Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Başka çare yok doktor bana yapabilirsin demişti
Zaten tadı anlaşılmıyor yemeğin içinde. bi tatlı kaşığı bir kaseye ne kadar tat verebilir ki

Evet o hazırlanmak yok mu ölümmm :)

çocuktan cocuga değişebiliuyor ablamın kızını hatırlıyorum da bır gun ac kalmıstı o sewkılde vermıslerdı ılacı da doktorumda oyle dyınce hıc karıstırarak vermedm ama tabı care de kalmayınca el mahkum denemek lazım

Kelebeğim ben şu tarifle yaptım:
Meyye 's: En güzel Cupcake Hamuru!

Cupcake kalıbım yoktu muffin kalıplarına yaptım silikon olanlara ve yarı ölçü ile 18 tane çıktı.

Benimde cupcake kalıbım yok.. Silikon muffin kalıplarıma yaparım... Tarif için sağol canım.. :34:

sağol tatlım geçmiş olsun dileklerin için.
eşinle ilgili ,canım kendisi de çok memnun değildir mesaiye kalmaktan öyle değil mi? sonuçta yorgun düşüyor. belki mecbur kalmıştır başka kimse yoksa. benim de eşim dün akşam yarım saate geliyorum dedi,sofrayı hazırladım; 2 saat sonra geldi. başka işi çıkmış beni aramayı da unutmuş. ben artık alıştım. eşimde hiçbir zaman dediği saatte gelememe huyu var :31: evliliğimizin ilk yılında çok sinirleniyordum ama şimdi alıştım
Hayır canım bilerek kalıyor mesaiye.. Ona göre mesai demek para demek... :19::19:

libyana, mamalar çok güzel görünüyor, ellerine sağlık bacım:56::52:
ben olaydım zati, eşine hiiiç kalmazdı, hepiciğini yerdim:125:

Gelde ye annem bitmedi daha... :16::16:

Bu arada Libyana yok kuzum... :20:

Ben de bi sure herseye yetisebilecegimi sanip ev icinde yurumuyo resmen kosuyodum aa bi baktim kendimi paraladigimla kaliyorum arada bir aksatinca akillandi bnmki de...
Nfk menune bu torpil pastadan yap sonrada bana kargola ;)) cok cnm cekti ama baya zora benziyolar...
Sana bi incirli tatli soylemistm onu yap

Bornum aslında çok zor değil ama biraz uğraştırıyor... Burada yapılışı var..:40:

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/563144-elossanin-mutfagi9829-89.html

evet iki hamur oluyor. ama hep börek yapıyorum, onu da pek beceremiyorum :37:

nkolikin bi poğaça tarifi vardı, kaydetmişim. onu deneyeyim istiyorum. bakalım.
salata da ne yapıcam bilmiyorum. geçen geldiğinde patates salatası yapmıştım.
arkadaş makarna salatası delisidir.
ne zamandır mercimek salatası yapmak istiyorum:56: ama o bu mönüye gitmez:37:

Ben nkolik'in verdiği poğaça tarifini çok beğendim.. Bence denemelisin... :34::34:

Akşama taze yeşil fasülye, fırın makarna, bîrde brnim ekşimiş suratım var:)

:60: :60: :60:

Son düzenleme:

Benimde cupcake kalıbım yok.. Silikon muffin kalıplarıma yaparım... Tarif için sağol canım.. :34:

Hayır canım bilerek kalıyor mesaiye.. Ona göre mesai demek para demek... :19::19:

Gelde ye annem bitmedi daha... :16::16:

Bu arada Libyana yok kuzum... :20:

Bornum aslında çok zor değil ama biraz uğraştırıyor... Burada yapılışı var..:40:

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/563144-elossanin-mutfagi9829-89.html

Ben nkolik'in verdiği poğaça tarifini çok beğendim.. Bence denemelisin... :34::34:

:60: :60: :60:

O tarifi bir daha yazsanıza kızlar size zahmet. Ben kaydetmemiştim :(

yarın arkadaşım geliyor. ne yapayım düşüncesi beni aldı :37:
bugün bi salı pazarına gidebilsem iyiydi. ama nasılll?:27:
cumartesi kuzenimin bebeğinin mevlüdü var.
pazar da başka bi arkadaşın bebeğini görmeye gidicim:61:
Ooooo, şimdiden bir haftalık dolusun ne güzel.:32:Eşin artık Ayşeciğe sormaz nereye gittiniz diye, bak şimdiden belli.:9:

Kelebek, pastana bayıldım.Canım benim valla kelebek deyince aklıma ilk pastaların geliyor.Topikte yoksa kesin mutfaktadır diyorum.Maşallah çocukla bu kadar şeyi nasıl yapıyorsun?Sırrın ne?:46::46:
Nfk bence çin pilavı yap.Ben bayılırım.Bu arada bence de çok şey yapma zaten Ayşecik de hasta.Kuzumun ilgiye ihtiyacı vardır.:16:

Hımm senin de canını sıkmış birileri, belli :)
Dışarı çık bence de hava kapalı da olsa ,oksijen candır ;)
Yok cnm inan kimse kizdirmadi simdi iyiyim bak sabahtan bigariptim
Canım hayırdır inşallah. Bolbol dua ve çikolata tavsiye ediyorum :)
Cok saol cnm namazdan sonra ferahladim
Seni bîlmem ama ben böyle hiç çekilmiyorum. Kendim bile kendimi çekemiyorum. Sonra durumdan sıkılıp eski halime dönüyorum.

