Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

$DSC03435.webp
benım canım kızım bugüne kadar döne döne ve geri geri gisiyordu. cumartesı gunu gırdıgı masanın altından cıkamadıgında yasadıgı duruma bakın...

kızlar size acilen bi şey sormak istiyorum bebeğinizin saçlarını "gürleşsin" diye usturayla kazıtan oldu mu?:26: ben bıngıldaktan ve görünümden dolayı karşıydım ama şu an ensesi epey uzadığı için çok terletiyo kestiricem. uçlarını mı aldırsam eşim de gürleşsin diye kazıtalım diyo. sıfıra vurdurmak değil ama şöyle 4-5 numara mı olur artık bilemiyorum.
şu aralar aynı konu bizde de gündemde sana gelen cevaplardan ben de faydalanayım :44:
Merhaba herkese bende uzun zamandır üyayim fakat pek aktif değildim sadece yazıları okumak için kayıt yaptırmıştım tabi şimdi oğlum olduktan sonra herşeyi daha çok didikler oldum 3 temmuz 2012 doğumlu yaşına gelicek fakat ben düzen otutturamadım çok gazlı bir dönem atlattık 5 ay boyunca nerdeyse sonrası dişlerle de dahil olunca daha da feci olduk uyku sorunumuz çok emzik biberon kullandırtamadım denedim ama malesef iştahlı bir bebekte değil süt içmeye davam ediyoruz göysümde yatıyor ve gece çok fazla uyandığından yanımda yatırmaya başladım çalıştığım için zor oluyor diye ama buda çözüm olmadı emziğe alıştırmalımıyım tekrardan uykusunu azda olsa nasıl düzene sokabilirim şuan 10 aylık yardımlarınızı rica ediyorum ..
Hoşgeldin :34: öncelikle takviminde 3 temmuzda doğum yapakmışsın gibi olmuş yeniden mi hamilesin bi yanlışlık mı oldu :44: yazdıklarının aynıları bizde de vardı hep hala da var biraz da huy diye düşünüyorum ama ne kadar ferahlasak o kadar iyi nette ve bilimum kitaplarda uyku düzeni kurmayla ilgili yöntemler var son 1 haftadır yatur kaldır yapıyorum sende biraz bakın istersen benimki de hiç iştahlı değil ama hiç değilse artık eskisi gibi 12 1lerde uyumuyo ve ayagımda sallamaktan kurtuldum
Nerdeyse Ağustos annesi oluyormuşsun:1:
Bizim kız 3 temmuzda geldi. Doğum hikayelerine yazmıştım sanki, hey gidi günler:31:
Valla insan her şeye alışıyor. Zor geliyor ama ALlah bir sebep veriyor. Sen de inşallah oğlunun büyüdüğü günleri göreceksin. Bebek kokusunu özleyeceksin ve ta ta bakmıştın ki yine hamilesin. Her şeyin hayırlısı tabi.

Hoşbuldum :3:
Mercimek sade de çok hoş oluyor.
Oğlum şu anda 4,5 yaşını geçti. İkisi arasında yaklaşık 4 yaş var.
Bu arada kist için hemen en kötüsü gelmesin aklınıza. İnşallah o kadar ciddi bir şey değildir.

Kesinlikle en mantıklısı odanın vaktinde ayrılması. Ben beşiğin kenarlarına asılmaya başladığı anda ayırdım. 5-6 ay oluyor sanırım. Ayrı odası yok, oturma odasında yer yatağında yatıyor. Üstünü çok aşırı açmıyor. Havalar da ısınıyor zaten. Bence tuluma pek ihtiyacınız olmaz ama tercih sizin.
herkes bebek özleniyor diyor ama şu anda baya bi erken özlemek için :55::55: oo baya varmıs arası benden önce doğurdugunu biliyorum da baya zaman geçti ya tam ne kadardı onu hatırlayamadım dediğin gibi nerdeyse ağustos olacaktı..nişan çok bekletti ama suyum o kdr bekletmedi su gelir gelmez mecburi doğum cahillik bi de off neyse kızının ismi neydi benimki yasir bu arada sen hangi ildeydin ?
Eki Görüntüle 703943
benım canım kızım bugüne kadar döne döne ve geri geri gisiyordu. cumartesı gunu gırdıgı masanın altından cıkamadıgında yasadıgı duruma bakın...

