum malum zayıf doğdu, şuan kilo alıyor gibi henüz tarttırmadık ama toparladı.
Mama takviyesi gerekirmi sizce?
a

cnm kilo alıyorsa hiç gerek yok ki, önemli olan sağlıklı olması zayıf diye üzülme, anne sütü ile kilo alıyosa en iisi o.

Merhabalar arkadaslar Ramazan bayramınız şimdiden kutlu olsun bugün doktor kontrolumuz vardı canımız sıkıldı kilolu dedi bebeğimize su anda 4500 gr Boyu 58.5 doğduğunda 3260 gr 50 cm di 40. Gunümüz çok mü kilolu arkadaslar doktor mamayı kes sadece emzir diyor ama bebeğim muhtemelen emzirmeyle doymuyor su anda ağlıyor ve uyumuyor ne yapacağımı şaşırdım
Saol senin ve aileninde bayramı kutlu olsun, topikteki herkesinde tabiki :)
Ayyy, bizde aynı sizin gibiyiz oğlumla:18: bizde 3100 dogduk 50gunluguz şimdi 4900 olmuşuz, fazla bile kilo almis dedi dr. Hemsirede mamayı azalt emzir dedi, dr da anne sutu alsın artık dedi ama oğlum sürekli ekmek.istiyo agliyo, bizde doymuyo diye mama veriyos cuk cuk içip bitiriyo. Versem dahada icecek gibi duruyo. Sürekli emmek isteyince hep memede kaliyo, e bu seferde boş kalmiyoki göğsüm dolsun. napcaz biz yaaa? Aglamasina ragmende mamayı nasıl keseyim
bebeği sürekli memede olan arkadaşlar vardı, siz sürekli emzirince göğüs hangi ara doliyo allah aşkına, benim sanki bebeği sürekli memede tutunca hiç dolmuyo gibi geliyo, biriken damlada bebeğe gidiyor dolu dolu emmesi için süt birikmiyo gibi oluyo. Siz nasıl yapıyorsunuz sürekli memede?

Son düzenleme:
Slm herkese bayramizin kutlu olsun oncelikle biz kizimla tatile gittik denize girdik bayram diye. Donduk

Ilk olarak emzikten konusulmus dr ver dedi bana dunya saglik orgutu emzigi oneriyormus zaten biz avent in anne gogusu seklinde olanini veriyoz ilk alana kadar itiyor falan destek yapinca basliyor emmeye gercekten rahatlik hic kacinmayin deneyin derim

Ikinci olarak kilo olayinda anne sutu alan bebeklerin ayda 500-1500 arasi aldigi kilo normal kabul ediliyor anne sutunun kilosu 6. Aydan sonra gitmeye basliyor zaten ama mama veriyorsaniz obeziteye karsi kilo alimini kisitliyorlar doymuyor diye vermeyin bebek doydugunu hic anlamiyorki zaten ve artik bebeklerimiz buyudu emmeleride kuvvetlendi 5 dakikada bile gogusu bosalta biliyorlar ve bebek pompanin cektigi sutun en az 2 katini cekermis gogusten cenesi kuvvetli oldugundan o yuzden yetiyormu. Diye dert etmeyin birakin dr mama ver demedikce sadece anne sutu alsinlar kuzular

kızlar iyi bayramlarr..
ya kızlar canım sıkkın bugün 20. günümüz bebeğim hala alışamadı gece gündüz ayrımına bide allah aşkına siz bbeklerinizle günde nasıl vakit geçiriyosunuz benim kızım uyuyo uyanınca emiyo tekrar uyuyo uyumasa sürekli mız mız yani çocuk ya emiyo ya uyuyo hiç uyanık sakin durmuyo
sürekli uyumasın diye vakit geçirmeye çalışıyorum ama bağır çağır hep huzursuz
bide sürekli emmek istiyo 15 dk birini 15 dk diğerini emiyo aslında yeterli ama memyşi hiç bırakmak istemito kendi hiç bırakmıyo hep ben çekiyorum ağzından

bide hıçkırık problemimiz var her emzirme sonunda hıçkırıyo günde 3 4 kez tutuluyo hıçkırığa sizlerde de var mı tabi hıçkıracamö diye uyaanıyo

kızlar bebeğim 23günlük ve kakası ıshal köpüklü ve su akıyor nedenini bilen ????

bide hıçkırık problemimiz var her emzirme sonunda hıçkırıyo günde 3 4 kez tutuluyo hıçkırığa sizlerde de var mı tabi hıçkıracamö diye uyaanıyo

Bebeklerdeki hıçkırığın nedenleri ;
Eğer beslenme sonrası hıçkırmışsa, bu bebeğin yeterince doyduğunun bir göstergesidir.
Bebeğin özellikle mide gelişiminde bebeklerde ara ara hıçkırık görülür. Bu midesinin büyüdüğünün bir göstergesidir.
Bebeğin kalp ve akciğerinin gelişminin bir göstergesidir.

slm kızlar biz geldik kızlarımızla çok sükür saglıklı doğum yaptım sezeryanla 27-07-2012 de 36+5 günlükken sevvalim 2,800 esmanurum 2.610 gr doğdular sezeryan dan norkozdan bir gün gözümü açamadım çok agrım olduu yürüyemedim hiiçç çok zormuş ama çok şükür iyiyim artık ama kızlarıma sütüm yetmiyor aptamil 1 veriyorum 2 saatte bir anne sütü 3 saatte bir mama veriyorum ilk haftalar mama 30cc diydi 25 günlük olduk şimdi 75cc mamaya çıktık mamayımı değiştirsem tavsiyeleriniz varmı bize.