Yok bende hic cekilmem musmula gibiyim biliyorum cok haklisin valla guldurdun beni ;))

Kelebekcm cok saol baktm inceledm ilk firsatta yapicm hamile olsam cnmbu kdr cekmezdio derece ;))

Son düzenleme:
Kelebek, pastana bayıldım.Canım benim valla kelebek deyince aklıma ilk pastaların geliyor.Topikte yoksa kesin mutfaktadır diyorum.Maşallah çocukla bu kadar şeyi nasıl yapıyorsun?Sırrın ne?:46::46:
Nfk bence çin pilavı yap.Ben bayılırım.Bu arada bence de çok şey yapma zaten Ayşecik de hasta.Kuzumun ilgiye ihtiyacı vardır.:16:

Çin pilavı da güzel çok severim.

Bu arada .... yok kuzum... :20:
afedersin şekerimm:71:
O tarifi bir daha yazsanıza kızlar size zahmet. Ben kaydetmemiştim :(

-by nkolik:59:-

pastane poğaçası
malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
4 su bardağı un
zeytin,peynir yada farklı iç malzemesi
susam çörek otu
bu ölçüler tam muntazam ölçülerdir. hamur yoğururken çok cıvık gibi gelebilir ama yoğurdukça hamur kendini toparlıyor. sen tepsiye dizene kadar da mayası gelmiş oluyor. püf noktası mayayı ılık sütle karıştırmak.
Yapılışı: Malzemeleri karıştır ve iyice yoğur ele yapışmayacak hale gelene kadar. bir parça kopar oklava yada merdane yardımıyla az aç iç malzemeyi koy üzerini kapat tepsiye diz.üzerine yumurta sarısını çörek otu ve susam serp 170C de pişir.

Ooooo, şimdiden bir haftalık dolusun ne güzel.:32:Eşin artık Ayşeciğe sormaz nereye gittiniz diye, bak şimdiden belli.:9:
he yaa:21:
ama hepsini birden söylemiyom korkmasın diye
haftasonu şöforumuz kendisi de :9:

saolasın bacım..:31:
çin pilavı nasıl oluyorkine?:44:

çin pilavına şimdi baktım. bildiğimiz pilav.
soğuduktan sonra içine garnitür, kornişon turşu, dereotu, mısır ve y. soğan ekleniyormuş..
limonla servis yapılıyormuş.:30:
deneyeceğim ama yarın mı, bilemiyorum:24:

ayşecik uyuyor, uyansın parka çıkıciiiiiz:10:
babası da iş dönüşü alır bizi.. çekirdek aile döneriz evimize:16:

bugün bi şey yapmadım, dünden yemeklerim var.
yarın da yaptığım börek çöreği yirik..:21:

afedersin şekerimm:71:

-by nkolik:59:-

pastane poğaçası
malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
4 su bardağı un
zeytin,peynir yada farklı iç malzemesi
susam çörek otu
bu ölçüler tam muntazam ölçülerdir. hamur yoğururken çok cıvık gibi gelebilir ama yoğurdukça hamur kendini toparlıyor. sen tepsiye dizene kadar da mayası gelmiş oluyor. püf noktası mayayı ılık sütle karıştırmak.
Yapılışı: Malzemeleri karıştır ve iyice yoğur ele yapışmayacak hale gelene kadar. bir parça kopar oklava yada merdane yardımıyla az aç iç malzemeyi koy üzerini kapat tepsiye diz.üzerine yumurta sarısını çörek otu ve susam serp 170C de pişir.

he yaa:21:
ama hepsini birden söylemiyom korkmasın diye
haftasonu şöforumuz kendisi de :9:

saolasın bacım..:31:
çin pilavı nasıl oluyorkine?:44:

Teşekkür ederim canım :)

çin pilavına şimdi baktım. bildiğimiz pilav.
soğuduktan sonra içine garnitür, kornişon turşu, dereotu, mısır ve y. soğan ekleniyormuş..
limonla servis yapılıyormuş.:30:
deneyeceğim ama yarın mı, bilemiyorum:24:

ayşecik uyuyor, uyansın parka çıkıciiiiiz:10:
babası da iş dönüşü alır bizi.. çekirdek aile döneriz evimize:16:

bugün bi şey yapmadım, dünden yemeklerim var.
yarın da yaptığım börek çöreği yirik..:21:

Ben çin pilavına dolmalık fıstık kavuruyorum koyuyorum, kornişon bolca ve dereotu. Bezelye bi de koyuyorum varsa. Bolca da limon tabi :)

Back
X