oyyy oyy oyy kurban olurum bennn :16::16: :9: böyle anları yakalamak çok hoş oluyor bıdıkım ya çok sevimli hala sürekli öyle yerinde duramıyo dime ? hele emeklemeye de başlamış bi yandan gider bi yandan söylenir :24::24: :1:

gittik dolaştık, alışverişmizi yaptık, geldiiiiik:10:
Hanım hanımmmmm bana laf mı atıyosun :)? Okuldayız herhalde. Tenefüste yazıyorum hemen. Bağımlı mıyım...? Belki :) pişman mıyım....? Hayır :p :)
:9::9::9:

Akşama ne yemek yapılacak yaaaa:(((
zeytinyağlı taze fasulye var dolapta.
şimdi de biber aldım dolma yaparım diye.
ama fırında patetes tavuk yapıcam, yanına da pilav:56:
kv dün kereviz çorbası getirmiş bi de:120:
onu eşim yesin, üstüne para verseler bi kaşık yemem:37:

bu arada, koltuk altındaki kist önemli bi şey değildir, inş.
ama dediğin gibi doktora gitmek en iyisi. güzel haberlerle gel inş:34:

bu ustunu acma konusuna da cozum buldum. ince yazlık uyku tulumları varmıs. hemen onlardan alacagım. kızım rahat rahat done done uysun odasında..
ayşecik üstünü açtığı için üşütüp hasta oldu.
şimdi bazen çıtçıtlı badisiyle, bazen onun üstüne ikinci bi tshirtle yatırıyorum.
gövdesini ince pamuklu battaniyeyle sarar şekilde örtüyorum.
çok hareketli ama kolay kolay açılmıyor. %90 etkili bi yöntem :31:

Merhaba herkese bende uzun zamandır üyayim fakat pek aktif değildim sadece yazıları okumak için kayıt yaptırmıştım tabi şimdi oğlum olduktan sonra herşeyi daha çok didikler oldum 3 temmuz 2012 doğumlu yaşına gelicek fakat ben düzen otutturamadım çok gazlı bir dönem atlattık 5 ay boyunca nerdeyse sonrası dişlerle de dahil olunca daha da feci olduk uyku sorunumuz çok emzik biberon kullandırtamadım denedim ama malesef iştahlı bir bebekte değil süt içmeye davam ediyoruz göysümde yatıyor ve gece çok fazla uyandığından yanımda yatırmaya başladım çalıştığım için zor oluyor diye ama buda çözüm olmadı emziğe alıştırmalımıyım tekrardan uykusunu azda olsa nasıl düzene sokabilirim şuan 10 aylık yardımlarınızı rica ediyorum ..

gece uyanmaları açlıktan mı acaba? öyleyse uyumadan hemen önce muhallebi vermeye çalış, hani o daha tok tutuyor ya.

ama emzirdikten sonra kendi yatağına koyman çok mühim. alışmasın seninle yatmaya,
mızıldarsa bile pış pışla, dokun senin varlığını öyle hissetsin. hafif yatağını salla,,
öyle çok ağlarsa al sakinleştir, yine yatağına koy. birkaç kezden sonra alışacaktır.
ama bu saatten sonra emzik alacağını sanmıyorum:44:

kızlar size acilen bi şey sormak istiyorum bebeğinizin saçlarını "gürleşsin" diye usturayla kazıtan oldu mu?:26: ben bıngıldaktan ve görünümden dolayı karşıydım ama şu an ensesi epey uzadığı için çok terletiyo kestiricem. uçlarını mı aldırsam eşim de gürleşsin diye kazıtalım diyo. sıfıra vurdurmak değil ama şöyle 4-5 numara mı olur artık bilemiyorum.
eşim ayşecik 3 aylıkken makinayla kazıttı saçlarını..
tüyler de çok ince olduğu için, bildiğiniz kel oldu :1:
şu ara saç çıkmayan tepe ve arka bölgelerdeki saçları da uzamaya başladı.
ve gözle görülür olarak saç telleri sayısında artış var.

gürleşsin diye bu yaz ben de kazıtmayı düşünüyordum ama
dilanaz, onunla alakası yok. zaten genetik olarak gür saçlı olacaksa oluyor. artıyor demişti.:44:

Eki Görüntüle 703943
Kurban Verenee...
sen oralarda sıkışıp kaldın mı anneeem?!
ağlatmayın duru kızımı..

sevgili torunlarıyla ilk anneler günü..
bu bakımdan onlarında katılacağı bi hediye düşünülebilir..