Bebeklerdeki hıçkırığın nedenleri ;
Eğer beslenme sonrası hıçkırmışsa, bu bebeğin yeterince doyduğunun bir göstergesidir.
Bebeğin özellikle mide gelişiminde bebeklerde ara ara hıçkırık görülür. Bu midesinin büyüdüğünün bir göstergesidir.
Bebeğin kalp ve akciğerinin gelişminin bir göstergesidir.

aaaa bu çok güzel bi haber:) benim kızlarımda nerdeyse 15dk hıçkırıyorlar bende çok merak ediyordum çok şükür doyuyorlsrmış demekki.

kızlar iyi bayramlarr..
ya kızlar canım sıkkın bugün 20. günümüz bebeğim hala alışamadı gece gündüz ayrımına bide allah aşkına siz bbeklerinizle günde nasıl vakit geçiriyosunuz benim kızım uyuyo uyanınca emiyo tekrar uyuyo uyumasa sürekli mız mız yani çocuk ya emiyo ya uyuyo hiç uyanık sakin durmuyo
sürekli uyumasın diye vakit geçirmeye çalışıyorum ama bağır çağır hep huzursuz
bide sürekli emmek istiyo 15 dk birini 15 dk diğerini emiyo aslında yeterli ama memyşi hiç bırakmak istemito kendi hiç bırakmıyo hep ben çekiyorum ağzından

Benim oğlum iki aylık yeni yeni gece gündüz ayrımına alışıyor. Daha günü gününü tutmuyor. Yeni yeni kendi kendine vakit geçirmeye başladı. Nesne takibi ile ilgili diye düşünüyorum. 2 aydan sonra bebekler nesne takibine başlıyor. daha önce dikkatini herhangi bir nesneye yoğunlaştıramadığından ve göz kasları tam gelişmediğinden sıkılması ve mızırdanması çok normal. meme bırakma konusunda ben bir sıkıntı yaşamadım ama burada da sıklıkla söylenen şey bu aylarda bebeğin emme refleksi çok güçlü olduğundan doymadığından değil bu refleksten dolayı memede kalmak istiyorlar. Ben emziği bu noktada çok doğru buluyorum çünkü anne memesine bağımlı olması daha kötü. Emziği attık, kayboldu vb. bahanelerle bıraktırabilirsin ama anne memesi çocuğun gözünün önünde sürekli :) Bir de sürekli ağlamasının nedeni uykusu olması olabilir o zamanlar benim bebiş de çok uyumak isterdi. zamanlar azalıyor uykuları. Gaz sancısını da bu nedenler arasında atlamamak gerekiyor tabi. emzirdikçe de gazı artıyor. sen sussun diye emziriyorsun onun gazı iyice artıyor olabilir. her şeyi düşünmek ve denemek lazım...

ya bilmiyorumki uyanık kaldığı süre zarfında sürekli ağlıyo ya meme emcek ya uyucak

ya bilmiyorumki uyanık kaldığı süre zarfında sürekli ağlıyo ya meme emcek ya uyucak

kolik sancıları da olabilir tabi. Ama kolikli bebek her gün aynı saatlerde ağlar.bacaklarını karnına çekiyorsa gazdır.ama bence sıkıntıdan ve uykudan ağlıyorlar ilk zamanlar.onun da çözümü bence emzik!

Hayırlı Günler Hanımlar..:3: Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.. :16::54: Nasılsınız? Bebişleriniz nasıl.? :emir_bebek:

Son düzenleme:
psıkolojım bozuldu desem ınanır mısınız ??
annelikten yada yorgunluktan degıl yanlıs anlasılmasın .. kolık sancılarından 40 ımız cıktı ama devam huysuzluga bakalımm .
dayanmıyorum bebegımın sancı acı cekmesıne cok uzuluyorumm . off off...

psıkolojım bozuldu desem ınanır mısınız ??
annelikten yada yorgunluktan degıl yanlıs anlasılmasın .. kolık sancılarından 40 ımız cıktı ama devam huysuzluga bakalımm .
dayanmıyorum bebegımın sancı acı cekmesıne cok uzuluyorumm . off off...

gaz sancılarıyla ilgili neler denedin bilmiyorum. Ben bu konuda epey tecrübelendim. Çocuğum deneme tahtasına döndü ama sonunda başardım galiba! Her gittiğim doktor bu çocuktaki gaz ne böyle diyor. Piyasadaki bütün iyi denen ilaçlar (biogaia, sab simplex, nurse harvey's) ve bitkisel tedavileri (rezene anason kimyon çörek otu yağı vb.) denedim ben. Son denediğim nurse harvey's mucize gibi oldu. BEnim bebek tüm gün ve gece ıkınırdı. Bağırmıyor ama durmaksızın ıkınıyordu. Bu ilaçtan sonra birkaç ıkınmada kakayla birlikte gazını da çıkarıyor. Hala çok gazlı tabiki, ama sonuçta çıkıyor!Bence sen de herşeyi dene. Sonuçta bebeğin ve senin rahatın herşeyden önemli. Sen strese girdikçe bebekte huzursuzlanır.

yorgunluk durumunuz nasıl kızlar ben kendimi sürekli halsiz hissediyorum kan ilacını yeni bitirdim devam etsemmi acaba? başka vitamin kullanan varmı ?

gaz sancısı çok fena kızlar daha gaz için hiçbişey vermedim vermeyide pek düşünmüyorum araştırdım bunn doğal bir süreç old.söylüyo dr lar büyüdükçe bağırsakların düzene girdiğini sıkıntıların ortaadn kalktığını söylüyolar ama bir yandan da kıyamıyorum bebeğime napıcam şaşırdım

Back
X