2li 3lü çerçeveler var ya,
annemizle çekilmiş bi fotoğrafımız ve kendi bebeğimizle çekilmiş bi fotoğrafımız konabilir.
üçlüyse çerçeve; anneanne, anne, torun birlikte fotoğrafı konabilir. 3 nesil bi karede:16:

ayşecik, göğsümü kanattı:43:
Ayyy amma abartmış ısırmanın da bi sınırı var yahu:( allah sabır versin sana. İnsan doyduğu kapıyı ısırır mı? Pissss! Şaka bi yana biz 6 ay emdik ama emzirmenin bile nasıl bi duygu olduğunu unuttum. Rabbim size sonuna kadar yaşatsın.
sevgili torunlarıyla ilk anneler günü..
bu bakımdan onlarında katılacağı bi hediye düşünülebilir..

2li 3lü çerçeveler var ya,
annemizle çekilmiş bi fotoğrafımız ve kendi bebeğimizle çekilmiş bi fotoğrafımız konabilir.
üçlüyse çerçeve; anneanne, anne, torun birlikte fotoğrafı konabilir. 3 nesil bi karede:16:
Sende amma ince düşünceli bi hatunsun yaaa. Sen böyle konuştukça kendimi hiç çekemiyorum. Amma odunum ben:( ama çok iyi fikir;)

günaydın kızlaaaaaaaaaaaaar evimdeyim çok şükür
aktif hayatttan durağan hayatıma geçiş yaptım:)
bugün de bavulları boşaltmak ve temizlikle geçer ,şimdi makinede çamaşırlar yıkanıyor
ama bebekle her yere gidilebileceğini öğrendim, kendime güven kazandım ;eşim de pek çok şey öğrendi çok güzel oldu bizim için.herkese tavsiye ederim.
bir de kerem artık benden babasına gitmek istiyor, babası dışarı giderken ağlıyor, nankör çocuk:)
aslında benim işime geliyo valla. "babası, seni istiyo" diyorum ,veriyorum ona:)
geçmiş olsun kerem de yolculukta elimi kolumu ısırıp durdu çok kızdırdı beni
Eki Görüntüle 703943
:) hem yapıyorlar hem de ağlıyorlar ,hey Allahım
ben istanbula gitmeden saçlarını ucundan aldırdım fazla uzamışlar vardı anten gibi duruyorlardı ve terletiyorlardı
kazıtmanın gürleştirdiğine inanmıyorum havaalanı gibi bir kafa görmek de istemiyorum:72:

Günaydın tatlı anneler...
Babamızın doğumgünü dündü, aksiliklikler olmadı değil, ben sinir krizleri geçirmedim değil ama nihayetinde eşim mutlu oldu mu? Oldu. Eğlenceli miydi evet... Geçti gitti şükürr.. Çıkarılan tek ders var " aslaa ve aslaaa yaşlılarla ortak iş yapmaaaa! ( helede kv, kp)"
Bu arada eşim tşörtü çok begendii
Neysekızlar yorgunluktan sanırım çok hastayım bugün. Kolumu kaldıracak halim yok. Birde bişi sorucam dünden beri kolumun altında bir kitle var ve acayip ağrıyor. Hiç başınıza geldi mi?
doktora git bizi de haberdar et canım.
sonuçta doğumgününü atlatmana sevindim..bizim oralarda bi laf var :
"yaşlıyla çıkma yola,olur başına bela" :1:
seni rüyamda gördüm bacım..
ama nasıl, hatırlamıyom:9:

busmai evine dön
busmai evine dön
busmai evine dön:72:

oh maşallah.. gezin bacım.. :31:
havalar iyice bunaltmadan gezebildiğimiz kar.. sonra nasılsa gezilmeyecek..

ayşecik sümüklü sümüklü geziyor, burnu tıkalı arada bi aksırıp öksürüyor..
buna rağmen performansı zirvede.. emekliyor, dip köşe her yeri geziyor. koltuk, minderi geçtim
duvara tutunup kalkıyor:18: gözümü ayıramıyorum.
akşam olmadan pilim bitiyor.. ama ayşecik duracelli.:9:
ne olcek bizim halimiiiiiz?:36:

valla düşünmedim. şimdi sen dedin de düşünmeye başladım..
düşünüyorum..
düşünüyorum..
dur hemen fikir gelmiyor aklıma :1:
aaa üstüme iyilik sağlık kovuyo musun sen beni kız :24:
Günaydın kızlarrrrrr. Yeni haftamız hayırlı uğurlu olsun ve çabucak bitsin inşallah :)

Oğluşum gece uyuyamadı tabi. Ağzından nefes alıyo garibim :( çocuklar hasta olmasınnnnnnnnn, anneler üzülmesinnnnnnnn. Güzel bir gün diliyorum herkese :)
çok geçmiş olsun..amin
istanbulda bir çocukluk arkadaşımla görüştüm, 7 aylık oğlu karaciğer nakli olacak.. içim yandı. Allah yardımcısı olsun :(

selam kızlar şeker bebişler nasılsınız bakalım şaka maka 10. ayımıza girdik geçen hafta borişimde emeklemeye başladı şimdilik alçak sürünmede ama yeterde artar bile şimdiden hızına yetişemiyorum dün tv sehpasına tırmanmış televizyonu çekmişti bugünde banyoya girip kirli çamaşır sepetini devirdi anlaşılan ayların acısını çıkarıyor özgürlük başını döndürdü kuzumun pembehipo canım geçmiş olsun kuzuna geçmişi okuyacak kadar vaktim olmadı sadece seni gördüm inşallah çabuk atlatır havalardan bizdede öksürük geçmiyor kaç haftadır inceden bir öhü öhü kaldı kuzumda ama doktor gayet iyi durumu dedi bende takmıyorum

buluştunuzmu geçen hafta kimler vardı nasıl geçti maalesef ben katılamadım görümcemin nişanı vardı geçen haftasonu mayısta diye biliyordum öne almışsınız son akşam haberim oldu maalesef katılamadım nişsn koşturması yorucu geçti bu haftada arkadaşımın nikahına gittik cumartesi günüm of olunca bugüne kaldı işler ancak fırsat bulup girdim
sen nerelerdesin kaçak , güya görüşecektik:14:
Isırıp öpmeye karışmam da herhaldr biri yalasa "dondurma değil o" derdim yani :) ben bile yaşamıyorum be çocuğumu millet niye yalıyoki?!?!?

Benim anam yurtdışındaaaaa :(((( o yüzden sadece kvye aldık. Ona bişi almışkrn mecbur kp de alıyoruz :)aynı şehirde değiliz bu arada. Kıyafet aldık her zamanki gibi :)

Canım bebeğin emmiyor anladığım kadarı ile dimi??

Sanırım arada sorunlar var. Bari hatırlat da eşin alsın bişiler. Çünkü erkekler unutabiliyorlar böylr şeyleri malesef :/ ay benim oğlum büyür ve evlenirse ve bana bişi almazsa yolarım onuuuuuu :) sonuç: ben hediyeleşmeye çok önem veririm :)))))
annen yurtdışında mı? üzüldüm.. hediye gönderebilirsin PTT kargo çok ucuza gönderiyor ve güvenli. ingiltereye malezyaya hindistana çok hediyeler gönderdim hepsi ulaştı..
anneme dünyaları versem az kalır. birlikte alışverişe çıkacağız. ne isterse onu alacağız.
eşimin annesine hiçbir şey almayacağım ve de gitmeyeceğim.
aa oldu mu şimdi:)
Kızlar anneler gününde annelerinize ne almayı planlıyorsunjz?Ben daha karar veremedim de...
$1000_1201266131657.webp
ben bu modelin banyo paspaslarını ve havlusunu aldım,bornoz hariç. home sweet home'dan , annem çok beğendi zaten tam onun zevki zarif ve çiçekli:)
kv ye de bişey alcaktım ama eşim elektronik bişey almayı düşünüyo benim de işime geldi:)
Ya kizlar hala oglumun elini openler isiranlar yalayanlar var cildiricam bu millete bin kere soyluyorum kibarca da azarlayarak da ne kdr laftan anlamazlar on ay gecti ben soylemekten onlar yapmaktan vazgecmedi ama cozulmuyo
boşver canım ya onlar yalasın sonra sen sil.. ben artık pes ettim:)
E artık vedalaşın zaten görülmedik yer bırakmadınız :p şaka bir yana çok sevindim güzel zaman geçirmenize. Darısı tez zamanda başımıza dicem ama okulların kapanmasına daha çooook var :/

valla ben de bu tatili aylardır bekliyordum yaz tatiline birşey kalmadı sen de gidersin yeter ki kararlı ol:)

Son düzenleme:
Kazıtmaya hiç gerek yok. Uçlarından kestirmek de aynı etkiyi görür.
şu aralar aynı konu bizde de gündemde sana gelen cevaplardan ben de faydalanayım :44:

Hoşgeldin :34: öncelikle takviminde 3 temmuzda doğum yapakmışsın gibi olmuş yeniden mi hamilesin bi yanlışlık mı oldu :44: yazdıklarının aynıları bizde de vardı hep hala da var biraz da huy diye düşünüyorum ama ne kadar ferahlasak o kadar iyi nette ve bilimum kitaplarda uyku düzeni kurmayla ilgili yöntemler var son 1 haftadır yatur kaldır yapıyorum sende biraz bakın istersen benimki de hiç iştahlı değil ama hiç değilse artık eskisi gibi 12 1lerde uyumuyo ve ayagımda sallamaktan kurtuldum

herkes bebek özleniyor diyor ama şu anda baya bi erken özlemek için :55::55: oo baya varmıs arası benden önce doğurdugunu biliyorum da baya zaman geçti ya tam ne kadardı onu hatırlayamadım dediğin gibi nerdeyse ağustos olacaktı..nişan çok bekletti ama suyum o kdr bekletmedi su gelir gelmez mecburi doğum cahillik bi de off neyse kızının ismi neydi benimki yasir bu arada sen hangi ildeydin ?

oyyy oyy oyy kurban olurum bennn :16::16: :9: böyle anları yakalamak çok hoş oluyor bıdıkım ya çok sevimli hala sürekli öyle yerinde duramıyo dime ? hele emeklemeye de başlamış bi yandan gider bi yandan söylenir :24::24: :1:
Kızımın adı Feyza canım, Ankara'da yaşıyorum. Oğlunda ismiyle yaşasın maşallah, güzel bir seçim olmuş.

Ayyy amma abartmış ısırmanın da bi sınırı var yahu:( allah sabır versin sana. İnsan doyduğu kapıyı ısırır mı? Pissss! Şaka bi yana biz 6 ay emdik ama emzirmenin bile nasıl bi duygu olduğunu unuttum. Rabbim size sonuna kadar yaşatsın.
amin canım.
tam ucunu ısırdı, kendimi sıktım, korkmasın diye, ustruplu bi aaah dedim.:50:
ardından dudağında kan gördüm, zorla aldım göğsümü ağzından vermiyor çünkü..
epey kan aktı. :25:
aslında özellikle ısırmıyor, ama aç olunca ya da emme güdüsü depreşince haşin oluyor,
birden yakalayınca önce bi ısırıyor, sonra emmeye başlıyor..
tevekkeli, annelerin hakkı ödenmiyor..:26:

günaydın kızlaaaaaaaaaaaaar evimdeyim çok şükür
aktif hayatttan durağan hayatıma geçiş yaptım:)
bugün de bavulları boşaltmak ve temizlikle geçer ,şimdi makinede çamaşırlar yıkanıyor
ama bebekle her yere gidilebileceğini öğrendim, kendime güven kazandım ;eşim de pek çok şey öğrendi çok güzel oldu bizim için.herkese tavsiye ederim.
bir de kerem artık benden babasına gitmek istiyor, babası dışarı giderken ağlıyor, nankör çocuk:)
aslında benim işime geliyo valla. "babası, seni istiyo" diyorum ,veriyorum ona:)
hoşgeldin safalar getirdin..
tatil ne kadar güzel, ne kadar keyifli olursa olsun.. insan yine de sonunda evine geldiğine seviniyor
home sweet home:16:

iyi gezdin bebekle.. pirimsinnn:42:

ah ben de araba kullanıyor olacağğğdım, bi gün evde durmasdım:24:
bu halimle bile, eşim gelince ''ayşe kızım, söyle bakalım, bugün nerelere gittiniz?'' diyo:37:

recep ayı gelmek üzere, haziran bitmeden bi tatil şaaaaaaaaaaaaart!:36:

ben yemeğe girişiyorum..:6:

bahar rehaveti düşmüş topiğe.
dönene kadar 1 sayfa ödev:ssz:.

Son düzenleme:
selam kızlar :3:

herkes iyidir inşallah:26:

aryam demek sinir oldun gene aman olsun bir daha onları katmasın olur biter :19: eşinin mutlu olması yeterdi senin için:16:

nfk canım ayy biizmkide yapıyor bazen yaa bağırmıyorum bende oyun sanmasın:50:

born canım kim öpüyor öyle yasiri :44:

cincon hele şükür gelebilmişsin kız ama eski yazıların yok yani sözde daha fazla zaman ayıracaktın bize ama yok :26:özledik uzun yazılarını:34:

busmai kız istanbulda gezmedik yer bırakmadınız maşallah:nazar::nazar:

pempecik sende başlamıssın doğum günü hazırlıklarına yoo bak insanın baktıkça bakası geliyor öyle güzel şeyler varki:16:
bu arada seninkinin doğum tarihi ne zamandı ramazandan önceye mi denk geliyor bizimki ramazana denk geldi artık iftar yaparız sanırım:44:

unuttuklarım varsa kusura bakmayın alelacele okudum:34:

Eneeeemm ölüyomm tüm kemiklerim kırılıyorr... Bu havada hasta mı olunur diyordum başıma geldii:((

Canım geçmişlrr olsun :)

Akşama ne yemek yapılacak yaaaa:(((

Etli bezelye yemeği :)

Ben olsam kazıtmam :) bence işe yaramaz.

Eki Görüntüle 703943

Ben yerimmmmmmmmm onu yerimmmmmmmmm :)

Cadı ayşe çok ayıp!!

kelebeğim sen nasılsın artık uzun zamandır yazmıyorsun sende burda çok zaman geçirdiğinden şikayetçisin
aslında doğru ama bizi de boynu bükük bırakma buralarda:54:

selam kızlar :3:

herkes iyidir inşallah:26:

aryam demek sinir oldun gene aman olsun bir daha onları katmasın olur biter :19: eşinin mutlu olması yeterdi senin için:16:

nfk canım ayy biizmkide yapıyor bazen yaa bağırmıyorum bende oyun sanmasın:50:

born canım kim öpüyor öyle yasiri :44:

cincon hele şükür gelebilmişsin kız ama eski yazıların yok yani sözde daha fazla zaman ayıracaktın bize ama yok :26:özledik uzun yazılarını:34:

busmai kız istanbulda gezmedik yer bırakmadınız maşallah:nazar::nazar:

pempecik sende başlamıssın doğum günü hazırlıklarına yoo bak insanın baktıkça bakası geliyor öyle güzel şeyler varki:16:
bu arada seninkinin doğum tarihi ne zamandı ramazandan önceye mi denk geliyor bizimki ramazana denk geldi artık iftar yaparız sanırım:44:

unuttuklarım varsa kusura bakmayın alelacele okudum:34:

Canikom 29 haziran bizimki. Ay internete bakınca herşeyi yapası ve alası geliyo insanın :)

Busmaicim sana yazmayı unuttum şekerim. Grçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim canım. Tatile az kaldı diye kendimi motive etmeye çalışıyorum ;)

Back
X